_tzo_
Banned
Re: Logitech Squeezebox Radio
Χρήσιμες πληροφορίες, ενδιαφέρον είναι και το Logitech Radio. Για το υπνοδωμάτιο εγώ σκεφτόμουν ένα ακόμη Touch + Focal CMS40. Υπερβολή βέβαια, αφού και με το Radio κάνει κανείς τη δουλειά του.
Το Synology 211j καλό ε; Γράψε εντυπώσεις αν θέλεις.
θα ήθελα να σας μεταφέρω την εμπειρία μου με το Squeezebox Radio. Λειτουργεί εδώ και 3-4 εβδομάδες απροβλημάτιστα στο υπνοδωμάτιο, σαν ξυπνητήρι και σαν player. Ο Squeezebox Server είναι εγκατεστημένος σε ένα NAS DS211j της Synology (καταπληκτικό μηχανάκι). Η μουσική αν και το Squeezebox Radio είναι mono, ακούγεται μια χαρά, διαθέτει μπάσο (!) και αρκετή ένταση για ένα δωμάτιο λογικού μεγέθους. Με το ξυπνητήρι δεν είχα πρόβλημα, το facebook λειτουργεί πολύ καλά (αν και η οθόνη είναι μικρή για κάτι τέτοιο) και οι ιντερνετικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί ακούγονται μια χαρά (εξαρτάται απο την ποιότητα τους βέβαια). Το menu είναι εύκολο και χρηστικό, αν και αναγκαστικά κινείται κανείς σε πολλά επίπεδα λόγω μικρού μεγέθους οθόνης. Το πρόβλημα το έχω και όταν ψάχνω στα folder του NAS για μουσική. Όσο περισσότεροι φάκελλοι υπάρχουν τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεσαι - έχει όμως και search option.
Και ένα πολύ σημαντικό θέμα για το υπνοδωμάτιο: Κάνει dimm (χαμηλώνει την φωτεινότητα της οθόνης) αυτόματα και σε επίπεδο που δεν ενοχλεί καθόλου σε σκοτεινό δωμάτιο. Όταν ανάψεις το φώς, αυτόματα ανεβάζει την φωτεινότητα για να φαίνονται όλα στην οθόνη.
Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος και το Radio διαθέτει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Του λείπει όμως ένα τηλεχειριστήριο - εξτρά που νομίζω πως το αγοράζεις μαζί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία.
Χρήσιμες πληροφορίες, ενδιαφέρον είναι και το Logitech Radio. Για το υπνοδωμάτιο εγώ σκεφτόμουν ένα ακόμη Touch + Focal CMS40. Υπερβολή βέβαια, αφού και με το Radio κάνει κανείς τη δουλειά του.
Το Synology 211j καλό ε; Γράψε εντυπώσεις αν θέλεις.