''μα είναι δυνατόν να άκουγα εγώ κάτι τέτοιο'';

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ''μα είναι δυνατόν να άκουγα εγώ κάτι τέτοιο'';

Συμφωνώ ότι ο Τερλέγκας είναι ιδέα.....μόνο που εγώ σταμάτησα να την έχω!
Και μετά από μισό μπουκάλι ανέχεσαι τα πάντα....μέχρι και την κρεβατομουρμούρα!!

Α! ΣΥΓΝΩΜΗ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ. ΠΑΩ ΠΑΣΟ.

Φοβάμαι πάντως για την εξέλιξη του thread, δεδομένου ότι είναι εύκολο να καραθάψει κάποιος κάτι που για κάποιον άλλον είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του... και όσο πολιτισμένοι και εγκρατείς και να είμαστε, ενδέχεται κάποιοι να προσβληθούν...

Κοίτα δε το θεωρώ αδιανόητο ότι άκουγα metal. Είναι φυσικό και αναμενόμενο να ακούς metal σε κάποια φάση της ζωής σου - αν όχι ως επι το πλείστον. Απλά κάποιοι εκπρόσωποι αυτής της μουσικής τώρα, μου ηχούν γραφικοί επειδή με θεωρώ ως άτομο εντελώς αντίθετο και ως φιλοσοφία και με πλήρως διαφορετική αντίληψη της μουσικής και με εντελώς αντιδιαμετρικό γούστο. Απορρώ πώς τους άκουγα κάποτε. Με αυτή την έννοια το λέω.

Από πότε ρε συ η φιλοσοφία αυτών που παίζουν μουσική σε κάνουν να μην θες να ακούσεις κάτι?
Την αντίληψη της μουσικής πως την εννοείς?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ''μα είναι δυνατόν να άκουγα εγώ κάτι τέτοιο'';

Α! ΣΥΓΝΩΜΗ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ. ΠΑΩ ΠΑΣΟ.

Δεν είμαι παντρεμένος αλλά τεστάρω καταστάσεις έτσι ώστε να μαι προετοιμασμένος όταν μου τύχει!!!!! :flipout::flipout:

Απάντηση: Re: ''μα είναι δυνατόν να άκουγα εγώ κάτι τέτοιο'';

Φοβάμαι πάντως για την εξέλιξη του thread, δεδομένου ότι είναι εύκολο να καραθάψει κάποιος κάτι που για κάποιον άλλον είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του... και όσο πολιτισμένοι και εγκρατείς και να είμαστε, ενδέχεται κάποιοι να προσβληθούν...

Μα όπως είπα και πιο πάνω, εδώ, στην Κατηγορία, δεν συμπίπτουν τα γούστα μας *. Από κει και πέρα, μεγάλα παιδιά είμαστε και νομίζω ότι μπορεί ο διάλογος να μείνει σε πολιτισμένα επίπεδα. Πάντως για Videoclips προόριζα το νήμα και σε συζήτηση εξελίσσεται.

*
Από τα πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα του πώς η κάθετη διαφωνία μπορεί να είναι απολαυστική, είναι αυτό το κείμενο το οποίο ''απαντά'' σε αυτό το κείμενο

Re: Απάντηση: Re: ''μα είναι δυνατόν να άκουγα εγώ κάτι τέτοιο'';

Μα όπως είπα και πιο πάνω, εδώ, στην Κατηγορία, δεν συμπίπτουν τα γούστα μας *. Από κει και πέρα, μεγάλα παιδιά είμαστε και νομίζω ότι μπορεί ο διάλογος να μείνει σε πολιτισμένα επίπεδα. Πάντως για Videoclips προόριζα το νήμα και σε συζήτηση εξελίσσεται.

*
Από τα πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα του πώς η κάθετη διαφωνία μπορεί να είναι απολαυστική, είναι αυτό το κείμενο το οποίο ''απαντά'' σε αυτό το κείμενο

δυστυχώς οι εξαιρέσεις Διονύση κάνουν τον κανόνα.
γι αυτό η προσωπική επαφή είναι απαραίτητη, τόσο που πολλές φορές συζητάμε με τον Δημήτρη σε τί μας εξυπηρετούσε το φόρουμ (εκτός από την γνωριμία...)

δυστυχώς οι εξαιρέσεις Διονύση κάνουν τον κανόνα.
γι αυτό η προσωπική επαφή είναι απαραίτητη, τόσο που πολλές φορές συζητάμε με τον Δημήτρη σε τί μας εξυπηρετούσε το φόρουμ (εκτός από την γνωριμία...)

σ'αυτό δεν έχεις άδικο Δημήτρη...

Εγώ προσωπικά και άκουγα και ακούω μεταλ...καφριλες συγκεκριμένα γιατί οι άλλοι δεν παίζουν μουσική..μπορεί να το έχω περιορίσει αισθητά αλλά δεν ντράπηκα ποτέ γι αυτό ουτε πρόκειται..θα ντρεπόμουν αν η μουσική που άκουγα στα νιάτα μου ήταν των 2 ακόρντων (ότι και αν σημαίνει αυτό)...αν και με δυο ακόρντα ,αν υπάρχει διάθεση,περνάς καλά.. ...

Γύρω στα 15-16 μου αποφασίσαμε με ένα φίλο να φτιάξουμε έναν "πειρατικό σταθμό". Άσχετοι, χωρίς καμιά ιδέα για το πως, ξεκινήσαμε με 1 watt (της smart kit που ήταν στην Αγίου Κωνσταντίνου τότε, για τους παλιότερους που ίσως θυμουνται).
Εμβέλεια μηδεν εννοείται, μόνο οι απένατι μας άκουγαν. Περάσαμε σε λάμπα (el84) και επιτέλους ήρθε η... αναγνώριση, μας άκουγε όλη η γειτονιά!
Παίζαμε-ακούγαμε τα χιτ της εποχής, Duran Duran, Wham και άλλες τέτοιες ομορφιές, όλα παραγγελιές εννοείται.
Το πιο .... καλό όλων όμως ήταν το against all odds του φρικτού john collins, απολαύστε το όσοι αντέχετε :p

http://www.youtube.com/watch?v=-OiV_5kEt6A

Σχεδόν τίποτα δε θα μπορούσα να ξανακούσω από όλα αυτά.

Αφου πέρασε η περίοδος με τον πειρατικό άρχισα να ακούω...heavy metal που επίσης δεν ακούω πλέον.
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα το μεταλ όμως το θυμάμαι με νοσταλγία, και σήμερα να τύχει να ακούσω maiden η motorhead μου αρέσει. Δε θα βάλω έγώ στο player ή τουλάχιστον έχει να συμβεί καιρό.
Αργότερα γνώρισα το πανκ και το new wave που ακόμα τα λατρεύω και θεωρώ ακρογωνιαίους λίθους στο μουσικό μου κόσμο.

ΥΓ. Το μόνο που με πονάει από εκείνη την πρώτη εποχή είναι ότι αυτό το φίλο που φτιάξαμε το σταθμό μαζί τότε τον έχασα αργότερα από ναρκωτικά... 22 χρόνων ήταν θυμάμαι :(

Last edited:
Re: Απάντηση: ''μα είναι δυνατόν να άκουγα εγώ κάτι τέτοιο'';

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΞΕΠΡΟΣΙΑΣΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΝΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ "ΓΥΡΟΒΟΛΙΕΣ ΜΕ ΑΣΠΡΕΣ ΚΑΛΤΣΕΣ". ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΥΠΑΣΑΙ?:laugh:
:flipout:ΜΠΡΑΒΟ

Emperor - Beyond the Great Vast Forest
http://www.youtube.com/watch?v=uFqzTkfCVQw

Immortal - Blashyrk
http://www.youtube.com/watch?v=32n1AK6o5i0

νορβηγικό black και δε συμμαζεύεται, σε κασέτα εννοείται και χωρίς να καταλαβαίνω γρι από τους στίχους :music-smiley-005: :music-smiley-005:

είχα σπάσει στυλούς και στυλούς προσπαθώντας να παίξω τα τύμπανα του Hellhammer πάνω στο θρανίο :drummer:

μια χαρά καφρίλες ήτανε, δεν είχαμε και πολλές επιλογές τότε στην επαρχία εξάλλου, στη συνέχεια όμως(μιλώντας γενικά για το μεταλ) εξελίχθηκε κάτι σαν "μουσικό γκέτο" η όλη κατάσταση δηλ. μην ακούς την τάδε μπάντα γιατί είσαι φλώρος και διάφορα άλλα τέτοια, ενώ συχνά στις συνεντεύξεις που δίνανε οι μεταλ μπάντες διαβάζαμε οτι γουστάρανε mogwai, radiohead κτλ έτσι σιγά σιγα την έκανα
Πάντως μου χει λήψει περισσότερο το κοπάνημα στα Live από τότε και το πιάσιμο του αυχένα απ το πολύωρο headbanging :guitarist:

1968. Ημουνα 14. Αμέσως πριν από την επαφή με το ρ'ν'ρ που έφερε τη ζωή μου τα πάνω κάτω. Στο σπίτι 'έπαιζε' "Ρωμιοσύνη", "A casa d' Irene" και ένα 45άρι του Μορρικόνε, "Per Qualche Dollaro In Piu". Τα χρόνια της αθωότητας: αυτό εδώ ήταν το τελευταίο δισκάκι που αγόρασα πριν χάσω την ...'παρθενιά' μου :rolleyes: : το επόμενο ήταν το "Somebody To Love" των Jefferson Airplane και σύντομα το πρώτο LP ("Something Else By The Kinks").
Το άκουγα και ονειρευόμουν τις συμμαθήτριές μου -αυτές που μου άρεσαν τουλάχιστον- να μου το τραγουδάνε ...εκ περιτροπής.

http://www.youtube.com/watch?v=93Y9X_r-2-Y

Δε μπορώ να γράψω κάτι. Θεωρώ εαυτόν πολύ μικρό για να αποκυρήξω μουσική.
Σε καμιά 12 χρόνια που θα έχω πιάσει 40, αν είμαστε εδώ... :D

Δε μπορώ να γράψω κάτι. Θεωρώ εαυτόν πολύ μικρό για να αποκυρήξω μουσική.
Σε καμιά 12 χρόνια που θα έχω πιάσει 40, αν είμαστε εδώ... :D

έγραψε ο Νίκος βρε κι εσύ όχι;
:D

Ratt - Lay it down
Το υπο-είδος αναφέρεται ως Glam metal ή Pop Metal ακόμη και Hair metal !!! :afro: (δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τις κομμώσεις τους).
Bon Jovi, Motley Crue,Cinderella και λοιπές δυνάμεις...Πόζα, χτενίσματα, γκλαμουριά.. Στα σχολικά χρόνια οι συνομήλικοί μου hard core μεταλάδες, τέτοιες μπάντες τις χαρακτήριζαν ως ''αλουμίνια'' :D

http://www.youtube.com/watch?v=Qk2YNouT9UA&feature=related

1968. Ημουνα 14. Αμέσως πριν από την επαφή με το ρ'ν'ρ που έφερε τη ζωή μου τα πάνω κάτω. Στο σπίτι 'έπαιζε' "Ρωμιοσύνη", "A casa d' Irene" και ένα 45άρι του Μορρικόνε, "Per Qualche Dollaro In Piu". Τα χρόνια της αθωότητας: αυτό εδώ ήταν το τελευταίο δισκάκι που αγόρασα πριν χάσω την ...'παρθενιά' μου :rolleyes: : το επόμενο ήταν το "Somebody To Love" των Jefferson Airplane και σύντομα το πρώτο LP ("Something Else By The Kinks").
Το άκουγα και ονειρευόμουν τις συμμαθήτριές μου -αυτές που μου άρεσαν τουλάχιστον- να μου το τραγουδάνε ...εκ περιτροπής.

http://www.youtube.com/watch?v=93Y9X_r-2-Y

ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ. ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΘΑΛΕΓΑ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΡΟΖ ΗΛΙΚΙΕΣ. ΙΣΩΣ ΛΟΓΩ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΘΟΤΙ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ.