M2tech hiFace

Εννοείται.
Θυμήσου στο regulator να βάλεις φορτίο (μια αντίσταση 200-300 Ohm) παράλληλα με την έξοδο (5V). Ψύκτρα δε χρειάζεται.

Αυτό το κάνουμε διότι διαφορετικά το φορτίο που βλέπει ο regulator είναι πολύ μικρό και δημιουργείται κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του ή για κάποιον άλλο λόγο;

Υπάρχουν 2 λόγοι.
Ο πρώτος είναι ότι για να δουλέψει το regulator θέλει ένα minimum ρεύμα το οποίο αναφέρεται στο datasheet. Πχ. το LM317 θέλει γύρω στα 10mA. Ο άλλος (προσωπική εμπειρία) λόγος είναι για να ζεσταίνεται γρήγορα και να μην αλλάζει ο ήχος με την πάροδο των λεπτών. Μάλιστα, αν δούμε τις καμπύλες στο datasheet φαίνεται πως για την καλύτερη σταθεροποίηση το 317 θέλει 300-500mA. Ίσως τα τελευταία να είναι ψιλά γράμματα, ίσως πάλι όχι.

Last edited:
Αν θέλουμε να είμαστε "ψείρες" (που θέλουμε.. :D) δεν υπάρχουν ψιλά γράμματα. Όλα χοντρά τα βλέπουμε.. :smile:

Οπότε, για 300mA κατανάλωση στα 5V θέλουμε αντίσταση ~17Ω στα ~2W. Όμως θέλουμε και ψήκτρα για τον regulator.

Ναι.
Αυτό που πρότεινα στον kpaiss είναι να το δουλέψει στα 30-100mA χωρίς ψύκτρα για να είναι και ζεστό.
Απ' την άλλη αν βάλουμε 2 regulators στα 50mA σε σειρά πετυχαίνουμε πολύ καλύτερη σταθεροποίηση απ' ότι 1 στα 300mA.
Έχει συζήτηση το θέμα...

Αυτό έχω συνειδητοποιήσει και εγώ (για τους σε σειρά regulators). Πρέπει να δω τι κατανάλωση έχει ο προενισχυτής που φτιάχνω.. Μάλλον θα του ρίξω και μερικές αντιστάσεις για να ανεβάσω την κατανάλωση. Δουλεύουν τα regulators, αλλά για καλό και για κακό..

Απάντηση: Re: M2tech hiFace

Το κακό είναι ότι δεν θα βρω ακριβώς τις τιμές που θέλω, και δεν θα γράφει στο πολύμετρο ακριβώς "15.00V" όπως κάνει τώρα.. :D

Ξέρεις, τα ψυχαναγκαστικά μας.. :p

Δεν πειράζει. Και 15.00 όταν γράφει, πάλι δεν είναι τόσα (εκτός αν έχεις κανένα πανάκριβο πρόσφατα καλιμπραρισμένο)

Καλησπερα σε ολους.
Μια ερωτηση για οποιον ξερει.
Εχω το bufallo (32s) συνδεμενο πανω στην spdif μιας asus essence stx, η οποια ερχεται με asio drivers σε vista ultimate.
Σε αυτο το setup, το m2tech θα μου δωσει καποια βελτιωση;
Να συμπληρωσω οτι ειναι htpc, και οχι laptop.
Eπισης αν θελω να βαλω xp (δεν συμπαθω τα vista), δεδομενου του οτι το m2tech κανει bypass kernell streaming, θα χασω σε ποιοτητα;

Καλησπερα σε ολους.
Μια ερωτηση για οποιον ξερει.
Εχω το bufallo (32s) συνδεμενο πανω στην spdif μιας asus essence stx, η οποια ερχεται με asio drivers σε vista ultimate.
Σε αυτο το setup, το m2tech θα μου δωσει καποια βελτιωση;
Να συμπληρωσω οτι ειναι htpc, και οχι laptop.
Eπισης αν θελω να βαλω xp (δεν συμπαθω τα vista), δεδομενου του οτι το m2tech κανει bypass kernell streaming, θα χασω σε ποιοτητα;

Καλησπέρα! Όσον αφορά το 2ο σκέλος της ερώτησής σου η απάντηση είναι μάλλον όχι. Και τα vista με asio και τα xp με ks βγαζουν bitperfect, οπότε λογικά δεν θα έπεπε να αλλάξει κάτι...
Έχω το m2tech οπότε μπορώ να έρθω από εκεί να το δούμε αν θες...βέβαια εμένα βγάζει bnc έξοδο, οπότε θα χρειαστούμε κάνα ανταπτοράκι που λογικά θα υποβαθμίσει λιγάααακι την ποιότητα ήχου του, αλλά λογικά μια γενική εικόνα θα τη πάρεις...
Προσωπικά πιστεύω πως είναι καλύτερο τράνσπορτ από την asus, οπότε θα υπάρξει διαφορά προς το καλύτερο...