M2tech hiFace

Σήμερα το παρέλαβα και το δοκίμασα και εγω, με foobar & Kernel streaming. Τα συμπεράσματα που έβγαλα:
α) σε σχέση με το usb dac της Trends που έπαιζα μέχρι χτές σε ένα καινουργιο Sony Vaio, ειναι με μεγάλη διαφορά καλύτερο!Πραγματικα αναδυκνείονται όλες οι χάρες του buffalo dac που διαθέτω!Τεράστια εικόνα, μεσαίες γλυκές, μπάσο σε άλλη διάσταση και ψηλές μπόλικες και άκρως περιγραφικές!!Δεν ξέρω για εσας παίδες αλλά εμένα το trends πλέον ακούγεται σαν κουβάς!!Ειδα μεγάλη διαφορά!!
β)Η αγωνία μου ήταν πως θα ακουστει σε σχέση με το media player που έχω!!Εκει η μάχη ήταν πιο δύσκλη αλλά νικητής βγαινει το hiFace!Περισσότερο σώμα και καλύτερος έλεγχος, πιο μεγάλη εικόνα!!Νιώθω πραγματικά οτι ανέβηκα επίπεδο στο θέμα της πηγής και πιστέυω οτι αναδυκνείονται πλήρως οι χάρες του Buffalo!!
Απο τις αγορές που πραγματικά χάρηκα, το συστήνω ανεπιφύλακτα
Υ.Γ Τα υψηλης ανάλυσης αρχεια πραγματική απόλαυση!!

Δύσκολα θα βρούμε καλύτερη πηγή...
Δοκίμασε (αν δεν το έχεις κάνει ακόμα) να παίξεις με τη μπαταρία του laptop και να κάνεις τις ρυθμίσεις που λέμε παραπάνω στο foobar.

To pc μου (tower) απέχει 2 μέτρα από το rack. Για ψηφιακό καλώδιο έχω το αρκετά καλό Eichmann express digital cable (90 €), μήκους 1 μέτρου.

Αρχικά χρησιμοποίησα την αλυσίδα pc>m2tech>Eichmann> dac και στη συνέχεια αγόρασα usb extension για να καλύψω την απόσταση των 2 μ. Αποτέλεσμα : η usb extension επηρεάζει αρνητικά τον ήχο. Είναι σαφώς καλύτερα χωρίς αυτήν.

Στη συνέχεια αγόρασα με 25 €, 2μ. από το ψηφιακό της Belden με βύσματα canare. Ο ήχος ήταν χειρότερος (πιο θολός) σε σχέση με το Eichmann.

Στη συνέχεια αγόρασα το ακόλουθο hub που διαθέτει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες με σκοπό την καλύτερη τροφοδοσία του Hiface.

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath

Καμμία βελτίωση. Μάλλον χειρότερη έγινε η κατάσταση λόγω της πρεμβολής του hub.

Οπότε οι λύσεις που έχω είναι δύο ή α) αγοράζω ένα καλό ψηφιακό καλώδιο μήκους 2μ (πχ Oyaide 510)

ή β) αγοράζω ένα netbook που το βάζω στο rack, συνδέω πάνω του το Hiface και στη συνέχεια το Eichmann. Τροφοδοτώ το netbook με την μπαταρία του η οποία συνήθως κρατάει 5-6 ώρες, ικανοποιητικές για μια ακρόαση. Και μου μένει το netbook για το εξοχικό, τις διακοπες κλπ.

Καμμιά ιδέα για τηλεχειρισμό του νετμπουκ απο τα 4-5 μέτρα;

Καμμιά ιδέα για τηλεχειρισμό του νετμπουκ απο τα 4-5 μέτρα;

Αν έχει το netbook και το κινητό σου bluetooh, τότε χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως το vectir http://www.vectir.com/

ή το Phone Remote Control http://blueshareware.com/bluetooth_remote_control.asp

μπορεί κανείς να ελέγξει από μακρυά πλήρως players όπως itunes ή winamp και μερικώς τον foobar.

Βλέπεις τις playlists στην οθόνη του κινητού, επιλέγεις tracks, ρυθμίζεις ένταση κλπ.

Εγω πάντως χρησιμοποιώ εδω και 2 χρόνια αυτό : http://www.emarket.gr/item-21206244...ntrol !!! Δουλέψτε το PC σας από τον καναπέ !!!
Χρησιμοποιείται και ως ποντίκι και έχει απειρες λειτουργίες!!Με Foobar συνεργαζεται άψογα χωρίς να κάνεις τίποτα!!
Πάντως οσο περνανε οι μέρες τόσο χαίρομαι για την επιλογη μου!Και οντως με την μπαταρία παιζει καλύτερα!!
Επισης ειναι απολαυση να ακούς απο Foobar Linn Radio απο το σαιτ της Linn !!Στα 320 Kbps καμία σχέση με άλλους ιντερνετικούς σταθμούς!!Ακους τη δισκοθήκη της Linn και μπορεις άνετα να αγοράσεις τα κομμάτια σε όλες τις ποιότητες!!Δείτε το!! http://radio.linnrecords.com/

Καλησπέρα και από εμένα.
Λιπών διαβάζοντας το προηγούμενο post για το VAIO λέω κάτσε να γράψω και εγώ.
Μετά από συμβίωση 6 ετών με laptop turbox από τα πρώτα του πλαισίου, και έχοντας πάρει απόφαση πώς τα προβλήματα με τα ρεύματα και τις διαρροές είναι τυπικά στα laptop παρατήρησα τα εξής στην αναπαραγωγή από φορητό υπολογιστή.
Το sεt up μου έχει ως εξής Laptop -> Trends Audio USB Cable -> Trends UD10.1 -> Supra Optical ZAC 2m -> Dacmagic ->....
Και εξηγούμε το οπτικό καλώδιο μπήκε διότι ενώ πειραματίστηκα αρκετά με διάφορα ψηφιακά καλώδια, με το που έβαζα την πρίζα στο laptop άκουγα μέχρι και διαλόγους από το διπλανό διαμέρισμα. Απευθείας στο Dacmagic ο ήχος ήταν σαφώς υποδεέστερος σε σχέση με την παρέμβαση του Trends οπότε χαλάλι οι απόλυες του οπτικού.
Παίζοντας με μπαταρία είναι όλα καλά λίγο παραπάνω sound stage λίγο πιο καθαρά ΚΑΙ χωρίς να ακούς τον σκληρό και το mouse pad να κάνουν vziiii vziiiii. αλλά αλήθεια ποιος όταν κάτσει να ακούσει μουσική ασχολείται με μπαταριές?
Αφού λυπών απεβίωσε το Turbox και αφού θεώρησα κοροϊδία τα λεφτά και την αναμονή για Macbook pro με i7 αγόρασα ένα Vaio. (δυστυχώς μπαταρία μιάμιση ώρα στην καλύτερη...)
Στο θέμα μας όμως
Από την στιγμή που δεν είμαι διατεθειμένος να σταματάω κάθε λίγο για μπαταρία ποιος ο λόγος να βάλω coaxial? Με εξωτερική τροφοδοσία στο Highface μπορούμε να γλιτώσουμε τους θορύβους?
Άλλη λύση?

Δε νομίζω να έχεις θορύβους με το HiFace έτσι κι αλλιώς. Με ένα καλό τροφοδοτικό (DIY ή αγορασμένο) για το laptop έχεις και τον ήχο της μπαταρίας χωρίς να θέλει φόρτιση.

το hiface βελτιωνεται σημαντικα με καλη τροφοδοσια, ειτε εξωτερικη μετα απο μοντες ειτε απο λαπτοπ μπαταρια κλπ.
δεν υπαρχει ακουστος θορυβος, αλλα η συνολικη του αποδωση ανεβαινει σημαντικα. το γεγονος οτι η ιδια η εταιρια βγαζει πλεον αναβαθμισμενη εκδοση με εξωτερικη τροφοδοσια το επιβεβαιωνει.
υπαρχουν αρκετα ριβιου για πειραγμενα Hiface με μπαταριες κλπ

Απάντηση: Re: M2tech hiFace

το γεγονος οτι η ιδια η εταιρια βγαζει πλεον αναβαθμισμενη εκδοση με εξωτερικη τροφοδοσια το επιβεβαιωνει.
υπαρχουν αρκετα ριβιου για πειραγμενα Hiface με μπαταριες κλπ

Εισάγεται?

Δε νομίζω να έχεις θορύβους με το HiFace έτσι κι αλλιώς. Με ένα καλό τροφοδοτικό (DIY ή αγορασμένο) για το laptop έχεις και τον ήχο της μπαταρίας χωρίς να θέλει φόρτιση.

DIY για να αντικαταστήσω το παλμό-τροφοδοτικο του Laptop μπορώ να έχω ιδέες? Θα μπορέσει να λειτουργήσει το Laptop απροβλημάτιστα? Μπορεί να λειτουργήσει ένα Laptop χωρίς παλμό-τροφοδοτικό????

Ποιες απο τις 3 τροφοδοσιες δοκιμασες Νικο ?

The Hiface uses 3 different power supplies internally to it’s different on-board chips
5V supply to the SPDIF generating chip
3.3V supply to the USB receiver chip, FPGA chip & clocks
1.8V supply also to the FPGA chip.

"The really critical one is 3.3V supply as it supplies the clocks & the chips handling the clock & the USB receiver. So I modified the circuit in the Hiface to split it into two independent supplies - one to the clock & the other to the rest. I then supply these two 3.3V from external supplies.

The 5V supply is not as critical, sonically, but some advantage is gained by improving it."

Απο οτι διαβαζω οι μεγαλυτερες βελτιωσεις επερχονται απο την 3.3V.
Ποσο ευκολο ειναι να γινουν?

Thanks

Τα 3.3 και τα 1.8 προκύπτουν απ' τα 5, το USB μόνο 5V δίνει.
Συνεπώς αν φτιάξουμε αυτό, φτιάχνουν όλα.
Εγώ δοκίμασα τα 5V αλλά τελικά έφτιαξα τροφοδοτικό για όλο το laptop και είναι το ίδιο (ίσως και λίγο καλύτερο) ηχητικά.
Η βελτίωση μεγάλη σε κάθε περίπτωση.

Τα 3.3 και τα 1.8 προκύπτουν απ' τα 5, το USB μόνο 5V δίνει.
Συνεπώς αν φτιάξουμε αυτό, φτιάχνουν όλα.
Εγώ δοκίμασα τα 5V αλλά τελικά έφτιαξα τροφοδοτικό για όλο το laptop και είναι το ίδιο (ίσως και λίγο καλύτερο) ηχητικά.
Η βελτίωση μεγάλη σε κάθε περίπτωση.

Εγω εχω ομως mac mini και μαλλον παω μονο για την συγκεκριμενη μοντιφια.

Βρηκα κατι φωτος (στην μεση της σελιδας) αλλα δειχνει παλουκι.

http://www.head-fi.org/forum/thread/498151/m2tech-hiface-mods-and-discussions

Εγώ δε θα το έκανα.
Πολύ απλά, φτιάχνεις μια σταθεροποιημένη 5V με LM317, ή 7805 και τη δίνεις στο pin 1 του USB, ξεκολλώντας το απ' την πλακέτα. Αν θες το κολλάς πάλι μετά.

Εγώ δε θα το έκανα.
Πολύ απλά, φτιάχνεις μια σταθεροποιημένη 5V με LM317, ή 7805 και τη δίνεις στο pin 1 του USB, ξεκολλώντας το απ' την πλακέτα. Αν θες το κολλάς πάλι μετά.

Πιο πολυ μου αρεσει η λυση σου :a0210:

Thanks και αμα κολλησω θα ξαναενοχλησω.