Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Lumagen RadianceXD™ Video Processor
ωχ,λες να τογραψα υποσυνειδητα

......σοβαρα τωρα,εννοω πες εντυπωσεις....:worshippy:
Οι εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές....
Δεν θα μπώ σε λεπτομέρειες γιατί τελειώσαμε πολύ αργά και ήταν αδύνατον να καθήσω να δώ λεπτομέρειες... Ούτε τεχνικά, αυτά είναι του Μανώλη.
Δυό-τρία πραγματάκια μόνο.
Το μηχάνημα είναι δύσκολο, και ιδιότροπο... Θέλει δουλειά για να διορθωθούν αυτά που διορθώνονται γιατί υπάρχουν και κάποια άλλα, όπως πχ η ανομοιομορφία, που δεν μπορείς να κάνεις τίποτε... ή σχεδόν τίποτε.
1ον Χρωματικά διορθώθηκε αρκετά. Η "θερμή" χρειά του D-ILA παραμένει αλλά καθάρισαν τα χρώματα κι αυτό βοηθάει σε πολλά πράγματα, ακόμα και στην ευκρίνεια.
2ον. Το gamma. Για κάποιο ανεξήγητο για μένα λόγο το gamma σε τρίτσιπα μηχανάκια τεχνολογίας D-ILA και SXRQ σιγά-σιγά διολισθαίνει και γίνεται πιό φωτεινό. Στο δικό μου από 2,2 περίπου που ήταν στην αρχή στις 200 ώρες είχε πάει στο 1,85 περίπου. Δεν ξέρω για πιό λόγο γίνεται αυτό, δεν φταίει όμως η λάμπα. Τα ίδια ακριβώς συμπτώματα παρουσιάζει και ο Ruby με λάμπα Xenon. Άρα μάλλον αλλού είναι το πρόβλημα.
Αυτό το πρόβλημα λύθηκε σχετικά εύκολα τελικά. Τώρα έχω περισσότερη λεπτομέρεια στα σκοτεινά χωρίς να χάσω σε μαύρο. Εδώ έγινε πολύ καλή δουλειά.
3ον. Το contrast.. Ο Μανώλης μέτρησε γύρω στο 12,750:1 και κάπου εκεί κοντά βρίσκονται όλοι οι HD1 αλλά εγώ στο μάτι μου βλέπω λίγο διαφορετικά... Ηρέμησε πάρα πολύ, μου θύμισε πολύ τον HD-100 κι αυτό είναι ευχάριστο στο μάτι αλλά έχασε μεγάλο μέρος από τον τσαμπουκά του... Μερικοί θα το αγαπήσουν αυτό, κάποιοι άλλοι ίσως όχι.... Θα δούμε όταν θα τον δούν.
4ον. Sharpness. Με maximum το 31 το βάλαμε στο 10. Δεν ξέρω αν θα το αφήσω εκεί, μάλλον θα το χαμηλώσω κάποια στιγμή. Αν και δεν διακρίνεις καμία παρενέργεια μου φαίνεται λίγο αφύσικα καθαρή η εικόνα, ειδικά σε HD υλικό... Κι επειδή η συνήθεια είναι κακό πράγμα, αν συνηθίσω να βλέπω έτσι θα έχουμε πρόβλημα...
Αρνητικό, αλλά πολύ σημαντικό, η κίνηση στα HD. Είπαμε, το μηχάνημα είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, δεν πουλιέται κανονικά στα καταστήματα και αρκετές από τις-μελλοντικές-λειτουργίες του είναι κλειδωμένες. Δεν είναι ακόμα έτοιμες δηλαδή.
Μία από αυτές είναι και τα 24fps στο output (στο input το δέχεται). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολύ κακή κίνηση όταν το PS3 δίνει 1080p/24fps και ο Lumagen βγάζει 1080p/60fps και απλά υποφερτή όταν το PS3 δίνει 1080i/60fps και ο Lumagen βγάζει 1080p/60fps.
Όσο πιό νωρίς το φτιάξουν τόσο το καλύτερο. Ελπίζω σύντομα αφού καινούρια firmware βγάζουν συνεχώς. Σε μιά βδομάδα έχω αλλάξει ήδη 3 φορές firmware.
Αυτά τα λίγα πρός το παρόν... Θα το συνεχίσουμε όμως...