Μα τι κάνω λάθος;

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος να μην ακούγονται όλες οι συχνότητες σε οποιονδήποτε χώρο.

Ο τρόπος για να ακούσουμε τις πολύ χαμηλές είναι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στα modes που βρίσκονται σε λίγο μεγαλύτερες συχνότητες. Είτε παθητικά είτε με EQ. To link που έδωσα δείχνει ακριβώς αυτό: ότι στο συγκεκριμένο μικρό δωμάτιο (22τμ) υπαρχει μετρήσιμο οutput σε όλες οι συχνότητες, απλά "κυριαρχούν" τα modes που έχουν πολύ υψηλότερη στάθμη.

Last edited:
μα ο χώρος σου είναι ο ορισμός αυτού που λέμε treated room.
Ο φίλος μας δεν έχει κάτι τέτοιο.

και 22 τμ είναι εντελώς διαφορετικός (χαοτικά) κόσμος από τα 9 ή τα 10.
Συχνότητες κάτω των 50 κύκλων δεν μπορούν να αναπτυχθούν πλήρως.

Και εγώ στον δικό μου χώρο με ψηφιακή διόρθωση και δυναμικό eq κατάφερα να ακούσω αυτά που ήθελα και να ανεβάσω γύρω στα 115 db κορυφές...αλλά δεν κετέληξα εκεί τελικά.
Μπορεί να υπάρχει output σε πιό χαμηλές συχνότητες αλλά υπάρχουν και κάποια όρια. Σίγουρα θα ήθελα να ακούσω και 18 και 22 κύκλους στο χώρο μου, αλλά μπορώ και χωρίς αυτούς.

anyway είμαστε ot

Οι αρχές της ακουστικής δεν απαγορεύουν τις χαμηλές συχνότητες να αναπτυχθούν σωστά σε μικρούς χώρους. Δεν υπάρχει κάποιος φυσικός νόμος που να θέτει κάποιο συχνοτικό όριο ως συνάρτηση του όγκου του δωματίου κάτω από το οποίο εξασθενεί το output.

Ένας άλλος λόγος που κατά τη γνώμη μου έχει οδηγήσει σε αυτή την εσφαλμένη πεποίθηση είναι ότι συχνά ακούγονται περισσότερο από ότι θα έπρεπε οι πολύ χαμηλές συχνότητες σε μεγάλους χώρους κάτι που μας δημιουργεί μία εσφαλμένη "αναφορά" για το πως πρέπει να ακούγονται. Αυτό συμβαίνει γιατί σε μεγάλους χώρους συχνά υπάρχουν modes στην πρώτη οκτάβα. Η σωστή αναφορά είναι η στάθμη που ακούμε τις πολύ χαμηλές με ακουστικά.

Last edited:
Με μία 4ωρη ματιά καταλήγω στο Schiit Bifrost χωρίς το USB έτσι ώστε να βγει πιο οικονομικά. Μπορούμε να το πάρουμε από Ευρώπη όμως;

Βλέπω πως είσαι από Πειραιά,έτσι;
Έχεις λοιπόν κάθε δυνατότητα να ΑΚΟΥΣΕΙΣ πριν αγοράσεις.
Γιατί δεν κανονίζεις λοιπόν να ακούσεις τόσα και τόσα που υπάρχουν διαθέσιμα για ακρόαση δίπλα σου και μετά να αποφασίσεις;
Αν ήταν να γίνεται με 4 ή 40 ώρες διάβασμα θα ήταν εύκολο...
Αφού τον σκοπό τον έχεις,κανείς δεν θα σου αρνηθεί να ακούσεις και γιατί όχι,να πάρεις και στο σπίτι σου κάποια μετά από συμφωνία και καταβολή κάποιας εγγύησης που θα σου επιστραφεί άμα την παράδοση.
Ευχαριστήσου το γαμώτο,το ψάξιμο έχει πλάκα...

ΟΚ!!!! Φυσικά και να ακούσω. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα; Σε ποιο κατάστημα; PM please!

Απάντηση: Re: Μα τι κάνω λάθος;

ΟΚ!!!! Φυσικά και να ακούσω. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα; Σε ποιο κατάστημα; PM please!

Φυσικά και υπάρχει.Όλα τα καταστήματα του χώρου πιστεύω προσφέρουν ακρόαση αν σε ενδιαφέρει κάτι.
Εγώ δεν πρόκειται να σου προτείνω κατάστημα,δεν ξέρω απολύτως κανέναν προσωπικά,δεν θέλω όμως να αδικήσω και κάποιο κατάστημα.
Με μια πολύ μικρή έρευνα στο νετ,αν πατήσεις "σελίδες από Ελλάδα" θα σου βγάλει τις αντιπροσωπείες και τα καταστήματα.
Κάνε τα τηλεφωνά σου,κλείσε τα ραντεβού σου και καλή διασκέδαση!

Πιστεύω μέσα στο όριο των 300-400 . Βρήκα πάντως το Schiit σε ένα Γαλλικό e-shop που στέλνει Ελλάδα.

Απάντηση: Re: Μα τι κάνω λάθος;

Πιστεύω μέσα στο όριο των 300-400 . Βρήκα πάντως το Schiit σε ένα Γαλλικό e-shop που στέλνει Ελλάδα.

Με αυτά τα χρήματα μπορείς να πας και σε κάτι μεταχειρισμένο (αφού το ελέγξεις ενδελεχώς),υπάρχουν πολύ καλές ευκαιρίες στις αγγελίες εδώ κατά καιρούς.

δεν νομιζω πως πρέπει, ΑΝ καταλίξεις στο Bifrost, να το πάρεις χωρις usb
πως θα το συνδεσεις στο mac;
με οπτική; η οπτική δεν θα έχει καμια σχέση σε ποιοτητα με την usb με την usb σαφως να υπερέχει
ασε που δεν θα μπορεις να αξιοποιησεις όλες τις δυνατοτητες του dac μιας και παιζει μεχρι 24/192 που απο την οπτική ΔΕΝ. Οχι πως εχει κ πολύ σημασια δλδ αλλα αν ειναι να εχεις την δυνατοτητα να ακουσεις κατι σε υψηλή αναλυση γιατι να μην την αξιοποιείς;
Αλλα εσυ δεν ελεγες πως θες και εισοδους οργανων κλπ; ... αυτο σημαινει επαγγελματικό interface! Απο την στιγμή που εχεις mac δες και αυτο http://www.thomann.de/gr/tc_electronic_impact_twin.htm εχει f/wire το mac σου ναι;

δεν νομιζω πως πρέπει, ΑΝ καταλίξεις στο Bifrost, να το πάρεις χωρις usb
πως θα το συνδεσεις στο mac;
με οπτική; η οπτική δεν θα έχει καμια σχέση σε ποιοτητα με την usb με την usb σαφως να υπερέχει
ασε που δεν θα μπορεις να αξιοποιησεις όλες τις δυνατοτητες του dac μιας και παιζει μεχρι 24/192 που απο την οπτική ΔΕΝ. Οχι πως εχει κ πολύ σημασια δλδ αλλα αν ειναι να εχεις την δυνατοτητα να ακουσεις κατι σε υψηλή αναλυση γιατι να μην την αξιοποιείς;
Αλλα εσυ δεν ελεγες πως θες και εισοδους οργανων κλπ; ... αυτο σημαινει επαγγελματικό interface! Απο την στιγμή που εχεις mac δες και αυτο http://www.thomann.de/gr/tc_electronic_impact_twin.htm εχει f/wire το mac σου ναι;

OK, κατανοητό με το USB, το χρειάζομαι! Το mac μου δεν έχει firewire, είναι το νεότερο μοντέλο με τα 2 thunderbolt, αλλά πιστεύω δεν χρειάζεται να αλλάξω κάρτα, εκτός αν δεν κατάλαβα καλά. Αφού τις εισόδους τις έχω όπως είπε και κάποιος πιο πριν γιατί να μην εκμεταλλευτώ όλο το ποσό που διαθέτω στην αναλογικοποίηση του σήματος. Θεωρητικά ένα DAC 350 θα πρέπει να έχει πολύ καλύτερο ήχο από την κάρτα που μου προτείνεις.

Μα αν ήταν για επαγγελματικό δεν παίρνει την ΕΜU 0404 που είναι και δοκιμασμένη και 24/96 (με το μακ,24/192 με τα Windows) κι έχει και τα μισά;
Αν δώσει κι αυτή που έχει τώρα,μία η άλλη θα του έρθει και θα έχει μια χαρά ήχο.

Πάρε υπόψη σου και το εξής...Οσο ανεβαίνεις σε επίπεδο μηχανημάτων,κακές ηχογραφήσεις που πρίν δεν σε προβλημάτιζαν δεν θα ακούγονται,θα σε απωθούν...

Πιστεύω,ότι σε σημαντικό βαθμό ήδη σου συμβαίνει.

Επομενως,πρωτίστως αναβάθμισε και το τι ακούς...Σκουπίδια βάζεις-σκουπίδια βγάζεις...

Πάρε υπόψη σου και το εξής...Οσο ανεβαίνεις σε επίπεδο μηχανημάτων,κακές ηχογραφήσεις που πρίν δεν σε προβλημάτιζαν δεν θα ακούγονται,θα σε απωθούν...

Πιστεύω,ότι σε σημαντικό βαθμό ήδη σου συμβαίνει.

Επομενως,πρωτίστως αναβάθμισε και το τι ακούς...Σκουπίδια βάζεις-σκουπίδια βγάζεις...

+1000
Του το είπα κι εγώ σε προηγούμενο ποστ αλλά μάλλον το αγνόησε....

Μανια με αυτη την impact twin...
Εδω του λεμε του ανθρωπου να γλυτωσει απο τα adc και παλι στην ιδια λουμπα?

Λοιπον
Ακου να δεις
Πριν κανεις οτιδηποτε βρες τροπο να ακουσεις απο την οπτικη του μακ
Μετα το ξσνασυζηταμε.

Και ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ

Μανια με αυτη την impact twin...
Εδω του λεμε του ανθρωπου να γλυτωσει απο τα adc και παλι στην ιδια λουμπα?
Δεν ειναι μανια... του την προτεινα μιας και ειπε πως θελει να συνδεει και οργανα στο μηχανακι που θα πάρει!!
Εμενα μ' αρεσει και ο ηχος της, αν την εχεις ακουσει και δεν σου αρεσει πες το...