Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Χθές το βράδυ πάντως κάποιος "ζωγράφιζε"... :worshippy: :ernaehrung004:

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php

Attachments

• JVC HD1 KOLEZAS CIE Chart CA-6X.jpg
    JVC HD1 KOLEZAS CIE Chart CA-6X.jpg
    84.4 KB · Views: 120
  • JVC HD1 KOLEZAS Luminance Histogram CA-6X.jpg
    JVC HD1 KOLEZAS Luminance Histogram CA-6X.jpg
    98.7 KB · Views: 118
  • JVC HD1 KOLEZAS RGB Levels Histogram CA-6X.jpg
    JVC HD1 KOLEZAS RGB Levels Histogram CA-6X.jpg
    81.1 KB · Views: 122
  • JVC HD1 KOLEZAS Temperature Histogram CA-6X.jpg
    JVC HD1 KOLEZAS Temperature Histogram CA-6X.jpg
    66.1 KB · Views: 120
Last edited:
Δεν ξερω πως μεταφραζεται η αλλαγη στο πανι, αλλα τα διαγραμματα αυτα ειναι σχεδον τελεια!
Τρομερο εργαλειο τελικα αυτος ο Lumagen!

ΥΓ. Ειδα προχθες και το sharpening που κανει εν δρασει και ομολογω πως εντυπωσιαστηκα!

Μπραβο Μπαμπη,πολυ εντυπωσιακο.:aktion033:Αναμενουμε εντυπωσεις απο τα κλιπακια που θα δεις.

Απάντηση: Re: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Μπραβο Μπαμπη,πολυ εντυπωσιακο.:aktion033:Αναμενουμε εντυπωσεις απο τα κλιπακια που θα δεις.

Μήτσο, μου τη "χώνεις" ή μου φαίνεται;
icon10.gif

Re: Απάντηση: Re: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Μήτσο, μου τη "χώνεις" ή μου φαίνεται;
icon10.gif

ωχ,λες να τογραψα υποσυνειδητα:flipout:......σοβαρα τωρα,εννοω πες εντυπωσεις....:worshippy:

Re: Απάντηση: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Προχθές είχε προεργασία... Χθές εργασία... :grinning-smiley-043
…και σήμερα περνά το τελευταίο χέρι ;) γεια σου Μανώλη Μάστορα ;) :music-smiley-005::Banane0:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

ωχ,λες να τογραψα υποσυνειδητα:flipout:......σοβαρα τωρα,εννοω πες εντυπωσεις....:worshippy:

Οι εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές....
Δεν θα μπώ σε λεπτομέρειες γιατί τελειώσαμε πολύ αργά και ήταν αδύνατον να καθήσω να δώ λεπτομέρειες... Ούτε τεχνικά, αυτά είναι του Μανώλη.
Δυό-τρία πραγματάκια μόνο.
Το μηχάνημα είναι δύσκολο, και ιδιότροπο... Θέλει δουλειά για να διορθωθούν αυτά που διορθώνονται γιατί υπάρχουν και κάποια άλλα, όπως πχ η ανομοιομορφία, που δεν μπορείς να κάνεις τίποτε... ή σχεδόν τίποτε.

1ον Χρωματικά διορθώθηκε αρκετά. Η "θερμή" χρειά του D-ILA παραμένει αλλά καθάρισαν τα χρώματα κι αυτό βοηθάει σε πολλά πράγματα, ακόμα και στην ευκρίνεια.

2ον. Το gamma. Για κάποιο ανεξήγητο για μένα λόγο το gamma σε τρίτσιπα μηχανάκια τεχνολογίας D-ILA και SXRQ σιγά-σιγά διολισθαίνει και γίνεται πιό φωτεινό. Στο δικό μου από 2,2 περίπου που ήταν στην αρχή στις 200 ώρες είχε πάει στο 1,85 περίπου. Δεν ξέρω για πιό λόγο γίνεται αυτό, δεν φταίει όμως η λάμπα. Τα ίδια ακριβώς συμπτώματα παρουσιάζει και ο Ruby με λάμπα Xenon. Άρα μάλλον αλλού είναι το πρόβλημα.
Αυτό το πρόβλημα λύθηκε σχετικά εύκολα τελικά. Τώρα έχω περισσότερη λεπτομέρεια στα σκοτεινά χωρίς να χάσω σε μαύρο. Εδώ έγινε πολύ καλή δουλειά.

3ον. Το contrast.. Ο Μανώλης μέτρησε γύρω στο 12,750:1 και κάπου εκεί κοντά βρίσκονται όλοι οι HD1 αλλά εγώ στο μάτι μου βλέπω λίγο διαφορετικά... Ηρέμησε πάρα πολύ, μου θύμισε πολύ τον HD-100 κι αυτό είναι ευχάριστο στο μάτι αλλά έχασε μεγάλο μέρος από τον τσαμπουκά του... Μερικοί θα το αγαπήσουν αυτό, κάποιοι άλλοι ίσως όχι.... Θα δούμε όταν θα τον δούν.
icon10.gif

4ον. Sharpness. Με maximum το 31 το βάλαμε στο 10. Δεν ξέρω αν θα το αφήσω εκεί, μάλλον θα το χαμηλώσω κάποια στιγμή. Αν και δεν διακρίνεις καμία παρενέργεια μου φαίνεται λίγο αφύσικα καθαρή η εικόνα, ειδικά σε HD υλικό... Κι επειδή η συνήθεια είναι κακό πράγμα, αν συνηθίσω να βλέπω έτσι θα έχουμε πρόβλημα...
icon11.gif

Αρνητικό, αλλά πολύ σημαντικό, η κίνηση στα HD. Είπαμε, το μηχάνημα είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, δεν πουλιέται κανονικά στα καταστήματα και αρκετές από τις-μελλοντικές-λειτουργίες του είναι κλειδωμένες. Δεν είναι ακόμα έτοιμες δηλαδή.
Μία από αυτές είναι και τα 24fps στο output (στο input το δέχεται). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολύ κακή κίνηση όταν το PS3 δίνει 1080p/24fps και ο Lumagen βγάζει 1080p/60fps και απλά υποφερτή όταν το PS3 δίνει 1080i/60fps και ο Lumagen βγάζει 1080p/60fps.
Όσο πιό νωρίς το φτιάξουν τόσο το καλύτερο. Ελπίζω σύντομα αφού καινούρια firmware βγάζουν συνεχώς. Σε μιά βδομάδα έχω αλλάξει ήδη 3 φορές firmware.

Αυτά τα λίγα πρός το παρόν... Θα το συνεχίσουμε όμως...

Last edited:
απ'αυτα που γραφεις φαινεται να εκανε δουλεια.Καλυτερα χρωματα και ευκρινεια στα σκοτεινα δεν ειναι λιγο!!!!!!!Για την κινηση δεν θα ανησυχουσα,ειμαι σιγουρος οτι θα το φτιαξουν.
τωρα αυto που λες για το sharpness θα βαλει στην πριζα κοσμο νομιζω,"αφυσικα καθαρο":grinning-smiley-043.........συνολικα μου φαινεται τον εφερε προς τον 100αρη απ'αυτα που καταλαβα.........
οταν κατασταλαξει η υποθεση οπως καταλαβαινεις θα γινεις τοπος διερχομενων.....:flipout:-bye-

Λίγα λόγια και από εμένα.
Όσοι με γνωρίζουν με χαρακτηρίζουν ως φειδωλό ως προς τις κρίσεις μου και τις εντυπώσεις μου ιδιαίτερα για κάτι καινούργιο και όταν μάλιστα δεν έχω παίξει αρκετά με αυτό. Από τον πρόλογό μου καταλαβαίνετε ότι το μηχανάκι μου άφησε θετικές εντυπώσεις.
Η αγορά αυτή του Μπάμπη θεωρώ ότι ήταν και είναι η πλέον ενδεδειγμένη άσχετα εάν το μοντέλο είναι σε κατάσταση-έκδοση «beta». Μάλιστα σε δύο μέρες φορτώσαμε δυο νέα firmware.
Σχετικά με την διαδικασία θα πρέπει να αναφέρω ότι θέλοντας να δω τι κάνει ο Lumagen άφησα τον HD1 «μαμά». Όλα στα default με μόνη ρύθμιση αυτή του pixel adjusting.
Δεν θα σας κουράσω σχετικά με το πώς μπορείς να «δέσεις» εισόδους εξόδους αναλύσεις κλπ αλλά θα αναφερθώ στην ευκολία που δίνει στον επαγγελματία να κάνει θαύματα. Μεγάλα λόγια θα πείτε. Αλλά για φανταστείτε σαν κάτοχος HD1 ή Optoma π.χ να μην έχετε την δυνατότητα να φτιάξετε τα χρώματα; Για φανταστείτε να μην έχετε την δυνατότητα να φτιάξετε το gamma.
Ο HD1 όπως έχω αναφέρει σε σχετικό thread με το πέρασμα του χρόνου αλλάζει και μάλιστα αρκετά. Έχω μετρήσει μέχρι και 1.63 σε προβολέα που είχα μετρήσει average 2.2 σε όλα τα mode με μικρές διαφορές (σε άλλο ποιο φωτεινό υψηλά σε άλλα ποιο σκοτεινό χαμηλά).
Οι ρυθμίσεις έγιναν σε δυο φάσεις με την πρώτη μέρα να είναι «προσεγγιστική» αλλά ουσιαστική ενώ την δεύτερη ποιο μικροσκοπική και σε δυο αναλύσεις.
Θετικό της υπόθεσης είναι η ύπαρξη αναγνώρισης του σήματος ανάλογα με την ανάλυση του (480p, 576p, 1080i, 1080p,1080/24) και ταυτόχρονη αντιστοίχησή του με το κατάλληλο mode.

Το στοίχημα είχε δοθεί στην χρωματική παλέτα του HD1 και τα κάπως περίεργα χρώματα του. Η επιλογή της διόρθωσης μπορεί να γίνει με 2 τρόπους. Είτε προσθαφαιρώντας τα 3 βασικά χρώματα είτε μετρώντας και διορθώνοντας μέσω matrix gamut. Όλα αυτά εφόσον έχεις ρυθμίσει την είσοδο του lumagen.

Το κάθε χρώμα χόρευε στον ρυθμό των αριθμών όταν κάθε φορά έπρεπε να αλλάξω νούμερα. Η όλη διαδικασία πολύπλοκη και ιδιαίτερα κρίσιμη μια και είναι πολύ εύκολο να χαλάσεις την όλη συμπεριφορά του προβολέα.
Στον χρόνο που είχα έφτιαξα 2 mode για HD & SD υλικό. Το scaling & deinterlacing που lumagen κρίθηκε καλύτερο από αυτό του ps3.
Τα χρώματα λοιπόν έκατσαν αναπαυτικά στις θέσεις τους και μάλιστα με μικρό έως ελάχιστο dE. Η φωτεινότητα των βασικών αλλά και δεύτερων χρωμάτων ήταν η ιδανική για κάθε ένα από τα 2 color space.

Σειρά είχε το gray scale. Έπρεπε να πάρω ένα τέλειο gamma σε συνδυασμό με ένα άψογο gray scale. Μέσα από 11 διαφορετικές θέσεις (0-100 ire) είναι εύκολο να διορθωθεί το οποιαδήποτε λάθος όχι μόνο σε αυτά, τα προεπιλεγόμενα σημεία, αλλά και σε όποια χρειαστεί πειράζοντας ένα από αυτά. Σειρά έχει η ρύθμιση της φωτεινότητας για σωστό gamma. Αρκεί να γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις που και σε ποιο ποσοστό και η συνταγή έχει πετύχει.
Με αυτή την διαδικασία, έχοντας την δυνατότητα να χαλιναγωγήσω στον τσαμπουκά του JVC, μπόρεσα να αυξήσω την συνολική φωτεινότητα του προβολέα δίχως να έχω τα γνωστά προβλήματα του κλιπαρίσματος κάποιου χρώματος .
Η οξύτητα της εικόνας πειράζοντας τα αντίστοιχα ρυθμιστικά είναι άκρως ενδιαφέρουσα αλλά κατά την άποψη μου τα νούμερα πρέπει να κρατούνται σε χαμηλά επίπεδα.
Λόγω ανομοιομορφίας εικόνας (πάνω αριστερά κάτω δεξιά) έπρεπε να γίνει χειρουργική επέμβαση για να μην χαλάσει το τελικό αποτέλεσμα.
Τα της κίνησης και του κλειδώματος με pc δε θα αναφερθώ μια και πολλές αντιστοιχίες ήταν κλειδωμένες.
Άρα έχουμε και συνέχεια..
Άλλωστε μόνο λίγες ώρες σε χρέωσα Μπάμπη.
Τις εντυπώσεις τις αφήνω στον Μπάμπη,
Καλές θεάσεις.

Υ.Γ Δείτε και το πριν

Attachments

• JVC HD1 KOLEZAS CIE Chart CA-6X BEFORE.jpg
    JVC HD1 KOLEZAS CIE Chart CA-6X BEFORE.jpg
    48.8 KB · Views: 36
  • JVC HD1 KOLEZAS luminance CA-6X BEFORE.jpg
    JVC HD1 KOLEZAS luminance CA-6X BEFORE.jpg
    130 KB · Views: 34
  • JVC HD1 KOLEZAS temp CA-6X BEFORE.jpg
    JVC HD1 KOLEZAS temp CA-6X BEFORE.jpg
    71.5 KB · Views: 32
Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Σε μιά βδομάδα έχω αλλάξει ήδη 3 φορές firmware.

Αυτά τα λίγα πρός το παρόν... Θα το συνεχίσουμε όμως...

...καλα, κανε ενα update σημερα φρεσκο πραγμα ;) :grinning-smiley-043

Μανωλη, ευχαριστουμε για τις διευκρινίσεις!

Ειναι προφανες οτι το εργαλειο αυτο, στα χερια καποιου που γνωριζει τι κανει, μπορει να αποφερει εκπληκτικα αποτελεσματα...
Αλλα παλι, στα χερια ενος απλου χρηστη μπορει να τα κανει ολα κουλουβαχατα (απο οτι ειδα στις ρυθμισεις του -εμφανισιακά μαλλον πρωτόγονου- μενου του..)

ειναι λιγο νωρις νομιζω ,αλλα καποια στιγμη θα "πεσουν" και τα "γαργαλιστικα" ερωτηματικα ,ειδικα προς τον Μανωλη που εχει και την ευχερεια και εχει δει ολους τους προβολεις.Δηλαδη φυσικα ,με τον radiance,
που τοποθετειται o HD1?Αν θυμαμαι καλα ο Μανωλης μας ειχε πει οτι θεωρει συνολικα και τον Infocus82 καλυτερο απο τον HD1.Εχουμε ομως και τον Σονυ 200αρη που κανει αρκετα λεφτα,τον 100αρη της οικογενειας,και τον Sharp 21000που εχει αφησει πισω οπαδους οπως ο φιλος μας ο Κωστας.Σιγουρα μ'αυτα που διαβαζω και τα διαγραμματα που βλεπω ,τα πραγματα πρεπει ναχουν αλλαξει.Ενταξει,ο Μπαμπης ηδη ειχε τον HD1 αλλα για εναν που δεν τον εχει,αξιζει τα λεφτα το πακετο???νομιζω αυτο αναρωτιουνται ολοι.;)

Kαι καλά κάνεις. Άστο Ντίνο μου. Δεν κοιμάμαι τα βράδυα λέμε. Κάτσε εκει που είσαι ή ετοίμασε ματσάκι ευρώπουλα....... -bye-

Μα οχι, δεν θελω να τον δω για να αποφασισω αν θα παρω ή οχι.

Απλα, μιας και γλυτωσε ο Μπαμπης τον αστακο (καλα, αντε καμια καρμοναρα...) τουλαχιστον απο περιεργια (ναι, ατιμο πραμα ειναι και αυτη) να επαιρνα λιγο ματακι....

Απάντηση: Re: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Μα οχι, δεν θελω να τον δω για να αποφασισω αν θα παρω ή οχι.

Απλα, μιας και γλυτωσε ο Μπαμπης τον αστακο (καλα, αντε καμια καρμοναρα...) τουλαχιστον απο περιεργια (ναι, ατιμο πραμα ειναι και αυτη) να επαιρνα λιγο ματακι....

Δεν γλύτωσα τίποτε.... Όρισε ημέρα-ώρα-τόπο... :ernaehrung004: