M. Jackson... αντιγραφη

Oι μαυροι των ΗΠΑ θεωρουν απαραδεκτη της λεξης nigger απο λευκους.Αποκαλουνται μεταξυ τους ετσι αυτοσαρκαζομενοι,αλλα αν τους αποκαλεσει καποιος λευκος ετσι γινονται θηρια,nigger δε σημαινει απλα μαυρος,σημαινει σκλαβος...Και για να μην πλατειαζουμε και γινομαστε και γραφικοι,εμενα με ενοχλει και οπου το βλεπω οφειλω να το λεω,ουτε πολιτικη ορθοτητα με ενδιαφερει ουτε τιποτα.

Oι μαυροι των ΗΠΑ θεωρουν απαραδεκτη της λεξης nigger απο λευκους.Αποκαλουνται μεταξυ τους ετσι αυτοσαρκαζομενοι,αλλα αν τους αποκαλεσει καποιος λευκος ετσι γινονται θηρια,nigger δε σημαινει απλα μαυρος,σημαινει σκλαβος...Και για να μην πλατειαζουμε και γινομαστε και γραφικοι,εμενα με ενοχλει και οπου το βλεπω οφειλω να το λεω,ουτε πολιτικη ορθοτητα με ενδιαφερει ουτε τιποτα.

Αυτή ακριβώς είναι η εξήγηση, σωστός είσαι Νίκο. :a0210:

ούτε το ερότικα ούτε το κονφέσιονς ήταν σοβαρά άλμπουμ...

Ποιός το λέει αυτό;
γιατί ξέρω κάμποσα εκατομμύρια του αγοραστικού κοινού που διαφωνούν.
και μη μου πείς τώρα πως το αγοραστικό κοινό έχει ...αλλάξει.
Πως το γούστο του ...υποβαθμίσθηκε.
Το ίδιο που ήταν πάντα, είναι και σήμερα.
Οι γονείς τους αγόραζαν Beatles, αυτοί αγοράζουν Madonna.
That simple. -bye-

Ποιός το λέει αυτό;
That simple. -bye-
Και πριν 150 χρονια οι προπροπροπαππουδες τους ακουγαν Μπετοβεν αρα το μουσικο κοινο και το γουστο του δεν αλλαζει στον χρονο... δεν νομιζω ομως οτι ειναι ετσι. Υπαρχει αποτομη καθοδος στην ποιοτητα μουσικης και ακροατηριου τα τελευταια 40 χρονια.
Επισης Κωστα δεν θα συγκρινα ποτε τον Μιχαλη (οσο και να τον αγαπας εδω εισαι υπερβολικος ) με μορφες οπως ο Τσαπλιν, οι Μπητλς , ο Κελλυ κλπ. Οπως δεν συγκρινω τον Τζεφρυ με τον Μεγα Αλεξανδρο.
Γενικως δεν αποδιδω στην ποπ σκηνη μεγαλη αξια (ασχετως αν συγκεντρωνει τον κυριο ογκο ακροατων) κυριως γιατι ειναι το πεδιο των περισσοτερων ποδηγετησεων και αλχημειων της στυγνης μουσικης βιομηχανιας και στοχευει στα χαμηλοτερα ενστικτα του ακροατηριου για κερδη. Αρα μαλλον αποδομει παρα προμοταρει την μουσικη. Ετσι λοιπον θα ηταν αδυνατο να θεωρησουμε το γνησιο τεκνο αυτης της "σχολης" (εδω μπαινει το MTV και οι σκηνοθετικες παρεμβολες στο ακουειν) τον Μιχαλη και την Μαντονα καλλιτεχνες. Βεβαια αν στρετσαρουμε τον ορισμο της τεχνης τοτε θα βαλουμε μεσα καθε λογης ηλιθιο κατασκευασμα που εχει επινοησει ο ανθρωπος.
Με τον θανατο του τελειωνει μια εποχη... αυτο ειναι αληθεια . Ειναι αυτο που εγω ονομαζω "η εποχη της λευκης καλτσας". Οτι πιο κιτς εχει βγαλει η ποπ κουλτουρα. Το τελειωτικο κτυπημα στην δεκαετια του 80 της οποιας ειμαι παιδι και στην οποια ειδα την απαξιωση της ροκ για χαρη του μουσικου φαστ φουντ. Οι δε επιγονοι του Μιχαλη και της Μαντονα απλα ξεχειλωνουν την αηδια με τις "καλλιτεχνικες" και στυλιστικες επιλογες τους. Κατα ποδας (ισως κατα περιοδους και μπροστα απο αυτους) το κοινο. Αμουσοι κουβαλητες των mp3. Ποτε ακροατες και σκεφτομενοι αλλα υποτιθεμενη μουσικη στο backround σαν απλο κομματι σκηνικου.
Το οτι η βιομηχανια των μπιλμποαρντ τον βαφτισε βασιλια της ποπ δεν λεει τιποτε. Εξαλλου αρεσκεται σε επιθετικους προσδιορισμους. Οτι βοηθαει στις πωλησεις. Σαν χορευτης... ακομα και ετσι περαν απο την αρχικη επιφανειακη γοητεια της ικανοτητας ελοχευει η διαπιστωση οτι ακομα και αυτο το επιφανειακα θεαματικο δεν ειναι τιποτε αλλο παρα η παρακμη του χορου. Σαν φωνη ιση διαρκεια λογια ιση διαρκεια κραυγουλες και αγκομαχητα. Δεν θα παρω.
Το Thriller και το Bad τα εχω σε βινυλιο σφραγισμενα για συλλεκτικους λογους . Δεν τα ανοιξα ποτε ουτε θα τα ανοιξω. Δεν εχω βαλει ποτε στο σπιτι μου να ακουσω ουτε ενα κομματι του. Οτι ακουσα στα μπαρ, στα καφε κλπ. Δεν ειχα ποτε την περιεργεια να ακουσω τα κατασκευασματα του Μιχαλη της Μαντονα του Γιωργομιχαλη κλπ κλπ οπως δεν ειχα ποτε την περιεργεια να ακουσω τα κατασκευασματα της Βισυ της Βανδη του Πανταζη κλπ κλπ. Γιατι ολοι αυτη ειναι μια μεγαλη ομοσταυλη παρεα.

Ποιός το λέει αυτό;
That simple. -bye-

ας πούμε ότι το λέω εγώ και μερικοί δισκοκριτικοί.
Αλλωστε ποτέ δεν συντάχθηκα με τα εκατομύρια μύγες...
Το γούστο της μάζας πάντα ήταν υποβαθμισμένο.

ας πούμε ότι το λέω εγώ και μερικοί δισκοκριτικοί.
Αλλωστε ποτέ δεν συντάχθηκα με τα εκατομύρια μύγες...
Το γούστο της μάζας πάντα ήταν υποβαθμισμένο.

Βλέπε Beatles, Deep Purple, Black Sabbath, Pink Floyd... Γεια σου ρε chief. :2thumb22sup:

Βλέπε Beatles, Deep Purple, Black Sabbath, Pink Floyd... Γεια σου ρε chief. :2thumb22sup:

ακόμα και στα μεγάλα και κριτικά αναγνωρισμένα ονόματα το μεγάλο κοινό λάτρεψε τα χειρότερά τους.
πχ obladi oblada, woman from Tokyo, paranoid, another brick in the wall:firstprize:

ακόμα και στα μεγάλα και κριτικά αναγνωρισμένα ονόματα το μεγάλο κοινό λάτρεψε τα χειρότερά τους.
πχ obladi oblada, woman from Tokyo, paranoid, another brick in the wall:firstprize:

Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός? Κομμάτια σαν το iron man ή το wish you were here μ αρέσουν κι εμένα που βγάζω φλύκταινες με τους παραπάνω. Τα θεωρώ κομματάρες. Ας μην είμαστε απόλυτοι. Και το Nothing else matters των...δικών μου δε θέλω ούτε να το βλέπω αλλά είναι κομματάρα.:ADFADF1:

Ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος. Απλά κοιμάται. Από επιλογή. Το καλό ξέρει να το εκτιμάει. Ισχύει αυτό που είπε ο Δημοκηδής πιο πάνω για την επιτυχία.

Καλά λέω εγώ όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος......:flipout::flipout::flipout:

(ευτυχώς υπάρχουν εξαιρέσεις....Κώστα :2thumb22sup:)......

Τους A-Ha τους γνωρίζετε??Τους Abba??

Κάτι pop τραγουδάκια λέγανε....(Ιωάννου που είσαι??).....

:ernaehrung004:

υπερβολικός όχι.
Δεν έβαλα τίποτα τυχαία.
Εγώ μετα iron man και το wish you were here βγάζω φλύκταινες.

και επειδή ο κόσμος κοιμάται τί σημαίνει?
άλλωστε ...κάποιοι λέγατε....

While the city sleeps....

μην ξεχνάμε ότι πάντα υπάρχουν και ...νυχτοφύλακες

Re: Απάντηση: M. Jackson... αντιγραφη

δηλαδής?
ο Κώστας ΔΕ μεγαλώνει?:furious3:

Α-ha-ha-ha:flipout:

Εεεε... Κάτω τα χέρια απ τους Abba. :rifle:

Αυτό που έχω να απαντήσω εγώ Σταύρο, είναι πως το mainstream έχει παλλαπλά επίπεδα ανάγνωσης. Αλλιώς το ακούει αυτός που θεωρεί τη μουσική part of the furniture και αλλιώς (το ακούει) ένα πιο εκπαιδευμένο αυτί.
Επίσης: το mainstream έχει διαβαθμίσεις. Οι Beatles, Δεν ήταν το ίδιο με τους Bay City Rollers.
Εγώ Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι έγινναν ξαφνικά ανίκανοι να ακούν καλή μουσική και το γούστο τους ακολουθεί κατιούσα πορεία. Η ποπ μουσική αλλάζει, μαζί με τα ακροατήριά της. Η ποπ, το 1966, ήταν 'father...yes son...I want to kill you". Στα 80ς, ήταν 'papa don't preach'. Κάποιοι 'μένουν πίσω' γιατί δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αλλάξουν. Δεν είναι κακό. Eξάλλου η ποπ, για τους περισσότερους απο εμάς, ήταν απλώς μία πόρτα, μία είσοδος στον κόσμο της μουσικής. Μετά...εξειδικευτήκαμε. Είναι όπως ο έρωτας, αν μου επιτρέπεις. Στην εφηβεία σου, δεν ξέρεις Τι θέλεις. Οσο περνούν τα χρόνια όμως, το προσδιορίζεις - όλο και πιο επακριβώς.

Με την εν γένει δαιμονοποίηση της μουσικής βιομηχανίας, δεν μασάω: Αυτοί, θέλουν απλώς να πουλήσουν. Δοκιμάζουν συνταγές. Μαζί με τα 'μαζικά', βγάζουν και κάποια άλλα, πιο 'κουλά', τα οποία ίσως απευθύνονται σε μικρότερη αγοραστική μερίδα του κοινού. Πειράματα κάνουν. Παλιότερα βέβαια ήταν κομμάτι πιο ...τολμηροί. Αλλά αν πούλαγε ο Beefheart, δεν θα είχαν το παραμικρό πρόβλημα να βάλουν όλο το βαρύ πυροβολικό του marketing από πίσω του-ως γνωστόν, θα σου πούλαγαν ακόμα και το σχοινί με το οποίο θέλεις να τους κρεμάσεις.
Ο δε Beefheart, δεν πιστεύω πως είχε πιο ...'αγνές' προθέσεις από τη Madonna: να πουλήσει ήθελε κι αυτός. Απλά το δικό του καλλιτεχνικό όραμα ήταν πιο δύσκολο στη χώνεψη και δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει συμβιβασμούς.

Σ ένα άλλο επίπεδο, θα σου πώ ότι αυτός που δεν μπορεί να εκτιμήσει το ...'χθαμαλό' -γι αυτό που είναι πάντα- είναι επίσης ανίκανος να εκτιμήσει και το Υψηλό.
Αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη.
Τέλος πάντων...

Πιστεύω λοιπόν πως το αισθητήριο του κοινού γούστου είναι πολύ πιο οξύ και διεισδυτικό απ όσο νομίζουμε. Διάφοροι ...litterati περιφρονούν το Κοινό Γούστο γιατί είναι σαν ...την Αριστερά: δεν μπορούν να καταλάβουν Γιατί, τόσα χρόνια τώρα, είναι σκαλωμένοι γύρω στο 10%. Ελα που το κοινό καταλαβαίνει όμως. :aetsch: Και τις διαβαθμίσεις σε αυτά που του πουλάνε, τις καταλαβαίνει πολύ καλά. Η Madonna ήταν πρώτη στις προτιμήσεις του κάπου 30 χρόνια. Αντίθετα, κάτι διάτοντες όπως τους Bonney M. για παράδειγμα, τους έφαγε η μαρμάγκα μέχρι να πείς κίμινο.
Τυχαίο; Δεν νομίζω Σταύρο...

Δεν σ αρέσει λοιπόν ο MJ, αυτό το κατάλαβα.
Εχεις όμως ακούσει το Off The Wall;
Το πρώτο κομμάτι του μόνο: Don't Stop Till You Get Enough.
Είναι αρκετό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: M. Jackson... αντιγραφη

Εεεε... Κάτω τα χέρια απ τους Abba. :rifle:

Για καλό το λέω βρε....

Επειδή θα μας πουν ότι το pop ήταν εξ αρχής μια βλακεία και μισή...

Last edited:

Τους A-Ha τους γνωρίζετε??
Τους Abba??

είναι ιεροσυλία να μοιράζονται ακόμα και την ίδια γραμμή σε ένα ποστ φόρουμ....

(για αυτό τα χώρισα....:firstprize:)