Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

Αλλά έχεις δίκιο στο ότι όταν ακούσουμε κάτι που παιζόταν σπίτι μας το θυμόμαστε ακόμα και εάν δεν μάς αρέσει.Κουβαλάει την μνήμη τής παιδικής μας ηλικίας.

Re: Απάντηση: Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

Αλλά έχεις δίκιο στο ότι όταν ακούσουμε κάτι που παιζόταν σπίτι μας το θυμόμαστε ακόμα και εάν δεν μάς αρέσει.Κουβαλάει την μνήμη τής παιδικής μας ηλικίας.

Ε, αυτό εννοούσα. ο άμιρος!!!

Αλλά όχι οτι οι κατσιμίχα ήταν χάλια(μην ξεχνιόμαστε)!!

Από τη μητέρα μου και τα βρεφικά μέχρι και εφηβικά μου ακούσματα, μου έμεινε ο Χατζιδάκις (έστω τα τραγούδια του και όχι τα "σοβαρότερά" του, άντε και το χαμόγελο της Τζοκόντα). Όμως σχεδόν μίσησα την όψιμη αγάπη της για την όπερα, α πα πα, ούτε να την ακούω και ας είναι και Κάλας. :flipout:
Περιέργως στο σπίτι μου, καίτοι σχεδόν το επέβαλε η ηλικία τους, οι γονείς μου δεν άκουγαν καθόλου Beatles.... απλώς απαράδεκτοι. :flipout: :flipout:

Ρε σείς. βάλτε λίγο ν' ακούσετε Μάρκο και "Χαράματα η ώρα τρείς" μπάς και ακούσετε και λίγο μουσικούλα...
Άντε πιά, γεμίσαμε αφιερώματα του κάθε χλιμήτζουρα που δεν τον ξέρει η μάνα του αρκεί να μην μιλάει Ελληνικά.
Κοντεύουμε να γυρίσουμε 30 χρόνια πίσω που οτιδήποτε Ελληνικό ήταν άχρηστο... (Εκτός ίσως από Μπέλου και Σαββόπουλο ή "Νιόνιο" για τους πιό in κι αυτούς που είχαν "άποψη"). :silly:
Αμάν πιά.... Μπάστα...

Απάντηση: Re: Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

Από τη μητέρα μου και τα βρεφικά μέχρι και εφηβικά μου ακούσματα, μου έμεινε ο Χατζιδάκις (έστω τα τραγούδια του και όχι τα "σοβαρότερά" του, άντε και το χαμόγελο της Τζοκόντα). Όμως σχεδόν μίσησα την όψιμη αγάπη της για την όπερα, α πα πα, ούτε να την ακούω και ας είναι και Κάλας. :flipout:
Περιέργως στο σπίτι μου, καίτοι σχεδόν το επέβαλε η ηλικία τους, οι γονείς μου δεν άκουγαν καθόλου Beatles.... απλώς απαράδεκτοι. :flipout: :flipout:

Να πείς στην μητέρα σου να γίνει μέλος εδώ και να γράφει για όπερα.Εσύ απο αντίδραση να μήν την διαβάζεις.:flipout: :flipout: Θα την διαβάζουμε μερικοί άλλοι...
Υ.Γ.
Φαντάζεσαι να έρθει κάποιο παιδί σου με αγορασμένη Callas απο το χαρτζηλίκι του??
H εκδίκηση τής γιαγιάς του θα είναι.:flipout: :flipout:

Για την Σάσα αναφέρεσαι? :flipout: :flipout: :flipout:

"Φωνάρα" η Σάσα...
icon10.gif

Πιτσιρικάς άκουγα πολύ Χαρούλα, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και κυρίως Λοΐζο από τη μητέρα μου. Έπειτα ένας θείος μου με μύησε στη ροκ. Η συνέχεια... εφηβεία, ψάξιμο, περισσότερο ψάξιμο και συνεχίζω ακάθεκτος.

Πάντως και οι Κατσιμίχες μου αρέσουν και κάποια του Μαχαιρίτσα και του Τσακνή.

Οι μεγάλες μου αγάπες στο ελληνικό τραγούδι είναι -μη γελάσετε- οι Μπουλάς, Ζουγανέλης, Γιοκαρίνης, Λάκης Παπαδόπουλος και Πουλικάκος!

Οι μεγάλες μου αγάπες στο ελληνικό τραγούδι είναι -μη γελάσετε- οι Μπουλάς, Ζουγανέλης, Γιοκαρίνης, Λάκης Παπαδόπουλος και Πουλικάκος!

μου θύμισες κάτι δισκάκια τώρα !!!

Ιδίως Γιοκαρίνης και Παπαδόπουλος , αλλά και ο Πουλικάκος με το συγκρότημά του τον Εξαδάκτυλο.

Καλημέρα σας κύριοι.Αν και δεν είμαι ειδικός σε θέματα μουσικής θα ήθελα να υποβάλω κάποια ερωτήματα
Ποιος βαφτισε αυτους που βαφτισε εντεχνους καλιτεχνες?
Ποια ειναι η εντεχνη μουσικη?
Πως γίνετε να διαφωνείτε για κάτι που αφορά καθαρά προσωπικό γούστο?.
Αν και δεν είμαι ειδικός όπως ανάφερα και πιο πάνω θεωρώ ότι ο Μ.Χατζηγιάννης είναι ένας από του πιο εμπορικούς τραγουδιστές της τελευταίας δεκαετίας.Αυτό σημαίνει ότι είναι αρεστός σε μια πολύ μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας.Γραφει αλμπομ που μπορεις να ακουσεις πολυ ευχαριστα το 60% των κομματιων.Οποτε οταν ενας ανθρωπος θελει να ξεφυγει εστω για λιγα λεπτα απο τα πολλα προβληματα της καθημερινοτητας θα ακουσει κατι αναλαφρο και ευχαριστο και οχι τους αντιεξουσιαστικους προβληματισμους καποιου μελαγχολικου τραγουδιστη..Η μουσικη αυτο δεν ειναι στο κατω κατω?

οταν ενας ανθρωπος θελει να ξεφυγει εστω για λιγα λεπτα απο τα πολλα προβληματα της καθημερινοτητας θα ακουσει κατι αναλαφρο και ευχαριστο και οχι τους αντιεξουσιαστικους προβληματισμους καποιου μελαγχολικου τραγουδιστη..Η μουσικη αυτο δεν ειναι στο κατω κατω?

"Αυτό είναι βέβαια - και έτσι πρέπει να είναι "
Bob-Dylan.jpg

Λιγα λόγια για τους συντοπίτες μου Κατσιμιχαίους!!!!!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Οχι και να τους συγκρινουμε με τον Μιχαλακη...:rifle:

Δεν εχω διαβασει ακομα όλες τις σελίδες του θεματος (μολις επεστρεψα απο ολιγοημερες διακοπες) αλλα τον Χαρη και τον Πανο τους θεωρω πολυ μεγαλους τραγουδοποιους.

Οσο για το τι θεωρειται μουσικη και τι ακουει ο καθενας, θα διαφωνησω ότι η μουσικη ειναι για να οερναμε ευχαριστα καποιες στιγμες. Η μουσικη μπορει να ειναι πολλα παραπανω.

Οποτε οταν ενας ανθρωπος θελει να ξεφυγει εστω για λιγα λεπτα απο τα πολλα προβληματα της καθημερινοτητας θα ακουσει κατι αναλαφρο και ευχαριστο και οχι τους αντιεξουσιαστικους προβληματισμους καποιου μελαγχολικου τραγουδιστη..Η μουσικη αυτο δεν ειναι στο κατω κατω?

Σε εμενα δεν εχει λειτουργησει ποτε ετσι. Οταν με βαραινουν τα προβληματα της καθημερινοτητας χρειαζομαι το αναλογο "soundtrack". Εκτος και αν οι Κεφαλονιτες δεν ειναι ανθρωποι...:nounder:

Re: Απάντηση: Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

Πάντως κύριε Στέλιο παπα , το "Ριτα - Ριτάκι" άρεσε στις φίλες μου που άκουγαν μπουζούκια και μόνον .

Ακριβώς !! η πιό άτυχη στιγμή του " έντεχνου", στυλ των Κατσιμιχαίων, που ωστόσο, τους έσωσε καθιερώνοντάς τους.
Εντάξυ, ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα, έχουν πολύ ωραία τραγούδια οι Αφοί Κατσιμίχα.

Εγώ παίδες καραγουστάρω Ζιώγαλα. Ποτέ δεν το έπαιξε, πάντα σεμνός, και φοβερός στις live εμφανίσεις.