Macro

Κλείσε κι άλλο διάφραγμα, με f8 σε APS-C δεν έχεις αρκετό βάθος πεδίου. Όλοι θέλουμε δουλειά πλην giannou, NtinNton και ελάχιστων λοιπών εξαιρέσεων...

Κλείσε κι άλλο διάφραγμα, με f8 σε APS-C δεν έχεις αρκετό βάθος πεδίου. Όλοι θέλουμε δουλειά πλην giannou, NtinNton και ελάχιστων λοιπών εξαιρέσεων...

Ναι ηθελε λιγο ακομα. Προσπαθουσα να πετυχω το sweet spot του διαφραγματος ωστε να ειναι ολη η μελισσα net και του ωραιου bokeh. Οποτε νομιζω, πρεπει ειτε να καλυπτει το λουλουδι ολο το frame ειτε να απεχει απο το εδαφος και τα υπολοιπα λουλουδια ικανη αποσταση, ωστε να δημιουργησει ωραιο bokeh.

με raynox dcr-250 εννοείται, και όλες τραβήχτηκαν χωρις τριποδο (αναμένεται), στο χέρι, όλα φρέσκα αγορασμένα :-))

εδώ βλέπεται ποιες μηχανές υποστηρίζονται
http://www.raynox.co.jp/english/digital/egdigital.html

Και μία ερώτηση, το βάθος πεδίου βαθαίνει καθόλου με κανένα φίλτρο ή πρόγραμμα?
η fz200 φτάνει f8 και ο raynox έχει πολύ ρηχό βάθος , οπότε αναρωτιέμαι αν υπάρχει καμία πατέντα.

Ο graham houghton που έχει φτιάξει πολλά βιντεάκια αλλά και λεπτομερές manual για την fz200 το διορθώνει με focus stacking αλλά αυτό σε μία στιγμή που θά εχουμε την ευκαιρία να τραβήξουμε δεν γίνεται. Αυτός στο βίντεο του το έκανε με σκοτωμένη μύγα που την έβαλε πάνω σε λουλούδι για το tutorial

Last edited:
το τρίποδο μόνο αν πας σε στακ τεχνική θα σε βολέψει διαφορετικά είναι παρα πολύ καλές ειδικά η τελευταία είναι και σε μεγάλη μεγένθυση
και μια μικρούλα θηλυκιά μπλέ (δυστυχώς δεν ποζαρε με ανοιχτά φτερά ωστε να φανεί). Πρέπει να έχει αν θυμάμαι καλά ανεβάσει μια εκπληκτική παλιότερα ο Τάσος που δείχνει την υφή των φτερών της και πόσο όμορφη είναι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πληροφορίες Παναγιώτη υπάρχουν άπειρες στις προηγούμενες σελίδες γενικά το μάκρο θέλει υπομονή και φως όσο πιο κοντά πας τόσο πιο πολύ φως θέλεις αλλά από την άλλη θέλει και σκιά γιατί η παραμικρή αντανάκλαση φαίνεται άσχημα. Θέλει σταθερό χέρι καλές ανάσες και τεχνική. Εγώ σπάνια τραβάω κάτω από φ13 να μην πω 16 και iso εως 800 (μιλάω πάντα για κροπ πενταετίας πια). Φακός στη φύση αν στοχεύεις σε έντομα θελεις κάποια απόσταση οπότε ο 100αρης είναι κοντά στο ιδανικό για μένα αν και δεν έχω δοκιμάσει με 180αρη. Γενικά για μεγένθυση κοντά στο 1:1 ή και παραπάνω θέλει προσπάθεια και πειραματισμό δεν είναι ευκολο κυρίως στη φύση. Σήμερα ας πουμε το ελαφρό αεράκι που είχε το μεσημέρι είναι θάνατος για το μάκρο

Last edited:
Μακρο φακό δεν έχω,και για να παίξω γύρισα ανάποδα έναν Zenit Helios 55mm f2 τον κότσαρα στην ολυμπους και...
εκεί που έφτιαχνα τον καφέ μου τράβηξα και τις φωτογραφίες μου.

Να ρωτησω κατι...λογικο κ σωστο αυτο που λες με το βαθος πεδιου αλλα ετσι δεν θυσιαζουμε οξυτητα; κ αντε στα ακρα δεν μας πολυενδιαφερει μιας κ εκει θα ειναι οπως κ να εχει εκτος εστιασης...αλλα το κεντρο;;f16 που δοκιμασα βγαινουν πολυυυυυυ soft...

Κορυφαίο diffuser σαν αυτό που εβαλε ο Γιώργος είναι το Nikon SW-12.Η τιμη του είναι 1-2 ευρω ποιο πανω.
Αυτό που λεω εγώ είναι πολύ φτηνό κανει το πολύ 1 ευρω και είναι σαν αυτό
2ed1gsz.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιώργο, atari πολύ όμορφες οι πεταλούδες σας!

Να ρωτησω κατι...λογικο κ σωστο αυτο που λες με το βαθος πεδιου αλλα ετσι δεν θυσιαζουμε οξυτητα; κ αντε στα ακρα δεν μας πολυενδιαφερει μιας κ εκει θα ειναι οπως κ να εχει εκτος εστιασης...αλλα το κεντρο;;f16 που δοκιμασα βγαινουν πολυυυυυυ soft...

Συνηθως οι καλοι Macro φακοι πανε σχετικα ευκολα μεχρι f16 χωρις αισθητη απωλεια οξυτητας. Ειδικα αμα δεν κανεις πολυ crop και με λιγο προσεκτικο sharpening, ουστιαστικα δεν υπαρχει διαφορα.