Macro

Παίζοντας με μερικά stacking programs, δεν έχω καταλήξει σε κάποιο ακόμα.
Κάποιες φωτοδοκιμές φαίνονται να πηγαίνουνε μια η άλλη.

4.jpg

Μου ξέφυγαν τα πόδια, mix φωτογραφιών με το σκατοζούζουνο σε κίνηση ήταν, παλουκωμό δεν είχε.

NtinNton πολύ όμορφες!!!
Δε φανταζόμουν πως αυτή η νύμφη είναι πασχαλίτσα. (και δωρεάν μάθημα μας κάνεις :grandpa:)
udt71 όμορφη η μέλισσα αλλά αν και δε βλέπω τα exif, έχω την εντύπωση πως χρειαζόταν πιο κλειστό διάφραγμα.

Ημουν μαζί με τον udt71 τη μέρα εκείνη, τη δική μου μέλισσα την πέρασα από επεξεργασία ο udt71 όχι.
Πραγματικά ζήλεψα τον Canon macro με τον τρόπο που εστίαζε και την οξύτητα του. Εύχομαι η Sony γρήγορα να βγάλει fe macro και γρήγορα.
Έμαθα και γω πλέον ότι οι macro φακοί είναι βασικός εξοπλισμός και τι έχανα τόσα χρόνια.

Ομορφη δεν την λες σίγουρα Απολλων σε τόσο πρώιμο σταδιο

Μια ακόμη σε κάτι μικρό κολεοπτερο και αυτή τη φορά αλλά διαφορετικό χρώμα. Δυστυχώς φυσουσε και εκουνήθη που λενε

Γιωργο πολύ ομορφη η crab spider! Νομίζω ότι οι άλλες δύο θα ήθελαν λιγο χαμηλότερη λήψη, ιδιαίτερα η νύμφη.
Το κολεόπτερο νομίζω αν το είχες τραβήξει και αυτό ποιο χαμηλά και λίγο ποιο πλάι θα έδινε άλλη διασταση. Αυτά είναι προσωπική οπτική και απλώς την καταθέτω.
Πολλες φορές λόγο εξωγενών παραγόντων δεν είναι πάντα δυνατον να αποτυπωθεί αυτό που εχουμε στο μυαλό μας αλλά αυτό έχει και μια γοητεία.
Απόλλων πρεπει να προσέξεις το φως και την εστίαση.Η μέλισσα εχει πολύ σκληρό φως πάνω της και η αράχνη είναι εστιασμένη στα πόδια και όχι στο σώμα. Η αράχνη σαν πόζα είναι καλη.
Επίσης καλό θα ήταν να ξεχάσεις την αυτόματη εστίαση σε μάκρο γιατί εστιάζει οπου να 'νε. Μονο χειροκίνητα!
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κορυφαίος φακός της Canon για μάκρο είναι manual.

Απόλλων για την νυμφη ενοούσα όχι για τη μέλισσα αυτή είναι μια χαρά.
Στη γωνία έχεις δικιο Χαρη αυτή είναι η εισαγωγικη (παντα προσπαθω να τραβάω από πάνω ωστε να φαίνεται το μεγεθος και η "ανατομία" του εντόμου για την αναγνωριση). Δυστυχώς φυσούσε για λίγη ώρα πολύ και δεν κατάφερα σχεδόν τίποτα.
π.χ

Μετά κρύφτηκε

Πολύ σωστός Γιώργο !
Οταν θέλουμε να αναγνωρίσουμε, μια φωτό από πάνω πάντα βοηθάει.

Χαρη αλήθεια εσύ που τις ξέρεις τι είναι αυτή η αράχνη? (θα ανεβάσω και ένα photo-story να την έχω identified)

Γιωργο είναι μαλλον Xysticus όπως την βλεπω και ανήκει στην οικογενεια Thomisidae. Αν εχεις και από επάνω λήψη ανέβασε την για περισσότερη σιγουριά.