M2tech hiFace

Θέμη, τo κακό είναι ότι το USB εκτός από Data, μεταφέρει τη "γη" και την τροφοδοσία του m2tech (DC 5V, λίγα mA). Εκεί μάλλον χάνεται το παιχνίδι. Σκέψου ότι με USB extension, σημαντική διαφορά κάνει ένας πυκνωτής στο +5 εκεί που συνδέουμε το m2tech. Ίσως ο ενισχυτής μπορεί να βοηθήσει, αλλά δεν είναι το ίδιο. Μια δοκιμή βέβαια θα μας πείσει.

φίλε μου σε διάβασα, σε ξαναδιάβασα και δεν σε κατάλαβα. Μπορείς να αναλύσεις λίγο τί εννοείς; Η καλύτερα μήπως ξέρεις κανα νήμα εδώ μέσα να διαβάσουμε σχετικά με μεταφορά ήχου μέσω USB? Είμαι ουσιαστικά άσχετος και αδυνατώ να σε παρακολουθήσω....

Συζητάμε αν υπάρχει τρόπος σύνδεσης του m2tech με USB extension χωρίς να "χαλάει" το ηχητικό αποτέλεσμα. Αυτό το "χαλάει" είναι πάντα σχετικό, αλλά επιβεβαιώνεται από δοκιμές που έκανα εγώ και τουλάχιστον άλλος ένας συμφορουμίτης, καθώς κι από την ίδια την εταιρεία πλέον. Σαν πιθανή εξήγηση έγραψα, λακωνικά είναι η αλήθεια, τα ακόλουθα. Το m2tech είναι μια ενεργή συσκευή η οποία παίρνει τροφοδοσία 5V μέσω USB. Συνεπώς το USB extension μεταφέρει και αυτήν. Όσοι έχουν πειραματιστεί με καλώδια τροφοδοσίας γνωρίζουν ότι η ποιότητά τους, η μείωση των επαφών (στην περίπτωση του extension προστίθεται μια) και της απόστασης είναι πολύ σημαντικά στο τελικό αποτέλεσμα, ειδικά όταν πρόκειται για DC τροφοδοσία. Τέλος, δοκιμάζοντας με USB extension και εξωτερική αυτόνομη τροφοδοσία στο m2tech τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα, οπότε υποθέτω ότι σε συνδυασμό με τον ενισχυτή που λέει ο Θέμης θα είναι κοντά στο "άνευ extension". Παρ' όλα αυτά δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο, αφού μπορεί κανείς να βρει καλό και μακρύ coaxial.

Συνεπώς παίρνουμε το M2tech, κοτσάρουμε και ένα καλό καλώδιο coaxial και είμαστε οκ σωστά κατάλαβα; Χωρίς τροφοδοσίες κλπ.

Οι διαφορές που εντόπισες είναι μετρήσιμες;;

Δυστυχώς έχει μεγάλη διαφορά αν τροφοδοτήσουμε "καλά" το PC ή το m2tech. Το πιο απλό είναι να παίζουμε με laptop και τη μπαταρία του.

To pc μου (tower) απέχει 2 μέτρα από το rack. Για ψηφιακό καλώδιο έχω το αρκετά καλό Eichmann express digital cable (90 €), μήκους 1 μέτρου.

Αρχικά χρησιμοποίησα την αλυσίδα pc>m2tech>Eichmann> dac και στη συνέχεια αγόρασα usb extension για να καλύψω την απόσταση των 2 μ. Αποτέλεσμα : η usb extension επηρεάζει αρνητικά τον ήχο. Είναι σαφώς καλύτερα χωρίς αυτήν.

Στη συνέχεια αγόρασα με 25 €, 2μ. από το ψηφιακό της Belden με βύσματα canare. Ο ήχος ήταν χειρότερος (πιο θολός) σε σχέση με το Eichmann.

Στη συνέχεια αγόρασα το ακόλουθο hub που διαθέτει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες με σκοπό την καλύτερη τροφοδοσία του Hiface.

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath

Καμμία βελτίωση. Μάλλον χειρότερη έγινε η κατάσταση λόγω της πρεμβολής του hub.

Οπότε οι λύσεις που έχω είναι δύο ή α) αγοράζω ένα καλό ψηφιακό καλώδιο μήκους 2μ (πχ Oyaide 510)

ή β) αγοράζω ένα netbook που το βάζω στο rack, συνδέω πάνω του το Hiface και στη συνέχεια το Eichmann. Τροφοδοτώ το netbook με την μπαταρία του η οποία συνήθως κρατάει 5-6 ώρες, ικανοποιητικές για μια ακρόαση. Και μου μένει το netbook για το εξοχικό, τις διακοπες κλπ.

........ή β) αγοράζω ένα netbook που το βάζω στο , συνδέω πάνω του rack συνδέω πάνω του το Hiface και στη συνέχεια το Eichmann. Τροφοδοτώ το netbook με την μπαταρία του η οποία συνήθως κρατάει 5-6 ώρες, ικανοποιητικές για μια ακρόαση. Και μου μένει το netbook για το εξοχικό, τις διακοπες κλπ.

+1000 :2thumb22sup: :SFGSFGSF: :ernaehrung004: :music-smiley-005: :award:

β) αγοράζω ένα netbook που το βάζω στο
rack, συνδέω πάνω του το Hiface και στη συνέχεια το Eichmann. Τροφοδοτώ το netbook με την μπαταρία του η οποία συνήθως κρατάει 5-6 ώρες, ικανοποιητικές για μια ακρόαση. Και μου μένει το netbook για το εξοχικό, τις διακοπες κλπ.

+1001
θα μπορείς να παίζεις και με μπαταρία. Θα έχεις και netbook.

Last edited:
Νίκο,

είμαι πολύ ευχαριστημένος, ιδίως δε μετα την προσθήκη του μουσικού sub rel strata 3, που εδεσε καλά με τα spendor, ακούω πλέον full range, με ακριβές και ζωντανό χαμηλό.

Στο δικό μου setup στη περιοχή των χαμηλών προσθέτει πολύ και το benchmark dac1- pre.

Νίκο,

Με το wapapi στα vista είχα πολλά κολλήματα στον foobar. Στα καλά καθούμενα σταματούσε η αναπαραγωγή του κομματιού και μου ζητούσε μικρότερο buffer. Λιγόστευα συνεχ'ως το buffer μέχρι που δεν πήγαινε 'αλλο.

Τελικά εβγαλα το wapapi και έβαλα kernel streamming. Προς το παρόν κανενα πρόβλημα και μάλλον βελτιώθηκε και ο ήχος.

KS component was originally written for Windows 2000 and Windows XP. It is not guaranteed to cooperate with newer versions of Windows.
Kernel Streaming is known to work on certain Windows Vista and Windows 7 configurations, but not with devices having WaveRT drivers such as High Definition Audio Devices integrated with newer motherboards - such devices simply won't be shown on foobar2000's output device list as available KS devices.
If you run Windows Vista, you should be using WASAPI instead in most cases.

Applications communicate with the audio driver through Sessions, and these Sessions are programmed through the Windows Audio Session API (WASAPI). In general, WASAPI operates in two modes. In exclusive mode (also called DMA mode), unmixed audio streams are rendered directly to the audio adapter and no other application's audio will play and signal processing has no effect. Exclusive mode is useful for applications that demand the least amount of intermediate processing of the audio data or those that want to output compressed audio data such as Dolby Digital, DTS or WMA Pro over S/PDIF. WASAPI exclusive mode is similar to kernel streaming in function, but no kernel mode programming is required.

The Windows Kernel Mixer (KMixer) is completely gone. There is no direct path from DirectSound to the audio drivers; DirectSound and MME are emulated as Session instances. Since the whole point of DirectSound acceleration is to allow hardware to process unmixed audio content, DirectSound cannot be accelerated in this audio model. APIs such as ASIO and OpenAL are not affected.

...μου κάνει εντύπωση που χρησιμοποιείται ks στα vista και στα 7, αφού έχουν εντελώς διαφορετικό μηχανισμό για τον ήχο, όχι kernel mixer. Είστε σίγουροι πως έχετε bit perfect ήχο?

Για τίποτα δεν είμαστε σίγουροι. To wasapi έχει προβλήματα, ενώ το KS όπου παίζει είναι μια χαρά. Το επισυναπτόμενο άρθρο άλλωστε δε λέει ότι υπάρχει πρόβλημα με το KS se Vista και 7, πράγμα που επιβεβαιώνεται και ηχητικά. Εγώ XP έχω...

The Windows Kernel Mixer (KMixer) is completely gone!

Μόνο και μόνο γι αυτό θα το απέφευγα, για να ξέρω σίγουρα τί παίζει...

expander,

Αυτά που αναφέρεις τα διάβασα κι εγώ και αρχικα έβαλα wasapi, αλλά αν η πράξη δεν συμφωνεί με τη θεωρία ...τόσο το χειρότερο για τη θεωρία. Δεν μπορούσα να παίξω cd από το pc και συνεχώς κολλούσε η αναπαραγωγή αρχείων.

δες τι γράφει εδώ http://wiki.hydrogenaudio.org/index...ts_0.9/WASAPI_output_support_(foo_out_wasapi)

Limitations of wasapi

With certain soundcards you might need to fiddle with output buffer length in output preferences before getting acceptable results - with certain buffer lengths, playback may fail to start entirely or get stuck after a few seconds. USB audio devices typically require low buffer lengths to operate properly. Kernel Streaming is known to work better with such devices.

expander,

Αυτά που αναφέρεις τα διάβασα κι εγώ και αρχικα έβαλα wasapi, αλλά αν η πράξη δεν συμφωνεί με τη θεωρία ...τόσο το χειρότερο για τη θεωρία.

Φυσικά, οκ!
Εμένα ας πούμε δεν μου έπαιζε το ks και παίζει μια χαρά το wasapi...

Ναι δημιουργεί πρόβλημα, τουλάχιστον σε 2 setup που δοκιμάστηκε. Προτείνω τη λύση 2. Για καλώδιο μια καλή οικονομική λύση είναι το mogami. Βγαίνει 3m, δεν είμαι σίγουρος για 4. Μπορείς να ρωτήσεις εδώ http://www.laiosav.gr/index.php?language=greek ή στην Audio Soul που φέρνει και το M2tech.
δεν εχω καταλαβει γιατι να βαλεις usb extention ? αφου μπορεις να βαλεις το m2tech στο λαπ-τοπ και μετα με coaxial κατ'ευθειαν στο dac?
εκτος και εαν δεν υπαρχει λαπ-τοπ και εννοεις συνδεση σε pc.?

Σήμερα το παρέλαβα και το δοκίμασα και εγω, με foobar & Kernel streaming. Τα συμπεράσματα που έβγαλα:
α) σε σχέση με το usb dac της Trends που έπαιζα μέχρι χτές σε ένα καινουργιο Sony Vaio, ειναι με μεγάλη διαφορά καλύτερο!Πραγματικα αναδυκνείονται όλες οι χάρες του buffalo dac που διαθέτω!Τεράστια εικόνα, μεσαίες γλυκές, μπάσο σε άλλη διάσταση και ψηλές μπόλικες και άκρως περιγραφικές!!Δεν ξέρω για εσας παίδες αλλά εμένα το trends πλέον ακούγεται σαν κουβάς!!Ειδα μεγάλη διαφορά!!
β)Η αγωνία μου ήταν πως θα ακουστει σε σχέση με το media player που έχω!!Εκει η μάχη ήταν πιο δύσκλη αλλά νικητής βγαινει το hiFace!Περισσότερο σώμα και καλύτερος έλεγχος, πιο μεγάλη εικόνα!!Νιώθω πραγματικά οτι ανέβηκα επίπεδο στο θέμα της πηγής και πιστέυω οτι αναδυκνείονται πλήρως οι χάρες του Buffalo!!
Απο τις αγορές που πραγματικά χάρηκα, το συστήνω ανεπιφύλακτα
Υ.Γ Τα υψηλης ανάλυσης αρχεια πραγματική απόλαυση!!