Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Επειδή έχω το Squeezebox Touch με το Pioneer U-05 dac θα ήθελα να σου πω ότι δουλεύει μιά χαρά μέσω USB. Στο Touch θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί το Enhanced Digital Output και να έχει επιλεγεί σαν έξοδος το Pioneer U-05.

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Επειδή έχω το Squeezebox Touch με το Pioneer U-05 dac θα ήθελα να σου πω ότι δουλεύει μιά χαρά μέσω USB. Στο Touch θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί το Enhanced Digital Output και να έχει επιλεγεί σαν έξοδος το Pioneer U-05.

Ακριβώς έτσι
Αφου αεγκατασταθεί η εφαρμογή και κάνει επανεκκίνηση ,πάμε στα audio settings και επιλέγουμε το pioneer[η οποιοδήποτε άλλο dac]

δεν ξέρω το έψαξα αρκετά. Του έβγαλα και του ξαναέβαλα και το 3d party app που είναι για να ρυθμίζεις τις ψηφιακές εξόδους. Τι έκανες δλδ? Το pioneer το έχεις παίξει?

δεν ξέρω το έψαξα αρκετά. Του έβγαλα και του ξαναέβαλα και το 3d party app που είναι για να ρυθμίζεις τις ψηφιακές εξόδους. Τι έκανες δλδ? Το pioneer το έχεις παίξει?

Πάμε από την αρχή
Εγκαθιστάς στο squeze από το 3party το EDO
Aφου εγκατασταθεί κάνει επανεκκίνηση
Συνδέεις την usb μεταξύ squeeze -dac[ανοικτό]
Πηγαίνεις στο μενού του squeeze και βρίσκεις το audio settings
Αφου το επιλέξεις στη συνέχεια αυτό ανοίγει και πρέπει να φανεί σαν επιλογή η είσοδος usb του dac
Eπιλέγεις αυτήν την έξοδο από το squeeze και τότε αυτό κάνει επανεκκίνηση
Μετά απ αυτό θα πρέπει να δουλέψει κανονικά
Αν τα κάνεις και δεν σου <καθίσει> παρέχουμε δωρεάν τηλεφωνική βοήθεια με π.μ ......
Πρόσεξε και το καλώδιο usb ,γιατί κάποιος φίλος εδώ μέσα παιδευόταν και τελικά έφταιγε το καλώδιο

αυτο ακριβώς έκανα ρε παιδιά. Οτι ακριβώς λέτε και μετά επέλεξα την μονάδα του pioneer στις ρυθμίσεις του ήχου καθώς την έδειχνε κανονικά αλλά τζίφος δεν ακούγετε τίποτα :P. Το έψαξα μπας και ήταν θέμα του pioneer αλλά από το laptop που το δοκίμασα με το ίδιο καλώδιο usb παίζει κανονικά.
Τι μπορεί να έχει στραβώσει τώρα εκεί δεν μπορώ να καταλάβω. Θα το αφήσω έτσι. Μέσω optical τα στριμάρω στο dac και αν είναι θα πάω σε coaxial
Θα κερδίσω κάτι με το usb?

Η απάντηση για την χρήση usb είναι ότι σαφέστατα και θα κερδίσεις ,σχεδόν μονόδρομος

Αφου το <βλέπει > δεν είναι λογικό να μην παίζει
Μήπως να δοκίμαζες με άλλο καλώδιο ; μήπως σου κατεβάζει την ένταση στο 0 και δεν ακούς κάτι ; μήπως δεν επιλέγεις την σωστή είσοδο στο ντακ ;
Mήπως δοκιμάζεις με αρχεία που δεν τα παίζει ;
Το ραδιόφωνο του παίζει μέσω usb ?

να καταθεσω τη δικη μου εμπειρια.
Στο δικο μου ντακ,εαν ειναι ανοιχτη η τροφοδοσια του και τραβηξω το καλωδιο του usb και το ξαναβαλω,τρελενεται το σκουιζ και δεν συνεργαζεται.
Εαν κλεισω πρωτα τη τρφοδοσια και στη συνεχεια αφαιρεσω το καλωδιο,δεν υπαρχει προβλημα.
Μηπως ειναι καποιου τετοιου ειδους το προβλημα σου.
Και ναι,η διαφορα του usb απ'τις αλλες συνδεσεις,ειναι μεγαλη.

αυτο ακριβώς έκανα ρε παιδιά. Οτι ακριβώς λέτε και μετά επέλεξα την μονάδα του pioneer στις ρυθμίσεις του ήχου καθώς την έδειχνε κανονικά αλλά τζίφος δεν ακούγετε τίποτα :P. Το έψαξα μπας και ήταν θέμα του pioneer αλλά από το laptop που το δοκίμασα με το ίδιο καλώδιο usb παίζει κανονικά.
Τι μπορεί να έχει στραβώσει τώρα εκεί δεν μπορώ να καταλάβω. Θα το αφήσω έτσι. Μέσω optical τα στριμάρω στο dac και αν είναι θα πάω σε coaxial
Θα κερδίσω κάτι με το usb?

Ναι, θα κερδίσεις πολλά με το USB.

Δοκίμασε να βάλεις ένα USB Hub με δικιά του τροφοδοσία μεταξύ Squeezebox και Pioneer.

θα δοκιμάσω και κάποιο usb hub μπας και γίνει τίποτα. Εχω κάτι πανίσχυρα σε τροφοδοσία hub από πριν χρόνια που έκανα με αυτά bitcoin mining :D.
Πάντως τα έχω δοκιμάσει όλα και πατέντες σβήσε ρεύμα άναψε κτλ.
Να σας δώσω να καταλάβετε ότι αν δεν έχει σήμα το pioneer απλά σου βγάζει στην οθόνη του το κανάλι που έχεις επιλέξει στην προκειμένη περίπτωση το usb και από κάτω απλά οριζόντιες παύλες ότι δεν δέχεται σήμα.
Μου είναι και μένα παράξενο πάντως ότι ενώ το βλέπει κανονικά και το επιλέγει να μην μπορεί να δώσει σήμα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα coaxial στη ίδια ποιότητα ήχου δεν παίζουν με το usb?

τζίφος. Μόλις δοκίμασα τα πάντα όπως hub με τροφοδοσία δικιά του. αλλο ένα καλώδιο αν και ίδια ποιότητας με το προηγούμενο τίποτα. Αρνείτε να παίξει αρχεία. Ενώ το βλέπει το squeezebox και ενώ κάνει επανεκκίνηση και ενώ είναι επιλεγμένη στο pioneer η usb θήρα κανονικά δεν παίζει μουσική και στην οθόνη του pioneer εμφανίζονται μόνο παύλες :P
Θα πάω για coaxial νομίζω όπως είπα...

Τα coaxial στη ίδια ποιότητα ήχου δεν παίζουν με το usb?

Στην προκειμένη περίπτωση έχουν ίδιες δυνατότητες όσο αφορά τα υποστηριζόμενα sampling rates, αλλά το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα δεν είναι ίδιο. Λιγότερο jitter στην περίπτωση της USB.

To ξέρω με το jitter αν και αυτό είναι λίγο αμφιλεγόμενο από τι έχω διαβάσει. δλδ όχι ότι δεν υπάρχει αλλά ότι δεν κάνει και καμία ηχητική διαφορά.

τζίφος. Μόλις δοκίμασα τα πάντα όπως hub με τροφοδοσία δικιά του. αλλο ένα καλώδιο αν και ίδια ποιότητας με το προηγούμενο τίποτα. Αρνείτε να παίξει αρχεία. Ενώ το βλέπει το squeezebox και ενώ κάνει επανεκκίνηση και ενώ είναι επιλεγμένη στο pioneer η usb θήρα κανονικά δεν παίζει μουσική και στην οθόνη του pioneer εμφανίζονται μόνο παύλες :P

Κάνε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο squeeze και στήσε το από την αρχή Πιθανότατα να έχεις πειράξει κάτι από το μενού στο formating
Επίσης ρωτώ αν παίζει το ιντερνετικό ραδιόφωνο του squeeze

Πολύ περίεργο. Μόλις τώρα το δοκίμασα και πάλι, Logitech Squeezebox Touch και το Pioneer U-05 μέ σύνδεση USB. Μερικά FLAC ( rip από CD ) που δοκίμασα έπαιξαν άψογα. Το Touch έχει firmware 7.8.0 και έχω βάλει το EDO ver. 0.9.

Μηπως πρεπει να επιλεξεις καποιον συγκεκριμενο Kernel απο το αντιστοιχο add on του EDO? π.χ. στο δικο μου που το dac εχει usb receiver της Tenor επαιξε μονο με τον Kernel no 12.

Και kernel έχω πειράξει και την καινούργια έκδοση έχω βάλει και bbc παίζω συνέχεια. Τι άλλο να πω δεν ξέρω. Το επόμενο είναι να κάνω επαναφορά ρυθμίσεων μήπως έχει πειραχτεί εκεί τίποτα.

Και kernel έχω πειράξει και την καινούργια έκδοση έχω βάλει και bbc παίζω συνέχεια. Τι άλλο να πω δεν ξέρω. Το επόμενο είναι να κάνω επαναφορά ρυθμίσεων μήπως έχει πειραχτεί εκεί τίποτα.

Με συγχωρείς πού επαναλαμβάνομαι ,αλλά για να βρούμε άκρη
Γράφεις ότι squeeze δίνει σήμα μέσω της usb στό pioneer και παίζει κανονικά ιντερνετικό ραδιόφωνο
Αν συμβαίνει αυτό ,τότε έχεις πειράξει τις ρυθμίσεις αναπαραγωγής από το μενού ή δεν έχεις σκανάρει σωστά το υλικό σου
Σ αυτή τη περίπτωση δεν φταίει ούτε το σκουήζ ,ούτε το ντάκ
Αν το επιβεβαιώνεις ότι έτσι είναι ,τότε είμαστε σε καλό δρόμο