Macro

Το κεφάλι της μαργαριτας είναι αρκετά πάνω στο καδρο ΙΜΗΟ από την στιγμή που είναι το θεμα και ειναι in focus άψογα. Πιο πολυ στο κέντρο θα το τονιζε καλύτερα. Εφόσον πας σε μεγένθυση που δεν χωράει όλο το λουλούδι το θέμα είναι καλύτερα στο κέντρο κλασσικά ή από αριστερά προς τα δεξιά(το κενό) ή από κατω προς τα πάνω οπως πέφτει το μάτι στην εικόνα
Φωτισμός φυσικός?

Κατάλαβα τι λες κ σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Απλά πήγαινα για stack, αλλά χερατα δεν κατάφερα να τις βγάλω στοιχισμενες κ δεν έπαιρνα καλό αποτέλεσμα. Ο φωτισμός ναι φυσικό φως

Παλικάρια ότι και να κάνεις υπάρχει τρόπος να πέσει κλοπή, απλά το έκανα αφενός για να αποτρέψω τους "κλεφτοκοτάδες" και αφετέρου για... γούστο, αντί να βάλω μια υπογραφή την έκανα μέρος της σύνθεσης - τουλάχιστον αυτή ήταν η προσέγγιση, αν πέτυχε και αν αρέσει ή ενοχλεί είναι μια άλλη ιστορία. Ανοιχτός για κουβέντα - όπως πάντα!

p.s. για όσους ζουν από την φωτογραφία και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κάτι τις, προσφέρονται ειδικές υπηρεσίες που "μαρκάρουν" τις φωτογραφίες και σε περίπτωση κλοπής μπορούν να βεβαιώσουν ποιός είναι ο αρχικός "ιδιοκτήτης".

Πριν κανα μήνα βρήκα τυχαία μια φωτογραφία μου σε ένα site με σβησμένη την υπογραφή μου και μάλιστα προς ΠΩΛΗΣΗ. Αμέσως επικοινώνησα μαζί τους και τους ζήτησα να κατεβάσουν την φωτό.Τους έστειλα και το αλμπουμ που διατηρώ στο flickr καθώς φαίνεται η ημερομηνία που είχε ανέβει. Τελικά την κατέβασαν και ζήτησαν συγγνώμη αλλά μου είπαν ότι δεν ευθύνονται αυτοί για το τι ανεβάζει ο καθένας. Εν ολίγοις πάρε το αυγό και κούρευτο.

Εμένα πάντως μου αρέσει η υπογραφή στο σημείο που είναι και οι φωτο.

Ωραίες οι τελευταίες σας φωτογραφιες!
Προσοχή στο φως κάποιες έχουν αρκετά "σκληρό" φωτισμό.

Asilidae

Μια από εμένα μετά από αρκετό καιρο

17175563131_00820ea2a7_c.jpg

και εδώ https://www.flickr.com/photos/harisprin/17175563131/

Απλα τρομερος οπως παντα!

Ξαναβλεπω τις "macro" φωτογραφίες μου και άνετα μου κανουν και για landscape...

Που χάθηκες ρε Χαρη? Εξαιρετικός ο κυνηγός
Ας βάλω και εγω ενα θλιμένο ημιπτερο

Σας ευχαριστώ όλους σας για τα καλά σας λογια!
stargr αν αναφέρεσαι στην φωτό μου,ναι είναι ολοζώντανο.

Που χάθηκες ρε Χαρη? Εξαιρετικός ο κυνηγός
Ας βάλω και εγω ενα θλιμένο ημιπτερο

Πολύ όμορφη.Σωστός φωτισμός!
Το φως διαχέεται ομοιόμορφα και είναι πολύ απαλο.

Αστα Γιώργο πολύ τρέξιμο και πολύ κούραση :frown:.Για κανα μήνα + ακομα θα είμαι πολύ στην πίεση.

Πού ήταν αυτή η μέλισσα και δεν την πρόσεξα ρε Βασίλη .... ; (χαχαχα)
Τα συγχαρητήριά μου !!!
Τρομερή φωτό :SFGSFGSF:

Φίλε Απόλλων δυο πραγματα για τις φωτο σου.
Στην πρώτη η εικόνα σου έχει παρα πολύ θόρυβο. Επίσης σαν πόζα αν την τράβαγες από πάνω ώστε να προσπαθήσεις να δώσεις συμμετρία στο έντομο ή ποιο χαμηλά υπό γωνία νομίζω θα ήταν ποιο ενδιαφέρουσα.
Στην δεύτερη η μέλισσα είναι ανεστίαστη.Έχεις εστιάσει σωστά στο φτερό αλλά το σώμα και τα μάτια είναι θολά.
Γενικά σε μονά shot στο μάκρο το διάφραγμα πρέπει να είναι κοντα στο 16 ώστε να έχουμε ένα καλύτερο βάθος πεδίου. Δες την φωτογραφία του Γιώργου με το ημίππτερο πόσο ωραία εστιασμένη, καθαρή και τι βάθος πεδίου έχει.
Κάτι τελευταίο και γένικο.Δώσε έμφαση στο φως.
Πάντα φιλικά.

σωστός για τη μέλισσα φίλε gianou
η ακρίδα ήταν γωνία ταβάνι με τζαμαρία δίχως επιλογή θέσης με τους θαμώνες.