Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Λοιπον απελευθερωσα λιγο τον δισκο και το rebuffering περιοριτηκε στο ελαχιστο (μια φορα σε μα ωρα αναπαραγωγης)
Αποσυνδεσα το καλωδο δικτυου και η αναπραγωγη γινοταν απροβληματιστα απο την θυρα usb. Αρα το δικτυο δεν του ειναι απαραιτητο.
Και μια ερωτηση. Το volume Που πρεπει να ειναι? Εχει κλιμακα απο 0 μερι 100.

Last edited:
Λοιπον απελευθερωσα λιγο τον δισκο και το rebuffering περιοριτηκε στο ελαχιστο (μια φορα σε μα ωρα αναπαραγωγης)
Αποσυνδεσα το καλωδο δικτυου και η αναπραγωγη γινοταν απροβληματιστα απο την θυρα usb. Αρα το δικτυο δεν του ειναι απαραιτητο.
Και μια ερωτηση. Το volume Που πρεπει να ειναι? Εχει κλιμακα απο 0 μερι 100.

όταν λές δίκτυο εννοείς internet ή δίκτυο τοπικο?

όταν λές δίκτυο εννοείς internet ή δίκτυο τοπικο?

Εβγαλα το καλωδιο δικτυου απο το touch. Αρα δεν ειχα ουτε ιντερνετ ουτε τοπικο δικτυο εκεινη την στιγμη.

Last edited:
ΟΚ
μιά ακόμα λεπτομέρεια.
Ξεκίνησες με το καλώδιο του δικτύου και μετά το έβγαλες?
ή ξεκίνησες χωρις καλώδιο δικτύου?

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

.... για να γ@#$# και να δέρνει-bye-

Σορυ που διακόπτω την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση , αλλά επειδή έχω και εγώ το WDTV ήθελα να ρωτήσω το Σταύρο, τί εννοεί λέγοντας ότι το WD γ@#$# και δέρνει. Στη μουσική;

Εγω το χρησιμοποιώ μόνο συνδεδεμένο στην TV, και δεν έχω άποψη για τις μουσικές του δυνατότητες. Η TV, και το στερεοφωνικό είναι σε άλλο χώρο και σε καμμιά περίπτωση δε θέλω να μπλέξω το στερεοφωνικό με το δίκτυο του υπολογιστή. Θα ήθελα να δοκιμάσω το WDTV στον ενισχυτή (Symphonic Line RG14), αλλά δεν έχω οθόνη για να το χειριστώ εκεί. Με ενδιαφέρει πολύ ένα καλό ποιοτικό media player να παίζει τη μουσική μου από σκληρό μέσω USB, αλλά μέχρι εκεί. Όχι μπλέξιμο με υπολογιστές, καλώδια, δίκτυα, ανεμιστηράκια κλπ.

Εσύ Σταύρο το χρησιμοποιείς για μουσική;
Κι αν ναι πώς; Απ' ευθείας ή μέσω του m2tech;
Αν ξέρω καλά η ψηφιακή του έξοδος βγάζει μόνο 44,1Khz ακόμη κι αν το αρχείο που παίζει είναι 192Κhz.
Οπότε μήπως συμφέρει η απ' ευθείας σύνδεση στον ενισχυτή;

Εχω ανοίξει ένα σχετικό νήμα εδώ και καιρό. Με τίτλο "Δυτικός Ψηφιακός..." αν θυμάμαι καλά.

Και φυσικά αναφέρομαι στη χρήση του ως αμιγές οδηγό (transport) για red book 16/44.1.

Πολύ εντυπωσιακός ήχος (από συμβατικό υλικό, το ξανατονίζω) με κάποια "νερά" στα μπάσα, και αυτό συγκριτικά με τον "φονέα" Sony 50ES.

Το m2tech είναι άλλη, πρόσφατη περίπτωση (καμία σχέση με το WDTV) για το οποίο θα παραθέσω κάποια στιγμή τις εντυπώσεις μου.

Πληροφοριακά, ΔΕΝ έχει το πρόβλημα του WDTV στα χαμηλά!

από αυτά πουχω διαβάσει δεν είναι απαραίτητο...εγώ πάντως τοχω στο 90...

Κατ' αρχάς, σε ευχαριστούμε πολύ για τη σύγκριση ανάμεσα σε Logitech Touch και Vaio-HiFace που έκανες πριν λίγες ημέρες! :aktion033:

Όσον αφορά το volume του Touch έχω την εντύπωση ότι επειδή ρυθμίζεται ψηφιακά καλό είναι να έχει πάντα τη μέγιστη τιμή 100, αν και παραπλήσιες τιμές όπως το 90 π.χ., λογικά δεν θα έχουν ακουστές διαφορές. Μιά ρύθμιση όμως του volume στο 50 πιστεύω ότι θα αφαιρούσε αρκετή πληροφορία και θα είχε διαφορά στον ήχο.
Έχουν βγει και 1-2 patch που προσπαθούν να κλειδώσουν το volume στο 100 αλλά δεν μου έχουν φανεί και πολύ αξιόπιστα και δεν τα έχω εγκαταστήσει.
Δεν είμαι ο πλέον ειδικός σε αυτό το θέμα, ίσως να κάνω λάθος, πιθανά ο supersonic να μπορούσε να μας διαφωτίσει.

από αυτά πουχω διαβάσει δεν είναι απαραίτητο...εγώ πάντως τοχω στο 90...

Βάλε το στο τέρμα Νάσο.. Ή πιο σωστά, μιας και παίζεις με DAC, απενεργοποίησέ τελείως το volume (υπάρχει κάπου επιλογή στο Squeezebox Server).

Κατ' αρχάς, σε ευχαριστούμε πολύ για τη σύγκριση ανάμεσα σε Logitech Touch και Vaio-HiFace που έκανες πριν λίγες ημέρες! :aktion033:

Όσον αφορά το volume του Touch έχω την εντύπωση ότι επειδή ρυθμίζεται ψηφιακά καλό είναι να έχει πάντα τη μέγιστη τιμή 100, αν και παραπλήσιες τιμές όπως το 90 π.χ., λογικά δεν θα έχουν ακουστές διαφορές. Μιά ρύθμιση όμως του volume στο 50 πιστεύω ότι θα αφαιρούσε αρκετή πληροφορία και θα είχε διαφορά στον ήχο.
Έχουν βγει και 1-2 patch που προσπαθούν να κλειδώσουν το volume στο 100 αλλά δεν μου έχουν φανεί και πολύ αξιόπιστα και δεν τα έχω εγκαταστήσει.
Δεν είμαι ο πλέον ειδικός σε αυτό το θέμα, ίσως να κάνω λάθος, πιθανά ο supersonic να μπορούσε να μας διαφωτίσει.

νάσαι καλά paull!! -bye-

ομολογώ ότι με βρίσκεις απροετοίμαστο...το πάω στο 100...

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Βάλε το στο τέρμα Νάσο.. Ή πιο σωστά, μιας και παίζεις με DAC, απενεργοποίησέ τελείως το volume (υπάρχει κάπου επιλογή στο Squeezebox Server).

οκ...στο 100...

τώρα έχω μπει στο μενού του Squeezebox Server και το ψάχνω...βρήκα στο μενού Player->Volume Adjustment/Replay Gain τέσσερεις επιλογές :
α) No Volume Adjustment
β) Track Gain
γ)Album Gain
δ)Smart Gain

από default είναι στο No Volume Adjustment...

καταρχήν γι αυτό λες Δημήτρη???...κι αν ναι είναι σωστή η επιλογή???

Νομιζω η πρωτη επιλογη ειναι η σωστη. Ολες οι υπολοιπεςπρεπει να επεμβαινουν και να αυξομοιωνουν την ενταση οποτε δεν θα παιζει στο 100 συννεχως.

Re: Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

οκ...στο 100...

τώρα έχω μπει στο μενού του Squeezebox Server και το ψάχνω...βρήκα στο μενού Player->Volume Adjustment/Replay Gain τέσσερεις επιλογές :
α) No Volume Adjustment
β) Track Gain
γ)Album Gain
δ)Smart Gain

από default είναι στο No Volume Adjustment...

καταρχήν γι αυτό λες Δημήτρη???...κι αν ναι είναι σωστή η επιλογή???

Η πρώτη επιλογή είναι η σωστή, αλλά δεν λέω αυτή τη ρύθμιση..

Δες εδώ:

attachment.php

Attachments

• SB_vol_control.jpg
    SB_vol_control.jpg
    260.4 KB · Views: 151