gianou
AVClub Enthusiast
- 21 April 2008
- 901
Δημήτρη το θέμα του φωτισμού για μένα είναι θεμελιώδες στο μάκρο.Ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα ως "χαρωπός νέος φωτογράφος macro" σε εξωτερικούς χώρους, είναι το πολύ σκληρό φως. Μια λύση που σκέπτομαι είναι ένα λευκό ημιδιαφανές σκίαστρο, αλλά αφενός νομίζω ότι θα φοβίζει τα ζουζούνια και αφετέρου θα πρέπει να το κρατάω με το ένα χέρι, τραβώντας με το άλλο (μόνο). Κάποιος πιο έμπειρος έχει να προτείνει άλλες λύσεις?
Είναι το θέμα με το οποίο ψάχνομαι περισσότερο και αυτό που θέλω να βελτιώνω στις φωτό μου.
Το έχω αναφέρει αρκετές φορές στο παρελθόν. Πιστεύω ότι μπορεί να σου φτιάξει ή να σου καταστρέψει μια εικόνα.
Κάτι άλλο πολύ σημαντικό είναι η ώρα. Πολύ πρωί και αργά το απόγευμα είναι οι καλύτερες ώρες.Για αυτούς που είναι πολύ μεσημεριανοί τύποι νομίζω οτι είναι πρόβλημα γιατί ο ήλιος είναι κάθετα και είναι δύσκολο να φωτιστεί σωστά το έντομο.
Τώρα στο ερώτημά σου..
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ομπρέλα ημιδιάφανη.Την χρησιμοποιώ αρκετα συχνα με πολύ καλα αποτελέσματα.
Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατι τέτοιο http://www.ebay.com/itm/24-60cm-5-i...881?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2581d93d89.Πολύ καλό το χρησιμοποιώ πολλές φορές το μόνο πρόβλημα είναι η στήριξη αν έχει αέρα.
Μπορείς να κάνεις ένα DIY softbox το οποίο θα ρίχνει το φώς κάθετα ή υπό γωνία. Στην ουσία θα σκιάζει και θα φωτίζει.
Κατι τετοιο.
ή σαν αυτό
Αν τα σκιάσεις σιγα σιγά δεν φοβούνται αλλα γενικά πρεπει οι κινήσεις σου να είναι αργές.Σαν τους κυνηγούς
Αν αποφασίσεις να κάνεις softbox πες.