Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Με βάση το VortexBox υπάρχει και το SOtM sMS-1000, για τους πιο απαιτητικούς audiophile.

sMS-1000-high-resolution-700.jpg

α ενταξει,πιο φτηνο ακομα!

πραγματικά δύσκολη επιλογή....
επειδή δεν μπορώ να διαλέξω θα μείνω όπως είμαι...

Re: Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

α ενταξει,πιο φτηνο ακομα!

VortexBox MiniCube, με 3ΤΒ δίσκο, με ανεμιστήρα χαμηλού θορύβου (χαμηλότερου από τον θόρυβο που κάνει ο ίδιος ο σκληρός δίσκος), 500 λίρες Αγγλίας σύνολο.

Στις εκδόσεις κάτω από 1ΤB, χωρίς ανεμιστήρα.

0

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 20

VortexBox MiniCube, με 3ΤΒ δίσκο, με ανεμιστήρα χαμηλού θορύβου (χαμηλότερου από τον θόρυβο που κάνει ο ίδιος ο σκληρός δίσκος), 500 λίρες Αγγλίας σύνολο.

Στις εκδόσεις κάτω από 1ΤB, χωρίς ανεμιστήρα.

0

ψαχνω για κατω απο 190 ευρω.

δεν θελω να τρεχω πι σι,ετσι κι αλλιως εχω το λαπτοπακι.
Θελω εναν ΝΑΣ να τρεχει που δεν πιανει χωρο κι εχει μικρη καταναλωση,να το βαλω και διπλα απ'το συστημα.
Tο πλειερ για τις ταινιες δεν δικτυωνεται,οποτε θα το συνδεσω με usb.

Που θα το συνδέσεις Μιχάλη; Έχεις τέτοιο (USB) DAC?
Εχω ενα Prodigy και ενα Emu Δημητριε.

Να σας ρωτησω κατι ρε παιδες..
Μετα απο οσα διαβασα εδω μεσα, σκεφτηκα την αγορα ενος Νas server για να παιζει το εργαλειο πιο απροσκοπα.
Δεν μπορω να καταλαβω και θα ηθελα να μου εξηγησετε με απλα λογια, γιατι μπορει και παιζει πιο ευκολα αρχεια που ειναι αλλου αποθηκευμενα και μετα μεταφερονται ασυρματα,παρα αυτα που τα μπριζωνεις κατευθειαν πανω του.
Προχτες συνεδεσα ενα σκληρο 160αρι που ειχε τουλαΣΤιχον 60-70 γιγα(ντες) μουσικη και το πραγμα πυροβολουσε.
Τι διαφορα την κανει οταν το γιγα γινονται τερα?????.
Στην περιπτωση μου (που εχω μικρη συλλογη) μηπως ειναι καλυτερα να κατσω στα ωα μου,γιατι εδω που τα λεμε μια τρακοσαρουμπα θα "εξανεμιστει" για καλαμπουρι!!

οταν βαζεις κατευθειαν δισκο επανω του,μπορει να σου βγαλει και το λαδι μεχρι να τον δει και να παιξει τ'αρχεια.
Ειναι κορωνα γραμματα,μια παιζει,μια δεν παιζει.
Γι'αυτο και η λυση ειναι ενα πι σι ή ενα ΝΑΣ.

Και φυσικα δεν εχεις εξοδο USB.

Μετα απο οσα διαβασα εδω μεσα, σκεφτηκα την αγορα ενος Νas server για να παιζει το εργαλειο πιο απροσκοπα.
Δεν μπορω να καταλαβω και θα ηθελα να μου εξηγησετε με απλα λογια, γιατι μπορει και παιζει πιο ευκολα αρχεια που ειναι αλλου αποθηκευμενα και μετα μεταφερονται ασυρματα,παρα αυτα που τα μπριζωνεις κατευθειαν πανω του.

Πολύ απλά γιατί ένα NAS είναι ένας κανονικός υπολογιστής, με επεξεργαστή, λειτουργικό (Linux), μνήμη ram κτλ.
Οπότε όλη την αρχειοθέτηση/επεξεργασία των δεδομένων την αναλαμβάνει ο υπολογιστής (δηλ. o NAS) και όχι ο μικροσκοπικός επεξεργαστής του ίδιου του Touch.

Για να ειμαι ειλικρινης ,δεν μπορω να καταλαβω την ιστορια με τον nas.
Το κομπιουτερ το καταλαβαινω, γιατι του στελνεις το τραγουδι.
Στον nas,αν εχεις αποθηκευσει ενα σκασμο τραγουδια,παλι μπερδεμα δεν ειναι να το βρει??????
Εμενα απαξ και διαβασει τον δισκο (Λακη,οντως κανει κανα πενταλεπτο να βρει ολα τα αρχεια) μετα τα παιζει σφαιρα.
Εκτος και αν τη διαφορα την κανει ,επαναλαμβανω,οταν εχεις τερα και βαλε αρχεια.
Εγω, που δεν εχω,αναρωτιεμαι αν αξιζει να εκταμιευσω το ποσον,συν τη ολη μανουρα να στησεις το nas και να τον γεμισεις αρχεια.
Το οτι χανεις την usb,ειναι ενα θεματακι,αλλα απο την αλλη μεχρι χθες (κυριολεκτικα) ,την ειχαμε????

Μιχαλη,το NAS μην ξεχνας οτι ειναι κατ ουσιαν ενας υπολογιστης που τον εχεις για μια συγκεκριμενη δουλεια και αυτην πρεπει να την κανει καλα.Να ειναι αρκετα ισχυρος και γρηγορος ωστε να διαβαζει γρηγορα και σωστα τα αρχεια,και δευτερο να να ειναι ησυχος στη λειτουργια του και να να καταναλωνει ελαχιστο ρευμα κατω απο τα 50 βαττ σε πληρη λειτουργια.Συνηθως η καταναλωση κυμαινεται καπου στα 20-30 βαττ.
Το σκαναρισμα θα γινει μια φορα η οποτε του <πεις> εσυ
Επειδη προσωπικα δεν τα παω καλα με την usb ,εξ αλλου εχω το duet που δεν εχει usb ,δεν ασχολουμαι ποτε μαζι της.Η μονη <αναβαθμιση>που λεω να κανω ειναι ενα καλλιτερο καλωδιο ethernet[ηδη λυκλοφορησανε τα cat7 ]

Παληκαρια μην βαρατε,γιατι εγω την ερωτηση θα την κανω, οπως και να εχει:flipout:
Δηλαδη ,μπορει να χειριστεις το κομπιουτερ μεσω του Sbt?????
Γιατι εγω απο το κομπιουτερ του ΣΤΕΛΝΩ τραγουδια.
Τοσο ασχετος ειμαι ρε φουστη μου???:smash:

Τα παραπάνω NAS
Τρέχουν και ένα ειδικό service για το squeeze που πες ότι ελαφρώνει λίγο τις απαιτήσεις που έχει αν συνδέσεις στο sqeeze απευθείας δίσκο.
Δεύτερον, τα περισσότεα αντίστοιχα μικρά network players, για πολλούς λόγους συμπεριφέρονται καλύτερα όταν δεν έχουν πάνω τους το δίσκο αλλά παίρνουν τα δεδομένα από ένα NAS. Το έχω παρατηρήσει σε αρκετές μικρές συσκευές, πες ότι τα ‛βολεύει’ καλύτερα το Ethernet από ότι το usb.

Last edited:
O Squeezebox Server κάνει την αρχειοθέτηση. To πρόγραμμα δηλαδή.

Τη δουλειά αυτή την κάνει είτε ο υπολογιστής (όταν έχεις υπολογιστή ανοιχτό και τρέχεις εκεί τον squeezebox server),
είτε ο NAS (που κι εκείνος, ως υπολογιστής που είναι, οφείλει να είναι ανοιχτός και να έχεις περάσει το "πρόγραμμα", τον squeezebox server).

Όταν δεν έχεις ούτε υπολογιστή, ούτε NAS, τότε τη δουλειά την κάνει ο "tiny σqueezebox server", μια ελαφριά έκδοση δηλαδή του προγράμματος που είναι προεγκατεστημένο σε κάθε Touch. Κι επειδή η επεξεργαστική ισχύς του Touch είναι τόσο μικρή, γι' αυτό και η αδυναμία του να αντέξει μεγάλους δίσκους από τη USB.

Όταν "έχεις αλλού τα τραγούδια", δεν σημαίνει ότι απλά τα αποθηκεύεις αλλού, αλλά εκεί που τα αποθηκεύεις (pc/NAS) ορίζεις (με την υποχρεωτική εγκατάσταση του squeezebox server) να κάνει εκείνο το μηχάνημα την αρχειοθέτηση (κατ' επιλογή και την αποκωδικιοποίηση των flac) και όχι το Touch.

Last edited:
Παιδες χιλια ευχαριστω για τις διευκρινισεις.
Κατι πηρα χαμπαρι τωρα.
Και μαλιστα με βγαλατε απο τα εξοδα.
Εγω που εχω (σχετικα) λιγα αρχεια και με εξυπηρετει η usb δεν εχω λογους να τραβιεμαι.
Ασε που εχω και κομπιουτερ για τα δυσκολα.
Αργοτερα βλεπουμε.

Τελικα μπορεις απο το sbt να χειριζεσαι το κομπιουτερ???

Last edited:
Τελικα μπορεις απο το sbt να χειριζεσαι το κομπιουτερ???

Όχι, το αντίστροφο μόνο. Κι αυτό ανοίγοντας τον Squeezebox Server στο computer σου, όπως είπαμε πριν.

Η επιλογή ενός NAS γίνεται για να μην έχεις ανοιχτό το pc σου. Αν έχεις ανοιχτό το pc σου ούτως ή άλλως, τότε δεν είναι απαραίτητο να πάρεις NAS.