Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Αν δεν θελει κάποιος να βάλει NAS SERVER ποιες ειναι οι επιλογες ?

• Θύρα ethernet / Wi-Fi interface: δικτυακή σύνδεση (ενσύρματη ή ασύρματη) με υπολογιστή (desktop, laptop, netbook) ή NAS server
  • Θύρα USB: σύνδεση με εξωτερικό σκληρό δίσκο ή flash drive
  • Θύρα κάρτας SD: μουσική αποθηκευμένη σε κάρτα SD χωρητικότητας μέχρι 32 GB

Αν συνδέσεις αποθηκευτικό μέσο μέσω USB και κάρτα SD
ταυτόχρονα, τότε θα αναγνωρίσει τα μουσικά αρχεία μόνο στο μέσο που συνέδεσες πρώτο, ενώ στο άλλο δε θα τα 'δει' καθόλου, ακόμα κι αν υπάρχουν. Αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!

• Θύρα ethernet / Wi-Fi interface: δικτυακή σύνδεση (ενσύρματη ή ασύρματη) με υπολογιστή (desktop, laptop, netbook) ή NAS server
  • Θύρα USB: σύνδεση με εξωτερικό σκληρό δίσκο ή flash drive
  • Θύρα κάρτας SD: μουσική αποθηκευμένη σε κάρτα SD χωρητικότητας μέχρι 32 GB

Αν συνδέσεις αποθηκευτικό μέσο μέσω USB και κάρτα SD
ταυτόχρονα, τότε θα αναγνωρίσει τα μουσικά αρχεία μόνο στο μέσο που συνέδεσες πρώτο, ενώ στο άλλο δε θα τα 'δει' καθόλου, ακόμα κι αν υπάρχουν. Αναλυτικές πληροφορίες εδώ.
Thanks. Mάλλον θα παω στη λύση wifi και θα στην την οπτική στον Yamaha να ακουω απο εκει

Προς κατόχους Squeezebox: εσείς απο που το σερβιρετε μουσικά αρχεία; Έχετε κάποιο Nas, file server ή σε pc/Mac/laptop;
Στα Nas μπορείς να εγκαταστεισεις τοn Squeezebox server και μάλλον είναι η προτιμότερη λύση αλλα δεν λειτουργεί με όλα τα nas. Έχουμε κάποια δοκιμασμένη και καλη λύση;

Αν είναι κλειστό το pc, το Nas μπορεί να σερβίρει αρχεία στο Squeezebox σωστά;
Λύσεις σαν τη σειρα ex της Lian li (που δεν νομιΖω ότι είναι nas αλλα επέκταση σκληρών δίσκων) μπορεί να Έχει πρόσβαση το Touch μέσω δικτύου και ενώ είναι κλειστό το pc ή πρέπει να είναι απευθείας συνδεμενο πάνω στο touch;

Όπως καταλαβαίνεται Ψάχνω μια λύση για να μπορώ να Έχω όλη μου την μουσική ανα πάσα στιγμή προσβάσιμη και να μην συνδεω συνέχεια εξωτερικούς όπως κάνω Μέχρι τώρα..

Συγνώμη για το διπλό μήνυμα. Ας διαγραφή το πρώτο

Last edited:
Εγώ όπως έχω γράψει και σε άλλο post χρησιμοποιώ 2 NAS για να κάνω stream αρχεία στο Touch. Ο ένας NAS είναι ο Synology 409 ο οποίος υποστηρίζει επίσημα τον Squeezebox Server, μπορείς να τον κατεβάσεις από το επίσημο site της Synology.
Τον δεύτερο NAS τον έχω φτιάξει εγώ και τρέχει το FreeNAS. Επίσημα δεν υποστηρίζει τον Squeezebox Server αλλά υπάρχει custom λύση και μπορείς να κατεβάσεις τον server από τη Logitech και να τον εγκαταστήσεις πολύ εύκολα.

Βάλτε και εμένα στην παρέα σας βρε παιδιά.
Μόλις παραγγέλθηκε και περιμένω με αγωνία να σπάσουν τα νεύρα μου γιατί δεν θα μπορώ να το συνδέσω.
Αρχίζω να διαβάζω ξανά απο την αρχή.

Καλώς ήρθες VISION.

Κι εγώ παρήγγειλα ακόμη δύο Touch για το δεύτερο και τρίτο σύστημα!

Για Nas Server επέλεξα τον Synology DS211j.

To test του PC Magazine Δεκ. 2010 εδώ.

Last edited:
Προς κατόχους Squeezebox: εσείς απο που το σερβιρετε μουσικά αρχεία; Έχετε κάποιο Nas, file server ή σε pc/Mac/laptop;
Στα Nas μπορείς να εγκαταστεισεις τοn Squeezebox server και μάλλον είναι η προτιμότερη λύση αλλα δεν λειτουργεί με όλα τα nas. Έχουμε κάποια δοκιμασμένη και καλη λύση;

Αν είναι κλειστό το pc, το Nas μπορεί να σερβίρει αρχεία στο Squeezebox σωστά;
Λύσεις σαν τη σειρα ex της Lian li (που δεν νομιΖω ότι είναι nas αλλα επέκταση σκληρών δίσκων) μπορεί να Έχει πρόσβαση το Touch μέσω δικτύου και ενώ είναι κλειστό το pc ή πρέπει να είναι απευθείας συνδεμενο πάνω στο touch;

Όπως καταλαβαίνεται Ψάχνω μια λύση για να μπορώ να Έχω όλη μου την μουσική ανα πάσα στιγμή προσβάσιμη και να μην συνδεω συνέχεια εξωτερικούς όπως κάνω Μέχρι τώρα..

Συγνώμη για το διπλό μήνυμα. Ας διαγραφή το πρώτο

Και εγώ από NAS σερβίρω. Μια χαρά λύση είναι και της netgear το READYNAS DUO. Εγώ βέβαια πήγα με λύση QNAP (το οποίο βεβαια κοστίζει), αλλά αξίζει ειδικά όταν κάνεις παράλληλες εργασίες. Επίσης είδα διαφορά στην αναζήτηση μουσικής μέσω του music folder. Τα δεδομένα μέσω του QNAP έρχονται αξιοσημείωτα πιο γρήγορα από όταν έτρεχα τον squeexebox server στο netbook. Κάποια μικρά προβληματάκια βέβαια έχω με τον squeezebox server για LINUX (την έκδοση δηλ που χρεάζεται για NAS) σε σχέση με τον server για windows. Το πρώτο είαι ότι δεν παίζει αρχεία monkey Audio (.APE) και κάποιες φορές μου ζορίζεται στα ελληνικά (προβλήματα που δεν είχα με την έκδοση για windows). Ελπίζω με επόμενη έκδοση να διορθωθούν. Αυτά. Ό,τι άλλο, εδώ είμαστε...

Βάλτε και εμένα στην παρέα σας βρε παιδιά.
Μόλις παραγγέλθηκε και περιμένω με αγωνία να σπάσουν τα νεύρα μου γιατί δεν θα μπορώ να το συνδέσω.
Αρχίζω να διαβάζω ξανά απο την αρχή.

Καλώστον!!! :ernaehrung004:

και μια ανανέωση στη λίστα:

1)Stratos
2)Vasilis-T
3)DELTA
4)paull(x2)
5)Λάκης
6)Vasada
7)Ge0rge
8)jolk
9)alkman
10)dbagias
11)ΝΑΣΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
12)panma033
13)fran
14)Theodosis O.
15)petros37
16)rafm
17)stavrosz
18)tzo(x3)
19)ichaltou
20)zaras27(το περιμένει)
21)auteur(το περιμένει)
22)VISION(το περιμένει)

Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Εγώ όπως έχω γράψει και σε άλλο post χρησιμοποιώ 2 NAS για να κάνω stream αρχεία στο Touch. Ο ένας NAS είναι ο Synology 409 ο οποίος υποστηρίζει επίσημα τον Squeezebox Server, μπορείς να τον κατεβάσεις από το επίσημο site της Synology...

+1
Αν και έχω παραλάβει τον Synology 411+ (από UK), δεν έχω προλάβει ακόμα να τον στήσω. Το Touch πρόκειται να παραγγελθεί εντός των ημερών, συνεπώς ευελπιστώ και τα 2 μηχανήματα να είναι up and running εντός των προσεχών 2 εβδομάδων.

Από τα πλεονεκτήματα της Synology είναι το
ιδιαίτερα φιλικό και πλούσιο σε δυνατότητες περιβάλλον εργασίας (DiskStation Manager), το οποίο υποστηρίζει επίσημα τον Squeezebox Server. Περισσότερες εντυπώσεις προσεχώς. :ciao:

Από www.hai-end.com παρήγγειλα τα δικά μου Touch. Hai-end συσκευή το Touch, όχι παίζουμε! :music-smiley-005:
Εξυπηρετικότατοι πάντως στο εν λόγω κατάστημα.

Για NAS όχι αυτό, όχι το άλλο, τελικά σκέφτηκα ότι είναι ευκαιρία να συμμαζέψω τους δίσκους μου και παρήγγειλα το Synology DiskStation DS1511+ με 3GB RAM και ενσωματωμένους 5x2ΤΒ δίσκους.

Καλώς ήρθες VISION.

Κι εγώ παρήγγειλα ακόμη δύο Touch για το δεύτερο και τρίτο σύστημα!

είχε κάποιο συγκριτικό nas; Έχω διαβάσει πάντως ότι Qnap k sinology είναι απο τα καλυτερα αλλα είναι ακριβά τα άτιμα. Τι διάφορες Έχει απο το φτηνό Etrayz; Πάντα μιλώντας για να σέρβιρει μουσική στο touch k τίποτα άλλο.

είχε κάποιο συγκριτικό nas; Έχω διαβάσει πάντως ότι Qnap k sinology είναι απο τα καλυτερα αλλα είναι ακριβά τα άτιμα. Τι διάφορες Έχει απο το φτηνό Etrayz; Πάντα μιλώντας για να σέρβιρει μουσική στο touch k τίποτα άλλο.

Οι διαφορές θα είναι στην ταχύτητα εγγραφής/ανάγνωσης, στις συνδέσεις και στο software.

Το ολόφρεσκο και γρήγορο Synology DS211j έχει τα καλά των μεγαλύτερων μοντέλων σε προσιτή τιμή.

Για NAS όχι αυτό, όχι το άλλο, τελικά σκέφτηκα ότι είναι ευκαιρία να συμμαζέψω τους δίσκους μου και παρήγγειλα το Synology DiskStation DS1511+ με 3GB RAM και ενσωματωμένους 5x2ΤΒ δίσκους.

Πολύ καλή επιλογή. Το κατάστημα φαίνεται ενημερωμένο και με normal τιμές.
Ποια συνδεσμολογία RAID θα χρησιμοποιήσεις? RAID 5 (χρυσή τομή μεταξύ ασφάλειας και ελαχιστοποίησης του αποθηκευτικού χώρου που θα 'θυσιασθεί' λόγω RAID)? RAID 6 (μεγαλύτερη ασφάλεια, με περιθώριο βλάβης 2 δίσκων χωρίς απώλεια δεδομένων)?
Υβριδική SHR? Μπέρδεμα... :chinscratch:Προσωπικά, μάλλον την RAID 1+0.
[συγγνώμη για το :offtopic:, αλλά υποθέτω πως θα πρέπει να απασχολεί κι άλλους χρήστες του Touch...]

Καλησπέρα !

Διάβασα κάποια posts σε forums (ξενόγλωσσα) για προβλήματα με τα iTunes playlists...

Πιο συγκεκριμένα, έχει αναφερθεί issue σύμφωνα με το οποίο με την τελευταία έκδοση του iTunes (10.x.x) τα playlists φαίνονται άδεια - και κάποιοι περιμένουν νέα έκδοση του Sq. Server για να επιλυθεί το πρόβλημα.

Επίσης το έχει δοκιμάσει κανείς με iTunes playlists που έχουν χιλιάδες τραγούδια; (π.χ. > 2.000, κλπ)

Δείτε εδω:

http://forums.logitech.com/t5/MySqu...x/Playlists-limited-to-500-tracks/td-p/514412

Last edited: