mac mini ή Pc για μουσική

bassman2

Established Member
4 January 2013
163
έχεις κανείς δοκιμάσει και τους 2 συνδυασμούς στα ίδια μηχανήματα; εγώ δεν είχα ποτε mac αλλά ακούω πολλά για το audirvana.
Σε pc έχω καταλήξει ότι το jriver έχει τον καλύτερο ήχο και μέχρι τώρα με nas συνεργάζεται πολύ καλά.Και το foobar είναι εξίσου καλό αλλά από οργάνωση είναι λίγο πίσω.

αξίζει κανείς να μεταβεί σε mac mini;επίσης to itunes δεν παίζει flac άρα ούτε το audirvana / amarra;(αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε)

Mac Mini και δεν θa ξανακοιτάξεις πίσω. Η εργονομία η ευκολία και η σταθερότητα του για την δουλειά που το θές κάνουν τα αντίστοιχα pc να φαντάζουν υλοποιήσεις της λίθινης εποχής.
Το Αudirvanna είναι το καλύτερο software αναπαραγωγής αυτήν την στιγμή και σε ήχο και σε λειτουργικότητα αφού παίζει τα πάντα χωρίς πολλά πολλά ενώ στοιχίζει ελάχιστα, πρόσφατα βραβεύτηκε ως product of the year στο computer audiophlie. http://www.computeraudiophile.com/content/509-2012-product-year-readers-choice/

Mac Mini και δεν θa ξανακοιτάξεις πίσω. Η εργονομία η ευκολία και η σταθερότητα του για την δουλειά που το θές κάνουν τα αντίστοιχα pc να φαντάζουν υλοποιήσεις της λίθινης εποχής.
Το Αudirvanna είναι το καλύτερο software αναπαραγωγής αυτήν την στιγμή και σε ήχο και σε λειτουργικότητα αφού παίζει τα πάντα χωρίς πολλά πολλά ενώ στοιχίζει ελάχιστα, πρόσφατα βραβεύτηκε ως product of the year στο computer audiophlie. http://www.computeraudiophile.com/content/509-2012-product-year-readers-choice/

Θα πρότεινα να μην είμαστε απόλυτοι αν και είμαι και ο ίδιος μακάκιας... το λέω γιατί η συνέργεια των Windows players με tablets ή ότι άλλο παπατζιλίκι είναι μεγάλη βοήθεια και απογειώνει την εργονομία και την πρακτικότητα... πράγμα που δεν βλέπω να συμβαίνει το ίδιο στα Μπιγκ Μακ μας.

Για το Audirvana δλδ ΔΕΝ υπάρχει κάποιο app να μπορείς να το ελέγξεις από κάποιο τηλέφωνο/tablet από τον καναπέ σου... ένα τυχαίο παράδειγμα αναφέρω.

Κατά την άποψή μου, σε επίπεδο players, δεν υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα στην πλατφόρμα των Mac.
Διαφορές υπάρχουν όμως στις υλοποιήσεις του hardware... όπως οι USB θύρες... ή το γεγονός πως μπορείς να "απομονώσεις" το μηχάνημα εντελώς από άλλες λειτουργίες και να λειτουργεί μόνο ο player, πράγμα που σημαίνει πως κατά την αναπαραγωγή το μηχάνημα δεν τραβάει πόρους για άλλες εργασίες... μερικά παραδείγματα αναφέρω...

Αν είσαι ικανοποιημένος από το PC σου, εγώ κατά την γνώμη μου θα σου έλεγα να κρατήσεις τα λ7 σου.

:ernaehrung004:

μάλιστα,όμως βασίζεται απάνω στο Itunes; αυτό σημαίνει ότι δεν παίζει flac; ισχύει; έχει εκδόσεις διαφορετικές όπως το amarra (hifi,απλή) και πόσο κοστίζει;

και κάτι άλλο οι εκδόσεις mac mini late 2012(έχουν ενσωματωμένο intel hd graphics 4000) μπορούν να παίξουν full hd 1080p 30fps απροβλημάτιστα;;έχει δοκιμάσει κανείς;

Εξαρτάται , μια χαρά λύσεις υπάρχουν και σε HTPC
Άλλοι στήνουν μεγάλα στιβαρά HTPC με win και για ταινίες κ.ο.κ.
Άλλοι linux boxes περιλαμβανομένου και των περισσότερων hi end κατασκευαστών
Κ.ο.κ.
Γενικά ψάξε για καλή τιμή και όχι αρχαίο mac mini εάν ψάχνεις μτχ

μάλιστα,όμως βασίζεται απάνω στο Itunes; αυτό σημαίνει ότι δεν παίζει flac; ισχύει; έχει εκδόσεις διαφορετικές όπως το amarra (hifi,απλή) και πόσο κοστίζει;

Όχι, δεν βασίζονται στο iTunes. Κάποια software players απλώς έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν με το iTunes (integration).
Κατά τα άλλα... όλα τα φορμά μπορούν να αναπαραχθούν κανονικά και ανεξαρτήτως iTunes.

Προσωπικά ακούω μουσική απο PC με JRiver και foobar και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Με σωστό στήσιμο των προγραμμάτων, drivers κτλ μπορείς να ικανοποιηθείς σε μεγάλο βαθμό. Πάντως, επειδή τρέφω μεγάλη αγάπη για Apple προιόντα, θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω κάτι σε mac (μάλλον κάτι σε mac mini για οικονομικούς λόγους) και όλα αυτά για την απλότητα, λειτουργικότητα, σταθερότητα του macOS περιβάλλοντος.

Ελπίζω σύντομα λοιπόν να αποκτήσω και ένα mac mini στην αλυσίδα των πηγών μου.

-bye-

έχω μακ μίνι, αλλά δεν ξέρω να απαντήσω.
Αφ ενός διότι είναι αρχαίο, αφ ετέρου χρησιμοποιώ το squeezebox και το μακμινι παίζει ρολο γαιδουριού, δηλαδή φοράει τον σερβερ του squeezebox.
Όταν υπάρχουν προβλήματα μετακομίσεων, εγκαταστάσεων, επεμβάσεων γυρνάω για λίγο σε foobar - jriver και είμαι ευχαριστημένος επίσης.
Όμως δεν θα σκεφτόμουν ποτέ την ιδέα να αγγίξω ξανά itunes και φυσικά υπάρχει το πρόβλημα με τα flac.

Θα έλεγα να κάτσεις εκεί που είσαι.

Όμως δεν θα σκεφτόμουν ποτέ την ιδέα να αγγίξω ξανά itunes και φυσικά υπάρχει το πρόβλημα με τα flac.

Πρόβλημα του iTunes με τα flac εννοείς, σωστά?

ναι.
(υποθέτω).

τελευταία φορά που ασχολήθηκα μαζί του πριν από 5 χρόνια δεν διάβαζε.

ναι.
(υποθέτω).

τελευταία φορά που ασχολήθηκα μαζί του πριν από 5 χρόνια δεν διάβαζε.

Διαβάζει πλέον μέσω τρίτων.
Πάντως όντως, καλό είναι να μην σχοληθεί κάποιος με το iTunes για αναπαραγωγή.

αρα μου επιβεβαιώνετε ότι το Itunes δεν παιζει flac.αυτό σημαίνει ότι δεν θα παίζει και το audirvana kai to amarra εφόσον βασίζονται στο Itunes;

κάτι τέτοιες ιδιαιτερότητες ίσως προκαλέσουν εκνευρισμό και ποιος ξέρει κατά την χρήση του τι άλλο μπορεί να βρεθεί σε κάποιον που έχει μάθει με windows.....αλλά βλέπω πολλά προγράμματα που είνια αποκλειστικά για Mac fidelia,amarra,audirvana και αν δεν κάνω λαθος και jriver;

και επιίσης οι εκδόσεις mac mini late 2012(έχουν ενσωματωμένο intel hd graphics 4000) μπορούν να παίξουν full hd 1080p 30fps απροβλημάτιστα;;έχει δοκιμάσει κανείς;

αρα μου επιβεβαιώνετε ότι το Itunes δεν παιζει flac.αυτό σημαίνει ότι δεν θα παίζει και το audirvana kai to amarra εφόσον βασίζονται στο Itunes;

κάτι τέτοιες ιδιαιτερότητες ίσως προκαλέσουν εκνευρισμό και ποιος ξέρει κατά την χρήση του τι άλλο μπορεί να βρεθεί σε κάποιον που έχει μάθει με windows.....αλλά βλέπω πολλά προγράμματα που είνια αποκλειστικά για Mac fidelia,amarra,audirvana και αν δεν κάνω λαθος και jriver;

και επιίσης οι εκδόσεις mac mini late 2012(έχουν ενσωματωμένο intel hd graphics 4000) μπορούν να παίξουν full hd 1080p 30fps απροβλημάτιστα;;έχει δοκιμάσει κανείς;

bassman2 διάβασε προσεκτικότερα... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΜΑ στα Mac.
Όλα τα προγράμματα που αναφέρεις παίζουν κανονικότατα τα πάντα.
Δεν ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ στο iTunes. Απλώς κάποια μπορούν να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ με το iTunes.

Το iTunes --> ΞΕΧΝΑ ΤΟ. Σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Λές τόσος κόσμος που παίζει μουσική από Mac να μην ακούει Flac ή ότι άλλο? :ernaehrung004:

Συμπτωματικά χθες είχα την ευκαιρία να περιεργαστώ τον τρόπο που εργάζεται ένα Mac (όχι αρχαίο)με τον Audinirvana και το πως συμπεριφέρεται σε σύνδεση με ένα ipad.
Κατ' αρχήν η όλη κατάσταση ήταν δύσχρηστη.
Κατά δεύτερον,κάθε φορά που συνδεόταν κατανάλωνε σταθερά το 89-91% των πόρων του επεξεργαστή του Mac.(Δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι τόσο παράξενο απ' την στιγμή που και τα δυο μηχανάκια διαθέτουν επεξεργαστές,δεν καταλαβαίνω καν τον λόγο που συνέβαινε.)
Κατά την λειτουργία του player,απέμεναν μόνο 75 Mb ελεύθερης μνήμης εκ των 4 γίγα που είχε με αποτέλεσμα να ρίχνει την ανάλυση της οθόνης ώστε να μπορεί να εξοικονομεί πόρους.
Δεν ξέρω δηλαδή τι θα συνέβαινε αν ήταν να αναπαράγει κάποιο απαιτητικό βίντεο.
Βρισκόμουν προ των πυλών για την απόκτηση ενος Μακ,τώρα θα το σκεφτώ πολύ με αυτά που είδα...
Απ' την στιγμή που ένα απλό iphone και το Foobar,μέσω του MonkeyMote,συνδέομαι σε δευτερόλεπτα και ελέγχω τα πάντα ακόμα κι από δυο δωμάτια μακριά,θα πρέπει να βρω κάτι πολύ πιο εύχρηστο πλέον για να πω πως αλλαξοπιστώ.

Έχει το κλασικό πρόβλημα να λοκάρει στα 23.976 fps

Re: Απάντηση: mac mini ή Pc για μουσική

Συμπτωματικά χθες είχα την ευκαιρία να περιεργαστώ τον τρόπο που εργάζεται ένα Mac (όχι αρχαίο)με τον Audinirvana και το πως συμπεριφέρεται σε σύνδεση με ένα ipad.
Κατά δεύτερον,κάθε φορά που συνδεόταν κατανάλωνε σταθερά το 89-91% των πόρων του επεξεργαστή του Mac.(Δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι τόσο παράξενο απ' την στιγμή που και τα δυο μηχανάκια διαθέτουν επεξεργαστές,δεν καταλαβαίνω καν τον λόγο που συνέβαινε.)
Κατά την λειτουργία του player,απέμεναν μόνο 75 Mb ελεύθερης μνήμης εκ των 4 γίγα που είχε με αποτέλεσμα να ρίχνει την ανάλυση της οθόνης ώστε να μπορεί να εξοικονομεί πόρους.
Βρισκόμουν προ των πυλών για την απόκτηση ενος Μακ,τώρα θα το σκεφτώ πολύ με αυτά που είδα...
Απ' την στιγμή που ένα απλό iphone και το Foobar,μέσω του MonkeyMote,συνδέομαι σε δευτερόλεπτα και ελέγχω τα πάντα ακόμα κι από δυο δωμάτια μακριά,θα πρέπει να βρω κάτι πολύ πιο εύχρηστο πλέον για να πω πως αλλαξοπιστώ.

Αυτό ήθελα να πώ στο πρώτο μου μήνυμα.
Κάπου χάνεις και κάπου κερδίζεις με τις πλατφόρμες Mac/PC.

Δατς λαϊφ εξάλλου... :afro:

Re: Απάντηση: mac mini ή Pc για μουσική

πολύ σημαντικές οι παρατηρήσεις σου.αυτό ρωτάω από κάποιον που τα εχει δει στην πράξη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: mac mini ή Pc για μουσική

πολύ σημαντικές οι παρατηρήσεις σου.αυτό ρωτάω από κάποιον που τα εχει δει στην πράξη.

Σημειωτέον,πως το συγκεκριμένο ήταν στημένο και προσανατολισμένο αποκλειστικά για την αναπαραγωγή μουσικής,δεν έτρεχε απολύτως τίποτα άλλο μέσα.
Και επάνω ήταν καρφωμένα απλώς η οθόνη,μια συστοιχία δίσκων,η Metric και ένα Bluetooth.
Να βάλω τώρα μια φώτο απ' το δικό μου που τρέχει 72 διεργασίες,2 οθόνες υψηλής ανάλυσης,ένα σκασμό περιφερειακά και πάει στο ρελαντί;

bassman2 διάβασε προσεκτικότερα... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΜΑ στα Mac.
Όλα τα προγράμματα που αναφέρεις παίζουν κανονικότατα τα πάντα.
Δεν ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ στο iTunes. Απλώς κάποια μπορούν να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ με το iTunes.

Το iTunes --> ΞΕΧΝΑ ΤΟ. Σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Λές τόσος κόσμος που παίζει μουσική από Mac να μην ακούει Flac ή ότι άλλο? :ernaehrung004:

αγαπητέ gojakla η λογική λέει ότι πρέπει να τα παίζει ολα.το θέμα είναι ότι δεν έχω ιδέα από mac και βλέπω ότι το itunes δεν παίζει flac.παράλληλα έχω αρκετά flac.επίσης έχω δει ότι τα audirvana kai amarra βασίζονται σε itunes και υπέθεσα ότι δεν παίζουν ούτε αυτά flac. κάτι έχω χάσει προφανώς.

Μείνε σε όσα σου γράφω.

Βγάζεις εντελώς από το κεφάλι σου το iTunes. Σαν να μην υπήρξε ποτέ βρε παιδί μου... :2thumb22sup: