Lost - Season 6 [Final]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 11 39.3%
  • Πολύ Καλή

Votes: 6 21.4%
  • Καλή

Votes: 3 10.7%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 8 28.6%

• Total voters
    28
Re: Lost - season 6 (final)

Παιδιά όσο το ψάχνω αρχίζω να βρίσκω πολύ μεγάλα κενά τα οποία υποδεικνύουν ότι οι σεναριογράφοι έπαιζαν μαζί μας και το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να μας κάνουν να βλέπουμε με μεγαλύτερη αγωνία τα επεισόδια.

π.χ. Στο 1ο επεισόδιο της 6ης σεζόν όπου το αεροπλάνο πάει κανονικά στον προορισμό του, λίγο πριν δείξει το λογότυπο του LOST (που συνήθως δείχνει κάτι σημαντικό πριν από αυτό) μας δείχνει το νησί βυθισμένο. Τώρα εαν αυτά συμβαίνουν στο "καθαρτήριο" όπως αποδείχθηκε, το νησί γιατί να βρίσκεται εκεί κάτω? και αφού είναι νεκροί όλοι ούτως ή άλλως, παίζει κανέναν ρόλο το που είναι το νησί? Αυτά δείχνουν ότι το βάλανε έτσι για να υπάρχουν την επόμενη μέρα άπειρες θεωρίες με το νησί ως ατλαντίδα και να μας μεγαλώνουν την φαντασία...

Επίσης, ο Τζακ γιατί μάτωνε? Μήπως ήταν ένα κόλπο των δημιουργών για να μας πείσουν ότι όλα γίνονται συγχρόνως, λίγο πριν αποκαλύψουν ότι τελικά αυτά γίνονται πολύ αργότερα, έτσι ώστε να μας εκπλήξουν περισσότερο?

συμφωνω κι εγω με τους περισσοτερους ηταν μουφα το τελευταιο επεισοδιο αμερικανια δακρυβρεχτη και φαινοταν η δουλεια απο τα 2 προηγουμενα επεισοδια οτι θα πηγαινε ετσι η σειρα χωρις να δωσει απαντησεις στα δεκαδες ερωτηματα που ειχε θεσει η ιδια,εγω προσωπικα πιστευω οτι το καναν επιτηδες για να βγαλουν ταινια στο σινεμα που θα ασχολειται με την προιστορια του νησιου.τωρα αν καποιοι το ειδαν κοινωνικη σειρα οκ περι ορεξεως.... εγω παντως τοβλεπα σαν σειρα scifi και περιμενα καποιες απαντησεις εστω και τυπου οτι καποιος ειχε ανακαλυψει καποτε τον κινητηρα δινης.καποια πραματα στο scifi τα δεχεσε ετσι και δεν σε χαλαν εκει ειναι και το παραμυθι.

Εγώ μονο μια απορία έχω.
Στο τέλος του δευτερου season αν θυμάμαι καλά, όταν ο Desmond έστριψε το κλειδί και το Hutch καταποντίστηκε γιατί μετά ξύπνησε στην ζούγκλα γυμνός?

Υπαρχουν δυο ειδων απαντησεις :

1) Aυτη του φαν που του αρεσαν ολα στην εξελιξη του σεναριου:

Γιατι δεν μπορουσε να σκοτωθει απο την ηλεκτρομαγνητικη ενεργεια oπως μαθαμε αλλα τα ρουχα του δεν την αντεξαν και διαλυθηκαν.(τωρα πως εκτος της ενεργειας επεζησε και της βαρυτητας αστο....)

2) Αυτη του φαν που αντιμετωπισε με σκεπτικισμο το τελος της σειρας :

Γιατι η μοιρα του φυλαγε το μεγαλυτερο ρολο που εχει ποτε δοθει σε ρολο κλειδι : Να βγαλει τον φελλο απο μια λιμνη με θεικο φως :D

Εdit: Θα μπορούσαν βεβαίως βεβαίως να βγάλουν 2 διαφορετικά τέλη και να παίξουν. To ένα να ήταν αυτό που προβλήθηκε και το άλλο................... ;)

Αυτο θα επρεπε να κανουν κατα την γνωμη μου για να καλυψουν τους παντες.

Ετσι θα μετεφεραν το θεατρο διαφωνιων στο υποθετικο επιπεδο.

Re: Απάντηση: Lost - season 6 (final)

Άντε πες το κύμα που εκπεμπόταν στον φράχτη για κάποιον λόγο μπλόκαρε το πεδίο και δεν μπορούσε να περάσει η "ύλη" του καπνού...

Αφού στην αρχή οι άλλοι πήδησαν τον φράχτη ρίχνοντας το δέντρο και χρησιμοποιόντας το ως καταπέλτη,πως και δεν έκανε το ίδιο ο καπνός?

Είτε απλά για κάποιον λόγο δεν ήθελε να περάσει στο χωριό της Dharma,είτε ήταν χαζός. :flipout:

Οχι ρε δεν ηταν χαζος.

Απλα οι "κανονες" που ειναι αγραφοι φυσικα και βαθια χαμενοι στα βαθη των αιωνων του απαγορευαν να χρησιμοποιει δεντρα.

Αεροπλανα ομως οπως ειδαμε μπορουσε προκειμενου να φυγει :D

Καλα αυτο με τους ηχητικους φραχτες οσο ωραια ιδεα ηταν γενικα και μας μαγευε για το τι μπορει να ηταν το κτηνος και ποια η φυση του.......τοσο μας αφησαν καγκελο.

Ακριβώς. Γιαυτό τον ήθελε ο Γουίντμορ...

Του Γουιντμορ βεβαια του το ειπε ο Τζεικομπ που τον αφησε να πεθανει μεσα στην ντουλαπα .....

Αυτος για μενα ηταν ο πιο αχαρτογραφητος χαρακτηρας . Μεγαλη κουταμαρα να μην εστιασουν επανω του .

Βεβαια και στον απεθαντο που εστιασαν δεν ειδαμε και κανα φοβερο ευρημα....

Re: Απάντηση: Lost - season 6 (final)

Ρε συ Γιαννη το πιστευεις πραγματικα οτι αυτο που ηθελαν να "δημιουργησουν" οι παραγωγοι-σεναριογραφοι ηταν μια μαχη του καλου με το κακο , μια ιστορια για τις σχεσεις των ανθρωπων και το θανατο ?

Γιατι τελικα αυτο εκαναν , ασχετα αν εμπλεξαν το υπερφυσικο και μυθολογικες δοξασιες ασχετα αν το γυρισαν στο scifi και το twilight zone.

Mε μια λεξη περιγραφεται αυτο που τελικα παρηγαγαν και δεν αφησε καμια γευση στο τελος.

ΑΧΤΑΡΜΑΣ .

Αυτο ακριβως πιστευω... τωρα αν τα εκαναν αχταρμα ... προφανως!

Αλλα μηπως ολοι μας , μεσα μας, δεν τα εχουμε κανει λιγο αχταρμα !!!?

Εμεις ρε δεν ειμαστε σεναριογραφοι ή παραγωγοι της μεγαλυτερης ever σειρας που παιχτηκε ποτε....

Ασε που τωρα που το λες το τελος της σειρας ηταν τοσο απογοητευτικο λες και το εγραψαν τιποτα Ελληνες επιδοξοι scifi σεναριογραφοι.

Αν τα γεγονότα μετά την συντριβή της 815...

...είναι πραγματικά και όχι ένα είδος καθαρτηρίου, γιατί ο Τζακ δεν έγινε μαύρος καπνός όταν τοποθέτησε τον φελλό ξανά στη θέση του; :D

Ευκολο.

Ειχε πιει απο τον αγιασμο του Τζεικομπ και καθαγιαστηκε.:ernaehrung004:

Ασε που μπορει και επειδη "αγγιξε" τον φελλο απλα.

Ο ΜΙΒ δεν ξερουμε αν ειχε φτασει στον πατο του πηγαδιου και αν ειχε δει ποτε τον φελλο.

(παιζει αν τον ειχε δει τι βλακεια ηταν εκει να ειχε ριξει πετονια εκατονταδες χρονια πριν :D)

Νομιζω οτι προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου για κατι, αλλα δεν ξερω τι !
Κριμα ειναι να παιδευεσαι να αρνηθεις οτι σου αρεσε τοσο πολυ , που δεν ηθελες να τελειωσει ...:smash::smash::smash:

Ευκολο.

Ειχε πιει απο τον αγιασμο του Τζεικομπ και καθαγιαστηκε.:ernaehrung004:

Όμως...

Και ο Τζέικομπ είχε πιει από τον αγιασμό, αλλά παρόλαυτα δέχτηκε την προειδοποίηση "Μην μπεις εκεί μέσα, γιατί σε περιμένει κάτι χειρότερο από θάνατο"... :p

Δλδ θα γίνεις καπνός... :flipout: :flipout:

Απάντηση: Lost - season 6 (final)

:flipout::flipout::flipout:

Τελικα οι μονοι που εγιναν καπνος στο τελος ηταν οι σεναριογραφοι!

Όμως...

Και ο Τζέικομπ είχε πιει από τον αγιασμό, αλλά παρόλαυτα δέχτηκε την προειδοποίηση "Μην μπεις εκεί μέσα, γιατί σε περιμένει κάτι χειρότερο από θάνατο"... :p

Δλδ θα γίνεις καπνός... :flipout: :flipout:

Τελικα δεν μας ειπανε .....

την κατασκηνωση των συντροφων του ΜΙΒ πως την εσφαξε η μανα ? Ηταν και η ιδια καπνος ή ηξερε πολεμικες τεχνες ?

Εκτος και αν ειχε βοηθεια απο τον παππου του καπνου :D

Απάντηση: Re: Lost - season 6 (final)

Ο Ντεσμοντ λεει ηταν "οπλο" και ο τελικος καταλυτης :D

Ναι .

Για να βγαλει τον φελλο :flipout::bang: το οποιο ηταν λαθος και μετα επρεπε καποιος να τον ξαναβαλει .

Εχω πεθανει στα γελια μα αρκετα σχολια σας...
Αλλα αυτο με το φελο...
Μπουχαχαχα

Τεραστιες τρυπες;
-Πως γινοταν καποιος καπνος;
-Πως γινοταν καποιος αθανατος;
-Πως μεταφεροταν το νησι;
-Ποιος δημιουργησε τους τροχους και τα αιγυπτιακα κτισματα;
-Πως ο Desmond δεν παθαινε κατι απο την ακτινοβολια;
-Πως λειτουργουσαν οι αριθμοι;Γιατι γκαντεμιαζαν οποιον τους χρησιμοποιουσε;
-Πως τηλεμεταφεροταν ο Ben απο το νησι στην ερημο;
-Γιατι ο καπνος δεν περνουσε απο το sonic fence; Αφου μπορουσε να γινει ανθρωπος γιατι απλα δεν περνουσε ως ανθρωπος το fence και μετα να ξαναγινοταν καπνος;
-Τι εγινε ο walt και το μωρο ο aaron που ηταν και καλα σημαντικοι;
-Τι ηταν η μανα;

Θα συμφωνήσω και εγω για την απογοήτευση του τελους..
Μια πολυ ωραια σειρα που νομιζω σε αυτο συμφωνούμε ολοι , περασαμε ωραια όλα αυτά τα χρονια...
Αυτο ομως που μου την σπαει δεν ειναι που δεν απαντήθηκαν τα μύρια ερωτήματα αλλα που οι σεναριογράφοι δεν εκανα καν την προσπαθεια...
Ας την εκαναν και ας αποτύγχαναν..
Τοση απαξίωση για ολα αυτα που χτίσανε τοσο καιρο.;
Και ας εδιναν τουλαχιστον μια απαντηση .
Μια, όχι δυο..

Στο πρωτο μισό βλεπαμε φλασμπακ...
Στο δεύτερο μισο Flash -furure ( μη γελατε καταλαβαίνετε τι εννοώ)
Στο τελευταίο μερος τι βλεπαμε;.
Παράλληλο συμπαν;
Το παράδεισο;
Τη κόλαση;.
Δεν κατάλαβα που να με παρει ..
Κλάταρα.

Τον φελλό μου μεσα..

Στην τελευταια season , βλεπαμε (ετσι καταλαβαμε οι περισσοτεροι) το "καθαρτηριο" , το σημειο δηλ. που ο χρονος δε μετραει (ολοι πεθαναν τελικα σε διαφορετικους χρονους) και προετοιμαζονταν για τη "μεταθανατιο ζωη" ή οπως αλλιως θελετε πεστετο.
Αυτο υπαρχει σε πολλες μυθολογιες και θρησκειες ... φαινεται αυτο αν προσεξεις στην εκκλησια που ο Τζεηκ πιανει το φερετρο, πισω του υπαρχει ενα βιστρο με ολα τα συμβολα των γνωστων θρησκειων.

Παιδιά όσο το ψάχνω αρχίζω να βρίσκω πολύ μεγάλα κενά τα οποία υποδεικνύουν ότι οι σεναριογράφοι έπαιζαν μαζί μας και το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να μας κάνουν να βλέπουμε με μεγαλύτερη αγωνία τα επεισόδια.

π.χ. Στο 1ο επεισόδιο της 6ης σεζόν όπου το αεροπλάνο πάει κανονικά στον προορισμό του, λίγο πριν δείξει το λογότυπο του LOST (που συνήθως δείχνει κάτι σημαντικό πριν από αυτό) μας δείχνει το νησί βυθισμένο. Τώρα εαν αυτά συμβαίνουν στο "καθαρτήριο" όπως αποδείχθηκε, το νησί γιατί να βρίσκεται εκεί κάτω? και αφού είναι νεκροί όλοι ούτως ή άλλως, παίζει κανέναν ρόλο το που είναι το νησί? Αυτά δείχνουν ότι το βάλανε έτσι για να υπάρχουν την επόμενη μέρα άπειρες θεωρίες με το νησί ως ατλαντίδα και να μας μεγαλώνουν την φαντασία...

Επίσης, ο Τζακ γιατί μάτωνε? Μήπως ήταν ένα κόλπο των δημιουργών για να μας πείσουν ότι όλα γίνονται συγχρόνως, λίγο πριν αποκαλύψουν ότι τελικά αυτά γίνονται πολύ αργότερα, έτσι ώστε να μας εκπλήξουν περισσότερο?

+1.000.000.000.000.000 φιλε μου.:SFGSFGSF:

μπραβο γιαννη παντως που στηριζεις τους σεναριογραφους ετσι κραταμε και την συζητηση ζωντανη αλλιως το 99 % που εχει απογοητευθει οχι μονο εδω αλλα και σε αλλα φορουμ θα ειχαμε σταματησει την αντιπαραθεση εδω

φιλικα χωρις ιχνος ειρωνιας :ernaehrung004:

Δεν στηριζω τους σεναριογραφους ακριβως... σιγουρα δεχτηκανε πιεσεις σε καποιο βαθμο, για να τραβηξουνε οσες σεζον μπορουσανε παραπανω (χρηματα ειναι αυτα), και στο τελος , προτιμησανε να τελειωσουνε το σηριαλ, οπως αυτοι πιστευανε καλυτερα.
Θα μπορουσανε να ειχανε δωσει περισσοτερες απαντησεις, δεν αντιλεγω, αλλα δεν το κανανε.

Ειναι σεβαστο, δικο τους δημιουργημα ειναι αλλωστε.

Απλα , πολλες φορες το κοινο, χωρις να φταιει παντοτε, εχει περισσοτερες προσδοκιες ... κι εγω ειχα επισης.

Στην αρχη (του τελους) κι εγω "ξυνισα", αλλα σιγα - σιγα, αρχισα ν ανακαλυπτω πραγματα και θεωριες που μου "ταιριαζαν" και ισως να προσεγγιζουν αυτο που ηθελαν οι σεναριογραφοι και παραγωγοι να πουν.

Ισως παλι οχι, αλλα εγω το ευχαριστηθηκα τελικα, παραπανω απ οτο νομιζα στην αρχη !