Lost - Season 6 [Final]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 11 39.3%
  • Πολύ Καλή

Votes: 6 21.4%
  • Καλή

Votes: 3 10.7%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 8 28.6%

• Total voters
    28
Απάντηση: Lost - season 6 (final)

Γιαννη, πιστευω οτι παιζουν τετοια πραγματα απο διαισθηση ή απο αλλους λογους. Εχω και εγω τετοιες ιστοριες να σου πω.
Η διαφορα μας ομως στο Lost ειναι οτι το σιριαλ ειναι ΓΕΜΑΤΟ απο ανεξηγητα φαινομενα τα οποια στο τελος, πολυ βολικα για τους σεναριογραφους, παραμενουν ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ή με ελαχιστες εξηγησεις.
Για εμενα αυτα που παραπανω αναφερεις ως απαντησεις, δεν ειναι επαρκως πειστικα και χρειαζονται τεραστιο leap of faith για να τα δεκτεις. Ειναι κατηγορια "πεταει ο γαιδαρος; πεταει.."

Re: Lost - season 6 (final)

κ ο Γουιντμορ ποιος ηταν? και αντε ηταν καθαρτηριο...πως πεθαινει καποιος στο καθαρτηριο και που παει???...Τι ηταν ο φελος? Τι ηταν η μανα του Ντανιελ?
Αχανεις οι τρυπες μαστορια..
Κλαιν μαιν...

Είναι απλό... Τα μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα δεν απαντηθηκαν όπως συμβαίνει και στην πραγματική ζωή. Έτσι επέλεξαν να το κάνουν στη σειρά ανεξάρτητα απο το εάν αυτό θα αρέσει. Δικιά τους σειρά ήταν και πήραν το ρίσκο. Και όπως σε όλα τα πράγματα υπάρχουν 2 αντίθετες απόψεις έτσι είναι και για το τέλος της σειράς.

That's life...

Είναι απλό... Τα μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα δεν απαντηθηκαν όπως συμβαίνει και στην πραγματική ζωή. Έτσι επέλεξαν να το κάνουν στη σειρά ανεξάρτητα απο το εάν αυτό θα αρέσει. Δικιά τους σειρά ήταν και πήραν το ρίσκο. Και όπως σε όλα τα πράγματα υπάρχουν 2 αντίθετες απόψεις έτσι είναι και για το τέλος της σειράς.

That's life...
Βρε αδερφε σειρα ηταν..και μαλιστα αρκετα σειρα δρασης...οχι φιλοσοφικο βιβλιο...Δε νομιζω καποιος απτην αρχη να περιμενε φιλοσοφικο φιναλε..ειδηκα οταν αρχησε να εξηγει καποια πραματα, περιμενεις κ τα υπολοιπα!..ΕΚΤΟΣ και αν σκοπευουν να βγαλουν 7ο κυκλο με επεξηγησειςοπως διαβασα καπου...

Απάντηση: Re: Lost - season 6 (final)

That's life...

O καπνος που χλιμιντριζε "υπαρξιακο ερωτημα"? Me not think so...

Θα δουμε... ο καθενας το βλεπει οπως θελει, αλλα τετοιες "δοξασιες" υπαρχουν σε ολες τις θρησκειες και πολιτισμους, μην ξεχναμε τα "Ορφικα" στην Αρχαια Ελλαδα κλπ.
Το lost ειναι ενα μειγμα αυτων των ιδεων, υπερβολικο ισως και απλοικο ταυτοχρονα, αλλα ωραιο.

Ο καπνός που χλιμιντριζε, η πολική αρκούδα και άλλα τέτοια είναι πράγματα που τα βλέπω σαν ένα έργο του Νταλί.
Σουρεαλιστικές - ονειρικές καταστάσεις που όσο και να το ψάξεις άκρη δε βρίσκεις. Χωροχρονικές ανωμαλίες που απλά εντείνουν το μυστήριο.

Εdit: Θα μπορούσαν βεβαίως βεβαίως να βγάλουν 2 διαφορετικά τέλη και να παίξουν. To ένα να ήταν αυτό που προβλήθηκε και το άλλο................... ;)

Last edited:

Η πολικη αρκουδα εχει εξηγηθει, ειναι ενα απο τα πολλα ζωα κλπ που εφερε η Νταρμα για να κανει πειραματα.

Πολλα δεν εχουν απαντηθει, συμπληρωστε τα κενα μονοι σας.
Ο καπνος μπορει να ηταν ο μυθολογικος "Κερβερος" ή κατι αλλο ....

Απάντηση: Re: Lost - season 6 (final)

Ο καπνός που χλιμιντριζε, η πολική αρκούδα και άλλα τέτοια είναι πράγματα που τα βλέπω σαν ένα έργο του Νταλί.
Σουρεαλιστικές - ονειρικές καταστάσεις που όσο και να το ψάξεις άκρη δε βρίσκεις. Χωροχρονικές ανωμαλίες που απλά εντείνουν το μυστήριο.

Εdit: Θα μπορούσαν βεβαίως βεβαίως να βγάλουν 2 διαφορετικά τέλη και να παίξουν. To ένα να ήταν αυτό που προβλήθηκε και το άλλο................... ;)

Εργο του Νταλι; Πολυ credit δινεις στους σεναριογραφους... Εγω απλα υποθετω οτι δεν ηξεραν πως να το μαζεψουν οποτε το γυρισαν στο σορολόπ...

Εχω δει πια αρκετές ξένες σειρές και δεν έχω κανένα θέμα με κανένα στυλ. Είτε είναι μυστηρίου που ο θεατής πρέπει να δώσει απαντήσεις, είτε ειναι περιπέτειες με το Τζακ Μπαουερ να τρέχει σε 24 ωρες να σκοτώσει όσους περισσότερους τρομοκράτες μπορεί, είτε είναι σειρές χαρακτήρων σαν το Sopranos ή του wire που παρακολουθείς υπομονετικά του σεναριογράφους να καταγράφουν και να αναπτύσουν τους ήρωες, τις βλέπω ευχάριστα. Ακόμα και πατάτες στυλ Prison Break ή Heroes που ξεκίνησαν καλά και έχασαν το δρόμο τις τελείωσα με ευχαρίστηση γιατί είχα καταλάβει που πήγαιναν και δεν με ένοιαζαν τα κενά ή σεναριακές τρύπες. Είδα X-files που τελείωσε χωρίς καλά καλά να εξηγήσει και Carnivale που δεν τελείωσε και δεν προλαβε να εξηγήσει και τις θεωρώ τις καλύτερες μυστηρίου χωρίς να με νοιάζει το τέλος.

Προσωπική άποψη πάνω από όλα είναι η ψυχαγωγία. Ε η τελευταία σεζόν του Lost ήταν αστεία γιατί ότι εχτισαν 5 σεζον το γκρεμισαν. Δεν ήταν σειρά χαρακτήρων και κοινωνική με θέματα πίστης και ελπίδας το Lost ήταν για 5 σεζον περιπέτεια μυστηρίου και φαντασίας. Το ότι αποφάσισαν μετά από 6 χρόνια να αλλάξουν στυλ είναι δικαίωμα τους, αλλά το αστείο παραμένει. Αν στο τέλος ο Τζακ Μπάουερ καταλήξουν ότι είναι η μετενσαρκωση του highlander και έτσι τα κατάφερνε ε αστείο θα πω ότι είναι δεν θα πω ότι κατάφεραν να με εκπλήξουν με αυτό που σκεφτηκαν. Το τελειωσα το Lost και το ευχαριστήθηκα αλλά η τελευταία του χρονία δεν έχει καμμία σχέση με τη σειρά που δημιούργησαν τα προηγούμενα 5 χρόνια

Last edited:

Τα συγκρίνω ως προς τον σουρεαλισμό και μόνο...

Εχω δει πια αρκετές ξένες σειρές και δεν έχω κανένα θέμα με κανένα στυλ. Είτε είναι μυστηρίου που ο θεατής πρέπει να δώσει απαντήσεις, είτε ειναι περιπέτειες με το Τζακ Μπαουερ να τρέχει σε 24 ωρες να σκοτώσει όσους περισσότερους τρομοκράτες μπορεί, είτε είναι σειρές χαρακτήρων σαν το Sopranos ή του wire που παρακολουθείς υπομονετικά του σεναριογράφους να καταγράφουν και να αναπτύσουν τους ήρωες, τις βλέπω ευχάριστα. Ακόμα και πατάτες στυλ Prison Break ή Heroes που ξεκίνησαν καλά και έχασαν το δρόμο τις τελείωσα με ευχαρίστηση γιατί είχα καταλάβει που πήγαιναν και δεν με ένοιαζαν τα κενά ή σεναριακές τρύπες. Είδα X-files που τελείωσε χωρίς καλά καλά να εξηγήσει και Carnivale που δεν τελείωσε και δεν προλαβε να εξηγήσει και τις θεωρώ τις καλύτερες μυστηρίου χωρίς να με νοιάζει το τέλος.

Προσωπική άποψη πάνω από όλα είναι η ψυχαγωγία. Ε η τελευταία σεζόν του Lost ήταν αστεία γιατί ότι εχτισαν 5 σεζον το γκρεμισαν. Δεν ήταν σειρά χαρακτήρων και κοινωνική με θέματα πίστης και ελπίδας το Lost ήταν για 5 σεζον περιπέτεια μυστηρίου και φαντασίας. Το ότι αποφάσισαν μετά από 6 χρόνια να αλλάξουν στυλ είναι δικαίωμα τους, αλλά το αστείο παραμένει. Αν στο τέλος ο Τζακ Μπάουερ καταλήξουν ότι είναι η μετενσαρκωση του highlander και έτσι τα κατάφερνε ε αστείο θα πω ότι είναι δεν θα πω ότι κατάφεραν να με εκπλήξουν με αυτό που σκεφτηκαν. Το τελειωσα το Lost και το ευχαριστήθηκα αλλά η τελευταία του χρονία δεν έχει καμμία σχέση με τη σειρά που δημιούργησαν τα προηγούμενα 5 χρόνια
+1000..

Μια σειρα μονο δε με εχει απογοητευσει χρονια τωρα...το Southpark....:Banane0:

Απάντηση: Lost - season 6 (final)

Εγώ νομίζω πως όλοι όσοι ασχολούμαστε μ'αυτό το θέμα,το απολαύσαμε και με το παραπάνω.
Είχα γράψει και παλαιότερα ότι δεν περίμενα απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και τους γρίφους που μας δημιούργησαν τόσα χρόνια.Άλλωστε δεν χρειάζεται να έχουν όλα λογική εξήγηση σε μία τηλεοπτική σειρά που "παίζει" με το μυαλό μας.Ναι υπήρχαν φορές που ξενέρωσα,αλλά αυτό γινόταν όταν προσπαθούσα να βρω λογικές απαντήσεις σε όλα αυτά που παρακολουθούσα.Πιστεύω πως όποιος προσπάθησε να το εκλογικεύσει κάποια στιγμή το παράτησε.Οι υπόλοιποι "πιστοί" σαν κι εμένα, απόλαυσαν το "ταξίδι" αυτά τα έξι, χρόνια μιας και κατά την ταπεινή μου άποψη εκεί έπρεπε να επικεντρωθούμε.
Εγώ δηλώνω ικανοποιημένος από την σειρά.:SFGSFGSF:

Νομίζω είναι λάθος να ψάχνουμε μια στείρα "εξήγηση"... το φινάλε, όπως και ολόκληρη η σειρά ήταν ένα ταξίδι για το μυαλό... μια συνεχής αναζήτηση... και το τέλος ήταν απόλυτα συνεπές ως προς αυτό το concept.. καθώς σε αφήνει με τουλάχιστον 3-4 διαφορετικές εκδοχές στο μυαλό.. εκ των οποίων γατζώνεσαι στην καλύτερη για σένα...

Ωραία είναι πάντως αυτή που περιγράφεται στο post, αρκετά πλήρης..

Re: Απάντηση: Lost - season 6 (final)

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εγώ από τότε που είδα το τέλος έχω τρομερά κενά και όλο κάτι με ενοχλεί συνέχεια όταν το σκέφτομαι.

Αν έμενα σε τροπικό νησί θα έπαιρνα την κάμερα και θα φτιαχνα δική μου ερασιτεχνική σειρά σε στυλ Paranormal Activity έστω μια Season και ας μην βλεπόταν... Ο λόγος?
Για να βουλώσω την τρύπα που άνοιξε το Lost και να τελειώνει με ένα στυλ: Όλα απαντιούνται και όλοι φεύγουν με την ευκολία που ήρθαν!

Δεν αντέχω αυτό που είδα.

Ίσως ξαναδώ τις πρώτες Seasons αλλά όχι το τέλος...

Τεραστιες τρυπες;
...
-Γιατι ο καπνος δεν περνουσε απο το sonic fence; Αφου μπορουσε να γινει ανθρωπος γιατι απλα δεν περνουσε ως ανθρωπος το fence και μετα να ξαναγινοταν καπνος;
...
Εγώ πάνω σε αυτό άλλο θα πω...

Άντε πες το κύμα που εκπεμπόταν στον φράχτη για κάποιον λόγο μπλόκαρε το πεδίο και δεν μπορούσε να περάσει η "ύλη" του καπνού...

Αφού στην αρχή οι άλλοι πήδησαν τον φράχτη ρίχνοντας το δέντρο και χρησιμοποιόντας το ως καταπέλτη,πως και δεν έκανε το ίδιο ο καπνός?

Είτε απλά για κάποιον λόγο δεν ήθελε να περάσει στο χωριό της Dharma,είτε ήταν χαζός. :flipout:

Last edited:

Ένα από τα μυστήρια που περίμενα να εξηγηθούν είναι η περίφημη καλύβα του Τζέικομπ.

Αν θυμάστε, ο Λοκ είχε οδηγηθεί σε αυτήν από τον Μπεν, αλλά τελικά αντίκρυσε μια άδεια καρέκλα. Στη συνέχεια άκουσε κάποιον να του ζητάει βοήθεια (η κάμερα μας έδειξε φευγαλέα μια ανδρική φιγούρα να κάθεται στην καρέκλα).

Αργότερα, ο Χάρλευ είδε από το παράθυρο κάποιον άνδρα μέσα στην καλύβα (για την ακρίβεια αντίκρυσε το μάτι αυτού του άνδρα).

Στο Lostpedia υπήρξε ολόκληρη θεωρία ότι αυτός ήταν ο MIB φυλακισμένος από τον Τζέικομπ.

Υπήρξε καμιά εξήγηση για όλα αυτά;

Why didn't Mr. Eko come back?

It's one of the most asked questions about Lost's final season. After all, everyone else returned! So what gives?

Sources tell me exclusively:

Lost's Adewale Akinnuoye-Agbaje--who played the iconic Mr. Eko--was offered a guest spot in last night's Lost series finale, but he...wait for it...turned it down.

According to ABC and Lost insiders, Adewale was offered a hearty sum to do one scene in the last hurrah, but the actor wanted five times the amount that was offered. It didn't work out.

How and where would Adewale have popped up in the finale? I guess we'll never know, but he was definitely loved by many fans before his character's demise.

Eko (a warlord who pretended to be a priest in order to smuggle drugs) was the fifth character to die on Lost, after facing the Smoke Monster for a second time and getting attacked, and then telling Locke, "I saw the devil."

Producers have said their original plan was for Mr. Eko to stay on the show four seasons, but they released Adewale from his contract after only one season because he wanted off the Island.

Leggo my Eko!

Would you have liked to see Adewale/Eko in the finale, or did it feel just fine without him? Comment below...

http://lostmediamentions.blogspot.com/2010/05/eko-turned-down-finale-guest-spot.html