Δημήτρης Θ.
AVClub Fanatic
- 17 June 2006
- 12,626
το δικό μου πρόβλημα με τον Δεληβοριά είναι πως παραείναι σεμνός.
Εγώ βέβαια, ακούγοντας τους στίχους του, πιστεύω πως είναι και μουλωχτός - αλλά αυτό είναι άλλου παππά.
Επίσης: δεν έγραψε ποτέ έστω και μία αξιομνημόνευτη μελωδία. Ενα τραγούδι που να το σιγοτραγουδάς μόνος σου βρε αδελφέ.
..υπαρχουν τοσο καλα πραγματα (ελληνικος χωρος) και ασχολουμαστε με το Χατζηγιαννη και το Δεληβορια.
Μπάμπη , μήπως αυτά που θεωρεί ως καλά ο Dim Das είναι από αυτά που δεν ακούς εσύ ;
Μη μου βάζεις ιδέες τώρα......![]()
Και νόμιζα οτι βρήκα σύμμαχο....![]()
Τελικά τι είναι ελληνική μουσική ; Ποιό είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο που προσδίδει την "ελληνικότητα" σε ένα έργο και πως αυτό αντιδιαστέλλεται και διαφοροποιείται από την "βρεταννικότητα" πχ ή την "αμερικανικότητα" ενός άλλου έργου ;
Μην εισαι σιγουρος Μπαμπη. Αν θα το δεις λιγο ανοικτο μυαλο, ολα ειναι συγκοινωνουντα δοχεια. Απο τα μεγαλυτερα ροκ κομματια ολων των εποχων, η "μισιρλου" , που διασκευαστηκε απειρες φορες και αγαπηθηκε απο το underground/phycedelic/garage kοινο οσο τιποτα αλλο οσο κανενα αλλο, ξεκινησε σαν ρεμπετικο (ή κατι τετοιο τελος παντων) και δοξαστηκε απο την γκαραζοσερφ κιθαρα του dick dale στην αλλη μερια του Ατλαντικου.
Το καλυτερο τρακ του νεου αλμπουμ των invible surfers eιναι το Αkis Panoy.
Αν ξεβαρεθω (ειμαι και λιγο τεμπελακο) καποτε θα γραψω ενα thread του ειδους "Πως επειρεαζεται η γκαραζοψυχεδελεια απο τα τσιφτετελεια" ....
Συμμαχοι και εχθροι δεν υπαρχουν στη μουσικη....
Εγώ είμαι μαζί σου... (Οι άλλοι είναι εναντίον μας...)
Κι όταν βρείς χρόνο σε παρακαλώ θέλω κι ένα αφιέρωμα στο Ζαμπέτα...(Καί μετά θα το κλειδώσουμε.... για ευνόητους λόγους...
)
Μην εισαι σιγουρος Μπαμπη. Αν θα το δεις λιγο ανοικτο μυαλο, ολα ειναι συγκοινωνουντα δοχεια. Απο τα μεγαλυτερα ροκ κομματια ολων των εποχων, η "μισιρλου" , που διασκευαστηκε απειρες φορες και αγαπηθηκε απο το underground/phycedelic/garage kοινο οσο τιποτα αλλο οσο κανενα αλλο, ξεκινησε σαν ρεμπετικο (ή κατι τετοιο τελος παντων) και δοξαστηκε απο την γκαραζοσερφ κιθαρα του dick dale στην αλλη μερια του Ατλαντικου.
....
οχι κατ' ανάγκη . Η Μισιρλού έγινε τεράστια επιτυχία και από τον πιανίστα Ian August στα τέλη της δεκαετίας του '40 .
![]()
Αυτή η εκτέλεση είναι τελείως lounge θα λέγαμε σήμερα . Τον δίσκο του Ian August τον είχε ο πατέρας μου και είχε τίτλο Music For the Quiet Hour . Δεν ξέρω αν τον έχω ακόμα .
H Kαραγκούνα Βαγγέλη είναι πραγματικό έντεχνο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.