Lost - Season 6 [Final]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 11 39.3%
  • Πολύ Καλή

Votes: 6 21.4%
  • Καλή

Votes: 3 10.7%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 8 28.6%

• Total voters
    28
Re: Lost - season 6 (final)

Πόσο ζηλεύω το Αμερικανάκι που θα πάει απόψε το βράδυ, θα κάτσει στην τηλεορασάρα του και θα απολαύσει στην ώρα του, σε HD και σε 5.1 το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς, που θα απολαύσω εγώ καθυστερημένα, παράνομα και με σίγουρα υποδεέστερη ποιότητα... Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Offtopic αλλά ήθελα να ξεσπάσω :D:D:D

Μερικές ώρες μείναν....

Top 5 Episodes χωρίς σειρά προτεραιότητας.

1. s01e04 Walkabout
Απο τις πιό δυνατές στιγμές της σειράς και το πρώτο φινάλε που σε άφηνε με το στόμα ανοιχτό. Ο Locke ήταν ανάπηρος... Ξανασκέφτεσαι το πώς κοιτούσε τις πατούσες του σε κάθε ευκαιρία και ανατριχιάζεις.

2. s02e23-24 Live Together, Die Alone
Το φινάλε του δεύτερου κύκλου. Η καταπακτή εκρυγνύεται, οι τρεις είναι αιχμάλωτοι των Others και η αγωνία χτυπάει κόκκινο. Καλογραμμένο, με δράση και πάνω απο όλα χαρακτήρες ζωντανούς που συγκρούονται με ένταση.

3. s03e08 Flashes Before Your Eyes
Μαθαίνουμε τις συνέπειες που είχε η καταστροφή της καταπακτής για τον Desmond και το μοιραίο τέλος που πλησιάζει για τον Charlie. Απο τα καλύτερα επεισόδια, και το πρώτο που δείχνει την νέα κατεύθυνση που θα πάρει η σειρά τις επόμενες σεζόν.

4. s03e22-23
Not penny's boat και we have to go back.
Όλα τα φινάλε ήταν εκπληκτικά, αλλα η συναισθηματική φόρτιση του συγκεκριμένου το καθιστά το κορυφαίο. Ακόμα και τώρα μετά απο τόσους θανάτους, η θυσία του Charlie ήταν αυτή που θυμόμαστε πιο εντόνα.

5. s04e05
Νομίζω αυτό βρίσκεται στην λίστα όλων των φίλων της σειράς, με σοβαρές πιθανότητες να μείνει στην μνήμη μας ώς το καλύτερο της. Σε αυτό, όλα τα στοιχεία που μας έκαναν να αγαπήσουμε την σειρά βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία. Η επιστημονική φαντάσια, η δράση, οι πιο αγαπημένοι χαρακτήρες (Faraday & Desmond), και όλα να τα συνδέει μια συγκινητική ιστορία αγάπης και πίστης στον άλλον. Πολύ δυνατές ερμηνείες απο το ζευγάρι Desmond-Peny.

Τελικά 5 είναι πολύ λίγα... Έχω άλλα τόσα να ξεχωρίσω.

Δεν πρόλαβα να βάλω ούτε το Expose... :p :p :p

Όλα ξεκίνησαν όταν η πτήση 815 της Oceanic συνετρίβη σε ένα νησί στη μέση του πουθενά. Όμως αυτό ήταν το λιγότερο που συνέβη σε όσους κατάφεραν να επιζήσουν…

http://www.youtube.com/watch?v=72kQIIDBIUU&feature=player_embedded

Για έξι ολόκληρα χρόνια εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο επιδόθηκαν σε ένα παιχνίδι γρίφων προσπαθώντας να συνθέσουν μια ιστορία γεμάτη αναπάντητα ερωτήματα.
Το Lost, το πιο ιντριγκαδόρικο τηλεοπτικό προϊόν της δεκαετίας, βασάνισε πολύ τους θεατές του. Η μια ανατροπή διαδεχόταν την άλλη, κι εκεί που νόμιζες ότι μπορεί και να έχεις καταλάβει μια πτυχή έστω της ιστορίας, ξαφνικά κάτι γινόταν και μπερδευόσουν ακόμα χειρότερα. Όλο αυτό το παιχνίδι κούρασε πολλούς, όμως για έναν λόγο όλοι έμεναν καθηλωμένοι στην τηλεόραση τους για να δουν το επόμενο επεισόδιο.
Τι ήταν όμως αυτό που έκανε το Lost τόσο γοητευτικό;

«Κατ’ αρχάς, ανέτρεψε πολλά τηλεοπτικά κλισέ», εξηγεί στην Philadelphia Inquirer ο καθηγητής Μέσων και Πολιτισμού του Πανεπιστήμιου του Μάντισον, Τζόναθαν Γκρέι.

«Και μόνο το καστ των ηθοποιών να λάβετε υπόψη σας, έχετε την εξήγηση. Ποια αμερικανική σειρά θα έκανε πρωταγωνιστές δύο Κορεάτες και έναν Ιρακινό και μάλιστα από την πλευρά των “καλών”; Ποια σειρά θα έδινε βασικό ρόλο σε έναν υπέρβαρο; Ακόμα και οι υπόλοιποι χαρακτήρες όλοι ανεξαιρέτως είναι αυτό που λέμε προβληματικοί. Η Kate μην ξεχνάτε ότι είναι δολοφόνος. Ο Charlie ήταν χρήστης ναρκωτικών και ο Jack ήταν μίχος και μέθυσος».

Πέρα όμως από το καστ, το Lost έκανε μια βασική καινοτομία: Δεν έδινε καμία εξήγηση «στο πιάτο», αρνούμενο κατηγορηματικά να εξανεμίσει την όποια αίσθηση μυστηρίου περιέβαλε το Νησί. «Το πιο θετικό από όλα», εξηγεί ο Γκρέι, «είναι ότι οι δημιουργοί ήξεραν που θα κατέληγε η ιστορία τους. Είχαν ξεκινήσει την ιδέα από τη λύση της ιστορίας και μετά ανέπτυξαν την αρχή της και τη συνέχεια της».

Θα μπορέσουν όμως να λύσουν το μυστήριο; Ή μήπως ο καθηγητής Γκρέι κάνει λάθος στο ότι τα επεισόδια οδηγούσαν στη λύση; Γιατί τότε οι παραγωγοί της σειράς είπαν ότι δεν θα εξηγηθούν όλες οι λεπτομέρειες αλλά τα βασικά σημεία της ιστορίας;

«Η απάντηση είναι απλή», γράφει στην εφημερίδα Boston η κριτικός Joanna Weiss. «Οι δημιουργοί, μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης σεζόν πιέστηκαν από το ABC να ξεχειλώσουν όσο μπορούν την ιστορία και να προσθέσουν επεισόδια. Στο φινάλε θα δούμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που είχαν θέσει εξαρχής και όχι σε αυτά που δημιουργήθηκαν απλώς για να γεμίσουν οι κύκλοι».

Σε blogs και forum οι χρήστες έχουν περάσει μερόνυχτα να τσακώνονται για τι εξηγήσεις πρέπει να δοθούν και πώς θα πρέπει να τελειώσει η ιστορία. Πολλοί από αυτούς «ανησυχούν»:

«Θεέ μου κάνε να μην έχουν πάει άχρηστα τα τελευταία έξι χρόνια που ήμουν κολλημένος στην τηλεόραση», λέει ο driveshaft48 στο σχόλιο του στη σελίδα g4tv.com.

http://www.youtube.com/watch?v=NgxB-yAgNMI&feature=player_embedded

Άλλοι πάλι δίνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για το πώς θα τελειώσει η σειρά: «Σίγουρα το τέλος δεν θα είναι κλασικό αμερικανικό happy end. Πιστεύω πως τα γεγονότα της εναλλακτικής πραγματικότητας θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην λύση του μυστηρίου στο νησί», λέει ο στο blog του ο doczart.

Οι ίδιοι οι παραγωγοί πάντως μιλώντας στο περιοδικό People λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη πρεμιέρα, είναι κατηγορηματικοί:

«Θέλαμε να δώσουμε στο Lost το φινάλε που του αξίζει. Δεν έχουμε το άγχος του να τους αφήσουμε όλους ευχαριστημένους. Η σειρά είχε αρχή, μέση και τέλος από τότε που “κυκλοφορούσε” στο μυαλό μας. Και αυτό το τέλος θα δουν και οι τηλεθεατές», λένε οι Damon Lindelof και Carlton Cuse.

Το Lost ίσως βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή του. Ή θα καταποντιστεί, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να λύσει επαρκώς όλα τα κρίσιμα ερωτήματα που έχει θέσει, ή θα αποθεωθεί και θα ανακηρυχθεί η καλύτερη σειρά όλων των εποχών.

http://www.cosmo.gr/Media/USA/274490.html

5. s04e05
Νομίζω αυτό βρίσκεται στην λίστα όλων των φίλων της σειράς, με σοβαρές πιθανότητες να μείνει στην μνήμη μας ώς το καλύτερο της. Σε αυτό, όλα τα στοιχεία που μας έκαναν να αγαπήσουμε την σειρά βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία. Η επιστημονική φαντάσια, η δράση, οι πιο αγαπημένοι χαρακτήρες (Faraday & Desmond), και όλα να τα συνδέει μια συγκινητική ιστορία αγάπης και πίστης στον άλλον. Πολύ δυνατές ερμηνείες απο το ζευγάρι Desmond-Peny.

Πραγματική ανατριχίλα μόνο που το θυμάμαι.... συγκλονιστικό.

Eγω παντα θα εχω στο μυαλο μου το πρωτο επεισοδιο του δευτερου κυκλου "Man of science , Man of Faith"

Χαραζοντας μας απο τοτε τους δυο τελικους μονομαχους της σειρας.......

Με τον Ντεσμοντ σε πρωτη προβολη να βαζει στο πικαπ ενα δισκο και να κανει τις καθημερινες του συνηθειες οντας σχεδον φυλακισμενος στην καταπακτη.

http://www.youtube.com/watch?v=DgsNjTyGsRk

Απάντηση: Re: Lost - season 6 (final)

Όλο αυτό το παιχνίδι κούρασε πολλούς, όμως για έναν λόγο όλοι έμεναν καθηλωμένοι στην τηλεόραση τους για να δουν το επόμενο επεισόδιο.
Τι ήταν όμως αυτό που έκανε το Lost τόσο γοητευτικό;

Έλα ντε... Αυτό λέω κι εγώ.
Αφού έχω φτάσει στον 6ο κύκλο και δεν έχω καταλάβει Χριστό... γιατί το συνεχίζω; :nounder:
Μήπως για την Kate; :music-smiley-005: Μήπως επειδή είμαι μαζόχα; :frusty: Ιδέα δεν έχω...
Θα το πάω μέχρι τέλους όμως, χωρίς ελπίδα... Αποκλείεται να εξηγηθούν όλες αυτές οι "κουλαμάρες" που είδαμε, όσο καλή διάθεση και να δείξουμε. Αυτή την εντύπωση έχω.

Με τον κίνδυνο να έχω ήδη διαψευστεί, νομίζω οτι οι εξηγήσεις που θα πάρουμε θα είναι στην βαση του πώς τις αντιλήφθησαν οι χαρακτήρες και όχι αυτές ενός αντικειμενικού και παντογνώστη παρατηρητή.

Όπως πρωτόγονοι δίναν μεταφυσικές ιδιότητες και εξηγήσεις για την φωτιά και την βροχή, έτσι και οι Losties (και ο Jakob μαζί) δεν ξέρουν την αλήθεια παρα μόνο μέσα απο την πράξη.

Θα κάτσω να το δώ και πιθανών να έρθω σε λίγο να ανακαλέσω... χεχε

Εγώ δεν άντεξα
Είδα και τα δυο τελευταία επεισόδια από τις 8 το πρωί.

Ένα σας λέω αν δεν υπάρχει άλλο επεισόδιο(φημολογείται) θα πέσει πολύ ντομάτα.

Εγώ δεν άντεξα
Είδα και τα δυο τελευταία επεισόδια από τις 8 το πρωί.

Ένα σας λέω αν δεν υπάρχει άλλο επεισόδιο(φημολογείται) θα πέσει πολύ ντομάτα.

Ας γραψει καποιος σε spoiler (ψιλοαναλυτικα αν γινεται) το τι εξηγηση δινουν και τι εγινε στο τελευταιο επεισοδιο.

Ας γραψει καποιος σε spoiler (ψιλοαναλυτικα αν γινεται) το τι εξηγηση δινουν και τι εγινε στο τελευταιο επεισοδιο.
Nothing!!!

OK έχω βρει ένα επεισόδιο τώρα που λέγεται The Final Journey.
Θα κάτσω να το δω τώρα και ελπίζω να λέει κάτι παραπάνω από τα 2 τελευταία.

Σηκώθηκα με την κυρά από τις 7.30 - καφεδάκι και ...

Δεν ξέρω να βάζω σπόιλερς έτσι θα σας πω απλά ότι συγκινήθηκα πάρα πολύ.
Τα νούμερα δεν εξηγούνται και το όλο πράγμα τελειώνει λίγο μεταφυσικά αλλά πολύ όμορφα..

Απλά θα πω πως κάποιοι γλυτώνουν κάποιοι πεθαίνουν αλλά τελικά όλοι μαζί σμίγουν και προχωρούν (move on). Επίσης όλοι αφήνονται και αφήνουν(let go).

Last edited by a moderator:

Τα 2 τελευταία επεισόδια είναι καλογυρισμένα, συναισθηματικά φορτισμένα.
Αλλα όχι μονο δεν απαντούν στις χιλιάδες ερωτήματα αλλα δημιουργούν και νέα.

Εγώ πάντως απογοητεύτηκα.

Τα 2 τελευταία επεισόδια είναι καλογυρισμένα, συναισθηματικά φορτισμένα.
Αλλα όχι μονο δεν απαντούν στις χιλιάδες ερωτήματα αλλα δημιουργούν και νέα.

Εγώ πάντως απογοητεύτηκα.

Δεν τα εχω δει ακομα (το βραδακι μολις σκοτεινιασει) αλλα εδω και καιρο το θεωρουμε δεδομενο οτι δεν απαντηθουν ολα .

Τωρα το να δημιουργουνται και νεα ερωτηματα μονο ενα σκοπο εξυπηρετουν.

Lost prequel.

Μολις το ειδα...Φυσικα δε γραφω τιποτα...(επισης τωρα ειδα οτι βγηκε ακομα ενα αρχειο καινουργιο με τιτλο "the final journey"...αραγε να ειναι το υπολοιπο 45λεπτο ωστε να συμπληρωθουν οι 2.5 ωρες?)

Προσοχή τα γράφω αφού ζητήθηκε και μόνο για όσους δεν αντέχουν

γίνεται η μεγάλη μονομαχία Τζακ-Λοκ αφού έχουν κατεβάσει τον Ντέσμοντ στην πηγή την οποία βγάζοντας την πέτρα από το μέσον της ,την καταστρέφει.

Αυτόματα ο Λόκ χάνει τις υπερφυσικές του Δυνάμεις ,τραυματιζει θανάσιμα τον Τζακ και πεθαίνει από την Κέιτ και τον τραυματισμένο Τζακ

Ο Τζακ γυρίζει στην ξερή σπηλιά - πρώην πηγή και αφού ορίσει νέο φύλακα τον Χέρλυ ξαναβουτάει μέσα , δένει τον Ντέσμοντ για να τον ανεβάσουν ο Χέρλυ με τον Μπεν , και μετά ξαναβάζει την τάπα επαναφέροντας την πηγή σε λειτουργία και ξαναφέρνοντας το μαγικό κίντρινο φως

ο Σώγιερ η Κέιτ ο Λαπίντους και ο Μάιλς ανεβαίνουν στο αεροπλάνο και φεύγουν

κάπου σε ένα ποτάμι ο Τζακ πεθαίνοντας βλέπει μέσα από τα μπαμπού το αεροπλάνο να πετάει και σε ένα πλάνο αντίστροφο του πρώτου πλάνου της σειράς κλείνει τα μάτια και πεθαίνει

Στο LΑ όλη η παρέα μαζί με νεκρούς από όλους τους κύκλους σμίγει σε μία σειρά από τυχαία ραντεβού και μόλις οι φαινομενικά αγνωστοι αγγίζονται πλημμυρίζουν από αναμνήσεις του νησιού

Πηγαίνουν όλοι σε μια εκκλησία και αγκαλιάζονται συγχωρούν και χαίρονται
Ο Τζακ συναντά τον πατέρα του τον ρωτάει αν είναι νεκρός και ο Κρίστιαν του λέει πως όλοι είναι νεκροί απλά ο καθένας στον χρόνο που του έλαχε και συναντήθηκαν όλοι γιατί το αναζητούσαν μέσα τους σε αυτό το χώρο που είναι έξω από τον χρόνο to let go and to move on

Σίγουρα δεν απαντήθηκαν τα πάντα αλλά το φινάλε ήταν σίγουρα αντάξιο των προσδοκιών μου .Σίγουρα θα δυσαρεστήσει όσους το έβλεπαν σαν ένα παζλ

Θεωρώ το LOST την ωραιώτερη σειρά στην ιστορία της τηλεόρασης