Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

Μα δεν είναι θέμα υποσυνείδητου.Είναι θέμα καθαρά αναπτυξιακό τού ανθρωπίνου είδους.

Οσο για τούς Κατσιμιχαίους όντως ακούγονταν μιά χαρά στα ´καλά σπίτια´.
Οι καντάδες τους δεν είχαν τίποτα το ανατρεπτικό.Ουδέποτε απειληθηκε η οποιαδήποτε εξουσία.

Ναι οκ!!!

ΤΟ ΕΞΕΡΓΕΣΗ δεν είχε αναρχικές, αντιεξουσιαστικές ανατροπές!!!

Τα πολιτικά τραγούδια τους, ήταν όλα με το σταυρό, ρε θα με τρελάνετε!!

Ααα ναι μιλάτε για καντάδες!!

Το υποσυνείδητο δεν αναπτύσεται???

Οι πληροφορίες που καταγράφονται σε ένα παιδί απο το σπίτι αλληλεπιδρουν με το εξωτερικό περιβάλλον ,που είναι ποικίλο και αντιφατικό.
Ομως η αναγκη τού παιδιού ,όταν μεγαλώνει, στα πλαίσια τού αποχωρισμού και τής μεταβάσεως σε πιό ενήλικη φάση αντιτίθεται στίς επιλογές τών γονιών (και καλά κάνει ακόμα και εάν δεν έχει δίκιο).Εάν οι μνήμες είναι ισχυρές και δεν έχουν επιβληθεί με το ζόρι στο όνομα τής καλής μουσικής το παιδί που θα γίνει ώριμος ενήλικος κάποια στιγμή θα επανέλθει και θα φτιάξει το δικό του αισθητικό χαρμάνι.
Οσο για το υποσυνείδητο,μόνον στίς Φροϋδικές θεωρίες υφίσταται.
Υ.Γ
Οι Κατσιμιχαίοι ήσαν τόσο ανατρεπτικοί όσο και οι Τσακνής -Μαχαιρίτσας.Θέμα οπτικής.

α!!!!για αυτο δεν σας αρεζαν ηταν μη επαναστατες

Αυτοί δηλώνανε επαναστάτες,πάντως.Οπως και ο πρωην Υφυπουργός Πολιτισμού.
Υ.Γ
Η πιό αληθινή στιγμή του Πάνου πάντως ήταν η διασκευή πού έκανε σε ένα τραγούδι που αφιέρωσε στην γέννηση τής κόρης του.

Re: Απάντηση: Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

Οι πληροφορίες που καταγράφονται σε ένα παιδί απο το σπίτι αλληλεπιδρουν με το εξωτερικό περιβάλλον ,που είναι ποικίλο και αντιφατικό.
Ομως η αναγκη τού παιδιού ,όταν μεγαλώνει, στα πλαίσια τού αποχωρισμού και τής μεταβάσεως σε πιό ενήλικη φάση αντιτίθεται στίς επιλογές τών γονιών (και καλά κάνει ακόμα και εάν δεν έχει δίκιο).Εάν οι μνήμες είναι ισχυρές και δεν έχουν επιβληθεί με το ζόρι στο όνομα τής καλής μουσικής το παιδί που θα γίνει ώριμος ενήλικος κάποια στιγμή θα επανέλθει και θα φτιάξει το δικό του αισθητικό χαρμάνι.
Οσο για το υποσυνείδητο,μόνον στίς Φροϋδικές θεωρίες υφίσταται.
Υ.Γ
Οι Κατσιμιχαίοι ήσαν τόσο ανατρεπτικοί όσο και οι Τσακνής -Μαχαιρίτσας.Θέμα οπτικής.

Μα πως γίνεται να μην του έχουν υποβληθει με το ζόρι, αφου μέχρι την ενηλικίωση ακούει ότι ακούει η οικογένεια??

Όποτε θα φτίαξει ένα χαρμάνι στις βάσεις που έχει, ελαχίστων εξαιρέσεων που ξέφυγαν τελείως, τα βίωματα όμως μένουν!!!

Υ.Γ Όσο ανατρεπτικοί ήταν οι Τσακνής Μαχαιρίτσας άλλο τόσο είναι και ο Μαζωνάκης που είπε και Κραουνάκη!!

Εννοείτε ότι μέχρις 18 ετών τα παιδιά ακουνε σήμερα ότι ακούει η οικογένεια???:eek:
Mα αυτό δεν συνέβαινε και σε πιό δύκολα χρόνια.
Θεωρώ τον Μαζωνάκη πιό ´ειλικρινή´.Τουλάχιστον δεν δήλωσε ´έντεχνος´.
Εχει πεί και η Στανίση ένα πολύ καλό τραγούδι τού Κραουνακη,στην ´Σπεράντζα´,που κατα τα άλλα ήταν κακός δίσκος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

Μα πως γίνεται να μην του έχουν υποβληθει με το ζόρι, αφου μέχρι την ενηλικίωση ακούει ότι ακούει η οικογένεια??

Όποτε θα φτίαξει ένα χαρμάνι στις βάσεις που έχει, ελαχίστων εξαιρέσεων που ξέφυγαν τελείως, τα βίωματα όμως μένουν!!!

Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου η μητέρα μου ,ως περιστασιακή ακροάτρια μουσικής ,άκουγε ελληνικό τραγούδι ( Μοσχολιού π.χ. - Ασπρα , κόκκινα , κίτρινα , μπλέ και αργότερα Πάριο ) και ολίγη κλασσική ( Σοπέν , Ραχμάνινοφ - το 2ο φυσικά ) . Το μόνο που μου κόλλησε ήταν το 2ο του Ραχ . Ελληνικά , ούτε για δείγμα . Ακόμη τα αντιπαθώ . ( Η παρατεταμένη εφηβεία ως δικαιολογία , μάλλον αποκλείεται )

Re: Απάντηση: Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

Εννοείτε ότι μέχρις 18 ετών τα παιδιά ακουνε σήμερα ότι ακούει η οικογένεια???:eek:
Mα αυτό δεν συνέβαινε και σε πιό δύκολα χρόνια.
Θεωρώ τον Μαζωνάκη πιό ´ειλικρινή´.Τουλάχιστον δεν δήλωσε ´έντεχνος´.
Εχει πεί και η Στανίση ένα πολύ καλό τραγούδι τού Κραουνακη,στην ´Σπεράντζα´,που κατα τα άλλα ήταν κακός δίσκος.

Όχι εννοω ότι οι βάσεις είναι κοινές με τις οικογενειακές!!!

Όυτε οι Κατσιμιχαίοι δήλωσαν έντεχνοι!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου η μητέρα μου ,ως περιστασιακή ακροάτρια μουσικής ,άκουγε ελληνικό τραγούδι ( Μοσχολιού π.χ. - Ασπρα , κόκκινα , κίτρινα , μπλέ και αργότερα Πάριο ) και ολίγη κλασσική ( Σοπέν , Ραχμάνινοφ - το 2ο φυσικά ) . Το μόνο που μου κόλλησε ήταν το 2ο του Ραχ . Ελληνικά , ούτε για δείγμα . Ακόμη τα αντιπαθώ . ( Η παρατεταμένη εφηβεία ως δικαιολογία , μάλλον αποκλείεται )

Άρα ούτε κλασσική ακουτε κ. Ντοκατζή ε??

....βρε σεις ....
μολις με πηρε Τηλ, ο αδερφος μου και μου ειπε οτι ειχε στην Καισαρεια ιωαννινων τον ΑΦΘΑΣΤΟ ! George Margaret
( Μαργαριτη )

εγινε μου λεει ΧΑΜΟΣ !!!!

..... μα δε θα τον πετυχω ενα καλοκαιρι ;;;;;
να παω και εγω και να ξεφυγω λιγο απο τα εντεχνα ποπ !!

Αλήθεια, σε ποιον Έλληνα μουσικό θα συγχωρούσαμε τέτοια κριτική; Δίχως να τον περάσουμε κόσκινο και τον ίδιο μετά για το έργο του. Ο Χατζιδάκις είναι νεκρός και ο Θεοδωράκης ζωντανός μύθος 80+ ετών. Ποιος άλλος εννοώ.

δεν ειπαμε οτι οσοι το παιζουν αριστεροι ειναι επαναστατες. εσεις το πατε εκει.οι αφοι κατσιμιχα ηταν.....

Δεν γνωρίζω εάν δήλωσαν έντεχνοι.Πάντως εκεί τούς κατέταξαν και αυτοί δεν το αρνήθηκαν.Και η αντίδραση τού Πάνου στον Χατζηγιάννη δείχνει ότι όχι μόνον θεωρούν εαυτούς έντεχνους,αλλά και εμπροσθοφυλακή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

Άρα ούτε κλασσική ακουτε κ. Ντοκατζή ε??

έχω μιά ιδιότυπη σχέση με την κλασσική . Στην πραγματικότητα όμως , αν θέλω να είμαι εντάξει με τον εαυτό μου , μόνον το μπαρόκ με συγκινεί . Προσπαθώ από νεαρός, αλλά μάλλον παραμένω ...νεαρός , ακόμα . Αισθάνομαι πολύ μικρός για να ακούω κλασσική . -bye-

δεν ειπαμε οτι οσοι το παιζουν αριστεροι ειναι επαναστατες. εσεις το πατε εκει.οι αφοι κατσιμιχα ηταν.....

Μα δεν με ενδιαφέρει τί πιστεύει πολιτικά ένας καλλιτέχνης.Η τέχνη έχει απο μόνη της στοιχεία ανατρεπτικά.
Αρκεί αυτός να μήν εκμεταλλεύεται το ρεύμα τής εποχής,πιστεύοντας ότι οι πολιτικές του πεποιθήσεις θα μεγιστοποιήσουν και το ταλέντο του.

Οι βάσεις δεν είναι καθόλου κοινές.

Στη δική μου οικογένεια , η μητέρα μο άκουγε ελληνικά ( πάριο, μαρινέλλα, μάριο τόκα, χατζηνάσιο κι άλλους/ες που ποτέ δεν με ενθουσίασαν) , ο πατέρας μου ακόμα και τώρα το μόνο μέρος που ακούει μουσική ( κι εκεί σπάνια ) είναι το αυτοκίνητο. Στο σπίτι είχαμε δίσκους με Diana Ross , Χούλιο Ινγκλέσιας και άλλα διάφορα. To μόνο που άκουσα μπορεί και 200 φορές ήταν ένας δίσκος του Rory Galalgher με τον τίτλο Jinx δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί έχω κανα 2 χρόνια να τον πιάσω. Θυμάμαι μόνο το γαλάζιο χρώμα και τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του εξώφυλλου και την δισκογραφική " Chryssalis " νομίζω.

Αυτό : Jinx

Λοιπόν, ο μόνος άνθρωπος που με επηρεάσε μουσικά απο την οικογένεια κι όχι με το στανιό , ήταν ο αδερφός της μητέρας μου που κοντά του έμαθα τα ρεμπέτικα και τα λαϊκά με Διονυσίου και λοιπούς αυθεντικούς του λαϊκού τραγουδιού αλλά και κλασσική μουσική.

Δεν νομίζω πλέον οι νέοι να επηρεάζονται απο τα ακούσματα της οικογένειας , γιατί πολύ απλά δεν επηρεάζονται απο άλλα πολύ σημαντικότερα.

Last edited:
Καλά μάλλον δεν έγινα αντιληπτός!!

Εκτός αν όλοι σας στα 6-7-8-9-10-11-12-13, βγαίνατε έξω και αγοράζατε δίσκους και ακούγατε άγνωστες μουσικές!!

Είναι προφανές ότι το παιδί που θέλει να ξεχωρίσει θα ακούσει και κάτι άλλο και τελικά αυτο που το αντιπροσωπεύει αλλά τα βιώματα του θα τον σημαδεύουν πάντα!!Χαραγμένα κάπου βαθιά!!

Ολοι σας αν βρεθείτε κάπου και ακούσετε κάτι που ακούγαν οι γονείς σας τότε θα τα θυμηθείτε....!!

Αν είναι δυνατόν, τώρα πια ακουώ και Μπετόβεν και Μοτσαρτ και ChkChkChk και έχω και μπάντα κλπ κλπ!!!

Στα 12 και στα 13 αγόραζα δίσκους απο το χαρτζηλίκι μου εντελώς άλλους απ´ότι ακουγόταν στο σπίτι μου.
Και σήμερα πολλά παιδιά κάνουν το ίδιο.Βεβαια εμείς δεν είχαμε την βοήθεια τής τεχνολογίας,οπότε αγοράζαμε ένα δίσκο τον μηνα και το θεωρούσαμε πολύτιμο απόκτημα.