'Γειά στο στόμα σου, Σπύρο :ernaehrung004:
to 83 ομως το ειχαμε ψιλοθαψει το θριλερακι...
μη ξεχνιομαστε...:ernaehrung004::ernaehrung004:
anyway οσο ηταν νεγρος , μεχρι το 82, αξιζε και η μουσικη του
οταν λευκανε εγινε bleached και αυτη.
'Γειά στο στόμα σου, Σπύρο :ernaehrung004:
Νέγρος? Μπας και καλύτερα να έγραφες σκυλάραπας........
Είσαι λάθος κατ εμέ. Κι αυτό γιατί αναφέρομαι περισσότερο στην ''ηρωποίηση'' των καλλιτεχνών που γεμίζουν με τις αφίσες τους παιδικά δωμάτια. Ας πούμε η Janis Joplin, ο Kurt Cobain, ή ο Sid Vicious έχουν τόσο μεγάλη μουσική αξία όσο τους δίνεται? Αμφιβάλλω...
Mην τα λες σε εμένα. Πες τα στους ανα την υφήλιο μουσικοκριτικούς που έχουν εκθειάσει κατά και τούς και τον Cobain και τον Vicious και την Μadonna...
Χώρια που την ευφυία του μέσου ατόμου δε τη θεωρώ ικανή να κατανοήσει τη μουσική αξία - και ειδικά τους Έλληνες. Τα κοριτσάκια στην Ελλάδα άρχισαν να ακούν Doors μετά το 71 και αυτό γιατί ο Morrison ήταν ωραίο παιδί. Όσο για τα αγόρια, έτρεχαν πίσω απ τις γκόμενες κι άκουγαν Doors αλλά πριν ήταν σκληροί που ακούγαν μόνο Steppenwolf και Deep Purple και αποκαλούσαν τους Doors 'φλώρους'.
Βρε συ ποιός σε τα λέει αυτά ; Την δεκαετία του 70 στην Ελλάδα ακούγαμε και Steppenwolf και Deep Purple και Doors με τον ίδιο και απαράλλακτο τρόπο .Ηταν ροκ . Από την απέναντι πλευρά υπήρχε είτε ο Θεοδωράκης , ο Μαρκόπουλος κλπ ή από τα μέσα των 70' s "οι καρέκλες" . Τα γκομενάκια τα ωραία ακούγανε καρέκλες και πηγαίνανε μόνο disco. Σιγά να μην ακούγανε Doors . Μόνο Pink Floyd μετά το Wish you were here.
Αρα δε ξέρουν οι περισσότεροι τι ακριβώς ακούν. Το μόνο που ξέρουν είναιότιτους αρκεί να ακούγεται ότι είναι μεγάλος και να υπάρχει ένα δράμα από πίσω.
Ότι και να κάνει ο καλλιτέχνης αυτός που τον κρίνει είναι το κοινό. Αν το κοινό δεν ξέρει, η μουσική βιομηχανία επιλέγει πότε θα του δώσει ν ακούσει τι. Ένας Θεός ξέρει πόσα έχου πουλήσει αυτοί οι χαρτογιακάδες εξ αιτίας του θανάτου του Jim. Μέχρι το 71 γινόταν χαμός και τα μουσκάρια χρειάστηκε να λήξει η παράσταση για να αρχίσουν ν ακούνε Doors. Ποια αναγνώριση της μουσικής αξίας εννοείς?
γιατί βρε?
δεν ισχύει?
ή υπάρχει άλλος έστω πιό κοντά?
to 83 ομως το ειχαμε ψιλοθαψει το θριλερακι...
μη ξεχνιομαστε...:ernaehrung004::ernaehrung004:
anyway οσο ηταν νεγρος , μεχρι το 82, αξιζε και η μουσικη του
οταν λευκανε εγινε bleached και αυτη.
......καταιγισμός αναρτήσεων ... φυλαχθείτε ... ξύπνησε το θηρίο ...
Της μουσικής αξίας των Doors και της Joplin και του άλλου πρόωρα πεθαμένου του Χέντριξ. Τώρα αν ορισμένοι θεοποιούν τον Μιχαλάκη και την Μαντόνα ε .... περί ορέξεως κολοκυθόπιττα.... . Δεν βαριέσαι . Υπήρχαν και οι εξαιρετικοί Bay City Rollers![]()
Τι να ισχύει ; Οτι ο Μιχαλάκης ήταν τρισμέγιστο φαινόμενο κι η Μαντόνα τρισμέγιστο και extravagand φαινόμενο ; Οι Eagles να δεις τι ήταν τότε .
οσοι επαινούσαν το θριλλεράκι το 82 είχαν κι άλλους πέντε δίσκους - όλους κι όλους - στην δισκοθήκη τους . Τα καλύτερα του fausto pappeti , έναν της Αρλέττας και τρείς με μεγάλες επιτυχίες της εποχής ( Dancin Vol 145 , 146 κλπ )
The Thriller video was preserved by the Library of Congress to the National Recording Registry, as it was deemed "culturally significant".
Αυτά μ' ενοχλούν . Η αμετροέπεια ενός "έθνους" με ασήμαντη , χρονικά , ιστορία . Θες να ακούς τον Μιχαλάκη ; Μπράβο σου και καλά κάνεις . Μέχρι του σημείου όμως να τον χαρακτηρίζεις ως πολιτισμικά σημαντικό δίνεις άλλο νόημα στην έννοια κοπανιστός αέρας .
The Thriller video was preserved by the Library of Congress to the National Recording Registry, as it was deemed "culturally significant".
Αυτά μ' ενοχλούν . Η αμετροέπεια ενός "έθνους" με ασήμαντη , χρονικά , ιστορία . Θες να ακούς τον Μιχαλάκη ; Μπράβο σου και καλά κάνεις . Μέχρι του σημείου όμως να τον χαρακτηρίζεις ως πολιτισμικά σημαντικό δίνεις άλλο νόημα στην έννοια κοπανιστός αέρας .
όντως ...στις disco όμως χορεύαμε και steppenwolf και iron butterfly
αλλά και τα καρεκλάδικα, rock the boat, funky town κλπ
νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο ότι στις Αμερικάνικες πόλεις τα αξιοθέατα είναι αφ ενός οι ζωολογικοί κήποι και τα μουσεία με τις στολές των καλών βόρειων και των κακών νότιων ή τις αναπαραστάσεις της ζωής των ινδιάνων.
τι μου θύμισες τώρα . Τότε το Ποπ και Ποκ έκανε διαγωνισμό αναγνωστών . Ε , έστειλα κι εγώ μια δικιά μου συμμετοχή που την δημοσίευσαν κι όλας . Φυσικά είχα γράψει για το prog . Μου στείλανε 3 δίσκους βραβείο , ο ένας των οποίων ήταν ο δίσκος των Lipps Inc![]()
Της μουσικής αξίας των Doors και της Joplin και του άλλου πρόωρα πεθαμένου του Χέντριξ. Τώρα αν ορισμένοι θεοποιούν τον Μιχαλάκη και την Μαντόνα ε .... περί ορέξεως κολοκυθόπιττα.... . Δεν βαριέσαι . Υπήρχαν και οι εξαιρετικοί Bay City Rollers![]()
ρε ...
το έχεις τόσο καιρό και δε μιλάς....:firstprize:
Η Madonna δε ξέρω αν είναι θεά αλλά εγώ Madonna αγαπάω. Έχω...10 με 12 τραγούδια που τ ακούω τακτικά.:ADFADF1:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.