''μα είναι δυνατόν να άκουγα εγώ κάτι τέτοιο'';

1968. Ημουνα 14. Αμέσως πριν από την επαφή με το ρ'ν'ρ που έφερε τη ζωή μου τα πάνω κάτω. Στο σπίτι 'έπαιζε' "Ρωμιοσύνη", "A casa d' Irene" και ένα 45άρι του Μορρικόνε, "Per Qualche Dollaro In Piu". Τα χρόνια της αθωότητας: αυτό εδώ ήταν το τελευταίο δισκάκι που αγόρασα πριν χάσω την ...'παρθενιά' μου :rolleyes: : το επόμενο ήταν το "Somebody To Love" των Jefferson Airplane και σύντομα το πρώτο LP ("Something Else By The Kinks").
Το άκουγα και ονειρευόμουν τις συμμαθήτριές μου -αυτές που μου άρεσαν τουλάχιστον- να μου το τραγουδάνε ...εκ περιτροπής.

http://www.youtube.com/watch?v=93Y9X_r-2-Y

Η Βικάρα, αν και στο σταφιδέ, ήταν ωραία τύπισσα με άπειρο class ... την γνώρισα σε μία εκδήλωση της ομογένειας στο Αμβούργο (προ 18ετιας) στο ελληνικό προξενείο και (χωρίς να το περιμένω) με είχε εντυπωσιάσει, τόσο με την εμφάνιση /το ντύσιμο, κλπ. αλλά κυρίως με τις γνώσεις της για την κλασσική μουσική ... ήταν παντρεμένη και με ένα βαθύπλουτο γερμανό ευγενή,,, βαρώνο ή κάτι τέτοιο ...

Σταφιδε πριν 18 χρονια ????:flipout:
δηλαδη τωρα πως θα ειναι ??
ασε την προτιμω στα early - mid 70's :firstprize:
για σιγουρια δηλαδη.. αν ειχε και αλλους 10 ποντους....

duran+duran

H φρίκη προσωποποιημένη....
τόσο που ούτε μπορώ να θυμηθώ σε ποιόν το χάρισα....:furious3:

μμμμ chief... και ησουν μεγαλουτσικος το 84....:flipout::flipout:

Απάντηση: Re: ''μα είναι δυνατόν να άκουγα εγώ κάτι τέτοιο'';

Σταφιδε πριν 18 χρονια ????:flipout:
δηλαδη τωρα πως θα ειναι ??
ασε την προτιμω στα early - mid 70's :firstprize:
για σιγουρια δηλαδη.. αν ειχε και αλλους 10 ποντους....

ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΩΡΗΣΕ ΤΟΝ ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΒΑΡΩΝΟ ΚΑΙ ΕΠΑΨΕ ΝΑΝΑΙ ΒΑΡΩΝΕΣΑ......:flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ''μα είναι δυνατόν να άκουγα εγώ κάτι τέτοιο'';

Από πότε ρε συ η φιλοσοφία αυτών που παίζουν μουσική σε κάνουν να μην θες να ακούσεις κάτι?
Την αντίληψη της μουσικής πως την εννοείς?

Έλα ρε.Αν ο άλλος είναι φασιστάκι ας πούμε εμένα με απωθεί αφού είναι πολύ αντίθετος μ εμένα. Ή αν έχει κακή συμπεριφορά. Το ίδιο συμβαίνει και με μπάντες που τα πετάνε όλα για τα λεφτά. Για να σε προλάβω βέβαια, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις(ξέρεις ποιούς εννοώ) όπου υπο προυποθέσεις αν είναι πιο χαλαρό το παράπτωμα ή αν η σύνδεση πολύ μεγάλη, το παρακάμπτουμε.

Αντίληψη της μουσικής εννοώ το τι ψάχνει και θέλει κανείς να ακούσει. Εγώ ας πούμε δεν ψάχνω να ακούσω σόλος, κοπάνημα και στίχους που μιλάνε για δράκους. Κάποιες απ τις μπάντες που άκουγα σε κάποια φάση αυτά κάνανε.Προφανώς γιατί τους άρεσαν. Χάσμα, αρα.

Μ ενδιαφέρει πολύ η μπάντα να είναι απρόβλεπτη, εύθυμη, σκεπτική, ανήσυχη, ρομαντική, λυρική, μελωδική, λιτή. Τέτοια πράγματα στο metal είναι σπάνια. Γι αυτό άλλωστε και ξεμπέρδεψα. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που δεν έχω ακούσει αλλά δεν είναι αρκετά για να με ξαναβάλουν στο τριπ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ''μα είναι δυνατόν να άκουγα εγώ κάτι τέτοι

Έλα ρε.Αν ο άλλος είναι φασιστάκι ας πούμε εμένα με απωθεί αφού είναι πολύ αντίθετος μ εμένα. Ή αν έχει κακή συμπεριφορά. Το ίδιο συμβαίνει και με μπάντες που τα πετάνε όλα για τα λεφτά. Για να σε προλάβω βέβαια, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις(ξέρεις ποιούς εννοώ) όπου υπο προυποθέσεις αν είναι πιο χαλαρό το παράπτωμα ή αν η σύνδεση πολύ μεγάλη, το παρακάμπτουμε.

Αντίληψη της μουσικής εννοώ το τι ψάχνει και θέλει κανείς να ακούσει. Εγώ ας πούμε δεν ψάχνω να ακούσω σόλος, κοπάνημα και στίχους που μιλάνε για δράκους. Κάποιες απ τις μπάντες που άκουγα σε κάποια φάση αυτά κάνανε.Προφανώς γιατί τους άρεσαν. Χάσμα, αρα.

Μ ενδιαφέρει πολύ η μπάντα να είναι απρόβλεπτη, εύθυμη, σκεπτική, ανήσυχη, ρομαντική, λυρική, μελωδική, λιτή. Τέτοια πράγματα στο metal είναι σπάνια. Γι αυτό άλλωστε και ξεμπέρδεψα. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που δεν έχω ακούσει αλλά δεν είναι αρκετά για να με ξαναβάλουν στο τριπ.

Δεν ειναι απαραιτητο να ξαναμπεις στο τριπ του μεταλ για να ακουσεις μια μεταλ μπαντα.Μπορεις καλλιστα να ακους και τα άλλα,αλλά και που και που και κατι μεταλλικο,αν εχει ενδαφερον.Επειδη βρεθηκα και εγω εκει που εισαι τωρα,πιστεψε με αν κατι εχει ενδιαφερον μουσικα,δεν εχει σημασια απο ποιο ειδος προερχεται.Θα το δεις και μονο σου εν καιρω.Ολα ειναι θεμα εμπειριων και αναζητσης.Στην ηλικια σου και εγω περναγα απο το ενα ειδος στο αλλο,ριχνοντας μαυρη πετρα στα "παλια",για να ξαναγυρισω καποια στιγμη και να τα ξανακουσω με αλλη οπτικη.Πιστεψε με αυτη η διαδικασια ειναι και η ουσια της υποθεσης.Εχεις πολυ δρομο (τυχερε) μπροστα σου....

Για τα μονα που δεν ξερω αν θα ακουσεις ξανα ειναι τα βρεττανικα 60'ς λογω...... τιμωριας ;) :flipout:

Last edited:
Αν ακούσει κανείς σήμερα το top 40 της Αμερικής θα διαπιστώσει πολύ εύκολα πως η pop τελικά είναι η μουσική που βρίσκεται σε μεγάλη κρίση.Στο "περιθώριο" συμβαίνουν πάρα πολλά και σημαντικά πράγματα(πολλά εκ των οποίων έχουν αναφερθεί εδώ).

Ολες λοιπόν αυτές οι κοπελίτσες που περιφέρονται στα charts σήμερα, και χτυπιούνται ασύστολα και αναίτια στα video κλιπ τους, θα πουλούσαν την μάνα τους και τον πατέρα τους, προκειμένου να είχαν τη μισή από την φωνή που είχε η Λέανδρος.

Απο αυτό που λέμε mainstream έχουν περάσει πολύ μεγάλες φωνές!
Κάποτε η μουσική βιομηχανία για να "χτυπήσει" την Houston έριχνε στο τραπέζι δέκα άλλες φωνάρες!

Που είναι οι μεγάλες φωνές σήμερα?(στην ποπ)
Δυστυχώς για το ευρύ κοινό, ευτυχώς για αυτές, βρίσκονται πλέον στο περιθώριο(http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=68043)

Όπως επίσης τα απλά, γλυκά(έως και γλυκανάλατα) κομμάτια των Savage Garden, λείπουν χαρακτηριστικά.Ηταν από τις τελευταίες περιπτώσεις καλής pop μουσικής.

Δεν έχω κάτι δικό τους, ούτε θα πάρω ποτέ, αλλά κάπου κάπου ακούω από το youtube αυτό!

http://www.youtube.com/watch?v=9u7hGkL57N8&feature=related

Αυτό είναι καλή ποπ!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ''μα είναι δυνατόν να άκουγα εγώ κάτι τ

Δεν ειναι απαραιτητο να ξαναμπεις στο τριπ του μεταλ για να ακουσεις μια μεταλ μπαντα.Μπορεις καλλιστα να ακους και τα άλλα,αλλά και που και που και κατι μεταλλικο,αν εχει ενδαφερον.Επειδη βρεθηκα και εγω εκει που εισαι τωρα,πιστεψε με αν κατι εχει ενδιαφερον μουσικα,δεν εχει σημασια απο ποιο ειδος προερχεται.Θα το δεις και μονο σου εν καιρω.Ολα ειναι θεμα εμπειριων και αναζητσης.Στην ηλικια σου και εγω περναγα απο το ενα ειδος στο αλλο,ριχνοντας μαυρη πετρα στα "παλια",για να ξαναγυρισω καποια στιγμη και να τα ξανακουσω με αλλη οπτικη.Πιστεψε με αυτη η διαδικασια ειναι και η ουσια της υποθεσης.Εχεις πολυ δρομο (τυχερε) μπροστα σου....

Για τα μονα που δεν ξερω αν θα ακουσεις ξανα ειναι τα βρεττανικα 60'ς λογω...... τιμωριας ;) :flipout:

:flipout::flipout::flipout:
Είσαι ωραίος φίλε superfly.Πολύ ωραίος.Αλλά και πολύ απών απόψε.:violent-smiley-030:

Ελπίζω μόνο να σε πετύχω αύριο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ''μα είναι δυνατόν να άκουγα

Είσαι ωραίος φίλε superfly.

που να με δεις και με καλυτερο φωτισμο και με το καλο μου προφιλ.....

στην εκθεση θα τα πουμε σιγουρα το σαββατο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ''μα είναι δυνατόν να άκουγα

που να με δεις και με καλυτερο φωτισμο και με το καλο μου προφιλ.....

ΨΩΝΑΡΑ :flipout::flipout::flipout:

Νίκο, θα σου απαντήσω από κοντά.

Ολες λοιπόν αυτές οι κοπελίτσες που περιφέρονται στα charts σήμερα, και χτυπιούνται ασύστολα και αναίτια στα video κλιπ τους, θα πουλούσαν την μάνα τους και τον πατέρα τους, προκειμένου να είχαν τη μισή από την φωνή που είχε η Λέανδρος.
Σωστος
και οχι μονο οι Ελληνιδες !!!

.εγω δεν μπορω ν ακουσω Doors και J.Hendrix

.