Μα τι κάνω λάθος;

Re: Απάντηση: Μα τι κάνω λάθος;

Παιδιά σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Έστω λοιπόν ότι υπάρχει πιθανότητα να είναι και η κάρτα. Πως μπορώ να δώσω έξοδο από έναν iMac (late 2012) στα ηχεία που έχουν XLR για να τα δοκιμάσω?

Μα με έναν απλό οικονομικό αντάπτορα.

Συνδέεις αυτό στην έξοδο ακουστικών του iMac
http://www.ebay.com/itm/3-5mm-1-8-M...=US_Audio_Cables_Adapters&hash=item3f1f1177de

και αυτό στα ηχεία σου
http://www.ebay.com/itm/XLR-Female-...bles_Snakes_Interconnects&hash=item27bab55835

Μπορείς να τα βρεις σε οποιοδήποτε μαγαζί ηλεκτρονικών ειδών.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μα τι κάνω λάθος;

Από την έξοδο των ακουστικών κατευθείαν στα RCA των Adams.Με ένα απλό καλώδιο.

Ωπ! Σωστά! Δεν το είχα σκεφτεί...και έχω και καλώδιο καλό...για να δούμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μα τι κάνω λάθος;

http://www.ebay.com/itm/3-5mm-1-8-M...=US_Audio_Cables_Adapters&hash=item3f1f1177de

και αυτό στα ηχεία σου
http://www.ebay.com/itm/XLR-Female-...bles_Snakes_Interconnects&hash=item27bab55835

Με το ίδιο ακριβώς τρόπο και με το Ipod,υπάρχει κι έτοιμο καλώδιο,χωρίς αντάπτορες.
http://www.emichos.gr/kalodio-mini-jack-prolink-tca-3420-1m

(Εχουν και RCA είσοδο τα Adams)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μα τι κάνω λάθος;

Με το ίδιο ακριβώς τρόπο και με το Ipod,υπάρχει κι έτοιμο καλώδιο,χωρίς αντάπτορες.
http://www.emichos.gr/kalodio-mini-jack-prolink-tca-3420-1m

Ποστάρισα τον αντάπτορα γιατί ο φίλος είπε ότι τα ηχεία του έχουν XLR βύσματα.

επιλογή καθαρά επαγγελματικής κάρτας επειδή τυγχάνει να παίζουμε κάποιο όργανο δεν συμβαδίζει πάντα με την ηχητική ποιότητα (τουλάχιστον αυτήν που έχουμε συνηθίσει ως hifi-hiend).
και εγώ έχω κάρτα για να βάζω κιθάρες, αλλά δεν είναι αυτή που θα ακούω μουσική....
Μιά χρυσή τομή είναι αυτή:

E-MU_0404_USB_Interface-cd7b7ced0c1722c298c5c6257d61f811.jpg

Απάντηση: Re: Μα τι κάνω λάθος;

επιλογή καθαρά επαγγελματικής κάρτας επειδή τυγχάνει να παίζουμε κάποιο όργανο δεν συμβαδίζει πάντα με την ηχητική ποιότητα (τουλάχιστον αυτήν που έχουμε συνηθίσει ως hifi-hiend).
και εγώ έχω κάρτα για να βάζω κιθάρες, αλλά δεν είναι αυτή που θα ακούω μουσική....
Μιά χρυσή τομή είναι αυτή:

E-MU_0404_USB_Interface-cd7b7ced0c1722c298c5c6257d61f811.jpg

+1
....με πολλούς ευτυχισμένους ακροατές...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μα τι κάνω λάθος;

και αυτό στα ηχεία σου

:a0210:
(Κι εγώ έτσι νόμιζα,μπήκα και τα είδα,έχουν και RCA)

επίσης πριν αλλάξεις την κάρτα σου
προσπάθησε να βρεις τρόπο να της δώσεις εξωτερική τροφοδοσία 5volt από ένα καλό τροφοδοτικό.

Λοιπόν...έβαλα από iPod στις RCA εισόδους και επί τέλους ακούω τα μπάσα σωστά! Πολύ καλύτερο αποτέλεσμα!

Τα κομμάτια που τεστάρω είναι τα:
night rhythms - lee ritenour
high hopes - pink floyd

Ειδικά τα μπάσα του high hopes πριν ακουγόταν τραγικά. Τουλάχιστον τώρα έχω ένα πολύ ανεκτό αποτέλεσμα που μπορώ σίγουρα να βελτιώσω μιας και το καλώδιο τελικά μάλλον δεν είναι πολύ καλό γιατί έχω πολλές παρεμβολές και θόρυβο.

Μετά όμως έβαλα το echoes στο γνωστό σημείο που τα δίνει όλα ο Waters και θυμάμαι πόσο πολύ το χαιρόμουν το κομμάτι στα Logitech. Μου λείπει το sub σε κάτι τέτοια κομμάτια. Τα Adam στα RCA γράφουν unbalanced. Μήπως οφείλεται αυτό στον υπερβολικό θόρυβο του καλωδίου μου όταν δεν ακούγεται κάποιο κομμάτι;

Εφόσον έχω εισόδους για τα όργανα δεν χρειάζεται να αγοράσω κάρτα παραγωγής, χρειάζομαι μόνο ακρόασης. Άρα πάμε για διάβασμα...κατ' αρχάς πρέπει να ενημερωθώ για τα DAC. Πρώτη φορά το άκουσα! Ήρθα αδιάβαστος στο μάθημα :(

Λοιπόν...έβαλα από iPod στις RCA εισόδους και επί τέλους ακούω τα μπάσα σωστά! Πολύ καλύτερο αποτέλεσμα!

high hopes - pink floyd

Ειδικά τα μπάσα του high hopes πριν ακουγόταν τραγικά. Τουλάχιστον τώρα έχω ένα πολύ ανεκτό αποτέλεσμα που μπορώ σίγουρα να βελτιώσω μιας και το καλώδιο τελικά μάλλον δεν είναι πολύ καλό γιατί έχω πολλές παρεμβολές και θόρυβο.

Μετά όμως έβαλα το echoes στο γνωστό σημείο που τα δίνει όλα ο Waters και θυμάμαι πόσο πολύ το χαιρόμουν το κομμάτι στα Logitech. Μου λείπει το sub σε κάτι τέτοια κομμάτια. Τα Adam στα RCA γράφουν unbalanced. Μήπως οφείλεται αυτό στον υπερβολικό θόρυβο του καλωδίου μου όταν δεν ακούγεται κάποιο κομμάτι;

Εφόσον έχω εισόδους για τα όργανα δεν χρειάζεται να αγοράσω κάρτα παραγωγής, χρειάζομαι μόνο ακρόασης. Άρα πάμε για διάβασμα...κατ' αρχάς πρέπει να ενημερωθώ για τα DAC. Πρώτη φορά το άκουσα! Ήρθα αδιάβαστος στο μάθημα :(

αυτά που έχω σε Bold υποδηλώνουν ότι μάλλον δεν ακούς σωστά ή έχεις μάθει να ακούς λάθος....
δυστυχώς...
αλλά θα βελτιωθείς!
επίσης είσαι μπασάκιας.
περιμένεις να βουήξει ο τόπος από τον Marcus Miller τον Nathan East ή τον Abe Laboriel...και αν δεν βουήξει ...δεν.

Σχετικά με κάρτες παραγωγής κλπ
η κάρτα που έχεις είναι adc+dac ταυτόχρονα. (+ ότι έχει διάφορες ιστορίες όπως εισόδους που ντουμπλάρουν για mic, Phantom power, gain κλπ που πληρώνεις ενώ ο μέσος ακροατής δεν χρειάζεται)
Μια αντίστοιχη που θα είναι μόνο dac στα ίδια χρήματα προφανώς έχει αφιερώσει σχεδόν διπλάσια χρήματα στον ίδιο τομέα. Συνεπώς θα παίζει και καλύτερα.

:)

Ναι μάλλον μπασάκιας πρέπει να είμαι! Μάλλον πρέπει να αλλάξω και είδος μουσικής και να αρχίσω να ραπάρω λίγο..hihihih

Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές.

Οπότε πάω απλά για ένα καλό καλώδιο mini-jack σε rca; Το mini-jack του imac είναι digital. Μπορεί να δώσει σε optical in οπότε από ότι βλέπω τα DAC έχουν optical in σε rca. Χμμ....τσουχτερές οι τιμές τους όμως~!

high hopes - pink floyd

Ο θόρυβος δεν οφείλεται στα RCA.
Μπορείς βέβαια να πάρεις κάποιο θωρακισμένο καλώδιο και να γλιτώσεις από τις υποψίες σου για ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές.
Για τον θόρυβο υπεύθυνες μπορεί να είναι οι γειώσεις σου,η ο σχεδιασμός των εσωτερικών ενισχυτών των Adamσ,όπως επίσης κι ένα καλώδιο κακής ποιότητας.
Το ότι άκουσες καλύτερα σου δείχνει ήδη οτι μπορείς να βελτιώσεις πολλά πράγματα θεαματικά.
Εγώ θα σου έλεγα πρώτα να κοιτάξεις την ποιότητα των αρχείων που ακούς.
Ξέχνα τα mp3 κι άρχισε να κατεβάζεις flac.
Κατέβασε κι άκουσε έτσι από περιέργεια ένα τώρα κάποιο κομμάτι που ξέρεις καλά (θα βρεις πολλά),κι άκουσε το με την κάρτα σου.(Η πρόταση είναι για νόμιμο κατέβασμα εννοείται,από κει και πέρα ότι θέλεις κάνε.)
Και πες μας.

Ναι μάλλον μπασάκιας πρέπει να είμαι! Μάλλον πρέπει να αλλάξω και είδος μουσικής και να αρχίσω να ραπάρω λίγο..hihihih

Οπότε πάω απλά για ένα καλό καλώδιο mini-jack σε rca; Το mini-jack του imac είναι digital. Μπορεί να δώσει σε optical in οπότε από ότι βλέπω τα DAC έχουν optical in σε rca. Χμμ....τσουχτερές οι τιμές τους όμως~!

πάντως είναι λάθος να ακούς καλύτερα από την έξοδο του ipod σε ενισχυόμενο ηχείο .
Το σωστό είναι να ακούς από έξοδο line.
ή ακόμα χειρότερα να παίρνεις την έξοδο του Ipod και να την κάνεις adc στην κάρτα σου ....
Αν αυτό που ακούς σου αρέσει είτε ακούς λάθος είτε δεν ταιριάζουν οι έξοδοι της κάρτας με τα ηχεία....ενώ γίνεται καλύτερη (απορώ) προσαρμογή με την έξοδο ακουστικών του ipod.
Αν έχεις έξοδο οπτική από το mac έχεις ίσως έναν κρυφό άσσο στο μανίκι σου.

H έξοδος ακουστικών του imac μπορεί να είναι είτε ψηφιακή/οπτική είτε αναλογική/έξοδος ακουστικών. Το επιλέγεις από το preferences pane/sound. optical σε rca έτσι κι αλλιώς δε γίνεται, πρέπει να παρεμβληθεί κάποιος μετατροπέας.

Οπότε συνεχίζω διάβασμα εδώ http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php/165-USB-firewire-DACs και επιστρέφω μετά την αγορά. Τέλος του μήνα όμως γιατί ρευστό γιοκ!

Thanks guys!

Καλό είναι να ενημερώσεις ΠΡΙΝ την αγορά,μπορεί οι δικές σου ανάγκες να χρειάζονται κάτι συγκεκριμένο,όταν είσαι έτοιμος κι αφού δοκιμάσεις ήδη με ότι έχεις κάθε πιθανό συνδυασμό με συνδέσεις και διαφορετικούς τύπους αρχείων και σιγουρευτείς πως χρειάζεσαι κάρτα,άνοιξε ένα νήμα στην σχετική κατηγορία.
Τότε θα είσαι έτοιμος.

υπάρχει εκείνο το αρχαίο ρητό που λέει:
δεν ήξερες, δεν ρώταγες?

Στον χώρο σου δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις κάτω από 50 κύκλους χωρίς μπούκωμα.

Δεν υπάρχει θεωρητική εξήγηση αυτής της εσφαλμένης πεποίθησης, ούτε ισχύει στην πράξη. Δες για παράδειγμα τι γίνεται στο δικό μου λίγο μεγαλύτερο χώρο (4.7 χ 4.7 μέτρα με modes στα 35-40Hz):

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/73144-Ένα-minimal-σύστημα/page9

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ακούμε τόσο έντονα τα modes που υπάρχουν πάνω από 50Hz στα μικρά δωμάτια με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβανόμαστε τις χαμηλότερες συχνότητες οι οποίες υπάρχουν και μάλιστα χωρίς προβλήματα στασίμων κυμάτων.

Thanks guys!!!
Τελικά έχει πολύ μελέτη το θέμα...

Μία τελευταία ερώτηση...το sub δεν μπορώ να το συνδέσω εάν βάλω DAC; Άχρηστο θα πάει;

Δεν υπάρχει θεωρητική εξήγηση αυτής της εσφαλμένης πεποίθησης, ούτε ισχύει στην πράξη. Δες για παράδειγμα τι γίνεται στο δικό μου λίγο μεγαλύτερο χώρο (4.7 χ 4.7 μέτρα με modes στα 35-40Hz):

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/73144-Ένα-minimal-σύστημα/page9

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ακούμε τόσο έντονα τα modes που υπάρχουν πάνω από 50Hz στα μικρά δωμάτια με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβανόμαστε τις χαμηλότερες συχνότητες οι οποίες υπάρχουν και μάλιστα χωρίς προβλήματα στασίμων κυμάτων.

δεν σε καταλαβαίνω.
από 3Χ3 σε 4.7Χ4.7 έχουμε 2.5 φορές όγκο
αυτό το λες λίγο μεγαλύτερο χώρο?
και αν (όπως λες) τα έντονα Modes σε κάνουν να μην αντιλαμβάνεσαι τις χαμηλότερες πως τις αντιλαμβάνεσαι τελικά?

μάλλον κάτι άλλο θες να πεις.
(Το λινκ που μου δίνεις δεν δείχνει κάτι που να σχετίζεται άμεσα με αυτό που λες)