Lost - Season 6 [Final]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 11 39.3%
  • Πολύ Καλή

Votes: 6 21.4%
  • Καλή

Votes: 3 10.7%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 8 28.6%

• Total voters
    28
Re: lost - season 6 (final)

Τους βλεπω ολους σε μια μεγαλη μαχη και τον Σωγερ στην μεση.

Αλλωστε πιθανον να ειναι ο μοναδικος που θα αποτυχει ο ΜΙΒ να στρατολογησει .

Εγώ αυτό που δεν έχω καταλάβει, είναι το πως γίνεται αφού στην αρχική πραγματικότητα των 5 πρώτων σεζόν το φέρετρο του πατέρα του να είναι στο αεροπλάνο, και στο νησί, στην εναλλακτική πραγματικότητα να έχει χαθεί...

Last edited:

Eγώ πρόσφατα την ξεκίνησα τη σειρά και είμαι ακόμα στα μισά του δεύτερου κύκλου. Απ' ό,τι έχω δει μέχρι στιγμής πάντως, δεν περιμένω και καμμιά σοβαρή εξήγηση στο τέλος... :p

Απάντηση: lost - season 6 (final)

Καλησπέρα στην παρέα του Lost.

Εγώ πάλι ρε παιδιά έχω ξενερώσει με την εξέλιξη.
Ενώ στους προηγούμενους κύκλους είχα έντονο το ενδιαφέρον,
σ'αυτόν, μάλλον το έχουνε λίγο ξεφτηλίσει και το βλέπω πλέον μόνο
από περιέργεια για το πως θα καταλήξει.:grandpa:
Γίνονται τρελλά πράγματα σ'αυτόν τον κύκλο.Με αποκορύφωμα κατά την
γνώμη μου τις νέες ικανότητες του Λοκ,(που δεν είναι ο Λοκ) και δεν
συμαζεύεται.Ελπίζω κάτι να αλάξει, για να μην το παρατήσω πριν τελειώσει.

Re: Απάντηση: lost - season 6 (final)

Καλησπέρα στην παρέα του Lost.

Εγώ πάλι ρε παιδιά έχω ξενερώσει με την εξέλιξη.
Ενώ στους προηγούμενους κύκλους είχα έντονο το ενδιαφέρον,
σ'αυτόν, μάλλον το έχουνε λίγο ξεφτηλίσει και το βλέπω πλέον μόνο
από περιέργεια για το πως θα καταλήξει.:grandpa:
Γίνονται τρελλά πράγματα σ'αυτόν τον κύκλο.Με αποκορύφωμα κατά την
γνώμη μου τις νέες ικανότητες του Λοκ,(που δεν είναι ο Λοκ) και δεν
συμαζεύεται.Ελπίζω κάτι να αλάξει, για να μην το παρατήσω πριν τελειώσει.

Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι αλλά δεν θα το παρατήσεις, όπως και πολλοί άλλοι εμού συμπεριλαμβανομένου, από περιέργεια ή έστω από εγκαρτέρηση και σκεφτόμενος επίσης τα πεντέμισυ χρόνια που αφιέρωσες να το βλέπεις.

Εγώ αυτό που δεν έχω καταλάβει, είναι το πως γίνεται αφού στην αρχική πραγματικότητα των 5 πρώτων σεζόν το φέρετρο του πατέρα του να είναι στο αεροπλάνο, και στο νησί, στην εναλλακτική πραγματικότητα να έχει χαθεί...

Αυτό με το χαμένο φέρετρο, και γενικά η όλη ιστορία με τα σημάδια του Τζακ μου λένε εμένα οτι οι πραγματικότητες αυτες δεν είναι ανεξάρτητες και κυρίως η δεύτερη δεν είναι αυτό που δείχνει τελείως. Μου θυμίζει λίγο ένα επειδόδιο απο futurama (δεν θα πώ ποιό, θα περιμένω να δώ αν είστε φαν και πόσο!!! χεχε)

Ο λόγος που με απογοήτευσε αυτό ήταν γιατί ήταν περισσότερο διαδικαστικό και δεν προσέφερε στην μυθολογία πολλά. Ή δεν τα καταλάβαμε. Τέτοιο στοιχείο ας πούμε θεωρώ οτι είναι το οτι ο γιαπωνέζος δεν ήθελε να σκοτώσει ο ίδιος τον Σαγίντ, αλλά να προκαλέσει ο ίδιος τον θάνατό του.

Παντως στην τελευταια σαιζον βλεπουμε οτι και στην αρχικη.

Προσωποκεντρικο επεισοδιο για εναν ηρωα με φλασμπακ απο το παρελθον του στην αρχη...
Προσωποκεντρικο επεισοδιο για εναν ηρωα με εναλλακτικη πραγματικοτητα στην τελευταια.

Τους το αναγνωριζω αυτο οτι ειναι συνεπεις.

Mα εκει μας παει .

Το πεπρωμενο φυγειν αδυνατον.

Εγώ έχω καταλάβει το ακριβώς αντίθετο.
Όλα όσα οι χαρακτήρες έχουν εκλαβει ώς πεπρωμένο δεν είναι παρά οι μικρές μικρές κινήσεις του Jakob (και του ΜΙΒ όσον αφορά τον Locke) για να πετύχει τον σκοπό του.

τι εγινε ρε παιδια,κανενα σχολιο δεν βλεπω για το τελευταιο επεισοδιο,εχετε ξενερωσει ολοι?:p

Ερωτησις....

Ο Μπεν δεν ειχε δολοφονησει τον πατερα του μαζι με αρκετους αλλους της Dharma? Τι παιχθηκε και τον βλεπουμε ζωντανο στο e07?

Παντως οσο και αν εχω προσπαθησει να κρατησω "ειρμο", εχω χασει πλεον την μπαλα...

Απάντηση: Re: lost - season 6 (final)

Ερωτησις....

Ο Μπεν δεν ειχε δολοφονησει τον πατερα του μαζι με αρκετους αλλους της Dharma? Τι παιχθηκε και τον βλεπουμε ζωντανο στο e07?

Παντως οσο και αν εχω προσπαθησει να κρατησω "ειρμο", εχω χασει πλεον την μπαλα...

ειναι στην παραλληλη ζωη ζωντανος,δηλαδη σου δειχνει τι θα γινοταν αν αλλαζε κατι,καποια αποφαση ζωης,για παραδειγμα στη συγκεκριμενη περιπτωση σου δειχνει οτι αποφασισε ο πατερας του να φυγουν απ'το νησι και αυτο που βλεπουμε ειναι το αποτελεσμα αυτης της αποφασης.

Απάντηση: Re: lost - season 6 (final)

ειναι στην παραλληλη ζωη ζωντανος,δηλαδη σου δειχνει τι θα γινοταν αν αλλαζε κατι,καποια αποφαση ζωης,για παραδειγμα στη συγκεκριμενη περιπτωση σου δειχνει οτι αποφασισε ο πατερας του να φυγουν απ'το νησι και αυτο που βλεπουμε ειναι το αποτελεσμα αυτης της αποφασης.

To ωραίο ειναι πάντως που όλοι μπλέκονται πάλι μεταξύ τους, σαν να ειναι αναπόφευκτο...

τραγική ειρωνία το αέριο που δινει ζωή στον πατερα του ο Μπεν ενω αν εμενε στο νησι με άεριο θα του την έπερνε...

Re: Απάντηση: Re: lost - season 6 (final)

Εκκενώσαν το νησί πριν την έκρηξη της βόμβας υδρογόνου.

Νομιζω οτι ιδιαιτερη σημασια εχει η φραση της Tζουλιετ οτι "πετυχε".
Αρα η μελλοντικη εναλλακτικη ιστορια,θα ειναι και η τελικη εντελει?
Και τι θα γινει με την τελικη συγκρουση στο νησι?
Αυτα ειναι τα δυσκολα να εξηγηθουν (και να κατανοηθουν) αν και απο τη στιγμη που εχουμε δει ταξιδια στο χρονο,"θεικους" καπνους και διαφορα αλλα παραφυσικα φαινομενα,μπορουμε να περιμενουμε τα παντα..

Ας πούμε χαρακτηριστικό παράδειγμα πλοκής που μπήκε χωρίς να ξέρουν γιατί και μετά την καλύψαν όπως όπως ήταν τα όνειρα της όπερας στο Galactica. Τέτοια πράγματα δεν έχουμε δει (ακόμα) στο Lost. Είναι ένα απο στοιχεία που εκτίμησα πιο πολύ απο όλα στην σειρά γιαυτό και περιμένω να δώ το όραμα των δημιουργών ολοκληρωμένο πρώτα. Η προσοχή στην λεπτομέρεια και ο σεβασμός στον θεατή τους.

Διαφωνώ. Αν και η αλήθεια είναι πως κι εγώ περίμενα μία πιο "μεγαλειώδη" εξήγηση ή ρόλο των οραμάτων της όπερας και μου φάνηκε κάπως αρχικά η τροπή που επέλεξαν, στο τέλος όμως μου άρεσε, αφενός γιατί διατήρησε το στοιχείο της έκπληξης, μιας και ήταν κάτι που κανένας δεν μπόρεσε να προβλέψει, αφετέρου αποτελεί ένα ιδιαίτερα έξυπνο σχόλιο του χειρισμού των προφητειών και των ερμηνειών τους από όλες τις θρησκείες... ;)

[BSG_Fanboy_mode_ON/]Και σίγουρα υπήρξαν συνεπείς οι δημιουργοί της σειράς, καθώς από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το όραμα μέχρι την τελική του ερμηνεία, δεν θυμάμαι να παραλάχτηκε καθόλου, γεγονός που υποδεικνύει πως ξέρανε που θέλουν να το πάνε...[/BSG_Fanboy_mode_OFF]

Έχοντας δει όλα τα μέχρι στιγμής επεισόδια του Lost μαζεμένα, ομολογώ πως βρήκα τη σειρά αρκετά διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα, αλλά ο βασικός κορμός της ιστορίας και οι χαρακτήρες της είναι γεμάτοι από "ελαστικές τρύπες". Ο Farraday, έλεγε σε ένα επεισόδιο πως τόσα χρόνια ασχολούνταν μόνο με τις σταθερές των εξισώσεων, έχοντας ξεχάσει εντελώς τις μεταβλητές. Για τους σεναριογράφους του Lost, μάλλον ισχύει ακριβώς το αντίθετο... :p

Tα πάντα ρει...

Αυτό με το χαμένο φέρετρο, και γενικά η όλη ιστορία με τα σημάδια του Τζακ μου λένε εμένα οτι οι πραγματικότητες αυτες δεν είναι ανεξάρτητες και κυρίως η δεύτερη δεν είναι αυτό που δείχνει τελείως. Μου θυμίζει λίγο ένα επειδόδιο απο futurama (δεν θα πώ ποιό, θα περιμένω να δώ αν είστε φαν και πόσο!!! χεχε)

Το "The Farnsworth Parabox" εννοείς; :D

Διαφωνώ. Αν και η αλήθεια είναι πως κι εγώ περίμενα μία πιο "μεγαλειώδη" εξήγηση ή ρόλο των οραμάτων της όπερας και μου φάνηκε κάπως αρχικά η τροπή που επέλεξαν, στο τέλος όμως μου άρεσε, αφενός γιατί διατήρησε το στοιχείο της έκπληξης, μιας και ήταν κάτι που κανένας δεν μπόρεσε να προβλέψει, αφετέρου αποτελεί ένα ιδιαίτερα έξυπνο σχόλιο του χειρισμού των προφητειών και των ερμηνειών τους από όλες τις θρησκείες... ;)

[BSG_Fanboy_mode_ON/]Και σίγουρα υπήρξαν συνεπείς οι δημιουργοί της σειράς, καθώς από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το όραμα μέχρι την τελική του ερμηνεία, δεν θυμάμαι να παραλάχτηκε καθόλου, γεγονός που υποδεικνύει πως ξέρανε που θέλουν να το πάνε...[/BSG_Fanboy_mode_OFF]

Έχοντας δει όλα τα μέχρι στιγμής επεισόδια του Lost μαζεμένα, ομολογώ πως βρήκα τη σειρά αρκετά διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα, αλλά ο βασικός κορμός της ιστορίας και οι χαρακτήρες της είναι γεμάτοι από "ελαστικές τρύπες". Ο Farraday, έλεγε σε ένα επεισόδιο πως τόσα χρόνια ασχολούνταν μόνο με τις σταθερές των εξισώσεων, έχοντας ξεχάσει εντελώς τις μεταβλητές. Για τους σεναριογράφους του Lost, μάλλον ισχύει ακριβώς το αντίθετο... :p

Tα πάντα ρει...

Το "The Farnsworth Parabox" εννοείς; :D

Το Anthology of Interest I που κάνει ο Fry την ερώτηση τι θα γινόταν αν δεν πήγαινε ποτέ στο μέλλον. Επειδή ο Fry είναι ο προπάππους του (The Roswell that never happened) το να μην πάει στο μέλλον προκαλεί μια σχισμή στον χωροχρόνο και το σύμπαν καταρρέει αφου το νεο μέλλον είναι ασταθές. Έπαιζε και ο Steven Hawking σε εκείνο ως guest!

Το Anthology of Interest I που κάνει ο Fry την ερώτηση τι θα γινόταν αν δεν πήγαινε ποτέ στο μέλλον. Επειδή ο Fry είναι ο προπάππους του (The Roswell that never happened) το να μην πάει στο μέλλον προκαλεί μια σχισμή στον χωροχρόνο και το σύμπαν καταρρέει αφου το νεο μέλλον είναι ασταθές. Έπαιζε και ο Steven Hawking σε εκείνο ως guest!

To είχα λησμονήσει αυτό το επεισόδιο κι ας είχα λιώσει με τη σκηνή στο τέλος όπου παίζουν D&D εις τον αιώνα τον άπαντα... :flipout:

Σε σχέση με την εξέλιξη της σειράς, τι θεωρείτε πιο πιθανό:

α) Στην παράλληλη πραγματικότητα, θα εκτυλιχθούν γεγονότα που θα οδηγήσουν στην ίδια ακριβώς κατάληξη με την κανονική (δλδ οι δύο γραμμές θα ενωθούν στο τέλος).

β) Η παράλληλη παραγματικότητα δεν δημιουργήθηκε από το incident αλλά από τα γεγονότα που θα διαδραματιστούν στην κανονική πραγματικότητα μέχρι το τέλος της σειράς ("It only ends once. Anything that happens before that is just progress. ").

Y.Γ.: Συγχαρητήρια Alex και ό,τι καλύτερο εύχομαι !!! :ernaehrung004: