Οτι θα φύγει (αρα θα μεγαλώσει ο όγκος του συστήματος) θα φύγει
Το θέμα είναι για ποιο φακό μιλάμε και τι μεγένθυση θέλεις να πετύχεις? To set που αναφέρει ο Νασος είναι αν δεν κάνω λαθος το 12,20,36. Αρα θεωρητικά το μέγιστο που θα έπαιρνε σε μεγένθυση με τον 105 και το σετ είναι 1.65x. Αντίστοιχα αν είχε τον 50 μάκρο φακό (που είναι σαφώς μικρότερος) θα έφτανε στο 2,36x και θα είχε και πιο μικρό σετ.
Από την άλλη μια και αναφέρθηκα στο παράδειγμα του Νάσου με άψογη λήψη, φωτίζοντας εξαιρετικά το θέμα είχε την δυνατότητα για κρόπ που ξεπερνάει κατά πολύ τις δυνατότητες ενός τέτοιου σετ.
Οκ NtinNton ευχαριστω για τις συμβουλες!
Teo αυτο το raynox δε κανει στη μηχανη σου;

To παράδειγμα του Νάσου είναι ζωντανό έντομο με tube και με μεγάλο φακό. Σίγουρα ο φωτισμός σε ένα πάρκο ή δάσος θα είναι πιο δύσκολη υπόθεση από την βεράντα του αλλά γίνεται. Για τα raynox καλύτερα να μιλήσει κάποιος που τα χρησιμοποιείΜε ενδιαφέρει και εμένα το θέμα των tubes και του raynox..
Με τα tubes όμως φαντάζομαι οτι ζωντανά έντομα+tubes= no go!
Λίγες λεπτομέρειες για το raynox αν θέλετε (ειμαι και στη δουλειά,μην ψάχνω μόνος χεχε)

Δεν έχεις περιορισμό ποσα tubes θα χρησιμοποιήσεις. Από εκεί και πέρα εχει να κάνει το εκάστοτε σύστημα,ο φακός, το φως,πόσο μακριά θα απομακρυνθείς από τον αισθητήρα κλπ. Ο καλύτερος τρόπος είναι η δοκιμή. Κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθεί το αποτέλεσμα που θα πάρεις εκτός αν έχει το ίδιο setup.Ελπιζω να μην ειμαι off topic. Ηθελα να ρωτησω εαν υπαρχει περιορισμος στον αριθμο των tubes που μπορει να χρησιμοποιησει καποιος..Πιο συγκεκριμενα εχω ενα σετ με 2 (10+16mm) κ σκεφτομουν να παρω αλλο ενα κ να τα συνδυάσω. Στεκει κατι τετοιο ή θα φυγει πολυ μακρια ο φακος απο τον αισθητηρα; Thanks
Δεν έχεις περιορισμό ποσα tubes θα χρησιμοποιήσεις. Από εκεί και πέρα εχει να κάνει το εκάστοτε σύστημα,ο φακός, το φως,πόσο μακριά θα απομακρυνθείς από τον αισθητήρα κλπ. Ο καλύτερος τρόπος είναι η δοκιμή. Κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθεί το αποτέλεσμα που θα πάρεις εκτός αν έχει το ίδιο setup.
To raynox δεν είναι τίποτα άλλο από από ένα φακό μάκρο ο οποίος μπαίνει μπροστά από τον κυρίως φακό και αυξάνει την μεγέθυνση. Σαν close up ένα πράγμα.
Ο λόγος γίνεται γιατί ο συγκεκριμένος φακός έχει πολύ καλής ποιότητας κρύσταλλο,είναι βολικό στην χρήση, μικρο και μπορείς να το έχεις πάντα μαζί σου.
P1020485 by struggler1972, on Flickr
P1020487 by struggler1972, on Flickr
P1020185 by struggler1972, on Flickr
P1020352 by struggler1972, on Flickr
P1020399 by struggler1972, on Flickr
P1020423 by struggler1972, on Flickr
P1020581 by struggler1972, on Flickr
P1020531 by struggler1972, on FlickrΝαι, το χρησιμοποιούν αρκετοί τον συγκεκριμένο συνδυασμό.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.