Macro

:offtopic:
καλα ,πανε σφαιρα τα ποστ στην φωτογραφια , ξεπερασαν και με διαφορα τον εξοπλισμο

:ernaehrung004:

Αυτο ερμηνευεται δυσκολα και ευκολα.

Το δυσκολο ειναι πως η ραγδαια εξελιξη των εξοπλισμων, δεν ειναι πια τοσο ραγδαια. Αρα δεν ειναι πια τοσο συχνη η αναγκη αλλαγης εξοπλισμου. Σα τα pc ενα πραμα.

Το ευκολο βασικα ειναι ο τυπος που ειναι στο star! Που λεφτα για εξοπλισμους... :p

Η συνεχεια στο cafe...

Πολυ καλές Θοδωρή! Ειναι το επόμενο πράγμα που είχα σκοπό να βγαλω με τον macro ως κομπιουτεροφιλος!!!

Πολυ καλές Θοδωρή! Ειναι το επόμενο πράγμα που είχα σκοπό να βγαλω με τον macro ως κομπιουτεροφιλος!!!

Ευχαριστω!! Κ εγω καιρο το σκεφτομουν, μεχρι που θυμηθηκα κατι παλιους δισκους που ειχα στο ντουλαπι :D

Καλή, πες μας λίγα για το stack - πως το παλεύεις?
Καταρχην σε ευχαριστω! απο εκει κ περα αναφερεσαι στην ληψη ή στο render; Η ληψη ειναι σχετικα απλη, οταν δεν μιλαμε για ληψεις giannou :)
Χρειαζομαστε τριποδο για να βγουν ολες οι ληψεις ευθυγραμισμενες κ μη κουνημενες. Απο εκει κ περα αφου εστιασουμε στην ακρη του θεματος , παιρνουμε ληψεις σαρωνοντας το υπολοιπο με το focus ring. Εδω το focus peaking νομιζω ειναι απαραιτητο.
Το render της εικονας ειναι ευκολη υποθεση οταν εχουμε εξειδικευμενα προγραμματα οπως το zerene κ το Helicon focus τα οποια κ εμαθα απο το φιλο giannou σε παλιοτερη του αναφορα. Τα χρησιμοποιησα σε trial κ ειναι καταπληκτικα. Φορτωνεις τις εικονες που εβγαλες στο προγραμμα, πατας render κ τελειωσε. Εχει 3 μεθοδους render, απο τις οποιες η καθε μια λογικα ενδεικντυται σε διαφορετικες περιπτωσεις αλλα δεν ξερω λεπτομερειες. Στο τελος σου δινει κ την δυνατοτητα για retouch, για ατελειες του προγραμματος, οπου πχ καποιο σημειο επρεπε να ειναι εστιασμενο αλλα δεν ειναι..εκει παρεμβαινεις με μια βουρτσα η οποια δουλευει σε clone stamp λειτουργια. Γενικα ειναι ευκολο στην λειτουργια κ εγω που ειμαι αρχαριας το εμαθα σχετικα γρηγορα. Το μειονεκτημα ειναι οτι ειναι ακριβα προγραμματα....Το photoshop υποτιθεται εχει λειτουργια stacking αλλα εγω δεν μπορεσα να παρω ικανοποιητικο αποτελεσμα. Ισως εκανα κατι λαθος...
Ελπιζω να βοηθησα :)

πολυ ομορφα τα λελουδια!! στα δικα μου ομως...κατι δεν μου καθεται καλα...μπορει καποιος να βοηθησει;;εχει να κανει με το contrast;;δεν ξερω αλλα μου φαινονται καπως παριεργες...το render το εκανα χρησιμοποιωντας το helicon focus
Το φως ειναι φυσικο...αλλα δωματιου...δηλ δεν επεφτε απευθειας ηλιος επανω ουτε ηταν στην σκια..

26 shot stack by Theodore Bot, on Flickr

15 shots stack by Theodore Bot, on Flickr

30 shots stack by Theodore Bot, on Flickr

Last edited:
Ωραίες οι photos Θοδωρή! Όντως κατι δε τις αφήνει να χαρακτηριστούν άψογες, αλλα ουτε εγω ξερω να σε βοηθησω, θα σου πουνε οι ειδικοι... :p

Κώστα στις μικρες οθονες των κινητων όλα τέλεια φαίνονται... :)

Ευχαριστω παιδια! μου βγαζουν σαν να ειναι τραχιες οι επιφανειες...κατι τετοιο...

Στη 2η απλώς λόγω φωτισμού τα highlights εχουν καεί αρκετά κατά τα άλλα παραπάνω από μια χαρά είναι.

Εντυπωσιακό και το σκαθάρι atari και πολύ καλός φωτισμός σε δυσκολο εντομο

Η πρώτη είναι σαν να χορεύουν send. Οι αλλες 2 χάνουν στη μικρογραφία καλός ο Elicar

@teobot, μου φαίνεται υπερβολικά τσιμπημένο το κόντραστ, επίσης αρκετά τμήματα δεν φωτίζονται αλλά είναι σε σκιές.

Re: Απάντηση: macro

@teobot, μου φαίνεται υπερβολικά τσιμπημένο το κόντραστ, επίσης αρκετά τμήματα δεν φωτίζονται αλλά είναι σε σκιές.

χμμμ κ εμενα στο contrast πηγε το μυαλο μου αλλα δεν πειραξα καθολου το jpg της μηχανης...ααα κ τωρα που το θυμηθηκα...λετε να επηρεασε αρνητικα η λειτουργια DRO(dynamic range optimizer) της μηχανης;; ειπα να την δοκιμασω αφου ειχα σκοτεινα κ φωτεινα σημεια...

Last edited: