O ben δηλαδή που δεν μπήκε στην εκκλησία πήγε στην κόλαση δηλαδή??
To τέλος ήταν και αυτό ένα ερωτηματικό.Δυο πράγματα ένιωσα.Το πρώτο είναι ένα μεγάλο κενό καθώς τελείωσε η αγαπημένη μου σειρά που κράταγε την φαντασία μου σε 'εκρήγορση' τα τελευταία 6 χρόνια .Το Δεύτερο είναι ότι τελείωσε με τον τρόπο που φοβόμουν,δηλαδή μην εξηγώντας τίποτα απο αυτά που οι ίδιοι μας έδιναν 'υποσχέσεις' οτι θα εξηγήσουν κάνοντας μας να βλέπουμε το ένα επεισόδιο μετά το άλλο ,κάτι σαν τηλεοπτική απάτη:smash:.
Πιστευώ ότι ήταν το ιδανικό τέλος για να συνεχίζουν οι παράγοντες της σειράς να βγαζουνε λεφτά.Πώς?Μα με αυτοτελή επεισόδια που θα παίζονται μετά απο σκληρές διαπραγματευσεις με τα κανάλια, μιας και θα μιλάμε για τηλεοπτικό πανζουρλισμό σε κάθε ένα απο αυτά,τα οποία θα καταπιάνονται με συγκεκριμένα ανεξήγητα σημεία της σειράς (υπάρχουν μερικά δεν νομίζετε?:Banane0, για να μήν μιλήσω για το 'LOST the movie'
O ben δηλαδή που δεν μπήκε στην εκκλησία πήγε στην κόλαση δηλαδή??
Δεν έχω καταλάβει τί ακριβώς περιμέναν οτι θα δούνε. Σίγουρα ο καθένας έχει και την δικιά του θεωρεία που απαιτεί να την δεί στο γυαλί, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι έχουν και δίκιο.
Έχω την εντύπωση οτι μεγάλη μερίδα δεν θα ικανοποιούνταν με όποιο τρόπο και αν τελείωνε και απλά περιμέναν να τελειώσει προκυμένου να κράξουν.
Δεν λέω οτι ηταν τέλειο και αλάνθαστο. Ήταν όμως δίκαιο, σύμφωνο με όσα οδήγησαν σε αυτό και με τους βασικούς άξονες της σειράς -όπως εγώ τους αντεληφθηκα τουλάχιστον- και κατέληγε σε ένα σαφές τέλος. Το Lost ήταν όπως ενα μυθιστόρημα, ένα παραμύθι. Και ώς τέτοιο βρίσκω οτι λειτούργησε εξαιρετικά.
Ένα φινάλε όπου θα έσκαγε μύτη ο Jakob, θα έβγαζε μια λίστα και θα εξηγούσε ένα ένα μυστήριο-λύση θα τους άρεσε δλδ?
Το λέω και το ξαναλέω οτι όλες αυτές οι απαιτήσεις μου φαίνονται αστείες. Όπως ενα βιβλίο, ένας πίνακας ζωγραφικής, μια φωτογραφία, μια ταινία, είτε σου αρέσει είτε όχι, για τους δικούς σου και απόλυτα έγκυρους λόγους, έτσι και μια σειρά. Αυτή είναι και είναι η δική τους σειρά και όχι η δική σου (του θεατή) για να απαιτείς λύσεις και εξηγήσεις που οι δημιουργοί έχουν επιλέξει να σου δώσουν με συγκεκριμένο τρόπο και σε συγκεκριμένο χρόνο. Το οτι προβάλεται κάθε βδομάδα δεν το κάνει περισσότερο δικό μας και λιγότερο δικό τους απο το να το έβλεπες όλο μια και έξω σαν ταινία. Απλά σου δημιουργεί μια (ψευδ)αίσθηση επιρρεασμού του αποτελέσματος, που μπορεί να έχει κάποια βάση όσον αφορά κάποια πράγματα και όχι πάντα καλώς.
Μην ξεγελιέστε όμως, ουδεμία συμμετοχή έχεις ούτε και πρέπει να έχεις σε αυτό. Αν δεν σου αρέσει μπορείς να μην το δεις. Να μην το αγορασεις, να μην το προτείνεις. Κανένα δικαίωμα δεν έχεις να το αλλάξεις.
Δεν έχω καταλάβει τί ακριβώς περιμέναν οτι θα δούνε. Σίγουρα ο καθένας έχει και την δικιά του θεωρεία που απαιτεί να την δεί στο γυαλί, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι έχουν και δίκιο.
Έχω την εντύπωση οτι μεγάλη μερίδα δεν θα ικανοποιούνταν με όποιο τρόπο και αν τελείωνε και απλά περιμέναν να τελειώσει προκυμένου να κράξουν.
Δεν λέω οτι ηταν τέλειο και αλάνθαστο. Ήταν όμως δίκαιο, σύμφωνο με όσα οδήγησαν σε αυτό και με τους βασικούς άξονες της σειράς -όπως εγώ τους αντεληφθηκα τουλάχιστον- και κατέληγε σε ένα σαφές τέλος. Το Lost ήταν όπως ενα μυθιστόρημα, ένα παραμύθι. Και ώς τέτοιο βρίσκω οτι λειτούργησε εξαιρετικά.
Ένα φινάλε όπου θα έσκαγε μύτη ο Jakob, θα έβγαζε μια λίστα και θα εξηγούσε ένα ένα μυστήριο-λύση θα τους άρεσε δλδ?
Το λέω και το ξαναλέω οτι όλες αυτές οι απαιτήσεις μου φαίνονται αστείες. Όπως ενα βιβλίο, ένας πίνακας ζωγραφικής, μια φωτογραφία, μια ταινία, είτε σου αρέσει είτε όχι, για τους δικούς σου και απόλυτα έγκυρους λόγους, έτσι και μια σειρά. Αυτή είναι και είναι η δική τους σειρά και όχι η δική σου (του θεατή) για να απαιτείς λύσεις και εξηγήσεις που οι δημιουργοί έχουν επιλέξει να σου δώσουν με συγκεκριμένο τρόπο και σε συγκεκριμένο χρόνο. Το οτι προβάλεται κάθε βδομάδα δεν το κάνει περισσότερο δικό μας και λιγότερο δικό τους απο το να το έβλεπες όλο μια και έξω σαν ταινία. Απλά σου δημιουργεί μια (ψευδ)αίσθηση επιρρεασμού του αποτελέσματος, που μπορεί να έχει κάποια βάση όσον αφορά κάποια πράγματα και όχι πάντα καλώς.
Μην ξεγελιέστε όμως, ουδεμία συμμετοχή έχεις ούτε και πρέπει να έχεις σε αυτό. Αν δεν σου αρέσει μπορείς να μην το δεις. Να μην το αγορασεις, να μην το προτείνεις. Κανένα δικαίωμα δεν έχεις να το αλλάξεις.
Nαι φίλε μου.Σύμφωνοι!άλλα εδώ μιλάμε για 6 χρόνια έτσι?όταν έβαζαν μυστήρια στο μυαλό μας που άτυπα θα εξηγούσαν στο επόμενο επεισόδιο και όταν αυτά τα μυστήρια έγιναν πάρα πολλά αυτοί συνέχισαν και πρόσθεταν κι άλλα τότε έγινε αυτό το κομφούζιο.
Ωραία όλα αυτά αν δεν σε ενδιαφέρει:
1. Τι είναι το φως
2. Ποια ήταν η μητέρα
3. Τι ήταν ο ναός
4. Τι ήταν το άγαλμα
5. Πως μεταφερόταν ο Jacob από το νησί στον υπόλοιπο κόσμο
Μερικά από τα ερωτήματα που δεν έκαναν τον κόπο να μας απαντήσουν.
Εξαιρετικο φιναλε.
Αν και δεν ημουν ποτε τρελαμενος με τη σειρα νομιζω οτι εκλεισε σωστα και δε θα ηθελα ουτε αναλυσεις ουτε εξηγησεις για καθε τι που ειδαμε τοσα χρονια.
Αυτο που μετραει ειναι η αισθηση που μου αφησε και ομολογω οτι με αφησε ικανοποιημενο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.