Lost - Season 6 [Final]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 11 39.3%
  • Πολύ Καλή

Votes: 6 21.4%
  • Καλή

Votes: 3 10.7%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 8 28.6%

• Total voters
    28
Re: Lost - season 6 (final)

και η εννοια του καθαρτηριου σουπα ηταν ολοι περιμεναν και συζητουσαν για παραλληλα συμπαντα και πραγματικοτητες δηλαδη scifi πραματα.

JL, πολύ κόσμος το έχει γράψει αυτό, ότι δηλαδή θα'ταν πολύ καλύτερο αν ήταν καθαρτήριο το νησί, αλλά επειδή οι σεναριογράφοι το είχαν απορρίψει σαν λύση μετα βδελυγμίας απο´το τέλος του πρώτου κύκλου, δεν μπορούσαν να ξαναγυρίσουν εκεί.

Έχεις απόλυτο δίκιο και για την Πένυ και Τζουλιέτ (αλλά εμφανίζονται στο τέλος θα σου πει ο άλλος γιατι είναι soulmate του Dez και Sawyer - που είναι σ.01 :-)

ΓΙα την πρώτη σου διαπίστωση όμως ψιλοδιαφωνώ. Δεν ξερω αν την αρχή την έκανε ο Jacob ή ο MiB. Μην ξεχνάμε ότι όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά το Black Rock λέει ο MiB ότι "θα βρω ένα loophole και θα σε σκοτώσω" στον Jacob, άρα πιθ. ο MiB έψαχνε ένα pattern για να σκοτώσει τον Jacob, και κάποια στιγμή ο JAc. αρxiσε να φέρνει candidates σε περίπτωση που ο MiB τα κατάφερνε.

Βέβαια κατά την γνώμη μου δεν πρέπει α βλέπουμε το MiB σαν μια κακή δύναμη. Νομίζω ότι "ήθελε απλά να φύγει από το νησί" και για να το κάνει αυτό, έπρεπε να σκοτώσει τον Jacob και να σβήσει την φλόγα. ΔΕ νομίζω να τον ένοιαζε τι θα γινόταν απο κει και πέρα. Ένα παιδί ήταν που φυλακίστηκε σε ένα νησί.

@Γιάννης Σπύρου:
Με συγχωρείς δεν είδα ότι το είχες ποστάρει πιο πριν. Γεμίσαμε και σελίδες εδω πέρα. Πάντως οι επεξηγήσεις που έχεις βρει και ποστάρει, μπάζουν.

Δεν χρειαζεται να αρεσει σε ολους, ουτε στους περισσοτερους... κουβεντα κανουμε, αποψεις λεμε.

Η Πενυ και Τζουλιετ "συνδεθηκαν" με τους losties , γι αυτο και ειναι στο καθαρτηριο, ηταν αναγκαιοι .

Απάντηση: Re: Lost - season 6 (final)

και η εννοια του καθαρτηριου σουπα ηταν ολοι περιμεναν και συζητουσαν για παραλληλα συμπαντα και πραγματικοτητες δηλαδη scifi πραματα.

Οντως... απο string theories και μεταφορες υλης φτασαμε να μιλαμε βασει θεολογικων ερμηνειων.. Ποσο βολικο για τους σεναριογραφους!
Γιατι; Γιατι ετσι!

Δεν μπορεις να αγορασεις τα παντα με τα λεφτα. Αλλιως ολοι θα εφτιαχναν αριστουργηματα.

Ναι καλα....

Ενα επεισοδιο εφτιαξαν για να εξηγησουν πως βρεθηκε εκει το black rock και εφτιαξαν τον κατακλυσμο και την πιο περιεργη συγκρουση καραβιου.....και τελος προσεδαφιση..

Τα ντεκορ ειναι αυτα που κοστιζουν δεν ειναι μονο τα CGI.

Δες ενα μικρο δειγμα απο μια μικρου μηκους ταινια που φτιαχνουμε, γυρισμενο με dslr 7D και post production 2-3 ωρες!!!
Μη μου λες λοιπον οτι ολοκληρο Lost δεν μπορουσε να γυρισει κατι εντυπωσιακο και να μας αφησει καγκελο ...-bye-

http://www.youtube.com/watch?v=59HOIXLaZNQ

Re: Απάντηση: Re: Lost - season 6 (final)

Οντως... απο string theories και μεταφορες υλης φτασαμε να μιλαμε βασει θεολογικων ερμηνειων.. Ποσο βολικο για τους σεναριογραφους!
Γιατι; Γιατι ετσι!

Τακη, η δεν καταλαβες ή κανεις πως δεν καταλαβες...

Και θεωριες χορδων ισχυουν και time travells κλπ.

OΛΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ 5 πρωτους κυκλους ηταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ !!!

Δεν αλλαξε τιποτα, απλα δεν δωθηκαν ολες οι απαντησεις που περιμεναμε.

Στον 6 κυκλο , απλα δεν ηταν παραλληλο συμπαν, αλλα το καθαρτηριο (υπαρκτη και απαραιτητη Ορθοδοξη και Καθολικη θεολογικη εννοια για την μεταβαση των ψυχων στη Δευτερα Παρουσια)
Αυτη ηταν ολη η ανατροπη που εγινε τελικα.

Last edited:
Απάντηση: Lost - season 6 (final)

Ετσι ειναι, αν ετσι θελεις να πιστευεις Γιαννη μου...
Εγω απλα κουραστηκα να δικαιολογω τα αδικαιολογητα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Lost - season 6 (final)

OΛΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ 5 πρωτους κυκλους ηταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ !!!

Αυτό Γιάννη ξαναπές το...
icon10.gif

Καλά... έχετε πολύ πλάκα τελικά...

Έξι χρόνια, εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν μιά σειρά όπου κανένας δεν καταλαβαίνει τίποτε και στο τέλος όλοι προσποιούνται οτι κατάλαβαν.

:grinning-smiley-043:flipout::flipout:

Last edited:

Σημερα παντως, που μιλησα με αρκετους φιλους και συναδελφους, μονο καλα λογια εχουν να πουν... οπως κι εγω, δεν περιμεναν συγκλονιστηκες αποκαλυψεις .
Και μου κανει εντυπωση , οτι οι περισσοτεροι καταλαβαν πραγματα που εγω αργησα λιγο να τα "πιασω" (πχ καθαρτηριο ).

Οι περισσοτερες ηταν γυναικες, αν αυτο λεει κατι...

Λέει

Re: Απάντηση: Lost - season 6 (final)

Σημερα παντως, που μιλησα με αρκετους φιλους και συναδελφους, μονο καλα λογια εχουν να πουν...

Οι περισσοτερες ηταν γυναικες, αν αυτο λεει κατι...

Λεει πως δεν λεει ρε συ.....

Αφου ως γνωστον απο το Star Wars οι γυναικες στο δραμα του πατερα Darth Vader με τον γιο του Luke Skywalker κολλησανε.....τα υπολοιπα δεν τα καταλαβαινουν ετσι κι αλλιως θελουν 3 εβδομαδες φροντιστηρια για να τους εξηγησεις τι ειναι ο υπερκινητηρας .....

Καλά... έχετε πολύ πλάκα τελικά...
Έξι χρόνια, εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν μιά σειρά όπου κανένας δεν καταλαβαίνει τίποτε και στο τέλος όλοι προσποιούνται οτι κατάλαβαν. :grinning-smiley-043

Οχι Μπαμπη μου ....οχι ολοι.

Υπαρχουν και αυτοι που λεμε οτι ουτε οι σεναριογραφοι καταλαβαν τι εγραφαν...

Kαι μερικες ακομη απαντησεις..... που μαζεψα απο διαφορα site.

Ρε Γιαννη δεν εχει νοημα να ψαχνουμε να βρουμε τι γραφτηκε και τι ηταν τελικα τα ερωτηματα..

Αφου δεν τα παρουσιασανε οι τυπακοι. Πρεπει να εχω και ενα λαπτοπ αγκαλια ή την lostpedia για να καταλαβω αυτο που βλεπω ?

Και να βγουνε αυριο να τα εξηγησουνε για μενα αποτυχια τους ειναι αυτο που εκαναν αφου δεν το παρουσιασαν σαν μερος του εργου τους.

Εκτος αν απλα γουσταρανε μια κονομα ακομα (με την εκδοση που ερχεται και θα εξηγει τα ανεξηγητα) οποτε παμε σε αλλο λογο για να αρχισουμε τις ταχυεπαναλαμβανομενες ριψεις ωριμων ανοιξιατικων τοματων.

ΕΛΕΟΣ δεν μας αρεσε στους περισσοτερους και γω εχω μιλησει με αλλους δεκα πως θα γινει τελικα, με το ζορι να μας αρεσει.

Δεν νομίζω οτι προσπαθεί να σε πείσει κανένας οτι πρέπει να σου αρέσει.
Δικαίωμα σου είναι να σου αρέσει ή να μην σου αρέσει αυτό που σαν σύνολο σου παρουσιάσαν.
Εσένα και στους άλλους δέκα (ή εκατομύρια, μου είναι αδιάφορο) δεν άρεσε. Δεκτό.
Άλλο αυτό και άλλο να πάμε να το βγάλουμε σων και καλά σκάρτο επειδή δεν ήταν αυτό που περίμενες.
Εμένα και άλλων 5 μας άρεσε. Τϊ να κάνω δλδ να το κρύψω και να πώ οτι ήταν μπαρούφα μόνο και μόνο επειδή αυτό λέει η πλειοψηφία εδώ?

Ακόμα και να μην υπάρχει μια εξήγηση συνολική, εγώ έχω μια που για μένα λειτουργεί ικανοποιητικά για το 90% των μυστηρίων. Δεν είναι η ίδια με αυτήν του Γιάννη, και το βρίσκω ενδιαφέρον γιατί βρισκόμαστε πάλι στο Science vs Faith θεμα που έχουν θέσει απο την αρχή. Εγώ έτσι το κατάλαβα και με ικανοποίησε. Άλλος το κατάλαβε αλλιώς και ξενέρωσε. Κακό είναι δλδ? Με το ζόρι να πώ οτι ήταν πατάτα επειδή "έχουν λυσάξει τα φόρουμ".
Μεγάλο παιδί είμαι, έχω την ικανότητα να κρίνω μόνος μου αν κάτι μου αρέσει η όχι.

Απάντηση: Lost - season 6 (final)

Λοιπόν, ποιος θα το φανταζόταν οτι, όταν ο Τζέικομπ χρησιμοποιούσε το παράδειγμα του μπουκαλιού για να δείξει το ρόλο του νησιου, πως παίζει το ρόλο του φελλού, μιλούσε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!

Με το καθαρτήριο, μαζί με μας την πάτησε και ο Ντέσμοντ. Όταν βομβαρδίστηκε με η/μ και είδε το άλλο σύμπαν, νόμιζε οτι υπάρχει παράλληλος κόσμος. Γι αυτό είπε στο Τζακ λίγο πριν μπει στην τρύπα οτι ίσως μπορέσει να φέρει πίσω ακόμα και τον πατέρα του Τζακ. Τελικά ήταν απλά μια μεταθανάτια εμπειρία.

Αυτοί που σκοτώνονται στο καθαρτήριο, τι γίνονται; πχ, οι 4 που σκότωσε ο Σαγίντ, τι θα απογίνουν;
Γενικά, όσον αφορά το καθαρτήριο, υπάρχουν πάρα πολλά κενά που βαριέμαι να τα γράψω.

Δεν νομίζω οτι προσπαθεί να σε πείσει κανένας οτι πρέπει να σου αρέσει.
Δικαίωμα σου είναι να σου αρέσει ή να μην σου αρέσει αυτό που σαν σύνολο σου παρουσιάσαν.
Εσένα και στους άλλους δέκα (ή εκατομύρια, μου είναι αδιάφορο) δεν άρεσε. Δεκτό.
Άλλο αυτό και άλλο να πάμε να το βγάλουμε σων και καλά σκάρτο επειδή δεν ήταν αυτό που περίμενες.
Εμένα και άλλων 5 μας άρεσε. Τϊ να κάνω δλδ να το κρύψω και να πώ οτι ήταν μπαρούφα μόνο και μόνο επειδή αυτό λέει η πλειοψηφία εδώ?

Ακόμα και να μην υπάρχει μια εξήγηση συνολική, εγώ έχω μια που για μένα λειτουργεί ικανοποιητικά για το 90% των μυστηρίων. Δεν είναι η ίδια με αυτήν του Γιάννη, και το βρίσκω ενδιαφέρον γιατί βρισκόμαστε πάλι στο Science vs Faith θεμα που έχουν θέσει απο την αρχή. Εγώ έτσι το κατάλαβα και με ικανοποίησε. Άλλος το κατάλαβε αλλιώς και ξενέρωσε. Κακό είναι δλδ? Με το ζόρι να πώ οτι ήταν πατάτα επειδή "έχουν λυσάξει τα φόρουμ".
Μεγάλο παιδί είμαι, έχω την ικανότητα να κρίνω μόνος μου αν κάτι μου αρέσει η όχι.

Ενταξει φιλε μου πιστευω το εξαντλησαμε το θεμα και φανηκε σε ποιους αρεσε και ποιους οχι απο κει και υστερα εγω κανω λογο για την επιμονη να εξηγηθουν καποια πραματα με θεωριες που οι παραγωγοι της σειρας πιστευω δεν τις ειχαν καν στο μυαλο τους,απλα δωσαν μια γρηγορη λυση θεολογικου περιεχομενου ενω ολοι ο αλλοι περιμεναμε λυση scifi.και σας που σας αρεσε μην μου πει κανεις οτι περιμενε τετοιο τελος (θεολογικου χαρακτηρα)?:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Lost - season 6 (final)

Λεει πως δεν λεει ρε συ.....

Αφου ως γνωστον απο το Star Wars οι γυναικες στο δραμα του πατερα Darth Vader με τον γιο του Luke Skywalker κολλησανε.....τα υπολοιπα δεν τα καταλαβαινουν ετσι κι αλλιως θελουν 3 εβδομαδες φροντιστηρια για να τους εξηγησεις τι ειναι ο υπερκινητηρας .....

Nαι, αλλα εμενα μου εκανε πολυ εκπληξη, οτι αυτες καταλαβαν αμεσως τι παιχτηκε στον 6ο κυκλο , αυτο που εγω και πολλοι αλλοι αργησαν να το καταλαβουμε (σχετικα) , κι εσεις ακομη δεν το καταλαβαινετε!

Αληθινή ιστορια

πριν απο καποια χρόνια ενας διασημος ζωγραφος ειχε τσαντιστει με τους κριτικους που οταν βλεπαν κατι αφηρημενο λεγαν εδω ο ζωγραφος θελει να πει αυτο... και λεγαν μια μπαρουφα.... (πχ τη μοναξια κλπ)

Ετσι πηρα ενα γαιδαρο, βουτηξε την ουρα του μεσα σε μπογιες και αρχισε να ενοχλει το γαιδαρο στα οπισθια. Τον γαργαλαγε κλπ
Ετσι ο γαιδαρος κουναγε συνεχεια την ουρα του και "ζωγραφιζε" σε ενα τελαρο που σκοπημα είχε βαλει ο ζωγραφος ακριβως διπλα στην ουρα του...

Το αριστουργημα αυτο που δημιουργηθηκε ο ζωγραφος το εβαλε σε μια εκθεση του...

Οι διαφοροι κριτικοι εμειναν αφωνοι απο το εργο και αρχισαν να δίνουν εξηγησεις για το τι ηθελε να πει ο ... "ποιητης"-ζωγραφος....

Εχω την εντυπωση ότι κατι αντιστοιχο γίνεται και στην προκειμενη περιπτωση...
Ολοι εμεις (οι κριτικοί) προσπαθουμε να ερμηνευσουμε το γαιδαρο-ζωγραφο (σεναριογραφο) που 6 χρόνια μας κορόιδευε και δεν ειχε ιδεα τι εκανε... και προφανως εκλεισε τη σειρα χωρις να ξερει τι και πως....

Χωρις παρεξήγηση ελπίζω... :ernaehrung004: