Μα τι κάνω λάθος;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μα τι κάνω λάθος;

Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να μπουν διαφορετικά. :(

Εγώ πάντως στην θέση σου,στον χώρο σου,θα τα έβαζα δίπλα στην οθόνη.Εγώ,μην παρξηγηθώ,έτσι;
Το πολύ-πολύ το ένα εκεί που έχεις τα στυλό και το άλλο στην άλλη μεριά του γραφείου με μια βάση ωστε να έρθουν στο ίδιο ύψος.
Άβολο μεν αλλά δεν δοκιμάζεις από περιέργεια;

Λοιπόν έκανα αρκετές δοκιμές.

Έβαλα αρχικά ένα CD-player παλιό SONY με mini-jack σε RCA στα ηχεία. Το μπάσο του Steve Harris έκλαιγε αντί να ακούγεται! :) Άρα δεν τίθεται θέμα πηγής, το πρόβλημα υπάρχει ακόμα. Όμως εφόσον το CD-player δεν έχει κάποιον equalizer έπαιξα με τις ρυθμίσεις που βρίσκονται πίσω από τα ηχεία και έβαλα το Low Shelf -3db και πλέον μπορούσα να ακούσω χωρίς το εκνευριστικό βουητό στα χαμηλά.

Είμαι πλέον σίγουρος ότι είναι πολύ μεγάλα για το δωμάτιο, και απλά βουίζει ο τόπος αντί να ακούγεται μουσική. Τώρα παίζω από Audirvana με το playlist του iTunes και το equalizer του στην ρύθμιση rock αλλά χαμηλωμένα τα χαμηλά περίπου - 3db από ότι ήταν αρχικά.

Πιστεύω ότι όταν είχα πάρει τα 5άρια KRK έπρεπε να είχα καταλάβει τι γίνεται και να μην προχωρήσω σε τόσο ακριβή αγορά. Anyway, ίσως σε λίγο καιρό να φύγω και εγώ επιτέλους από το σπίτι των γονιών μου οπότε να μπουν τα ηχεία σε μεγαλύτερο χώρο οπότε και να παίζουν μια χαρά. Από αύριο θα προσπαθήσω να τα βάλω στο σαλόνι να δούμε αν εκεί ακούγονται καλύτερα και θα ποστάρω πάλι.

Ωραίο το Audirvana πάντως, δεν το γνώριζα πριν...thx!

Φιλε μου τις δοκιμες τις κανουμε στο χωρο μας χωρις ηκιου.
Οταν καταληξουμε οτι ο χωρος δεν παει αλλο μπορουμε να το σκεφτουμε.
Επισης τροφοδοτουμε με line και οχι εξοδο ακουστικων αν καταλαβα καλα...

Δεν υπαρχει περιπτωση φιλτατε mastro να ακουσεις σωστα την μουσικη σου ετσι οπως ειναι τα ηχεια..
Ειδικα σε εναν χωρο ο οποιος βομβαρδιζεται απο εξωγηινα στο χωρο της μουσικης αντικειμενα!!
Εγω μολις ειδα την φωτο σου μου σηκωθηκαν τα μαλλια μου,Αινσταιν εγινα!!
Οσα ακομα λεφτα και να σπαταλησεις σε εξοπλισμο,θα μετανιωνεις την ωρα και την στιγμη που τα εδωσες εαν δεν καταφερεις να φτιαξεις το γνωστο και περιφημο ''τριγωνο'' της απολαυσης.
Πρεπει να κανεις κατι,να βρεις εναν τροπο να βαλεις σωστα τα ηχεια!!!
Να τα δοκιμασεις πρωτα πως ακουγονται στην σωστη τους θεση και εαν παλι το αποτελεσμα δεν σε ενθουσιασει τοτε να μπεις στην διαδικασια να προβεις σε αλλαγες
Κοιτα πως εχω εγω τα δικα μου krk τα οποια ειναι υποδυεστερα ποιοτικα απο τα θρυλικα αυτα Adam τα οποια εχεις στο οπλοστασιο σου και με μια καρτα ηχου ισαξια της δικης σου και πεταω στα συννεφα οταν τα βαζω και παιζουν..
Btw εχω και τα z5550 και σε πληροφορω οτι μπροστα στα monitor ακουγονται σαν ηχειακια κινητου οσον αφορα την ποιοτητα παντα παρολο που ειμαι και εγω μπασακιας.
Μην με παρεξηγεις,τα γουσταρω πολυ τα z5500,τα θεωρω σαν μια απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει τα τελευταια χρονια αλλα μπροστα στα krk ειναι κλασεις πιο κατω!
Εχουν μεινει πλεον για να δουλευουν σε ταινιες και games!

068gs.jpg

069ic.jpg

Last edited:
Προσπάθησε να τοποθετήσεις τα ηχεία σε πιο ελεύθερη θέση στον χωρο χρησιμοποιώντας πιο μακρυά καλώδια απο το υπάρχων σετ απ για να δεις πως συμπεριφέρονται

Μόλις απόψε κατάφερα να δω τη φωτογραφία του χώρου σου, καθώς τις προηγούμενες μέρες έμπαινα στο forum μόνο από κινητό και δεν μπορούσα.

Για όνομα!

Καλά, δεν είναι δυνατόν να τοποθετήσεις τα ηχεία πάνω στο γραφείο, δεξιά κι' αριστερά από την οθόνη; Σε διαβεβαιώνω, ότι αν το κάνεις θα έχεις χίλιες φορές καλύτερο ήχο. Τι να πω...

Και κάτι ακόμα: Κάπου στην αρχή του νήματος αναφέρεις κάποιο Sub της Magnat. Ελπίζω να μην είναι συνδεδεμένο. Με κανένα τρόπο και σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να μπει Sub μ' αυτά τα ηχεία.

Θα σε παρακαλέσω να μας ενημερώσεις για τη συνέχεια...

Δυστυχώς αυτό που φαίνεται με τα βελάκια είναι ήδη πατέντα για να χωρέσει η οθόνη και έχει πάει όσο πιο αριστερά γίνεται. Το sub το έχω ίσα ίσα να ακούγεται, στο 20%. Επίσης αν έβρισκα κάποιο τρόπο να έμπαινε δεξιά από την οθόνη δεν θα μπορούσα να περάσω, μιας και είναι ήδη στενάχωρο το πέρασμα προς την πόρτα. Πάντως εδώ και μία εβδομάδα που παίζω από το Audirvana μπορώ να πω ότι τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα.

Δυστυχώς αυτό που φαίνεται με τα βελάκια είναι ήδη πατέντα για να χωρέσει η οθόνη και έχει πάει όσο πιο αριστερά γίνεται. Το sub το έχω ίσα ίσα να ακούγεται, στο 20%. Επίσης αν έβρισκα κάποιο τρόπο να έμπαινε δεξιά από την οθόνη δεν θα μπορούσα να περάσω, μιας και είναι ήδη στενάχωρο το πέρασμα προς την πόρτα. Πάντως εδώ και μία εβδομάδα που παίζω από το Audirvana μπορώ να πω ότι τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα.
Το sub να το αφαιρέσεις ΕΝΤΕΛΩΣ.
Είναι ασύμβατο με τον υπόλοιπο εξοπλισμό σου. Από την αρχή του νήματος υποψιάζομαι ότι αποτελεί την αιτία του κακού. Δεν γίνεται ένα φτηνό consumer Sub να ταιριάσει με τα Hi-End επαγγελματικά ηχεία που διαθέτεις. Δεν έχει κάν τις κατάλληλες ρυθμίσεις, για να συνδεθεί και να ταιριάξει μαζί τους. Το αποτέλεσμα θα είναι μία άνευ προηγουμένου σούπα στα χαμηλά.

Αλήθεια, στα πόσα Hz έχεις ρυθμίσει τη συχνότητα αποκοπής στο Sub; Κι' αυτήν πάλι πως στο καλό την υπολόγισες;

Τέλος πάντων αφαίρεσε το, έστω για δοκιμή μόνο και θα καταλάβεις τι εννοώ. Βάζω στοίχημα ότι θέλεις, πως εκεί βρίσκεται το μεγάλο λάθος.

Η σύνδεση σου πρέπει να είναι ως εξής:

Mac => Κάρτα ήχου Focusrite => Καλώδια 2 X Καρφί Jack ->XLR => Ηχεία ADAM

Τίποτε άλλο. Πουθενά αλλού. Ούτε εν σειρά, ούτε παράλληλα. Απολύτως.

Όταν πραγματοποιήσεις αυτή τη σύνδεση, τα ρυθμιστικά των ADAM θα τα έχεις στη θέση Flat. Αργότερα μπορείς να παίξεις με τα ρυθμιστικά των χαμηλών (λίγο). Αλλά κάνε πρώτα τη σύνδεση, ακριβώς όπως στην περιγράφω και μετά τα λέμε...

Υ.Γ. Κι' αν υποθέσουμε ότι μετά απ' όλα αυτά θα θες ακόμα Sub, για να κατέβεις ακόμα πιο χαμηλά -κάτι που μάλλον αποκλείεται- υπάρχει ένα και μόνο Sub, που μπορείς να βάλεις: Το δικό τους. Που είναι φτιαγμένο ειδικά για τα ADAM.

+1!!!!!!!!

ουτε το sub!!!!!!!!!!

Είναι ασύμβατο με τον υπόλοιπο εξοπλισμό σου. Από την αρχή του νήματος υποψιάζομαι ότι αποτελεί την αιτία του κακού. Δεν γίνεται ένα φτηνό consumer Sub να ταιριάσει με τα Hi-End επαγγελματικά ηχεία που διαθέτεις. Δεν έχει κάν τις κατάλληλες ρυθμίσεις, για να συνδεθεί και να ταιριάξει μαζί τους. Το αποτέλεσμα θα είναι μία άνευ προηγουμένου σούπα στα χαμηλά.

Αλήθεια, στα πόσα Hz έχεις ρυθμίσει τη συχνότητα αποκοπής στο Sub; Κι' αυτήν πάλι πως στο καλό την υπολόγισες;

Τέλος πάντων αφαίρεσε το, έστω για δοκιμή μόνο και θα καταλάβεις τι εννοώ. Βάζω στοίχημα ότι θέλεις, πως εκεί βρίσκεται το μεγάλο λάθος.

Όταν πραγματοποιήσεις αυτή τη σύνδεση, τα ρυθμιστικά των ADAM θα τα έχεις στη θέση Flat. Αργότερα μπορείς να παίξεις με τα ρυθμιστικά των χαμηλών (λίγο). Αλλά κάνε πρώτα τη σύνδεση, ακριβώς όπως στην περιγράφω και μετά τα λέμε...

Υ.Γ. Κι' αν υποθέσουμε ότι μετά απ' όλα αυτά θα θες ακόμα Sub, για να κατέβεις ακόμα πιο χαμηλά -κάτι που μάλλον αποκλείεται- υπάρχει ένα και μόνο Sub, που μπορείς να βάλεις: Το δικό τους. Που είναι φτιαγμένο ειδικά για τα ADAM.

ΟΚ ΟΚ ΟΚ με έπεισες. Το αποσύνδεσα το sub. Το θέμα μου μάλλον όμως δεν πρέπει να είναι τα πολύ πολύ χαμηλά αλλά κάποιες συχνότητες μεσαίες προς χαμηλές. Εκεί υπάρχει το βουητό. Το sub ήταν συνδεδεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες του καταστήματος που αγοράστηκε. Με ένα μόνο καλώδιο RCA στην κάρτα μου. Τα έβαλα όλα flat. Κατεβάσω σε flac το zombie των cranberries που ακούγεται πάρα πολύ χάλια και τεστάρω.

Απάντηση: Re: Μα τι κάνω λάθος;

ΟΚ ΟΚ ΟΚ με έπεισες. Το αποσύνδεσα το sub. Το θέμα μου μάλλον όμως δεν πρέπει να είναι τα πολύ πολύ χαμηλά αλλά κάποιες συχνότητες μεσαίες προς χαμηλές. Εκεί υπάρχει το βουητό. Το sub ήταν συνδεδεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες του καταστήματος που αγοράστηκε. Με ένα μόνο καλώδιο RCA στην κάρτα μου. Τα έβαλα όλα flat. Κατεβάσω σε flac το zombie των cranberries που ακούγεται πάρα πολύ χάλια και τεστάρω.

Αφού κάνεις που κάνεις τον κόπο,θα δοκιμάσεις και κάτι άλλο;
Προσπάθησε έστω και με την παρούσα τοποθέτηση,να σταθείς σε ίσες αποστάσεις από τα ηχεία,έστω και όρθιος (τιμωρία) σε ένα νοητό ισόπλευρο τρίγωνο.
Για να δούμε αν θα δεις διαφορά...

Re: Απάντηση: Re: Μα τι κάνω λάθος;

Αφού κάνεις που κάνεις τον κόπο,θα δοκιμάσεις και κάτι άλλο;
Προσπάθησε έστω και με την παρούσα τοποθέτηση,να σταθείς σε ίσες αποστάσεις από τα ηχεία,έστω και όρθιος (τιμωρία) σε ένα νοητό ισόπλευρο τρίγωνο.
Για να δούμε αν θα δεις διαφορά...

Εννοείται πως το έχω κάνει...δεν βλέπω καμία απολύτως διαφορά. Και πολύ πιο μακρυά έχω κάτσει. Το κομμάτι κατέβηκε σε 850kbps και ο μπασίστας ακούγεται σαν να έχει βάλει μια σακούλα στους ενισχυτές του :) Χμμ...Είναι τα πάντα flat...το Audirvana έτσι κι αλλιώς δεν έχει equalizer.

Δεν είναι μόνο το Sub. Αλλά είναι το πρώτο βήμα, ώσπου να βρούμε τη λύση.
Sub, έτσι κι' αλλιώς δεν το χρειάζεσαι. Ούτε ωφελεί σε τίποτα στην προκειμένη περίπτωση.

Η τοποθέτηση των ηχείων σου, όπως τα βλέπουμε στη φωτογραφία που δίνεις, μου δίνει την εντύπωση ότι εκτός από τη διαλυμένη στερεοφωνική εικόνα (απόλυτα φυσικό) μπορεί να προκαλεί και ακυρώσεις σε κάποιες συχνότητες, αλλά όπως είπαμε: ένα-ένα.

Το Zombie των Cranberries.

Υποθέτω, εννοείς αυτό:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το ακούω αυτή τη στιγμή από το το απλό μου NetBook μ' ένα ζευγάρι καλά, αλλά οικονομικά ακουστικά (AKG K77).

Θα ήθελα να κάνεις το ίδιο. Να το ακούσεις κι' εσύ, τόσο από τα ηχεία σου, όσο και από τα ακουστικά σου (πρέπει να έχεις κάποιο καλό ζευγάρι, αν θυμάμαι καλά). Και να μας περιγράψεις κατόπιν ποιές οι διαφορές, ή μάλλον πού νομίζεις ότι αναπαράγεται λάθος.
Και μετά πάλι βλέπουμε.

Ερωτήσεις:

- Δοκίμασες -έστω πειραματικά, για μία μόνο φορά- το σύστημα σου (Υπολογιστή-Κάρτα ήχου-Ηχεία) σε κάποιο άλλο χώρο, όπως είχες πει;

- Έχεις δοκιμάσει ν' αντιστρέψεις τα κανάλια, δεξί μ' αριστερό; Ν' αποκλείσουμε την μάλλον απίθανη περίπτωση ελαττωματικού μηχανήματος.

Αυτά προς το παρόν.

Περιμένουμε...

Έβαλα αρκετά κομμάτια γιατί το συγκεκριμένο έχει πολύ βρωμιά και δεν ήταν ξεκάθαρα τα πράγματα. Γενικώς με τα ακουστικά ακούω μια χαρά. Ευχάριστα. Και με τα ηχεία ευχάριστα ακούω αλλά κάποια σημεία του κομματιού μου μπαίνουν από τη μύτη και όχι από τα αφτιά. Έχει τόσο μπούκωμα που δεν αντέχουν άλλο τα αυτιά. Και τώρα θα γίνω πιο συγκεκριμένος. Πείτε μου πως ακούτε αυτό το κομμάτι στο 1:18 http://www.youtube.com/watch?v=j5tWKDH-I0s
Η νότα που παίζει το κόντρα μπάσο σε αυτό το δευτερόλεπτο απλά δεν ακούγεται από τα ηχεία. Ενώ από τα ακουστικά είναι μια χαρά. Μιλά για την νότα που ακούγεται ακριβώς όταν μπαίνει από 1:17 σε 1:18. Όποιο κομμάτι και αν έχει αυτή τη συχνότητα απλά κλείνω τα αυτιά μου. Άμα δυναμώσω κιόλας...εκεί το πράγμα δεν παλεύεται!

Το παραπάνω κομμάτι είναι δύσκολο, όπως το ακούω τώρα, ακόμα και με ακουστικά.
Δεν έχω απόψε χρόνο να δοκιμάσω με άλλο set-up, (άλλα ακουστικά, άλλες πηγές, σε διάφορα κανονικά συστήματα κλπ). Επιφυλάσσομαι να το κάνω αύριο-μεθαύριο κάποια στιγμή και θα σε ενημερώσω.

Μιά πρώτη εκτίμηση όμως αρχίζει να βγαίνει. Οι νότες και οι αντίστοιχες συχνότητες που λες ότι ενοχλούν, συμπίπτουν με τις συχνότητες που συντονίζεται ο χώρος σου. Πρέπει να έχεις στάσιμα κύματα κάπου μεταξύ 90-110 Hz. Και επειδή ο χώρος σου έχει σχήμα κανονικού κύβου, αν θυμάμαι καλά, το φαινόμενο ενεργεί πολλαπλασιαστικά στο μέγιστο βαθμό. Πρόσθεσε το γεγονός ότι έχεις κολλήσει τα ηχεία σου στον πίσω τοίχο (θέλουν μία απόσταση τουλάχιστον 40-50 εκατοστά, για ν' "αναπνεύσουν"), που αυξάνει το φαινόμενο. Πρόσθεσε και το γεγονός ότι είναι τοποθετημένα εντελώς ασύμμετρα και μάλιστα το ένα "βλέπει" σε άνοιγμα από τη μία πλάγια πλευρά (με πιθανές ακυρώσεις), δεν είναι καθόλου περίεργο, ότι έχεις τόσο σοβαρά προβλήματα.
Το γεγονός ότι εμφανίζονται μόλις ανεβάσεις λίγο την ένταση είναι και η απόδειξη. Μόλις δυναμώσεις λίγο ο χώρος συντονίζεται αμέσως.

Τέλος πάντων, θα ακούσω τα κομμάτια από αύριο και αλλού, όπως είπαμε και θα βεβαιωθώ.
Ως τότε ...υπομονή.

Και μην παραλείψεις να κάνεις και τις άλλες δοκιμές που έχουμε πει. -bye-

@μαστρο,μαλλον εχει να κανει νε ακυρωσεις του χωρου σου αν δεν ακους την νοτα.(εκτος κι αν αυτο που εννοεις ειναι οτι ακουγεται χαλια)Εγω το ακουω οκ και το συστημα μου στον υπολογιστη δεν ειναι και κατι σπουδαιο.
Για το σχολιο σου για ηχους που μπαινουν απο την μυτη και οχι απο τα αυτια δεν ειχα τετοια εμπειρια ακομη..... :ears::laugh:

Last edited:
Λοιπόν φίλε,

ύστερα και από τα τελευταία post σου, εγώ είμαι απόλυτα βέβαιος ότι τα μηχανήματα και οι συνδέσεις σου ειναι μια χαρά και το πρόβλημα σου ειναι ο χώρος και μόνο αυτός.
Και εγώ αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου. Σε πολύ συγκεκριμένες συχνότητες ακούγεται ένα βουητό αντί να ακούσω την νότα. Μπουκώνουν τα αυτιά σαν να είμαι κάτω απο το νέρο στιγμιαία. Ενα ημιτόνιο υψηλότερα ή χαμηλότερα δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά στην συγκεκριμένη νότα άστα να πάνε.

Για να σου διαλυθεί και εσένα η οποιαδήποτε αμφιβολία ,κάποια στιγμή κανε τον κόπο και βάλτα στο σαλόνι να παίξουν για να δεις οτι δεν θα έχεις πρόβλημα (ή αν έχεις πρόβλημα το πιθανότερο ειναι να έχει μετατοπιστεί σε άλλες νότες το πρόβλημα).

Αφού το διαπιστώσεις και εσύ ότι ο χώρος σου είναι το πρόβλημα σου, ψήσε ένα ελληνικό καφεδάκι, γέμισε μία από τις καπνοσύριγγες σου με τον αγαπημένο σου καπνό (εγώ γουστάρω Βιρτζίνιες αλλά και στα εγγλέζικα χαρμάνια δεν λέω όχι) και σκέψου τις εναλλακτικές σου.
ετσι όπως το βλέπω εγώ έχεις τουλάχιστον τις παρακάτω εναλλακτικές:
1. αποδέχεσαι το πρόβλημα και περιμένεις μέχρι να έρθει η ώρα να την κοπανήσεις σε άλλον χώρο. Δεν πουλάς τίποτα, δεν αλλάζεις τίποτα, γιατί αυτά που έχεις είναι καλά κομμάτια και όταν πας σε άλλον χώρο μεγαλύτερο θα μουτζώνεις τον εαυτό σου που τα πούλησες.
2. δεν αποδέχεσαι το πρόβλημα και θες σήμερα οχι σε κάποια στιγμή στο μέλλον, να ακούς μουσική από ηχεία χωρίς να σπάζεσαι όταν σκάνε αυτές οι ρημάδες οι νότες οπότε:
...α. ξαναγυρνάς σε μικρά ηχειάκια τα οποία δεν θα διεγείρουν τον χώρο σου και τα adam είτε τα βάζεις σε καμια κουτα να περιμένουν να κάνουν εμφάνιση του ξανά οταν μετακομίσεις είτε τα σπρώχνεις
...β. επιχειρείς να διορθώσεις την ακουστική του δωματίου με:
.......Ι. μπασοπαγίδες κλπ υλικά. Φοβαμαι όμως οτι δεν θα καταφέρεις και πολλά μονο σου. ειναι άλλο να θες να κόψεις τις πολλές ανακλάσεις και άλλο να καταπολεμίσεις ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα. Για το 2ο χρειάζονται πολύ στοχευμένες ενέργειιες που πολύ δυσκολα θα τι κάνεις κάποιος από τύχη.
.......ΙΙ. ψηφιακή ισοστάθμιση χώρου. Μην περιμένεις θαύματα αλλά κάτι ίσως κάνει. Ριξε μια ματιά και ένα σχετικό googlαρισμα πχ σε αυτό http://www.krksys.com/krk-ergo.html
.......ΙΙΙ. Συνδιασμός των δύο προηγούμενων μεθόδων.

Αυτά από εμένα. καλο βραδυ.