Macro

Re: διαφορετικά macro

καινούργιες ασφαλώς όχι. Ebay... Αυτές για μοντούρα Νικον πάνε πάνω από 100-150 συνήθως και αν τις βρεις, όμως οι μ42 ειδικά ρωσικες-ανατολικογερμανικές είναι πολύ κοινές. Και με έναν απλό προσαρμογέα nikon F-m42 δίχως οπτικό στοιχείο κάνεις τη δουλειά σου, αφού στο μάκρο δεν σε νοιάζει η εστίαση στο άπειρο και η register distance.

Thx, θα το κοιτάξω, το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν έχω ψωνίσει ποτέ από eBay...

μην φοβάσαι, δεν θα πονέσεις... :grinning-smiley-043

....κι αν σ' αρέσει?

Σίγουρα σαν παλιός, δεν πονάς και σ' αρέσει :smile: :grinning-smiley-043 αλλά τρέχα γύρευε τις μικρολεπτομέρειες που καθορίζουν την ασφάλεια της συναλλαγής, τη διαπραγμάτευση, το ποιοί στέλνουν Ελλάδα, το πότε θα το παραλάβεις, το πως είναι καλύτερα να πληρώσεις, το ποιοί είναι αξιόπιστοι... και τον χρόνο της εξοικείωσης.

Online αγοράζω πολύ συχνά (όποτε τρέχω εδώ ψάχνοντας και δεν βρίσκω το μετανοιώνω), κάποια στιγμή σίγουρα θα δοκιμάσω και το ebay αλλά βιάζομαι κιόλας (ενδέχεται εκμετάλευση)...

Last edited:

Ίσως μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα κανονικό extension tube όπως λες, δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να πληρώνω 150 ευρώ ....

Ξέχνα τις τιμές που λες,
ebay, αυτή τη λέξη πρέπει να θυμάσαι.
Κοίτα πχ ex. tubes που βρήκα με πολύ πρόχειρο ψάξιμο.
Μη φοβάσαι το ebay , είδικά για τέτοια φτηνά ψιλοπράματα που είναι μικρό το ρισκο.

Μα και αυθεντικά της Νικον μπορείς να βρεις φθηνά. Πχ πόσο νομίζεις μπορεί να πάει ένας 55/3.5 macro + M2 extension? Με λίγη τύχη, όχι πάνω από 100 ευρώ.

Ξέχνα τις τιμές που λες,
ebay, αυτή τη λέξη πρέπει να θυμάσαι.
Κοίτα πχ ex. tubes που βρήκα με πολύ πρόχειρο ψάξιμο.
Μη φοβάσαι το ebay , είδικά για τέτοια φτηνά ψιλοπράματα που είναι μικρό το ρισκο.

Thx... το αγόρασα αυτό για πλάκα και για δοκιμή... μέχρι να κάνω register είχε λιγότερο από πέντε λεπτά για να λήξει και μόλις πρόλαβα (ευτυχώς είχα paypal λογαριασμό)! Το μαλί πήγε 12 ευρώ μαζί με ασφαλή αποστολή -καταξοδεύτηκα! :smile:

Λοιπόν πριν λίγα λεπτά έφυγε μία φυσούνα ρωσική για βιδωτούς φακούς, στις 4 λίρες! (βέβαια δεν ξέρω πόσα θα ήταν τα μεταφορικά, άντε καμία 10ριά λίγες μέγιστο)

Σε μια ταινία (2006 ή 2007) μια κοπέλα είχε ανοίξει ένα κατάστημα μεταχειρισμένων, αλλά όποιος ήθελε κάτι, το έβρισκε αυτή μέσω υπολογιστή στο e-bay, το παράγγελνε (αναλαμβάνοντας και την ευθύνη) και πήγαινε αυτός αργότερα και το παραλάμβανε βγάζοντας αυτή ποσοστά. Αφού όλοι δεν είμαστε online 100% κάτι τέτοιο θα έπιανε σίγουρα...

Θα κοιτάξω και για άλλα πράγματα πάντως...

Υ.Γ Άκουσα ότι ένας, ξεκινώντας να πουλάει και να αγοράζει μικροπράγματα και να τα μεταπουλάει ακριβότερα, έφτασε να πάρει σπίτι μέσω e-bay!

Κοίταξε, εάν υπολογίσεις ότι οι βιδωτοί φακοί τους τελευταίους 20 μήνες που ασχολούμαι πήραν τουλάχιστον 40% επάνω, θα μπορούσα εάν δεν τους έκανα συλλογή να έβγαζα ένα καλούτσικο κέρδος.

Thx... το αγόρασα αυτό για πλάκα και για δοκιμή... μέχρι να κάνω register είχε λιγότερο από πέντε λεπτά για να λήξει και μόλις πρόλαβα (ευτυχώς είχα paypal λογαριασμό)! Το μαλί πήγε 12 ευρώ μαζί με ασφαλή αποστολή -καταξοδεύτηκα! :smile:

Καλές δουλειές ;)
Έχε στο νου σου μόνο ότι από Hong kong αργούν οι παραλαβές,
ίσως να φαει και μήνα...

Κοίταξε, εάν υπολογίσεις ότι οι βιδωτοί φακοί τους τελευταίους 20 μήνες που ασχολούμαι πήραν τουλάχιστον 40% επάνω, θα μπορούσα εάν δεν τους έκανα συλλογή να έβγαζα ένα καλούτσικο κέρδος.

Μπαίνουμε που μπαίνουμε internet και χαζολογάμε, θα μπορούσαμε να βγάζουμε και κάνα φράγκο σαν χόμπυ!

Καλές δουλειές ;)
Έχε στο νου σου μόνο ότι από Hong kong αργούν οι παραλαβές,
ίσως να φαει και μήνα...

Τhx! Το γνωρίζω αυτό, έχω ξαναπάρει από Ασία μεριά (από εταιρία), γι' αυτό λέω "για πλάκα"...
To air-mail πάντα αργεί ούτως ή άλλως...

Last edited:

Μια και μου θύμισε ο SoTos τα extension tubes έψαξα τα δικά μου και τα ξέθαψα από το χρονοντούλαπο. Πρέπει να είναι πάνω από τρία χρόνια που τα χρησιμοποίησα τελευταία φορά.

Η μεγαλύτερη τους δυσκολία στην πράξη τελικά είναι το ελάχιστο βάθος πεδίου.

Η πρώτη είναι ένα φύλλο από γεράνι αφού πρώτα το έβρεξα με ένα ψεκαστήρι,
και η δεύτερη οι σπόροι στο κέντρο ενός τριαντάφυλλου.

attachment.php

attachment.php

Attachments

• close_up_ger.jpg
    close_up_ger.jpg
    141.2 KB · Views: 108
  • close_up_rose.jpg
    close_up_rose.jpg
    129.2 KB · Views: 108

Έτσι είναι. Το φ/16 είναι στάνταρ, δυστυχώς οι περισσότεροι φτάνουν μέχρι f/22 (και με τι ποιότητα), συνήθως μόνο οι πραγματικοί μάκρο έχουν f/32. Ο Sigma 105 πάει μέχρι f/45, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ....

Δε θα πέσει πολύ η ποιότητα από εκεί και πάνω;
Αυτές που ανέβασα πάντως είναι (μάλλον) f16.

Όχι απλά πέφτει, καταβυθίζεται. Πχ 1600 LW/PH στο f/16, 900 (!!!) στο f/32. Δες τα τεστ των φακών. Ελάχιστοι δίνουν πάνω από 1200 γραμμές στο f/32. Βασικά εγώ εάν θέλω μεγάλες μεγεθύνσεις φοράω τον MP-E 65/2.8 και τελείωσε. Στο 5x έχει υπερδιπλάσια ανάλυση από οποιαδήποτε από τις λύσεις που προτείνετε.

Να ρωτήσω λιγάκι για φυσούνες?

Έχει κανείς εμπειρία?

Πάιζει στο ebay μία Nikon PB-4 που από ό,τι καταλαβαίνω πρέπει να είναι κορυφή (μέχρι και tilt&swift κάνει η μπροστινή μοντούρα!).

Αλλά την βλέπω να βγαίνει τσουχτερή σε τιμή...
Για πείτε, για πείτε....

Να ρωτήσω λιγάκι για φυσούνες?

Έχει κανείς εμπειρία?

Πάιζει στο ebay μία Nikon PB-4 που από ό,τι καταλαβαίνω πρέπει να είναι κορυφή (μέχρι και tilt&swift κάνει η μπροστινή μοντούρα!).

Αλλά την βλέπω να βγαίνει τσουχτερή σε τιμή...
Για πείτε, για πείτε....

Αν και άσχετος, ψάχνοντας τελευταία, είδα ότι η PB-6 είναι η καλύτερη της Nikon αλλά ψιλο-εγκατέλειψα την ιδέα της φυσούνας (τουλάχιστον προς το παρόν) γιατί δεν μπορεί να πάρει ανάποδα τον 17-35 φακό για μάκρο -δεν χωράει το μπροστινό μέρος... Επίσης το tilt-shift για μάκρο θα πρέπει να είναι μικρομετρικό για έλεγχο του βάθους πεδίου σε πολύ μάκρο...

Όπως το βλέπω είναι καλές για ..μικρής μεγέθυνσης macro και μαζεμένους (όταν είναι ανεστραμμένοι) φακούς.

EDIT:
Δεν έχω κοιτάξει για κανένα MP-E 65/2.8 σε τιμή ευκαιρίας...

Παρεπιπτόντως για τις γραμμές που αναφέρεις πιο πάνω, υπ' όψιν ότι μια ανάλυση 1500γραμμών αντιστοιχεί σε εικόνα 6Mpixel.

Last edited:

ουπς! τριπλο-ποστ! Αν μπορεί να τα σβήσει κάποιος admin...

Last edited: