Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει οπότε μου είναι άγνωστο τόσο το πρακτικό όσο και το ηχητικό.
Πρέπει όμως να πω, ότι πολλά πράγματα θα εξαρτηθούν απο την επιδιωκόμενη χρήση, αλλά και με τι συναδά θα συνδεθεί η κάθε συσκευή.
Δηλαδή το κατα πόσο θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητές της και θα αναδειχθούν τα πλεονεκτήματά της.

Έχεις ανοίξει κάποιο νήμα με αναζήτηση, να τα πούμε? Γιατί εδώ βγαίνουμε off topic μάλλον.
Αν όχι, κάντο. Δώσε κάποια στοιχεία για τα υπόλοιπα μηχανήματά σου, καθώς και τι θέλεις να αναπαράγεις απο media files.
Λύσεις υπάρχουν πολλές και για όλα τα βαλάντια ή απαιτήσεις. Το κάθε squeez ή pioneer δεν είναι λύση για κάθε αναζήτηση.

:ernaehrung004:

Αντιλαμβάνομαι πως κάθε συνδυασμός εξοπλισμού καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες και προορίζεται για συγκεκριμένες συνθήκες.
Απλά και εγώ βρίσκομαι στα πρώτα στάδια και προσπαθώ να μάθω, οπότε αναπόφευκτα κάποιες στιγμές θα βγω άθελά μου offtopic... :rolleyes:

Πολύ σωστά προτείνεις να κοιτάξω παράλληλα και την αναβάθμιση σε AVR και ηχεία :a0210:
...ίσως ξεκίνησα ανορθόδοξα στήνοντας πρώτα το htpc και τώρα ψάχνοντας για squeeze...

Απο την αλλη εχω μαθει οτι το χεριασμα στις συσκευες οδηγει μελλοντικα σε απωλεια χρηματων,ειτε απλα το πουλησεις σαν μεταχειρισμενο ειτε αν απλα καποια στιγμη βγει off.

Δεν μιλάμε για χέριασμα, αλλά αναβάθμιση με καλύτερο clock και σταθεροποίηση, που την αναλαμβάνει αναγνωρισμένη εταιρία προσφέροντας και εγγύηση καλής λειτουργίας. Έχω δώσει αναβαθμισμένο Touch στο ίδιο ακριβώς ποσό που μου στοίχισε. Το άκουσε και πούλησε το dac του o φίλος που το πήρε.

Η μεταπωλητική αξία είναι σαφώς ανώτερη από ένα τυπικό-εργοστασιακό NS-50, που με μια ή δυο αλλαγές του μοντέλου δεν θα το θέλει κανείς.

Ότι αξίζει το Touch ακόμη και για ιντερνετικό ράδιο το είπα λόγω ευχρηστίας στην επιλογή σταθμών και στην απόλαυση που σου προσφέρει η μεγάλη οθόνη αφής που δείχνει ακόμη και το εξώφυλλο του δίσκου κάθε κομματιού που παίζει ο σταθμός! (Εφόσον το προσφέρει αυτό ο εκάστοτε σταθμός).
Η πιο συνετή και ταυτόχρονα η πιο ελκυστική επιλογή είναι πολλαπλά Touch για multiroom. Με 200 ευρώ έχεις ένα ανοικτό παράθυρο στον κόσμο, είτε βάλεις το Touch ως κύρια πηγή σε ένα σύστημα, είτε ως δευτερεύουσα. Και όλα τα Touch τα ελέγχεις από το app του κινητού σου, να παίζουν αν θέλεις συγχρονισμένα ή να παίζει ξεχωριστά το καθένα ότι θέλει το κάθε μέλος της οικογένειας σε διαφορετικό δωμάτιο, με τη μουσική βιβλιοθήκη σε έναν και μόνο server. Καθόλου άσχημα.

Τελικά φαίνεται πως αυτό το μηχανάκι έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες απ'ότι προμηνύει η εξωτερική του όψη...
Περιττό να πω πως, τα περισσότερα από αυτά που σημειώνεις...τα αγνοούσα...

Τελικά φαίνεται μια πολύ καλή λύση,....εκτός εάν το νέο sbt είναι μια ακόμη καλύτερη επένδυση....

ενταξει και σε μια συσκευη τυπου n50 αν βαλει καποιος χερι μπορει να το απογειωσει.Ας περιοριστουμε σε ετοιμες συσκευες που αφορουν και τους περισσοτερους.

To να ριξεις 500 ευρω βελτιωση σε συσκευη 250 ευρω ειναι μαλλον εξω απο τις σκεψεις καποιου που απλα θελει μια βασικη συσκευη για streaming.
Ως νεοεισερχόμενος στο χώρο ομολογώ πως πολύ δύσκολα θα σκεφτόμουν την αναβάθμιση αυτή, διότι φοβάμαι πως...δε θα αντιλαμβανόμουν τη διαφορά !
Ίσως όταν παλιώσω...

Με 300 ευρώ αναβάθμιση (upgrade level 1) το Touch απογειώνεται. Μαζί με το κόστος του ίδιου του Touch φτάνουμε τα 500 ευρώ και παραμένουμε χαμηλότερα από τον ανταγωνισμό.

Εφόσον χάνει ο ανταγωνισμός από ευχρηστία κατά κράτος, οφείλει να αποδείξει την ανωτερότητά του ηχητικά έναντι ενός αναβαθμισμένου Touch.

Ειδάλλως ο νεοεισερχόμενος χρήστης παραμένει με το απλό Touch και είναι μια χαρά αφού απολαμβάνει την ευχρηστία του Touch συνδυασμένη με αξιοπρεπή ηχητική ποιότητα. Αν θέλει να αναβαθμιστεί, δεν είναι η λύση ένα αμφίβολης πρακτικότητας και ηχητικής ποιότητας μοντέλο Pioneer/Denon του 500άρικου, αλλά η βελτίωση του Touch ως transport, που σημαίνει λύσεις ελαχιστοποίησης του jitter.

Έτσι ακριβώς. Ομολογουμένως είναι πολύ πρακτικό να γνωρίζω πως μετά από κάποιο διάστημα (που θα έχει "εκπαιδευτεί το αυτί μου"),
θα έχω τη δυνατότητα να κάνω μια αναβάθμιση, η οποία έχει ένα σεβαστό κόστος μέν, αλλά εξίσου σεβαστό κέρδος δε.

To θέμα imo είναι να μπορείς να αναπαράγεις οτιδήποτε αυτόνομα και σε καλή ποιότητα.
Φυσικά να έχεις και όλες τις ευκολίες συνδεσιμότητας και χειρισμού.

Κάτι σαν oppo93 dedicated για ήχο, με full δικτυακή αναπαραγωγή (airplay, wlan), χειρισμό απο ιphone/adroid/wphone και να έχεις όλες τις ευκολίες να εξάγεις ψηφιακό σήμα.
Αν δε, μπορεί να λειτουργήσει μια τέτοια λύση και ως αξιόπιστο dac (usb/spdif in όπως το oppo105), ακόμα καλύτερα.

Oυσιαστικά απαιτούνται ένα nmt ή mini pc με dac (αναλόγως απαιτήσεων πάει και το κόστος). Για το επίπεδο του squeez με 400Ε τα βρίσκεις άνετα.
H οθόνη είναι μάλλον άχρηστη αφού ο χειρισμός θα γίνεται από κουνητό, το οποίο μάλλον δεν πρέπει να το βάλουμε στο κόστος, αφού όλοι έχουμε ένα.
(ψάχνω αυτήν την εποχή και οι τιμές των adroid ξεκινάνε από τα 100Ε πλέον!)

Δεν ξέρω αν είναι εφικτό να συνδυαστούν οι τροφοδοσίες αυτών των δύο, αλλά αν γίνεται μπορεί να επιτευχθεί και ως diy.
Προσωπικά παρ'ότι δεν αναπαράγω μουσική από internet ή μέσω router (το "δίκτυό" μου είναι δύο docking stations στο σύνολο 50Ε...) το σκέφτομαι.

(Ως κάτοχος oppo93 και dac, μοιάζει αχρείαστο βέβαια, αλλά δεν θέλω να παίζει το μηχανάκι συνέχεια, ότι και αν κάνω - μουσική ή ταινίες)

Θεωρώ το squeez άριστη λύση για τα λεφτά του, εφόσον βλέπει εκτός δικτύου ότι usb του κονεξάρεις γρήγορα, εύκολα και με μεγάλη συμβατότητα σε hdd) και χρησιμοποιείται μόνο από τις αναλογικές του (απ'ότι διαβάζω παίζει αξιοπρεπέστατα).

Επιπλέον αν συνδεθεί με dac, δεν μπορώ (ακόμα) να καταλάβω γιατί να μην χρησιμοποιήσει κάποιος ένα imac ή mini pc ή nmt (αθόρυβα, ευπαρουσίαστα και "σαλονάτα") και ανά χείρας το iphone/adroid/wphone/tablet που προφανώς ήδη διαθέτει. ειδικά αυτό το δεύτερο για μένα είναι πραγματικά μυστήριο. Ούτε λόγω οικονομίας χρημάτων δε μπορώ να το καταλάβω, ειλικρινά.

ενταξει και σε μια συσκευη τυπου n50 αν βαλει καποιος χερι μπορει να το απογειωσει.Ας περιοριστουμε σε ετοιμες συσκευες που αφορουν και τους περισσοτερους.

Στο παρόν νήμα μιλάμε για το Touch και για ό,τι σχετίζεται με αυτό, συμπεριλαμβανομένης και κάθε λογής αναβάθμισης, είτε του ίδιου του Touch είτε της πορείας του σήματος πριν και μετά από αυτό.

Τα περί Pioneer/Denon είναι τα post που είναι off-topic, ειδικά αφού εκ των πραγμάτων δεν ανταγωνίζονται το Touch ούτε σε ευχρηστία ούτε στην τιμή.

Last edited:
Ερώτηση αρχάριου...

Υπάρχει η δυνατότητα τηλεχειρισμού του SBT μέσω ενός Harmony ?
Λογικά θα υπάρχει τρόπος (από τη στιγμή που είναι της ίδιας εταιρίας), αλλά δεν είμαι βέβαιος πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό :blush:

Έχω εδώ και κάποιο διάστημα το Harmony One, οπότε σκέφτομαι μήπως μπορώ να το αξιοποιήσω και έτσι...

Φυσικά μπορείς, με οποιοδήποτε μαθητευόμενο τηλεχειριστήριο. Βέβαια το Touch προσφέρεται ήδη με ένα πολύ εύχρηστο μικρό τηλεχειριστήριο, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Harmony μαζί με τις υπόλοιπες συσκευές σου.

Με smartphone και το αντίστοιχο app όμως μπορείς να κάνεις browsing στη μουσική σου συλλογή, κοινώς να επιλέγεις κομμάτι, συν όλα τα υπόλοιπα που κάνεις με ένα απλό τηλεχειριστήριο.

Στο παρόν νήμα μιλάμε για το Touch και για ό,τι σχετίζεται με αυτό, συμπεριλαμβανομένης και κάθε λογής αναβάθμισης, είτε του ίδιου του Touch είτε της πορείας του σήματος πριν και μετά από αυτό.

Τα περί Pioneer/Denon είναι τα post που είναι off-topic, ειδικά αφού εκ των πραγμάτων δεν ανταγωνίζονται το Touch ούτε σε ευχρηστία ούτε στην τιμή.

Θα συμφωνήσω.. Καλό θα ήταν να γίνει ένα split κάποια στιγμή.. Η συζήτηση για άλλες πηγές είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά εδώ μέσα..

Έχει δοκιμάσει κανείς σας το SBT συνδεδεμένο με DAC μέσω USB (βλέπε http://forums.slimdevices.com/showt...tal-Output-app-USB-Dac-and-192k-Digital-Ouput);

Το δοκίμασα χτες και μου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις..

Το καθυστερώ εδώ και καιρό, περιμένοντας το Αudiophilleo 2, αλλά θα το δοκιμάσω και σκέτο αυτές τις μέρες.

μαλλον δεν εχεις δει τις προηγουμενες 10 σελιδες

Θα συμφωνήσω.. Καλό θα ήταν να γίνει ένα split κάποια στιγμή.. Η συζήτηση για άλλες πηγές είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά εδώ μέσα..

ναι καλο θα ηταν αυτο,ισως η δημιουργια ενος θεματος γενικα για network music players

Η αναζήτηση του φίλου ultimatum είναι ένα καλό έναυσμα. :2thumb22sup:

Θα τολμήσω να πω, ότι δεν θα ήταν καθόλου άσχημο να κάναμε και ένα live συγκριτικό με squeez, nmt+adroid, mini pc+wphone, mac+iphone και ότι άλλο προκύψει απο έτοιμες συσκευές (denon, pioneer, cambridge audio, sonos κτλ) στην κατηγορία τιμής πάντα.

Το ενδιαφέρον πιστεύω είναι δεδομένο απο όλες τις "ειδικότητες" (media player, pc/mac, phone και φυσικά δικάναλους).

Last edited:
Φυσικά μπορείς, με οποιοδήποτε μαθητευόμενο τηλεχειριστήριο. Βέβαια το Touch προσφέρεται ήδη με ένα πολύ εύχρηστο μικρό τηλεχειριστήριο, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Harmony μαζί με τις υπόλοιπες συσκευές σου.

Με smartphone και το αντίστοιχο app όμως μπορείς να κάνεις browsing στη μουσική σου συλλογή, κοινώς να επιλέγεις κομμάτι, συν όλα τα υπόλοιπα που κάνεις με ένα απλό τηλεχειριστήριο.

Επειδή έχω ήδη πειραματιστεί με το Harmony και βλέπω πως έχει αρκετές δυνατότητες,
σκεφτόμουν πως πέραν των άλλων θα ήταν πρακτικό να ανοίγω με ένα πλήκτρο όλες τις συσκευές (συμπεριλαμβανομένου και του sbt).

** To sbt δεν πωλείται από την ίδια την εταιρεία πλέον ?
επειδή δε βλέπω να παίζει κάτι στα μτχ, φαντάζομαι πως η αμέσως καλύτερη τιμή είναι από το amazon ?

Η αναζήτηση του φίλου ultimatum είναι ένα καλό έναυσμα. :2thumb22sup:

Θα τολμήσω να πω, ότι δεν θα ήταν καθόλου άσχημο να κάναμε και ένα live συγκριτικό με squeez, nmt+adroid, mini pc+wphone, mac+iphone και ότι άλλο προκύψει απο έτοιμες συσκευές.
Το ενδιαφέρον πιστεύω είναι δεδομένο απο όλες τις "ειδικότητες" (media player, pc/mac, phone και φυσικά δικάναλους).

Φυσικά και συμφωνώ και επαυξάνω...
Άντε κάντε κάτι ρε παιδιά, μπας και ξεστραβωθούμε και εμείς ! :D

Προσωπικά ότι έχω και θεωρείται χρήσιμο για δοκιμές, είναι πάντα στη διάθεση κάθε συγκριτικού, αρκεί να παραβρίσκομαι ώστε να φέρω την ευθύνη για τις συσκευές μου.

μαλλον δεν εχεις δει τις προηγουμενες 10 σελιδες

Ας περιοριστουμε σε ετοιμες συσκευες που αφορουν και τους περισσοτερους.

Οπότε η σωστή παρότρυνση είναι να μείνουμε στα περί Touch και αναβαθμίσεων αυτού, και όχι η δική σου να μείνουμε μόνο στα περί εργοστασιακού Touch.

Οπότε η σωστή παρότρυνση είναι να μείνουμε στα περί Touch και αναβαθμίσεων αυτού, και όχι η δική σου να μείνουμε μόνο στα περί εργοστασιακού Touch.

ας ανοιξει καποιο αλλο θεμα και ας μεινει αυτο εδω μονο για το touch εργοστασιακο,πειραγμενο,ευλογημενο κλπ.....

καποιοι ενοχλουνται απο την "νοθευση" του εδω θεματος και καλο θα ηταν να μεταφερθουν οι τελευταιες 10-15 σελιδες στο νεο θεμα

Διαφωνώ. Σε εκείνη την κατηγορία τιμής μπορείς με τις αναβαθμίσεις της Fidelity Audio να κάνεις το Touch να πετάει, χωρίς καν ξεχωριστό dac. Σε τυφλές δοκιμές που κάναμε, το αναβαθμισμένο Touch δεν ξεχώριζε από το Naim UnityQute.

Και σου μένουν έτσι όλα τα καλά της χρήσης του Touch (μεγάλη οθόνη, καλύτερα apps, μικρό footprint κτλ).

συγνώμη δηλ το naim unitycute θεωρείται ...κάτι ας πούμε....αναφοράς ?