Lost - Season 6 [Final]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 11 39.3%
  • Πολύ Καλή

Votes: 6 21.4%
  • Καλή

Votes: 3 10.7%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 8 28.6%

• Total voters
    28
Re: lost - season 6 (final)

Δεν ξέρω λες?

Είμαι ακόμα της άποψης οτι οι πραγματικότες θα καταρεύσουν και θα συνενωθούν, το πως και το τι θα επακολουθήσει δεν το ξέρω...
Βέβαια σκέφτηκα και κάτι άλλο. Ότι δεν ξέρουμε αν η πραγματικότητα που βλέπουμε στο νησί, υπάρχει και σε τί μορφή. Δλδ αν υφίσταται και εκτός του νησιού.
Δλδ
Όταν με την έκρηξη της βόμβας, αποσχίστηκε η νέα πραγματικότητα, γύρω απο το νησί δημιουργήθηκε μια χωροχρονική φούσκα λόγω των ηλεκτρομαγνητικών χαρακτηριστικών του. Αυτή κράτησε το νησί εκτός του ορίζοντα των γεγονότων της έκρηξης γιαυτό και τους βλέπουμε ανεπιρέαστους απο αυτήν. Ίσως αυτή η φούσκα να είναι υπέυθυνη και για τα timetraveling που είδαμε στην σειρά. Μια εκδοχή της θεωρείας περί wormholes κλπ, δλδ. Θα έβγαζε και νόημα με βάση την παλαιά δήλωση των δημιουργων περι pseudoscience.
Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση μένει να εξηγηθεί ο ρόλος του Jakob και του MIB. Ίσως όπως ο Desmond να είχαν εκτεθεί σε παρόμοια πεδία κάποτε.
Τώρα που το σκέφτομαι έχει ενδιαφέρων και αυτή η θεωρεία...:idea:

Οι δύο πραγματικότητες δεν έχουν μια χρονική διαφορά 3 ετών?
Η δεύτερη διαδραματίζεται το 2004 αφού το αεροπλάνο δεν έπεσε ενώ η γνωστή μας το 2007 αφού οι Oceanic 6 έκατσαν 3 χρόνια πίσω προτού επιστρέψουν και οι εναπομείναντες στο νησί 3 χρόνια στην Dharma. Πώς θα ενωθούν οι πραγματικότητες?

Mια χαρα ηταν.

Οι ψιθυροι αναμενομενο ηταν....να ειναι οι νεκροι.

Ναι δεν διαφωνώ, ηταν υποψιασμένο απο καιρό, απλά μου κάθησε άσχημα το πως το πέταξε στο ξαφνικο ο Hugo. Δλδ τι άλλαξε σε σχέση με την προηγούμενη φορά που τους άκουσε κ τώρα του ήρθε. Αλλά μικρολεπτομέρεια, δεν παίζει ρόλο, περισσότερο easter egg για τους fans ήταν, γιαυτό μάλλον μπήκε και έτσι.

Αντε λίγα μείναν. Απο την μία έχω αγωνία για το πως θα τελιώσει, απο την άλλη ξέρω οτι (όπως και με το Galactica) θα ξενερώσω όταν δεν θα υπάρχει πια. Μεγάλη σειρά, απο τις κορυφαίες που παίχτηκαν ποτέ στην μικρή οθόνη.

Κατάλαβα..."Οι Μόντυ Πάιθον και τα κουλουβάχατα της Ιστορίας".

Παντως....

Αυτος ο δρ Τσανγκ ρε σεις...στην εναλλακτικη πραγματικοτητα οταν παρουσιαζει τον Χουγκο σαν πολυ νεος δεν ειναι ?

Τοσο ηταν το 77, ουτε καν ασπρισε?

Επισης....

Αυτος ο Ντεσμοντ το εχει η μοιρα του να ειναι συνεχεια μεσα σε hatch....ποσα χρονια περασε μεσα στο πρωτο και τωρα ο Λοκ τον πεταει μεσα στο πηγαδι ..για να τον φυλακισει μιας και νομιζει οτι δεν θα μπορεσει να βγει ?

Παντως δεν τον σκοτωσε ισως γιατι ειδε το παιδακι....να του γνεφει.

Ειναι βεβαιο παντως οτι η παρουσια του Ντεσμοντ στο αρχαιο πηγαδι (οπου το εσκαψαν με τα χερια τους γιατι δεν ειχαν εργαλεια !! αλλα ειχαν πυξιδες....) θα ειναι ο καταλυτης.

Και κατι αλλο που προσπαθω να καταλαβω.....

Ποτε αφυπνιστηκε ο Ντεσμοντ....

Οταν εφαγε την ηλεκτρομαγνητικη ενεργεια απο τον Γουιντμορ ή οταν επεσε στο πηγαδι και οτι του συνεβη μετα?

Γιατι οντως πλεον προσπαθει να διαρρηξει την εναλλακτικη πραγματικοτητα στοχευοντας τον Λοκ ενω στην πραγματικα ο Λοκ στοχευσε αυτον !!!

Ισως ο Ντεσμοντ τον χτυπαει για να τον ξυπνησει και να τον παρει συμμαχο. Λετε να ξυπνησει το πνευμα του αληθινου Λοκ που με το πεισμα του ηταν τοσο δυνατος για να κοντραρει τον ψευτοΛοκ ?

Ξαναβλεποντας το παιδακι παντως μοιαζει ΠΑΡΑ πολυ με τον Jacob. Και εχει το ιδιο σαρδονιο χαμογελο.

Αυτος πρεπει να ειναι ....

Εδω την πρωτη φορα που μιλησε στον ΜΙΒ

800px-MysyeriousKid.jpg

Και εδω στο χτεσινο....

6X12_justignorehim.jpg

Σαν να εχει μεγαλωσει λιγο εε ?

Last edited:

Παντως....

Αυτος ο δρ Τσανγκ ρε σεις...στην εναλλακτικη πραγματικοτητα οταν παρουσιαζει τον Χουγκο σαν πολυ νεος δεν ειναι ?

Τοσο ηταν το 77, ουτε καν ασπρισε?

Μετά την καραψεύτικη κοιλιά της εγκύου, το αποκριάτικο μούσι του Τζακ, τον Χιούγκο να μη χάνει γραμμάριο στο νησί και τον Γουώλτ, που μεγάλωσε κατά 7 χρόνια σε δύο μήνες, αυτό σε πείραξε... :p :p :p

νομιζω οτι χτυπαει τον locke για να θυμισει και σε αυτον την ζωη στο νησι οπως εκανε και με τον χαρλυ!λογικα στο επομενο θα παει για εγχειρηση στον τζακ που θα θυμηθει την εγχειρηση στο μπεν!μηπως ο ντεσμοντ θελει να αποφεχθει η μαχη?

Ξαναβλεποντας το παιδακι παντως μοιαζει ΠΑΡΑ πολυ με τον Jacob. Και εχει το ιδιο σαρδονιο χαμογελο.

Αυτος πρεπει να ειναι ....

Εδω την πρωτη φορα που μιλησε στον ΜΙΒ

800px-MysyeriousKid.jpg

Και εδω στο χτεσινο....

6X12_justignorehim.jpg

Σαν να εχει μεγαλωσει λιγο εε ?

Δεν πεθαίνει ποτέ αλλά ξαναγεννιέται δηλαδή και ξαναμεγαλώνει?
νομιζω οτι χτυπαει τον locke για να θυμισει και σε αυτον την ζωη στο νησι οπως εκανε και με τον χαρλυ!λογικα στο επομενο θα παει για εγχειρηση στον τζακ που θα θυμηθει την εγχειρηση στο μπεν!μηπως ο ντεσμοντ θελει να αποφεχθει η μαχη?

Μάλλον τον χτυπά για να θυμηθεί....αν θέλει μάχη ή όχι δεν ξέρω

Δεν πεθαίνει ποτέ αλλά ξαναγεννιέται δηλαδή και ξαναμεγαλώνει?

Ετσι δειχνει.

To χαμογελο του μπομπιρα στην δευτερη φωτο το προσεξατε ? Ιδιος ο Jacob.

Ισως ουτε ο MIB αυτος να μπορει να πεθανει. Αλιως θα το ειχε επιχειρησει καποιος. Απλα να τον περιορισουν μπορουν.

Αν δουμε στο επομενο το παιδακι λιγο ακομα μεγαλωμενο τοτε ειναι βεβαια αυτη η θεωρια.

Φοινικας.

Last edited:

Δεν ξέρω, εμένα έχει αρχίσει να μου καλαρέσει αυτή η θεωρεία που μου έκατσε χθες, οτι όλα αυτά έχουν να κάνουν με επιστημονική φαντασία πάλι.

Θεωρεία:
Ίσως τελικά και να δώσουν μια εξήγηση βασισμένη σε (τραβηγμένες, ακόμα αναπόδεικτες ή και υποθετικές) θεωρείες κβαντομηχανικής, περι χωροχρόνου, σωματιδίων (στην περσινή σεζόν στις ανασκαφές του Orchid Station δεν είχαν αναφέρει κάτι για σωματίδια?) event horizons και wormholes.

Δεν έχω ακόμα καταλήξει πως θα μπορούσαν να εξηγηθούν όλα με βάση αυτό, αλλά όσο το σκεφτομαι τόσο πιο πολύ μου φαινεται ως μια σοβαρή πιθανότητα.

Δλδ το νησί να είναι ενα σημείο στο οποίο υπάρχουν κάποια σωματίδια τα οποία προκαλούν τέτοια παραμόρφωση του χωροχρόνου που να έχει την δυνατότητα να υπάρχει εκτός του ορίζοντα των γεγονότων. Ο χρόνος εκεί περνάει με διαφορερικό ρυθμό (με βάση την θεωρεία της σχετικότητας).

Επίσης γιαυτό και η θέση του δεν είναι σταθερή σε σχέση με το πραγματικό σύμπαν (το εκκρεμές της Hawking για να βρούν το νησί).

Όταν ο Desmond ακτινοβολήθηκε με την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια στην καταστροφή του Swan station απέκτησε την δυνατότητα να αποκολάται απο την συγκεκριμένη χρονικη στιγμή και να μεταπίπτει σε μια άλλη. Να ξεκολλάει απο το χωροχρονικό πλέγμα ας πούμε. Γιαυτό και μπορούσε να δεί το μέλλον του Charlie.

Επίσης φεύγοντας απο το νησί που χρειαζόταν να έχεις συγκεκριμένη πορεία. Αυτή η πορεία μπορεί να αντιπροσωπεύει μια δίοδο σταθερή μεταξύ της φυσαλίδας του νησιού και του υπόλοιπου σύμπαντος.
Η μετακίνηση του νησιού μέσω της ροδέλας μπορεί να προκαλείτε απο μια ξαφνική ενεργοποίηση των σωματιδίων στο πηγάδι που εκλύουν ενέργεια αποσταθεροποιώντας αυτήν την δίοδο, αρα και την "άγκυρα" του νησιού σε ένα συγκεκριμένο σημείο στον χωροχρόνο.

Με τον ίδιο τρόπο έχω αρχίσει να πιστεύω οτι δεν υπάρχουν δυο πραγματικότητες. Υπάρχει η καινούργια που είναι προϊόν της έκρηξης και καταπόντισης του νησιού, και υπάρχει ο φύλακος που βρίσκεται το νησί.

Όσο το σκέφτομαι τόσο πιο πολύ μου αρέσει, αν και υπάρχουν ακόμα κενά. Όπως ποιός ο ρόλος του Jakob και του MIB σε μια τέτοια θεωρεία. Σε αυτήν δεν είναι θεοί, αλλά ίσως έχουν κατανοήσει πρακτικώς τις δυνάμεις που προσφέρει ένα τέτοιο μέρος.
Αν είναι πράγματι κάτι τέτοιο πραγματικά τους βγάζω το καπέλο...

Εγώ έχω την εντύπωση πως εάν το κύριο ερώτημα της σειράς είναι science vs faith...
Με την ως τώρα έκβαση κερδίζει η Πίστη

Τα όσα επιστημονικίστικα ήταν εκεί για να τραβήξουν το κοινό του πιο hardcore sci-fi, για αυτό και οι αναφορές σε Star Wars και Star Trek (όπως και στο Heroes).

Εγώ έχω την εντύπωση πως εάν το κύριο ερώτημα της σειράς είναι science vs faith...
Με την ως τώρα έκβαση κερδίζει η Πίστη

Τα όσα επιστημονικίστικα ήταν εκεί για να τραβήξουν το κοινό του πιο hardcore sci-fi, για αυτό και οι αναφορές σε Star Wars και Star Trek (όπως και στο Heroes).

Ναι αλλα ....

Σου απαντησε ο MIB-Locke για το θεμα πιστης :D

Τον αποκαλεσε ηλιθιο τον believer Λοκ που ειναι πλεον μακαριτης.... Σε αυτο το επεισοδιο παντως το μονο που μας επιβεβαιωσαν ηταν οτι ο πατερας του Τζακ που περιδιαβαινε στα δαση ηταν οντως ο ΜΙΒ και αυτο που ολοι πλεον υποψιαζομασταν οτι χρειαζεται το νεκρο σωμα για να το "κοπιαρει" .

Καμια μεγαλη αποκαλυψη δηλαδη.....τζιφος το επεισοδιο.

Ενα πραγμα μου εκανε εντυπωση μονο.....τους ολμους που πετανε οι αντρες του Γουιντμορ ποιοι τους βαλλουν ? Εννοω οι ενοπλοι που βλεπουμε ειναι η επιστημονας με τα γυαλια....και κατι ιδρωμενοι ενοπλοι....

Εχουν αυτοι τις ικανοτητες να βαλλουν ολμους ?

Όπως συνιθίζουν προς το τέλος κάθε σεζόν, μπαίνουν σιγά σιγά όλοι οι χαρακτήρες στην θέση που θα έχουν για το φινάλε. Περιμένω τα 2-3 που μείναν να έχουν τέτοιο χαρακτήρα και οι αποκαλύψεις να περιοριστούν σε δευτερεύοντα θέματα. Προετοιμάζουν το μεγάλο φινάλε.