Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

Απάντηση: Re: Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

....
.....
Μ.Χατζηγιάννης είναι ένας από του πιο εμπορικούς τραγουδιστές της τελευταίας δεκαετίας.Αυτό σημαίνει ότι είναι αρεστός σε μια πολύ μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας.Γραφει αλμπομ που μπορεις να ακουσεις πολυ ευχαριστα το 60% των κομματιων.Οποτε οταν ενας ανθρωπος θελει να ξεφυγει εστω για λιγα λεπτα απο τα πολλα προβληματα της καθημερινοτητας θα ακουσει κατι αναλαφρο και ευχαριστο και οχι τους αντιεξουσιαστικους προβληματισμους καποιου μελαγχολικου τραγουδιστη..Η μουσικη αυτο δεν ειναι στο κατω κατω?

Όπως λέμε "με ένα Άρλεκιν ξεχνιέμαι".
Αλλά δεν είναι "Άρλεκιν" η λογοτεχνία, Ισίδωρε. Υπάρχει ο ...Τσίρκας, ο....Παπαδιαμάντης, ο Ντοστογιέφκυ ο.....Τόλκιν.

Έτσι υπάρχει και η μουσική σαν μια τέχνη μεγάλη. Και κάτω κάτω της, στην βάση, υπάρχει και ο Χατζηγιάννης...

Και όχι Ντοκ, δεν συγκρίνω τους Κατσιμιχαίους με τους παραπάνω.

Συμφωνώ με τα γραφόμενα του Lepton.

Βρίσκω διασκεδαστικό αλλά και υπερβολικό το χώσιμο από τον Πάνο στον "νέο".
Αλλά αν είναι να πάρω θέση τότε είμαι με την μεριά του Πάνου.
Κι ας μην έχω ούτε ένα δίσκο τους.....

Το νήμα έχει γίνει αχταρμάς, αλλά μια που ξαναδιάβασα αφορισμούς για το αχώριστο δέσιμο παραπόνου (κν. κλάψας) και έντεχνου, ιδού ένας θαυμάσιος δίσκος ενός ελάσσονος συνθέτη έντεχνου που δεν έχει σχέση, νομίζω, μαζί της
10951_1.JPG

Παιδες η Μουσικη ειναι Μουσικη και παντα μενει Μουσικη ....

οτι αρεσει στα αυτια σας ακουστε το !!!

ολα εντεχνα ειναι !! ακομα και η Καραγκουνα .....

H Kαραγκούνα Βαγγέλη είναι πραγματικό έντεχνο.

Το νήμα έχει γίνει αχταρμάς, αλλά μια που ξαναδιάβασα αφορισμούς για το αχώριστο δέσιμο παραπόνου (κν. κλάψας) και έντεχνου, ιδού ένας θαυμάσιος δίσκος ενός ελάσσονος συνθέτη έντεχνου που δεν έχει σχέση, νομίζω, μαζί της
10951_1.JPG

Πότε τον εξεδοσε τον δίσκο ο Λεοντής ,Ντέμιαν??
Προσωπικά όταν αναφέρομαι στο ´έντεχνο´και όχι στο καλό ελληνικό τραγούδι,αναφέρομαι απο το 80 κάτι και μετά,με κάποιες σημαντικές εξαιρέσεις.
Τώρα πειράζει που θεωρώ τον Φοίβο πιό ενδιαφέροντα μουσικά απο πολλούς σημερινούς ´έντεχνους´??
Τουλάχιστον αυτός στο είδος του έχει κάνει και 5 μουσικούς πειραματισμούς.
Οι άλλοι μείνανε στα τρία ακόρντα.

Σπύρο το 1975.

Επιχείρησα να βάλω ξανά το σύνδεσμο της εικόνας γιατί δεν τον έβλεπα πριν.

Είναι τραγούδια που έχει γράψει για το θέατρο. Συμπεριλαμβάνονται πολλά γνωστά τραγούδια, όπως το μια φορά κι έναν καιρό, το στρείδι και το μαργαριτάρι και τα -αγαπημένα μου- δύο τραγούδια για τον Κολόμβο, τέτοιος τρανός θαλασσοπόρος και δόξα!, δόξα!

Η Τσανακλίδου είναι στα ντουζένια της, γάργαρο νερό, ο Μητσιάς σταθερή αξία και ο Μεράντζας έχει πλάκα με τον άγαρμπο τρόπο του, σαν μανάβης στην λαϊκή! ;)

Last edited:
Re: Απάντηση: Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

Προσωπικά όταν αναφέρομαι στο ´έντεχνο´και όχι στο καλό ελληνικό τραγούδι,αναφέρομαι απο το 80 κάτι και μετά,με κάποιες σημαντικές εξαιρέσεις.
Τώρα πειράζει που θεωρώ τον Φοίβο πιό ενδιαφέροντα μουσικά απο πολλούς σημερινούς ´έντεχνους´??
Οι άλλοι μείνανε στα τρία ακόρντα.

Ωχ, ελπίζω να μιλάς για τον Δεληβοριά και όχι τον γνωστό άγνωστο(Βανδή, κλπ)!!:flipout: :flipout:

Για τον Δεληβοριά +1 απο μένα, απίθανος και με εκπληκτικο λόγο!!

Αν και στο τελευταίο cd αναμασά λίγο τον πρότελευταίο!!!

Οι άλλοι μείνανε στα τρία ακόρντα
.

Οταν η λογική και η καθαρή παρατήρηση και αποστασιοποίηση δεν επισκιάζεται από "έντεχνες" εμμονές και.."κουλτούρες".

Μπράβο βρε Σπυράκο :grinning-smiley-043

Απ τις πιό εύστοχες τοποθετήσεις σου .:operator:

Θα σε απογοητεύσω.Mιλάω για τον Φοίβο.Ο Δεληβοριάς μουσικά δεν υπάρχει. Απέκτησε μιά κάποια οντότητα επειδή ο Σαββόπουλος κάποτε μίλησε με καλά λόγια γι´αυτόν.
Ο άλλος ο εμπορικός Φοίβος τή ψάχνει μουσικά την δουλειά.Ο Δεληβοριάς δεν ψάχνει τίποτα.Η μίμησις ώ μίμησις.

Θα σε απογοητεύσω.Mιλάω για τον Φοίβο.Ο Δεληβοριάς μουσικά δεν υπάρχει. Απέκτησε μιά κάποια οντότητα επειδή ο Σαββόπουλος κάποτε μίλησε με καλά λόγια γι´αυτόν.
Ο άλλος ο εμπορικός Φοίβος τή ψάχνει μουσικά την δουλειά.Ο Δεληβοριάς δεν ψάχνει τίποτα.Η μίμησις ώ μίμησις.

A, καλά!!:guitarist: :AFADF0: :AFADF0:

Τι ακριβώς ψάχνει ο Φοίβος, Σπύρο;

Ο άνθρωπος γράφει τραγούδια-Φρανκενστάιν! Κόψε από εδώ, ράψε από εκεί, βγήκε κάτι "ζωντανό" και καταδικασμένο να πεθάνει σε 6 μήνες. Όπως και ο Καρβέλας άλλωστε.
Μην τρελαθούμε κιόλας...

Τόσο ο Φοίβος Στέργιο όσο και ο Καρβέλας (ειδικά ο δεύτερος) έχουν δοκιμάσει από ποπ μέχρι σκυλάδικά.

Υπάρχουν τραγούδια και των δύο που σε τσακίρ κέφι με παρέα τα γουστάρω να τα χορέψω ήνα τ ακούσω.

Από τους δήθεν έντεχνους ούτε σε καταστολή δεν μπορώ να τους ανεχτώ (Κότσιρας και ΣΙΑ..)

Τόσο ο Φοίβος Στέργιο όσο και ο Καρβέλας (ειδικά ο δεύτερος) έχουν δοκιμάσει από ποπ μέχρι σκυλάδικά.

Υπάρχουν τραγούδια και των δύο που σε τσακίρ κέφι με παρέα τα γουστάρω να τα χορέψω ήνα τ ακούσω.

Από τους δήθεν έντεχνους ούτε σε καταστολή δεν μπορώ να τους ανεχτώ (Κότσιρας και ΣΙΑ..)

Καλά τώρα θα μας κουφανέτε. Αυτό που λές σημαίνει ότι ο Φοίβος είναι μουσικός ή τραγουδοποιός με ποιότητα, έστω την τυπική??

Στο τσακιρ κέφι μέχρι και Λέανδρος σου χορεύω και βας βας ο Παρασκευάς αμα λάχει!!(Καρβέλας ε?)!!

Κι επειδή έχουν δοκιμάσει από ποπ μέχρι σκυλάδικα, τι σημαίνει αυτό;

Ακριβώς επειδή είναι κλεφταράδες, πάντα όποτε ακούς κάτι καινούριο τους, θα λες "μα αυτό κάπου το έχω ξανακούσει". Η ελληνική τσιφτετελοπόπ και το σκυλάδικο είναι αναμασημένη τροφή και τα ίδια και τα ίδια εδώ και μια δεκαετία (τουλάχιστον).
Ποιος ο λόγος να ακούω κάτι παλιό το οποίο μου μοστράρουν για καινούριο; Προτιμώ τα bar/club. Τουλάχιστον οι παραγωγοί της ηλεκτρονικής μουσικής το παραδέχονται, βασίζονται στο sampling.

Edit: Emilot, μαζί γράφαμε.

Απάντηση: Re: Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

Τι ακριβώς ψάχνει ο Φοίβος, Σπύρο;

Ο άνθρωπος γράφει τραγούδια-Φρανκενστάιν! Κόψε από εδώ, ράψε από εκεί, βγήκε κάτι "ζωντανό" και καταδικασμένο να πεθάνει σε 6 μήνες. Όπως και ο Καρβέλας άλλωστε.
Μην τρελαθούμε κιόλας...

Γιατί μήπως θυμάσαι κανένα τραγούδι τού πολύ Δεληβοριά ,που να άντεξε πάνω απο 6 μήνες??
Moυ αρέσει που σάς πιάνει ιερό δέος στην λέξη Φοίβος ή Καρβέλας λές και άμα τούς φτύνουμε αποκτουμε εμείς οι υπόλοιποι μουσικό ανάστημα.Απο πότε ετεροκαθοριζόμαστε μουσικά??
Ναι το ξαναλέω.Μεταξύ Δεληβοριά και διαφόρων ανυπάρκτων ´εντέχνων´υβριδίων προτιμώ Καρβέλα και Φοίβο.
Eίναι εντιμοτεροι γιατί παραδέχονται ότι είναι εμπορικοί και γουστάρουν να πουλάνε δίσκους.
Ενώ ο άλλος που πουλάει 2000 σκάει που δεν τον ´καταλαβαίνουν´.
Υ.Γ
Οπως μού αρέσει η πόπ που γράφει ο Γιώργης ο Χριστοδούλου.Καλή φωνή και είναι αυτός που είναι.Τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω.

10951_1.JPG

Μπράβο Δαμιανέ!
:grinning-smiley-043

Για πειραματισμό και όχι αναγκαστικά για ποιότητα μιλάω..:smash:

Αλλωστε οι αποδέκτες τους είναι πάμπολλοι.

Αν εσένα δεν σ αρέσουν,πάσο.
Ούτε εγώ τρελλαίνομαι ,ούτε έχω δίσκο του Φοίβου στο σπίτι μου.

Ο Κότσιρας ξεκίνησε σαν ´έντεχνος´,αλλά όταν άρχισε να μην περνάει η μπογιά του έδινε συνεντεύξεις για την αξία τού σκυλάδικου,επειδή αποφάσισε να το ´γυρίσει´μπάς και κονομήσει.