Λογαριασμός ΔΕΗ 2000 ευρώ επί δεκαετία επαννειλημένα - HELP !!!!!

Εγώ πέρσι είχα ξαφνικά χρέωση 300 ευρώ αντί για τα 80-90 που πληρώνω το 2μηνο, πάω κάτω στο ρολόι, κοιτώ τον μετρητή κ βλέπω ότι έχουν κάνει λάθος κ αντί για κάτι του στυλ 56000 έχουν γράψει 58000, το τραβάω φωτό με το κινητό, το τυπώνω κ πάω στην ΔΕΗ του Πειραιά, στα κεντρικά. Βρίσκω το τμήμα με τα παράπονα πελατών, του δείχνω φωτό κ λογαριασμό κ φαίνεται ότι είναι λάθος, κρατά την φωτό, μου λέει 'μην πληρώσετε κάτι, θα σας στείλουμε διορθωμένο λογαριασμό' κ πράγματι έτσι έγινε !

Πρέπει σίγουρα να βάλεις δεύτερο ρόλοι. Αν διαφέρει το πας δικαστικά.

Αν μετράει το ίδιο φταίει η εγκατάσταση

Ο δίσκος του ρολογιού σου πρέπει να γυρίζει σαν τρελός για να έχεις αυτή την κατανάλωση.
Κλείσε το γενικό του σπιτιού (όχι του ρολογιού) . Παρατήρησε αν το ρολόι μηδενίζει την περιστροφή του.
Βγάλε όλες τις συσκευές από την λειτουργία και άνοιξε τον γενικό με όλες τις επί μέρους ασφάλειες κάτω Αρχισε να ανεβάζεις κάθε μία (με τις άλλες κάτω) παρατηρώντας τον δίσκο του ρολογιού . Δοκίμασε και όλους τους συνδυασμούς .
Σε κάποια ασφάλεια ο δίσκος θα αρχίσει να τρέχει σα τρελός..

Η κατανάλωση σου είναι απαράδεκτη για οικιακή χρήση . Ειλικρινά απορώ πως πληρώνετε τέτοιους λογαριασμούς και δεν αλλάξατε σπίτι στο φινάλε.

Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι βιομηχανία με 600KW συνολική ισχύ (με ταυτόχρονη λειτουργία 2 μοτέρ 80KW το καθένα επί 10 ώρες αδιαλείπτως – κοχλίες – μεταφορικές ταινίες – κομπρεσέρ - πιεστικά – υποβρύχιες και υπέργειες αντλίες – συνεργείο – γραφείο – κλιματιστικά κλπ.κλπ) – με κεντρική ασφάλεια 450Α - πληρώνει 5500 ευρώ το δίμηνο

Είναι σα να έχεις στο σπίτι σου το ¼ από όλα τα παραπάνω . Δηλαδή αδύνατον . Και κλοπή να σου γίνεται πρέπει να δουλεύει κανά μεγάλο μηχανουργείο – ταβέρνα με ψυγεία – μινι μαρκετ η δεν ξέρω τι άλλο .

Last edited:
Η λύση πάντως που πρότεινε πιο πριν ο φίλος με τη ζήτηση για μονοφασικό, μου φάνηκε καλή (υπό τις συνθήκες πάντα). Αν συμβιβαστείς δηλαδή με το γεγονός πως δε θα μπορείς ταυτόχρονα να σηκώσεις πολύ φορτίο και αν δεν έχεις συσκευές που να απαιτούν 3φασικό (ίσως ασανσέρ αν δεν κάνω λάθος), ίσως να έχεις αποτέλεσμα.

Re: Απάντηση: Λογαριασμός ΔΕΗ 2000 ευρώ επί δεκαετία επαννειλημένα - HELP !!!!!

Τί ποσό γράφει ό τελευταίος λογαριασμός (1900 ευρώ) οτι πληρώνεις γιά ΔΗΜΟ-ΕΡΤ-ΚΛΠ??

75 ευρώ

μια λαμπίτσα φθορίου καιει η κακομοιρα η Τατιανα βραδακι για να διαβαζει το βιβλιο της

lights.jpg

Βασικά έχουμε τριφασικό γιατί είχαμε παλιά θερμοσυσσωρευτές (που τους βγάλαμε για το λόγο ότι νομίζαμε ότι αυτοί έφταιγαν για την κατανάλωση....άσε)

Βασικά δεν θέλω να προβώ σε μείωση ισχύος όμως......

Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μια μεζονέτα να χρειάζεται τριφασικό ρεύμα εάν δεν έχει θερμοσυσσωρευτές, λογικά όλη η υπόλοιπη εγκατάσταση δουλεύει με μονοφασικό ρεύμα. Δεν ξέρω τι καθεστώς ισχύ εκεί αλλά οι θερμοσυσσωρευτές μιας κατοικίας είναι τελείως ανεξάρτητοι από την υπόλοιπη εγκατάσταση και μάλιστα με ξεχωριστό μετρητή και υποτίθεται με πιο φτηνό ρεύμα.

Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μια μεζονέτα να χρειάζεται τριφασικό ρεύμα εάν δεν έχει θερμοσυσσωρευτές, λογικά όλη η υπόλοιπη εγκατάσταση δουλεύει με μονοφασικό ρεύμα. Δεν ξέρω τι καθεστώς ισχύ εκεί αλλά οι θερμοσυσσωρευτές μιας κατοικίας είναι τελείως ανεξάρτητοι από την υπόλοιπη εγκατάσταση και μάλιστα με ξεχωριστό μετρητή και υποτίθεται με πιο φτηνό ρεύμα.

παρολαυτά οι θερμοσυσωρευτές είχαν τον ίδιο μετρητή...αλλά δεν είναι θέμα τώρα πλέον τους έχουμε αντικαταστήσει....

Ρώτησα για το θέμα της αλλαγής σε μονοφασικό και δεν είναι τόσο απλό...είναι μία λύση αλλά η τελευταία.......όσο για το τι καθεστώς ισχύει εδώ...το ίδιο με την υπόλοιπη ελλάδα...θέλω να ελπίζω :)

Ρώτησα για το θέμα της αλλαγής σε μονοφασικό και δεν είναι τόσο απλό...είναι μία λύση αλλά η τελευταία.......όσο για το τι καθεστώς ισχύει εδώ...το ίδιο με την υπόλοιπη ελλάδα...θέλω να ελπίζω :)
Απλουστατο ειναι:Καταθετεις το μονοφασικο σχεδιο,σου δινουν τον μονοφασικο μετρητη,ξηλωνει ο ηλεκτρολογος τον τριφασικο(αφηνει τα καλωδια συνδεμενα ομως) ερχονται απο την ΔΕΗ και αντι να συνδεσουν τρεις φασεις συνδεουν μια.Εννοειται οτι δεν χρειαζεται αλλαγη καλωδιου ουτε απο εσενα ουτε απο την ΔΕΗ.

Eγώ πιστεύω οτι αν κατεβάσει την ασφάλεια στο ρολόι της ΔΕΗ θα πέσει συσκότιση στη γειτονιά και θ'αρχίσουν οι γείτονες να ψάχνονται γιατί δεν έχουν ρεύμα... Οι λογαριασμοί των γειτόνων, πόσο έρχονται περίπου ?

Σε κάποιο post ανέφερες κάτι για όχι σωστή ακολουθία ψηφίων.

Αυτό είναι εύκολο να αποδειχθεί, παρακολουθώντας συχνα τις ενδείξεις του ρολογιού.

Π.χ. δοκίμασε το Σαββατοκύριακο να καταγράφεις τις ενδείξεις σε διαστήματα μερικών ωρών.

Αν υπάρχει ανακολουθία γρήγορα θα την εντοπίσεις και κάποιος πραγματογνώμωνας μπορεί να την βεβαιώσει.

Στη συνέχεια κάνε αγωγή στη ΔΕΗ.

Φοβερό!
Σου φαίνεται μπελάς να ζητήσεις αλλαγή της τριφασικής σύνδεσης σε μονοφασική, επειδή λογικά σου είπε ο ηλεκτρολόγος ότι πρέπει να αλλάξει το καλώδιο από τον μετρητή σου μέχρι τον πίνακα; Σιγά τον μπελά και το έξοδο! Εδώ έχεις πληρώσει τόσα! Οι τοίχοι βάφονται, μην το ψάχνεις... Ο μετρητής μόνο έτσι αλλάζει όμως. Αυτό που συμπεραίνω από όλα αυτά είναι ότι δεν υπάρχει χρηματικό πρόβλημα από μέρους σας.

Απ' την άλλη πιστεύω ότι πρέπει να πάρεις και τα λεφτά σου πίσω. Η Schneider Electric (http://www.schneider-electric.gr/) είναι η μοναδική εταιρεία η οποία έχει μετρητές ρεύματος εγκεκριμένους από την ΔΕΗ τη στιγμή που λειτουργούν με το ίδιο πρωτόκολλο. Η ΔΕΗ μόνο αυτούς αναγνωρίζει. Αυτό στο λέω γιατί είχαμε σκεφτεί να βάλουμε και εμείς μετά τον μετρητή της ΔΕΗ έναν δικό μας μέσης τάσης για κάποιους λόγους, στην βιομηχανία που εργάζομαι.

Εμείς πάντως με 4 κτίρια (3 εργοστάσια και ένα διοιηκητικές υπηρεσίες) πληρώνουμε 250.000 ευρώ το μήνα και εμείς αν έχουμε εγκαταστάσεις και εμείς αν απασχολούμε κόσμο (1000 άτομα). Τιμολόγιο βιομηχανίας βέβαια...

Επικοινώνησε μαζί τους μήπως και μπορέσεις να βρεις κάποιον που ίσως σε εξυπηρετήσει. Και από εκεί και έπειτα μπορείς να ορίσεις πραγματογνώμονα μηχανικό από την συγκεκριμένη εταιρεία αν θέλει - μπορεί - έχει τα μέσα (το προϊόν) να ανακατευτεί, μετά από πίεση του δικηγόρου σου που επιβάλλεται να ορίσεις για να τους πείσει να βρείτε μία λύση. Εγώ πιστεύω ότι ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις τα λεφτά σου πίσω. Ο μόνος συμβιβασμός που θα έπρεπε να κάνεις είναι να μην κινηθείς εναντίον τους για πχ. ψυχική οδύνη ή επιπλέον έξοδα ηλεκτρολόγων, ηλ. μηχανικών.

Συγχώρεσέ με αν θα σου φανούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας αυτά που γράφω αλλά να βοηθήσω θέλω.

Καλημέρα, να ρωτήσω κάτι αφελές, μήπως το σπίτι βρίσκεται ή ηλεκτροδοτείται από ασυντήρητο υποσταθμό Μ.Τ, διότι εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο υπάρχει πιθανότατα η αιτία να ξεκινάει η να βρίσκεται εκεί πχ στο συγκρότημα πυκνωτών και στην ατομική αντιστάθμιση των άεργων φορτίων, με αποτέλεσμα ο συντελεστής ισχύος να είναι πάνω από τα επίπεδα του 0,99-1, με αποτέλσεμα να υπερχρεώνει.
Το αναφέρω διότι έτσι καταφέραμε στην δουλειά και βελτιώσαμε την κατανάλωση κατα 45%.
Για ψάξτο και από αυτή την πλευρά

Last edited:
Καλημέρα, να ρωτήσω κάτι αφελές, μήπως το σπίτι βρίσκεται ή ηλεκτροδοτείται από ασυντήρητο υποσταθμό Μ.Τ, διότι εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο υπάρχει πιθανότατα η αιτία να ξεκινάει η να βρίσκεται εκεί πχ στο συγκρότημα πυκνωτών και στην ατομική αντιστάθμιση των άεργων φορτίων, με αποτέλεσμα ο συντελεστής ισχύος να είναι πάνω από τα επίπεδα του 0,99-1, με αποτέλσεμα να υπερχρεώνει.
Το αναφέρω διότι έτσι καταφέραμε στην δουλειά και βελτιώσαμε την κατανάλωση κατα 45%.
Για ψάξτο και από αυτή την πλευρά

Αγαπητέ φίλε δεν στέλνει η ΔΕΗ από μέση τάση (20.000V) στο σπίτι κανενός. Παρεμβάλονται άλλες εγκαταστάσεις. Την ΔΕΗ δεν την ενδιαφέρει ο συντελεστής ισχύος σε οικιακούς καταναλωτές. Άσε που θα το είχαν και άλλοι το πρόβλημα.