Logitech Duet - Ενα ντουέτο γιά...υπομονετικούς

αρνείται πεισματικά χωρίς ΗΥ.

Βασικά ξεκινάει και μένει κίτρινο.
Κι ας έχω ethernet πάνω του.
Και η ethernet δουλεύει κανονικά, γιατί πως αλλιώς εξηγείται με τον ΗΥ να παίζει κανονικά.

λοιπόν τωρα τρέχω με υπολογιστή και του κάνω ένα διαγνωστικό...
λέει
ip address
192.168.1.6
ip subnet
255.255.255.0
ip gateway
192.168.1.1
dns server
192 168.1.1
mysqueezebox,com
89.202.121.131
ping
can't ping
tcp port3483
can't connect
tcp port 9000
can't connect
mysqueezebox.com registration
-
squeezebox server
192.168.1.5
library name
my logi
ping
OK
tcp port 3483
OK
tcp port 9000
OK

θυμάμαι και εγώ είχα παιδευτεί πολύ στο σετάρισμα, αλλά ρε γαμ@το δεν θυμάμαι τελικά πως το ξεπέρασα και ακούω μόνο από το squeezebox

και δεν τολμάω να κάνω reset και να ξαναδοκιμάσω.....

Απάντηση: Re: Logitech Duet - Ενα ντουέτο γιά...υπομονετικούς

αρνείται πεισματικά χωρίς ΗΥ.

Βασικά ξεκινάει και μένει κίτρινο.
Κι ας έχω ethernet πάνω του.
Και η ethernet δουλεύει κανονικά, γιατί πως αλλιώς εξηγείται με τον ΗΥ να παίζει κανονικά.

λοιπόν τωρα τρέχω με υπολογιστή και του κάνω ένα διαγνωστικό...
λέει
ip address
192.168.1.6
ip subnet
255.255.255.0
ip gateway
192.168.1.1
dns server
192 168.1.1
mysqueezebox,com
89.202.121.131
ping
can't ping
tcp port3483
can't connect
tcp port 9000
can't connect
-
squeezebox server
192.168.1.5
library name
my logi
ping
OK
tcp port 3483
OK
tcp port 9000
OK

Δημήτρη εδώ είναι-μάλλον- το πρόβλημα...

στο touch στο διαγνωστικό το δικό μου λέει:

registered

εσένα έχει παύλα??

όπως βλέπεις έχει -
πάντως ακόμα και τωρα που παίζει με τον υπολογιστή ανοιχτό βγάζει - ενώ αν μπώ τώρα στο mysqueezebox.com με βλέπει και με χαιρετάει κανονικά....

Βασικά για κάποιο λόγο δεν βλέπει καν τον server στο mysqueezebox:

mysqueezebox,com
89.202.121.131
ping
can't ping
tcp port3483
can't connect
tcp port 9000
can't connect

Περίεργο.. Μάλλον κάτι συμβαίνει με τα δικτυακά σου.

Δοκίμασε να δώσεις από το PC σου: ping mysqueezebox.com

και να μας πεις αν περνάνε τα pings..

Απάντηση: Re: Logitech Duet - Ενα ντουέτο γιά...υπομονετικούς

Βασικά για κάποιο λόγο δεν βλέπει καν τον server στο mysqueezebox:

mysqueezebox,com
89.202.121.131
ping
can't ping
tcp port3483
can't connect
tcp port 9000
can't connect

Περίεργο.. Μάλλον κάτι συμβαίνει με τα δικτυακά σου.

Δοκίμασε να δώσεις από το PC σου: ping mysqueezebox.com

και να μας πεις αν περνάνε τα pings..

πολύ σωστός ο Δημήτρης...

εμένα όλα τα παραπάνω είναι οκ....

άρα υπάρχει πρόβλημα με τα δικτυακά...

συγνώμη βρε παιδια, αλλά πως βρίσκει το ράδιο?
δηλαδή γιά να βρεί το ράδιο που είναι στην υπηρεσία mysqueezebox.com δουλεύει το δίκτυο και για να πει registered δεν το βρίσκει.
Αφού εκείνη τη στιγμή ακούω ράδιο.

Απ' ότι φαίνεται ο controller που κρατάς στο χέρι σου δεν βρίσκει το mysqueezebox.com, οπότε δεν μπορεί να κάνει login και να τραβήξει πληροφορίες..

Η "βάση" όμως φαίνεται να είναι ΟΚ (δικτυακά), γιαυτό το streaming σου δουλεύει σωστά.

ο κοντρόλερ συνδέεται με wifi με τον δέκτη.
Δεν συνδέεται με το ρούτερ.
Αυτή τη σύνδεση έχω επιλέξει.
Συνεπώς ο δέκτης τα κάνει όλα.
Το ρεπορτ είναι μέσω του κοντρόλερ γιά τον δέκτη.

Αυτό που λες θα περίμενε κανείς να συμβαίνει, αλλά από αυτά που έγραψες παραπάνω (αποτελέσματα του διαγνωστικού) βλέπω να συμβαίνει διαφορετικά..

Βλέπω ο κοντρόλερ να μιλάει και με τον δέκτη (μέσω του WiFi του router φυσικά..) αλλά και με το mysqueezebox.com κατευθείαν. Στο κατευθείαν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα..

Αυτό που λες θα περίμενε κανείς να συμβαίνει, αλλά από αυτά που έγραψες παραπάνω (αποτελέσματα του διαγνωστικού) βλέπω να συμβαίνει διαφορετικά..

Βλέπω ο κοντρόλερ να μιλάει και με τον δέκτη (μέσω του WiFi του router φυσικά..) αλλά και με το mysqueezebox.com κατευθείαν. Στο κατευθείαν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα..

δεν ισχύει.
αφού έχω σου λεω την bridged σύνδεση που συνδέεται με τον δέκτη απ ευθείας.
ο δέκτης συνδέεται με το ρούτερ με ethernet

A! Έχεις βάλει τον δέκτη σε bridge mode!

Καλά έκανες.. Αλλά δεν φαίνεται να δουλεύει σωστά. Μιλάει με τον δέκτη, αλλά δεν μιλάει με το mysqueezebox.com.

Έχεις κάνει κανένα power on/off τον δέκτη; Μπορεί να έχει φάει κανένα κόλλημα..

Διαφορετικά, πειραματικά, μπορείς να το γυρίσεις σε hybrid mode, και να δεις αν κάνει τα ίδια (με τον controller κοντά στο router σου για να πιάνει καλά..).

ping
can't ping
tcp port3483
can't connect
tcp port 9000
can't connect
Άνοιξε τις πόρτες 3483 και 9000 από το router. Πιθανόν να μην επιτρέπει τίποτα από εκεί από default για λόγους ασφαλείας. Σε εμένα είναι ανοιχτές, το τσέκαρα μόλις.

A! Έχεις βάλει τον δέκτη σε bridge mode!

Καλά έκανες.. Αλλά δεν φαίνεται να δουλεύει σωστά. Μιλάει με τον δέκτη, αλλά δεν μιλάει με το mysqueezebox.com.

Έχεις κάνει κανένα power on/off τον δέκτη; Μπορεί να έχει φάει κανένα κόλλημα..

ON OFF δεν έχει. Παίρνει με την πρίζα και το κουμπί είναι ουσιαστικά ρεσετ και δείχνει με χρώματα την κατάσταση.

Διαφορετικά, πειραματικά, μπορείς να το γυρίσεις σε hybrid mode, και να δεις αν κάνει τα ίδια (με τον controller κοντά στο router σου για να πιάνει καλά..).

Άνοιξε τις πόρτες 3483 και 9000 από το router. Πιθανόν να μην επιτρέπει τίποτα από εκεί από default για λόγους ασφαλείας. Σε εμένα είναι ανοιχτές, το τσέκαρα μόλις.

να το τσεκάρω κι αυτό....

(πώς ανοίγουν? :bigcry:)

Μακάρι να φταίνε οι πόρτες (στο firewall του router) αλλά δεν νομίζω να έχεις τόσο σοφιστικέ δικτυακό setup. Λογικά έχεις ανοιχτά όλα τα ports για outgoing connections. Τώρα, που θα το δεις αυτό, εξαρτάται από το router..

Λογικά έχεις ανοιχτά όλα τα ports για outgoing connections.
Τα ports δεν έχουν καμμιά σχέση με outgoing connections, παρά μόνο με incoming. Επίσης, από όσο γνωρίζω, από default είναι τα περισσότερα κλειστά για λόγους ασφαλείας, εκτός από συγκεκριμένα. Και όντως για να το ρυθμίσεις αυτό πρέπει να βρεις πώς γίνεται στο δικό σου router, για το κάθε router είναι διαφορετικό.

A port is just a port. Μέσα από τα ports περνάνε δεδομένα, προς και τις δυο κατευθύνσεις, αναλόγως ποιο άκρο θα κάνει initiate τη σύνδεση. Είναι θέμα του firewall κατά πόσο θα "κόψει" κάποια ή και τις δυο αυτές κατευθύνσεις. Οπότε, μπορεί το firewall policy να επιτρέπει outgoing connections σε οποιοδήποτε port, αλλά να απαγορεύει τα incoming connections σε συγκεκριμένα ports, μπορεί όμως να κόβει και όλα τα outgoing connections εκτός από κάποια συγκεκριμένα ports, κ.ο.κ.

Αλλά αυτά είναι για άλλο θέμα. Δεν πιστεύω ότι ο chief έχει θέμα με το firewall του.