Lost - Season 6 [Final]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 11 39.3%
  • Πολύ Καλή

Votes: 6 21.4%
  • Καλή

Votes: 3 10.7%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 8 28.6%

• Total voters
    28
Re: Lost - season 6 (final)

Πάντως όσο περνάνε οι μέρες, το φινάλε μου αρέσει όλο και περισσότερο... ενώ με ενθουσιάζει ακριβώς αυτό... το ότι με έχει κάνει να σκέφτομαι καθημερινά τη σειρά... και να συνειδητοποιώ ολοένα και νέες λεπτομέρειες...

Πχ... στον αντίποδα... το 24, που είδα το τέλος του χτες, ήδη το έχω ξεχάσει...

Ενταξει φιλε μου πιστευω το εξαντλησαμε το θεμα και φανηκε σε ποιους αρεσε και ποιους οχι απο κει και υστερα εγω κανω λογο για την επιμονη να εξηγηθουν καποια πραματα με θεωριες που οι παραγωγοι της σειρας πιστευω δεν τις ειχαν καν στο μυαλο τους,απλα δωσαν μια γρηγορη λυση θεολογικου περιεχομενου ενω ολοι ο αλλοι περιμεναμε λυση scifi.και σας που σας αρεσε μην μου πει κανεις οτι περιμενε τετοιο τελος (θεολογικου χαρακτηρα)?:ernaehrung004:

Καταρχας δεν έχουν όλοι ξεχωρίσει οτι το τί έγινε η δεν έγινε στο νησί και το αν έχει κάποια επιστημονική εξήγηση ή όχι δεν έχει σχέση με το "καθαρτήριο" όπως επιμένετε να το λέτε. Αν και ουδέποτε αναφέρθηκε μέσα στην σειρά αυτό ώς τέτοιο, και μάλιστα η εξήγηση που δίνουν για το μέρος αυτό ουδεμία σχέση έχει με το καθαρτήριο. Δεν κρίνεται εκεί κανένας, αποτελεί μόνο ενα meeting point για τις ψυχές των συγκεκριμένων. Δεν είναι θρησκευτικού χαρακτήρα άλλα μεταφυσικού. Το τί συμβαίνει με τις ψυχές όταν το σώμα πεθάνει.

Για την επιστημονική εξήγηση, εξήγησα την άποψη μου και δεν είδα κανένα σχόλιο επ'αυτού απο όσους διαφημίζουν την ανυπαρξία της. Στην διάρκεια της σειράς θεωρώ οτι δώσαν αρκετά στοιχεία για τον σχηματισμό μια ικανοποιητικής θεωρείας. Αρκετες πλευρες αυτής της θεωρείας τις δέχεσαι σχετικά εύκολα, άλλες χρειάζονται και λίγη διάθεση.

Θα συμφωνήσω οτι δεν τις σουμάρισαν άλλη μια φορά στο τέλος για να τις θυμιθεί και κάποιος που δεν παρακολουθούσε την σειρά με μεγάλη προσοχή. Είναι και πολλά τα επεισόδια λογικό να μην θυμάται κάποιος τα πάντα. Εμένα με ενδιέφερε πολύ αυτό το κομμάτι της σειράς (ανεξάρτητα απο το οτι το κύριο ενδιαφέρον μου ήταν η πορείες των χαρακτήρων) και θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες που συνδέονται μεταξύ τους.

Προσωπικά δεν θα ήθελα να χαθεί χρόνος στο φινάλε επαναλαμβάνοντας πράγματα που έχουν ήδη πεί. Και είμαι της άποψης οτι απο άποψη πλοκής δύσκολα θα μπορούσαν να εξηγήσουν πολύ περισσότερα χωρίς να αναγκαστούν να εισάγουν έναν "Αρχιτέκτονα" που θα μίλαγε για κανα 10λεπτό αναλύοντας τα πάντα.

Δέχομαι οτι δεν μπορεί να αρέσει σε όλους. Τα σημάδια όμως ήταν εκεί για όποιον ήθελε να τα ψάξει.

Όταν πας για περίπατο σε μονοπάτια στο δάσος, τα μονοπάτια έχουν συνήθως ανα διαστήματα σημάδια για να σε οδηγούν. Μερικά είναι δύσκολο να τα δείς, αλλα είναι εκεί. Αν χαθείς και δεν έχεις και χάρτη μαζί σου, δικαιούσε να πεις οτι δεν σου αρέσει ο περίπατος στο δάσος. Αλλά όχι οτι δεν υπάρχει και μονοπάτι. Λίγο ακραία η παρομοίωση αλλά η ιδέα αυτή είναι.

Πάντως όσο περνάνε οι μέρες, το φινάλε μου αρέσει όλο και περισσότερο... ενώ με ενθουσιάζει ακριβώς αυτό... το ότι με έχει κάνει να σκέφτομαι καθημερινά τη σειρά... και να συνειδητοποιώ ολοένα και νέες λεπτομέρειες...

Πχ... στον αντίποδα... το 24, που είδα το τέλος του χτες, ήδη το έχω ξεχάσει...

Αυτό ακριβώς!

Απάντηση: Re: Lost - season 6 (final)

Καταρχας δεν έχουν όλοι ξεχωρίσει οτι το τί έγινε η δεν έγινε στο νησί και το αν έχει κάποια επιστημονική εξήγηση ή όχι δεν έχει σχέση με το "καθαρτήριο" όπως επιμένετε να το λέτε. Αν και ουδέποτε αναφέρθηκε μέσα στην σειρά αυτό ώς τέτοιο, και μάλιστα η εξήγηση που δίνουν για το μέρος αυτό ουδεμία σχέση έχει με το καθαρτήριο. Δεν κρίνεται εκεί κανένας, αποτελεί μόνο ενα meeting point για τις ψυχές των συγκεκριμένων. Δεν είναι θρησκευτικού χαρακτήρα άλλα μεταφυσικού. Το τί συμβαίνει με τις ψυχές όταν το σώμα πεθάνει.

Για την επιστημονική εξήγηση, εξήγησα την άποψη μου και δεν είδα κανένα σχόλιο επ'αυτού απο όσους διαφημίζουν την ανυπαρξία της. Στην διάρκεια της σειράς θεωρώ οτι δώσαν αρκετά στοιχεία για τον σχηματισμό μια ικανοποιητικής θεωρείας. Αρκετες πλευρες αυτής της θεωρείας τις δέχεσαι σχετικά εύκολα, άλλες χρειάζονται και λίγη διάθεση.

Θα συμφωνήσω οτι δεν τις σουμάρισαν άλλη μια φορά στο τέλος για να τις θυμιθεί και κάποιος που δεν παρακολουθούσε την σειρά με μεγάλη προσοχή. Είναι και πολλά τα επεισόδια λογικό να μην θυμάται κάποιος τα πάντα. Εμένα με ενδιέφερε πολύ αυτό το κομμάτι της σειράς (ανεξάρτητα απο το οτι το κύριο ενδιαφέρον μου ήταν η πορείες των χαρακτήρων) και θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες που συνδέονται μεταξύ τους.

Προσωπικά δεν θα ήθελα να χαθεί χρόνος στο φινάλε επαναλαμβάνοντας πράγματα που έχουν ήδη πεί. Και είμαι της άποψης οτι απο άποψη πλοκής δύσκολα θα μπορούσαν να εξηγήσουν πολύ περισσότερα χωρίς να αναγκαστούν να εισάγουν έναν "Αρχιτέκτονα" που θα μίλαγε για κανα 10λεπτό αναλύοντας τα πάντα.

Δέχομαι οτι δεν μπορεί να αρέσει σε όλους. Τα σημάδια όμως ήταν εκεί για όποιον ήθελε να τα ψάξει.

Όταν πας για περίπατο σε μονοπάτια στο δάσος, τα μονοπάτια έχουν συνήθως ανα διαστήματα σημάδια για να σε οδηγούν. Μερικά είναι δύσκολο να τα δείς, αλλα είναι εκεί. Αν χαθείς και δεν έχεις και χάρτη μαζί σου, δικαιούσε να πεις οτι δεν σου αρέσει ο περίπατος στο δάσος. Αλλά όχι οτι δεν υπάρχει και μονοπάτι. Λίγο ακραία η παρομοίωση αλλά η ιδέα αυτή είναι.

Αλεξη σεβαστα αυτα που λες, αλλα νομιζω οτι δεν πρεπει να υπηρχε χαρτης, αλλα μια βολτα στο δασος και οπου μας βγαλει....

Ξαναείδα 2 φορές τα τελευταία 2 επεισόδια. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το τέλος ήταν ανάξιο της σειράς, γραμμένο στο πόδι. Και αναρωτιέμαι, γιατί μπήκαν στον κόπο να προσθέτουν συνέχεια μυστήρια και ανεξήγητα φαινόμενα, κλείνοντας το μάτι στους θεατές και αφήνοντας υπονοούμενα για εξήγησή τους? Αν όντως η σειρά ήταν από την αρχή ένα δράμα χαρακτήρων, ας το αφήναν έτσι, ας θεωρούσαν τους ναυαγούς Ροβινσώνες, ας πλάθαν τα γνωστά ρομάντζα-φιλίες-έχθρες μεταξύ τους και ας αφήναν απέξω τα φυσικά-υπερφυσικά-μεταφυσικά φαινόμενα. Τί είπατε? Ότι στην περίπτωση αυτή δεν θα είχε αυτήν την επιτυχία η σειρά? Τί σας κάνει να το λέτε αυτό?...

Να ξεκαθαρισω οτι σαν "καθαρτηριο" δεν ηταν το νησι, αλλα ο χωρος και χρονος που ελαβε μερος ο 6ος κυκλος στην δραση εκτος νησιου..

Να ξεκαθαρισω οτι σαν "καθαρτηριο" δεν ηταν το νησι, αλλα ο χωρος και χρονος που ελαβε μερος ο 6ος κυκλος στην δραση εκτος νησιου..

Yeap...

Βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος που λέει ότι από το δυστύχημα δεν σώθηκε κανείς, εξ ου και το άδειο πλάνο με τα συντρίμια του αεροπλάνου στο τέλος.

Άλλοι (κι εγώ μαζί μ'αυτούς) λένε ότι τα συντρίμια ήταν του αεροπλάνου απόδρασης των 6...

Food for thought guyzzzzzzz ;)

Καταρχας δεν έχουν όλοι ξεχωρίσει οτι το τί έγινε η δεν έγινε στο νησί και το αν έχει κάποια επιστημονική εξήγηση ή όχι δεν έχει σχέση με το "καθαρτήριο" όπως επιμένετε να το λέτε. Αν και ουδέποτε αναφέρθηκε μέσα στην σειρά αυτό ώς τέτοιο, και μάλιστα η εξήγηση που δίνουν για το μέρος αυτό ουδεμία σχέση έχει με το καθαρτήριο. Δεν κρίνεται εκεί κανένας, αποτελεί μόνο ενα meeting point για τις ψυχές των συγκεκριμένων.

To "καθαρτήριο", δεν αναφέρεται απαραίτητα στην μεσαιωνική Καθολική σκοπιά, μπορεί να είναι απλά ένα μέρος όπου παραμένουν οι ψυχές των νεκρών που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα πως πέθαναν...

Προσωπικά, πιστεύω πως αυτή ήταν η πρόθεση των σεναριογράφων από την αρχή (βλ. και το άδειο φέρετρο του Christian στον 1ο κύκλο), αλλά επειδή αναγκάστηκαν πρώιμα να απαντήσουν αρνητικά στο προφανές, μας προέκυψαν στη συνέχεια τα ατάκτως ερριμμένα και ελλιπώς δουλεμένα φουσκώματα της πλοκής, με την ιδέα του "καθαρτηρίου" να επανέρχεται με άλλη μορφή στον 6ο κύκλο.

Yeap...

Βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος που λέει ότι από το δυστύχημα δεν σώθηκε κανείς, εξ ου και το άδειο πλάνο με τα συντρίμια του αεροπλάνου στο τέλος.

Άλλοι (κι εγώ μαζί μ'αυτούς) λένε ότι τα συντρίμια ήταν του αεροπλάνου απόδρασης των 6...

Food for thought guyzzzzzzz ;)

μα αυτο λεμε και οι περισσοτεροι εδω οτι ηταν στο ποδι το τελος το αδειο χωρις πτωματα αεροπλανο στην τελευταια σκηνη εκει παραπεμπει αν και καποιος μπορει να πει οτι 6 χρονια ταχαν θαψει πια,αλλα σε γενικες γραμμες δεν δινει εξηγησεις για τιποτε παρα γενικοτητες ,και αν θελει καποιος τροφη για σκεψη δεν θα κατσει να δει την αμερικανια, θα διαβασει ενα ωραιο βιβλιο.τα υπολοιπα ειναι για να συνεχισει να γινεται ντορος για την σειρα να δουλεψουν και τα βιντεοκλαμπ και τα καναλια ανα τον κοσμο που δεν τοχουν δειξει ακομα και ισως και καμια ταινιουλα στο σινεμα.

Αληθινή ιστορια

πριν απο καποια χρόνια ενας διασημος ζωγραφος ειχε τσαντιστει με τους κριτικους που οταν βλεπαν κατι αφηρημενο λεγαν εδω ο ζωγραφος θελει να πει αυτο... και λεγαν μια μπαρουφα.... (πχ τη μοναξια κλπ)

Ετσι πηρα ενα γαιδαρο, βουτηξε την ουρα του μεσα σε μπογιες και αρχισε να ενοχλει το γαιδαρο στα οπισθια. Τον γαργαλαγε κλπ
Ετσι ο γαιδαρος κουναγε συνεχεια την ουρα του και "ζωγραφιζε" σε ενα τελαρο που σκοπημα είχε βαλει ο ζωγραφος ακριβως διπλα στην ουρα του...

Το αριστουργημα αυτο που δημιουργηθηκε ο ζωγραφος το εβαλε σε μια εκθεση του...

Οι διαφοροι κριτικοι εμειναν αφωνοι απο το εργο και αρχισαν να δίνουν εξηγησεις για το τι ηθελε να πει ο ... "ποιητης"-ζωγραφος....

Εχω την εντυπωση ότι κατι αντιστοιχο γίνεται και στην προκειμενη περιπτωση...
Ολοι εμεις (οι κριτικοί) προσπαθουμε να ερμηνευσουμε το γαιδαρο-ζωγραφο (σεναριογραφο) που 6 χρόνια μας κορόιδευε και δεν ειχε ιδεα τι εκανε... και προφανως εκλεισε τη σειρα χωρις να ξερει τι και πως....

Χωρις παρεξήγηση ελπίζω... :ernaehrung004:

+1000

Re: Απάντηση: Re: Lost - season 6 (final)

Αλεξη σεβαστα αυτα που λες, αλλα νομιζω οτι δεν πρεπει να υπηρχε χαρτης, αλλα μια βολτα στο δασος και οπου μας βγαλει....

Δεν ξέρω, δεν ήμουνα και εκεί να δώ τι καναν σίγουρα. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι οτι εναν καποιο βασικό κορμό τον είχαν. Τώρα μέσα σε αυτον μπήκαν και αρκετά νέα στοιχεία μερικά απο τα οποία δεν τους βγήκαν όπως τα περίμεναν. Λογικό και αναμενόμενο όταν διαχειρίζεσαι ενα τόσο μεγάλο έργο όπως αυτό.

Για να μην παρεξηγηθω, να δηλώσω ξανά οτι δεν τα βρήκα όλα τέλεια. Προφανώς κάνω και εγώ την κριτική μου και κενά στο σύνολο της η σειρά έχει αρκετά. Αλλά κατα την άποψη μου τα σημαντικά τα απαντήσαν.
Ακόμα και έτσι να είναι όμως όπως το λες, ήταν η δικιά τους βόλτα. Πόσα και πόσα βιβλία και ταινίες έχουμε δεί που στο τέλος δεν μας άρεσαν. Και πόσα που παρόλα τα λάθη τους τα βρήκαμε εξαιρετικά. Κάναν την επιλογή τους, και κρίνονται στο σύνολο τους. Δεν γίνεται την μια σεζόν να τους αποθεώνουμε και την άλλη να τους ρίχνουμε στην πειρά. Ο Damon Lindellof ήταν εκεί απο την αρχή, δεν έσκασε μύτη ξαφνικά στον 6ο κύκλο για να βρεί τρόπο να καταστρέψει την σειρά. Δική τους φαντασία ήταν, μπορούν να την τελιώσουν με όποιον τρόπο θέλουν. Δεν ξέρω αν περιγράφω καλά αυτό που θέλω να πώ, με καταλαβαίνεις?

Απάντηση: Lost - season 6 (final)

Άλλη ερώτηση: Το νησί δεν ήταν υπεύθυνο για την ισορροπία μεταξύ καλού και κακού; Τώρα που το κακό πεθανε, τι είδους ισορροπία υπάρχει; Το καλό μπορεί να πάρει κι αυτό σάρκα και οστά;

Πάντως, μεταξύ μας, μετά την πρώτη ψυχρολουσία, το τέλος αρέσει και σε μένα όλο και περισότερο. Μου έρχεται στο μυαλό ξανά και ξανά. Ακόμα δεν έχει περάσει τη βάση, αλλά ...

ok απολυτα σεβαστο αλλα τελικα ηταν ενα καλο βιβλιο που χαλασε ολη την εικονα του στα τελευταια 3 κεφαλαια αυτο λεμε οτι το τελος ηταν χαλια οχι ολη η σειρα.

Re: Απάντηση: Lost - season 6 (final)

Άλλη ερώτηση: Το νησί δεν ήταν υπεύθυνο για την ισορροπία μεταξύ καλού και κακού; Τώρα που το κακό πεθανε, τι είδους ισορροπία υπάρχει; Το καλό μπορεί να πάρει κι αυτό σάρκα και οστά;

Πάντως, μεταξύ μας, μετά την πρώτη ψυχρολουσία, το τέλος αρέσει και σε μένα όλο και περισότερο. Μου έρχεται στο μυαλό ξανά και ξανά. Ακόμα δεν έχει περάσει τη βάση, αλλά ...

χεχε που θα πάει θα σε πείσω!!! :ernaehrung004::ernaehrung004::ernaehrung004:

Nαι, αλλα εμενα μου εκανε πολυ εκπληξη, οτι αυτες καταλαβαν αμεσως τι παιχτηκε στον 6ο κυκλο , αυτο που εγω και πολλοι αλλοι αργησαν να το καταλαβουμε (σχετικα) , κι εσεις ακομη δεν το καταλαβαινετε!

Aυτες καταλαβαν αυτο που αντιλαμβανονται καλυτερα απο εμας . Τα ανθρωπινα συναισθηματα.

Εμεις τα καταλαβαινουμε αλλα δινουμε βαρος και σε αλλα πραγματα.

Στην συγκεκριμενη περιπτωση καταλαβαμε πολυ καλα (οχι ολοι εμεις οι απογοητευμενοι) τι εγινε απλα το θεωρουμε ανεπαρκες και υποκριτικο για τον τροπο που αναπτυχθηκε η σειρα.

Αν θελω σηριαλ για τις ανθρωπινες σχεσεις θα δω το Desperate Housewives που ειναι μια εξαιρετικη σειρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Lost - season 6 (final)

Δεν ξέρω, δεν ήμουνα και εκεί να δώ τι καναν σίγουρα. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι οτι εναν καποιο βασικό κορμό τον είχαν. Τώρα μέσα σε αυτον μπήκαν και αρκετά νέα στοιχεία μερικά απο τα οποία δεν τους βγήκαν όπως τα περίμεναν. Λογικό και αναμενόμενο όταν διαχειρίζεσαι ενα τόσο μεγάλο έργο όπως αυτό.

Για να μην παρεξηγηθω, να δηλώσω ξανά οτι δεν τα βρήκα όλα τέλεια. Προφανώς κάνω και εγώ την κριτική μου και κενά στο σύνολο της η σειρά έχει αρκετά. Αλλά κατα την άποψη μου τα σημαντικά τα απαντήσαν.
Ακόμα και έτσι να είναι όμως όπως το λες, ήταν η δικιά τους βόλτα. Πόσα και πόσα βιβλία και ταινίες έχουμε δεί που στο τέλος δεν μας άρεσαν. Και πόσα που παρόλα τα λάθη τους τα βρήκαμε εξαιρετικά. Κάναν την επιλογή τους, και κρίνονται στο σύνολο τους. Δεν γίνεται την μια σεζόν να τους αποθεώνουμε και την άλλη να τους ρίχνουμε στην πειρά. Ο Damon Lindellof ήταν εκεί απο την αρχή, δεν έσκασε μύτη ξαφνικά στον 6ο κύκλο για να βρεί τρόπο να καταστρέψει την σειρά. Δική τους φαντασία ήταν, μπορούν να την τελιώσουν με όποιον τρόπο θέλουν. Δεν ξέρω αν περιγράφω καλά αυτό που θέλω να πώ, με καταλαβαίνεις?
Απολυτα! Συμφωνω οτι δεν πρεπει να τους ριξουμε στην πυρα, γιατι μας χαρισαν ενα εξαιρετικο ταξιδι ολα αυτα τα χρονια. Απλα, εχοντας υψηλες προσδοκιες (που οφειλονταν στην εξυπνη εξελιξη του σεναριου), καποιοι περιμεναμε κατι πολυ καλυτερο απο αυτο που τελικα πηραμε. Εσυ παλι εμεινες περισσοτερο ικανοποιημενος (lucky you):ernaehrung004:

Άλλη ερώτηση: Το νησί δεν ήταν υπεύθυνο για την ισορροπία μεταξύ καλού και κακού; Τώρα που το κακό πεθανε, τι είδους ισορροπία υπάρχει;

Ε κατσε ρε συ.

Μπορει να υπαρξει και κανα Lost 2 αργοτερα να μας εξηγει τι εγινε μετα αλλα και τι προηγηθηκε.

Εξαρταται απο το αν θα βγαλουν αρκετα λεφτα απο την lostpedia.....

υγ

Παντως θεωρητικα τι σε κανει να πιστευεις οτι δεν εκπροσωπησε το κακο ο Μπεν μετα ? Ειναι ο τελειος κακος που εχουμε δει εως τωρα στην τηλεοραση.

Προσωπικα τον θεωρω τον Χανιμπαλ Λεκτερ της μικρης οθονης.

Λογικα οι δημιουργοι θα ηταν και φαν του Cube...οποιοι την εχουν δει θα θυμηθουν πολλες ομοιοτητες σε κονσεπτ, φιναλε αλλα ακομα και την πρωτη σκηνη...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Lost - season 6 (final)

υγ

Παντως θεωρητικα τι σε κανει να πιστευεις οτι δεν εκπροσωπησε το κακο ο Μπεν μετα ? Ειναι ο τελειος κακος που εχουμε δει εως τωρα στην τηλεοραση.

Προσωπικα τον θεωρω τον Χανιμπαλ Λεκτερ της μικρης οθονης.

Αφού ο Χιούγκο του είπε οτι ήταν φοβερός υπαρχηγός, μάλλον έχει μετανοήσει οριστικά.
Θυμήθηκα, όμως, όταν τον έσωσαν οι 'Άλλοι" όταν ήταν ένα καλό μικρό παιδί (που έβαλε φωτιά στον καταυλισμό για να την κοπανήσει με το Σαγίντ... τέλος πάντων), είπαν οτι θα χάσει την αθωότητά του. Τι σόι θεραπεία ήταν αυτή; Και μετά ο Τζέικομπ ήθελε και τα ρέστα. "Δείξε μου οτι έκανα λάθος για σένα". Για την κακία του, δηλαδή, πρωταρχικός υπαίτιος ήταν ο Τζέικομπ.
Δεν πάμε καλάααα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Lost - season 6 (final)

Ε κατσε ρε συ.

Μπορει να υπαρξει και κανα Lost 2 αργοτερα να μας εξηγει τι εγινε μετα αλλα και τι προηγηθηκε.

Εξαρταται απο το αν θα βγαλουν αρκετα λεφτα απο την lostpedia.....

ΛΟΣΤ: Η τριλογία !
Ικανούς τους έχω...