Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Re: Logitech Squeezebox Radio

θα ήθελα να σας μεταφέρω την εμπειρία μου με το Squeezebox Radio. Λειτουργεί εδώ και 3-4 εβδομάδες απροβλημάτιστα στο υπνοδωμάτιο, σαν ξυπνητήρι και σαν player. Ο Squeezebox Server είναι εγκατεστημένος σε ένα NAS DS211j της Synology (καταπληκτικό μηχανάκι). Η μουσική αν και το Squeezebox Radio είναι mono, ακούγεται μια χαρά, διαθέτει μπάσο (!) και αρκετή ένταση για ένα δωμάτιο λογικού μεγέθους. Με το ξυπνητήρι δεν είχα πρόβλημα, το facebook λειτουργεί πολύ καλά (αν και η οθόνη είναι μικρή για κάτι τέτοιο) και οι ιντερνετικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί ακούγονται μια χαρά (εξαρτάται απο την ποιότητα τους βέβαια). Το menu είναι εύκολο και χρηστικό, αν και αναγκαστικά κινείται κανείς σε πολλά επίπεδα λόγω μικρού μεγέθους οθόνης. Το πρόβλημα το έχω και όταν ψάχνω στα folder του NAS για μουσική. Όσο περισσότεροι φάκελλοι υπάρχουν τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεσαι - έχει όμως και search option.
Και ένα πολύ σημαντικό θέμα για το υπνοδωμάτιο: Κάνει dimm (χαμηλώνει την φωτεινότητα της οθόνης) αυτόματα και σε επίπεδο που δεν ενοχλεί καθόλου σε σκοτεινό δωμάτιο. Όταν ανάψεις το φώς, αυτόματα ανεβάζει την φωτεινότητα για να φαίνονται όλα στην οθόνη.
Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος και το Radio διαθέτει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Του λείπει όμως ένα τηλεχειριστήριο - εξτρά που νομίζω πως το αγοράζεις μαζί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

Χρήσιμες πληροφορίες, ενδιαφέρον είναι και το Logitech Radio. Για το υπνοδωμάτιο εγώ σκεφτόμουν ένα ακόμη Touch + Focal CMS40. Υπερβολή βέβαια, αφού και με το Radio κάνει κανείς τη δουλειά του.

Το Synology 211j καλό ε; Γράψε εντυπώσεις αν θέλεις.

Απάντηση: Logitech Squeezebox Radio

Καλησπέρα σε όλους,

δεν ξέρω αν είμαι off topic αλλά θα ήθελα να σας μεταφέρω την εμπειρία μου με το Squeezebox Radio. Λειτουργεί εδώ και 3-4 εβδομάδες απροβλημάτιστα στο υπνοδωμάτιο, σαν ξυπνητήρι και σαν player. Ο Squeezebox Server είναι εγκατεστημένος σε ένα NAS DS211j της Synology (καταπληκτικό μηχανάκι). Η μουσική αν και το Squeezebox Radio είναι mono, ακούγεται μια χαρά, διαθέτει μπάσο (!) και αρκετή ένταση για ένα δωμάτιο λογικού μεγέθους. Με το ξυπνητήρι δεν είχα πρόβλημα, το facebook λειτουργεί πολύ καλά (αν και η οθόνη είναι μικρή για κάτι τέτοιο) και οι ιντερνετικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί ακούγονται μια χαρά (εξαρτάται απο την ποιότητα τους βέβαια). Το menu είναι εύκολο και χρηστικό, αν και αναγκαστικά κινείται κανείς σε πολλά επίπεδα λόγω μικρού μεγέθους οθόνης. Το πρόβλημα το έχω και όταν ψάχνω στα folder του NAS για μουσική. Όσο περισσότεροι φάκελλοι υπάρχουν τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεσαι - έχει όμως και search option.
Και ένα πολύ σημαντικό θέμα για το υπνοδωμάτιο: Κάνει dimm (χαμηλώνει την φωτεινότητα της οθόνης) αυτόματα και σε επίπεδο που δεν ενοχλεί καθόλου σε σκοτεινό δωμάτιο. Όταν ανάψεις το φώς, αυτόματα ανεβάζει την φωτεινότητα για να φαίνονται όλα στην οθόνη.
Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος και το Radio διαθέτει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Του λείπει όμως ένα τηλεχειριστήριο - εξτρά που νομίζω πως το αγοράζεις μαζί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία.
Αυτά απο εμένα.

Χαιρετισμούς,
Γιάννης

ΥΓ: Μπορεί κανείς να κάνει καμία λίστα με προτεινόμενους σταθμούς σε καλή ποιότητα ήχου; Θα βοηθούσε να ανταλλάξουμε προτάσεις.

για διάβασε εδώ για ιντερνετικούς σταθμούς: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=61094

Χρήσιμες πληροφορίες, ενδιαφέρον είναι και το Logitech Radio. Για το υπνοδωμάτιο εγώ σκεφτόμουν ένα ακόμη Touch + Focal CMS40. Υπερβολή βέβαια, αφού και με το Radio κάνει κανείς τη δουλειά του.

Το Synology 211j καλό ε; Γράψε εντυπώσεις αν θέλεις.
Καλησπέρα,
για το synology μόνο καλά λόγια μπορώ να γράψω. Πολύ σταθερό, με 2 σκληρούς το χρησιμοποιώ (2TB και 1,5TB) όχι σε RAID ακόμα, αργότερα ίσως. Πολύ καλό interface, πανεύκολο στην χρήση και για αυτούς που έχουν και iphone-ipad με καλές εφαρμογές για φωτογραφίες κλπ. Το Squeezebox server εγκαταστάθηκε πανεύκολα και είναι εξαιρετικά σταθερό - ενδεικτικό ότι δεν έχω κανένα θέμα με το ξυπνητήρι. Και ο torrent client του είναι πολύ καλός με άριστες ταχύτητες, κατεβάζει και rapidshare-megaupload σε πολύ καλή ταχύτητα - καμία διαφορά απο PC.
Τρομερό είναι πάντως, το επαναλαμβάνω, το webinterface του. Στην τελευταία του έκδοση πολύ όμορφο και λειτουργικό.
Αν έχετε ερωτήσεις ευχαρίστως να σας απαντήσω.

Χαιρετισμούς,
Γιάννης
ΥΓ: Έστησα πρόσφατα και synology 209 σε σπίτι φίλου με το sonos. Όλα πανεύκολα και λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Καλησπέρα,
για το synology μόνο καλά λόγια μπορώ να γράψω. Πολύ σταθερό, με 2 σκληρούς το χρησιμοποιώ (2TB και 1,5TB) όχι σε RAID ακόμα, αργότερα ίσως. Πολύ καλό interface, πανεύκολο στην χρήση και για αυτούς που έχουν και iphone-ipad με καλές εφαρμογές για φωτογραφίες κλπ. Το Squeezebox server εγκαταστάθηκε πανεύκολα και είναι εξαιρετικά σταθερό - ενδεικτικό ότι δεν έχω κανένα θέμα με το ξυπνητήρι. Και ο torrent client του είναι πολύ καλός με άριστες ταχύτητες, κατεβάζει και rapidshare-megaupload σε πολύ καλή ταχύτητα - καμία διαφορά απο PC.
Τρομερό είναι πάντως, το επαναλαμβάνω, το webinterface του. Στην τελευταία του έκδοση πολύ όμορφο και λειτουργικό.

Χαιρετισμούς,
Γιάννης
ΥΓ: Έστησα πρόσφατα και synology 209 σε σπίτι φίλου με το sonos. Όλα πανεύκολα και λειτουργούν χωρίς προβλήματα.
Torrent client ποιους Έχει; Μπορει να τρέξει rtorrent, utorrent;
Μήπως το Έχεις δοκιμάσει με private trackers όπως what, hdbits;
Απο θόρυβο πως είναι;

Last edited:

Torrent client ποιους Έχει; Μπορει να τρέξει typeface, utorrent;
Μήπως το Έχεις δοκιμάσει με private trackers όπως what, hdbits;
Απο θόρυβο πως είναι;

Δεν ξέρω αν έχει παραπάνω απο έναν client. Δεν ξέρω καν αν ο δικός του βασίζεται στον utorrent. Ίσως να υπάρχουν και πακέτα για προσθετέους clients, αλλά μέχρι τώρα δεν βρήκα torrent που να μην έπαιξε. Από what και hdbits den έχω βάλει κάτι. Και από Demonoid μέχρι τώρα δεν είχα θέμα (νομίζω πως και από εκεί παίζει και με private trackers?).
Δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου και έχει μόνο ένα ανεμιστηράκι πίσω. Κάποιες δονήσεις μερικές φορές αλλά όχι κάτι τρομερό. Γενικά το έχω μακρία απο το υπνοδωμάτιο, δίπλα απο το PC. Δεν με ενόχλησε ποτέ.

Καλησπέρα,

Χαιρετισμούς,
Γιάννης

Μπράβο στη Synology. Ανυπομονώ να παραλάβω το 1511+!
με το Καλό να σου έρθει κ σένα το θηρίο! Απο ότι είδα είναι και επεκτασημο. Γιάννη Ευχαριστώ για της απαντήσεις!

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Μπράβο στη Synology. Ανυπομονώ να παραλάβω το 1511+!

Επειδή έχω το Synology 409, νομίζω θα σε ενθουσιάσει το 1511+. Το software είναι εξαιρετικό και μπορείς να κάνεις τα πάντα. Η Synology το αναβαθμίζει συνεχώς και υποστηρίζει και παλαιότερα μοντέλα όπως το δικό μου που έχει σταματήσει να παράγεται πλέον αλλά τρέχει την τελευταία έκδοση του software DSM 3.0 . Θα εκπλαγείς με τις δυνατότητες που έχει το software και σου δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευθείς πλήρως το hardware.
Στο δικό μου εκτός του Squeezebox Server, τρέχω FTP server, Windows - Mac File Server, Web Station, Subversion, PHP, DLNA, Surveillance station για έλεγχο κάμερας, torrent client, και μερικές εφαρμογές για το iPhone.

Ενδιαφέρομαι και εγώ να αγοράσω το touch αλλά έχω μια ερώτηση : Το touch θα συνδεθεί με το router ασύρματα. Μεταξύ router και touch μεσολλαβούν περί τα 10 μέτρα και δύο τοιχοι. Η σύνδεση μεταξύ τους θα είναι απρόσκοπτη ή θα έχω διακοπές κατα την αναπαραγωγή? Του router είναι το Thompson που δίνει η Forthnet.

Επίσης το touch θα συνδεθεί μέσω του router με τον υπολογιστή (ασύρματα) ή κατ ευθείαν με αυτόν? Διότι αν συνδεθεί κατ ευθείαν τότε μιλάμε για απόσταση περί τα 15 μέτρα και πάλι δύο τοίχοι.

Τέλος, ο squeezbox server θα εγκατασταθεί σε Ubuntu. Το έχει κάνει κάποιος? είναι εύκολη διαδικασία?

Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος???

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Υπαρχει καποια ρυθμιση, ωστε οταν παταμε το off στο τηλεχειριστηριο να κλεινει τελειως το μηχανημα? Αντιμετωπιζω καποιο προβλημα που αναφερεται σε διλπανο θεμα με το wolfson dac.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=59068&page=50

Δεν νομίζω να μπορείς να το κλείσεις εντελώς γιατί μετά δεν θα μπορείς να το ανάψεις και πάλι από το remote, πάντα θα πρέπει να τρέχει το λειτουργικό σύστημα και κάποιο software που να δέχεται τις εντολές από το remote control.
Δοκίμασε το εξής από τα settings του Squeezebox Server: στο tab Player, επιλέγεις Audio και στις επιλογές του Power On Resume δοκίμασε αντί για "Pause at Power off / Remain paused at power on" να επιλέξεις "Stop at power off / Remain stopped at power on" μήπως αυτό διορθώσει το πρόβλημα που έχεις με το DAC.

παιδιά συγνώμη για την λιγο off topic ερώτηση αλλα επειδή δεν βρίσκω πουθενά σχετική απάντηση, μπορώ να βάλω αρχικά στον SYNOLOGY DS211j εναν δίσκο και αργότερα δεύτερο ή δουλεύει αποκλειστικά με δύο?

παιδιά συγνώμη για την λιγο off topic ερώτηση αλλα επειδή δεν βρίσκω πουθενά σχετική απάντηση, μπορώ να βάλω αρχικά στον SYNOLOGY DS211j εναν δίσκο και αργότερα δεύτερο ή δουλεύει αποκλειστικά με δύο?
Καλησπέρα. Μπορείς να ξεκινήσεις με έναν και να βάλεις δεύτερο σκληρό όποτε θές. Κανένα πρόβλημα.
Χαιρετισμούς,
Γιάννης