M2tech hiFace

Πες μας το μοντέλο, τα πιο παλιά νομίζω δεν έχουν πρόβλημα... νομίζω μόνο αυτά με το 790Χ και FX έχουν το πρόβλημα!

Last edited:
"The past few days I moved HiFace from my basement office system to my main living room stereo system, running Foobar with kernel streaming on an MSI Wind 100 netbook. The system is:

Netbook - Locus Axis USB cable - HiFace - Oyaide DR 510 coax digital cable- Hegel HD 10 DAC - Gryphon Sonata Allegro preamp - MK 150P active speakers - 2 MK MX350 subwoofers, all fed by a PS Audio Power Plant Premier AC regenator.

The netbook/HiFace/Hegel took the place of my Logitech Transporter music server which has been heavily modded by Reference Audio Mods.

At less than 1/4 the price, the PC-based front end blows the Transporter out of the water. Tighter, more detailed bass, deeper, wider soundstage with more space between performers, cleaner, clearer high's and simply more information all around. The ability to go 24/192 was my main reason to upgrade, but that is pretty much just an afterthought now. Everything sounds right-er, more true to the source."

Το transporter έχει 2000$-2500$ και ήταν το καλύτερο μέχρι σήμερα.

παιδια μπερδευτηκατε λιγακι...
ο μπακ μιλαει για το musiland. σε αυτο αναφερεται για ebay κλπ και λεει οτι ειναι το δευτερο καλυτερο μετα το hiface...

ακριβως αυτο εννοουσα.

Για οποιον ψαχνεται με τι chipset φοραει , υπαρχει αυτο το δωρεαν προγραμματακι που δινει χρησιμες πληροφοριες για το hardware του συστηματος μας.

http://www.cpuid.com/cpuz.php

Και όπως συνηθίζουμε στην DIY μια φωτό απ' τις δοκιμές (2η σταθεροποίηση πάνω στο m2tech). Καμμία βελτίωση όπως ανέφερα παραπάνω.

Attachments

• 24052010_001.jpg
    24052010_001.jpg
    52 KB · Views: 191
ανοιχτο το ρημαδι να κανεις την δουλεια σου...

Επειδή το DAC απέχει από το Desktop περί τα τέσσερα μέτρα πως είναι καλύτερα να συνδεθεί το Hiface :

1. 3 μέτρα usb extension + Hiface + 1 μέτρο Coaxial ή
2. Hiface στο usb port + 4 μέτρα Coaxial

Στην πρώτη περίπτωση δεν υπάρχει πρόβλημα υπάρχουν όλα.

Στην δεύτερη περίπτωση τι coaxial καλώδιο να χρησιμοποιήσω ? (Μην το πληρώσουμε και παραπάνω από το Hiface)

Διάβασα κάπου ότι το usb extension δημιουργεί πρόβλημα. Είναι αλήθεια ?

Bart

Ναι δημιουργεί πρόβλημα, τουλάχιστον σε 2 setup που δοκιμάστηκε. Προτείνω τη λύση 2. Για καλώδιο μια καλή οικονομική λύση είναι το mogami. Βγαίνει 3m, δεν είμαι σίγουρος για 4. Μπορείς να ρωτήσεις εδώ http://www.laiosav.gr/index.php?language=greek ή στην Audio Soul που φέρνει και το M2tech.

Επειδή το DAC απέχει από το Desktop περί τα τέσσερα μέτρα πως είναι καλύτερα να συνδεθεί το Hiface :

1. 3 μέτρα usb extension + Hiface + 1 μέτρο Coaxial ή
2. Hiface στο usb port + 4 μέτρα Coaxial

Στην πρώτη περίπτωση δεν υπάρχει πρόβλημα υπάρχουν όλα.

Στην δεύτερη περίπτωση τι coaxial καλώδιο να χρησιμοποιήσω ? (Μην το πληρώσουμε και παραπάνω από το Hiface)

Διάβασα κάπου ότι το usb extension δημιουργεί πρόβλημα. Είναι αλήθεια ?

Bart

Mέσω email έκανα την ίδια ερώτηση στην M2tech και μου είπαν το επιθυμητό είναι όσο το δυνατόν μικρότερο καλώδιο στη usb! Το coaxial αν είναι 75αρι και μέχρι δέκα μέτρα είναι οκ, Θα σου πρότεινα καλώδιο της Belden-canare εγώ έχω πάρει το παρακάτω!

http://cgi.ebay.co.uk/Belden-1694a-...uting_CablesConnectors_RL&hash=item5d24ea101a

νικο παρε bluejeanscable.
Οι αλλοι που δεν εχετε λαπτοπι με τροφοδοσια μοντιφαρισμενη σαν του νικου, παρτε ενα usb hub με εξωτερικη τροφοδοσια και θα με θυμηθειτε..

νικο παρε bluejeanscable.
Οι αλλοι που δεν εχετε λαπτοπι με τροφοδοσια μοντιφαρισμενη σαν του νικου, παρτε ενα usb hub με εξωτερικη τροφοδοσια και θα με θυμηθειτε..

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος.

Κάποιο link ίσως ?

ThanX.

Bart

Είχα πάρει για την περυσινή έκθεση από το Πλαίσιο μία 5μετρη USB προέκταση με ένα ενισχυτή γραμμής πάνω της και ήταν άψογη. Είναι φθηνό δοκίμασέ το.

Θέμη, τo κακό είναι ότι το USB εκτός από Data, μεταφέρει τη "γη" και την τροφοδοσία του m2tech (DC 5V, λίγα mA). Εκεί μάλλον χάνεται το παιχνίδι. Σκέψου ότι με USB extension, σημαντική διαφορά κάνει ένας πυκνωτής στο +5 εκεί που συνδέουμε το m2tech. Ίσως ο ενισχυτής μπορεί να βοηθήσει, αλλά δεν είναι το ίδιο. Μια δοκιμή βέβαια θα μας πείσει.