Macro

Και οι 2 μου αρεσουν πολυ γιατι εχουν χαρακτηρα, δεν ειναι απλη καταγραφη!

Παναγιώτη εκτός από τους 2-3 "συνήθεις υπόπτους", οι υπόλοιποι στην προσπάθεια είμαστε! Αυτή είναι αρκετά καλή, εστιασμένη κατά 90% (το ποδάρι με την γύρη μάλλον το κούναγε η μελισσούλα), αλλά έχει το σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε έξω: σκληρό φωτισμό. Παράγγειλα από Κίνα μερικά "βοηθήματα" από αυτά που συνέστησαν πιο πάνω οι "macro-άρχοντες", και τα περιμένω για την επόμενη εξόρμηση! :a0210:

Fly 2 Ver2 by Fotis Bougadakis, on Flickr

Η Πρώτη μου Focus Stacking προσπάθεια, δυστυχώς το νεκρό "μοντέλο" μου δε με βοήθησε καθώς έχασε τα ποδαράκια της και ηταν δύσκολο να τη στηρίξω

Η Πρώτη μου Focus Stacking προσπάθεια, δυστυχώς το νεκρό "μοντέλο" μου δε με βοήθησε καθώς έχασε τα ποδαράκια της και ηταν δύσκολο να τη στηρίξω

Ωραίο! Φωτισμό, εξοπλισμος;

Φωτισμός: Μπαλκόνι πάνω σε μπλε τραπεζάκι και τέντα, τίποτε άλλο

Εξοπλισμός: Fz200 + Raynox dcr-250 + Rollei c5i (tripod) + Neewer® Pro, 4 Way Macro Focusing Focus Rail Slider

Και μία νεκρή :-(( μυγούλα, χωρίς ποδαράκια ..........

Αυτά τα ολίγα

Φιλε Struggler πολύ καλή προσπάθεια για πρώτο stack.
Πρόσεξε λίγο τα βήματα γιατί λείπουν καρέ και δώσε λίγο παραπάνω βάση στο στήσιμο.
Στο φωτισμό καλό είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιον reflector(από αριστερα ήθελε λίγο παραπάνω φως για ποιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα).
Για να στηρίξεις το έντομο χρησιμοποίησε καρφιτσα.
Είναι καλό να δουλεύεις με νεκρά έντομα γιατί είναι ακίνητα και μπορείς να πειραματιστείς αρκετά μαζί τους.Με ζωντανά τα πράγματα είναι ποιο δύσκολα και θέλει λίγο εξοικείωση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μου αρέσει ιδιαίτερα!
Αν φαινόταν και το κεφάλι θα ήταν άψογη.

Φιλε Struggler πολύ καλή προσπάθεια για πρώτο stack.
Πρόσεξε λίγο τα βήματα γιατί λείπουν καρέ και δώσε λίγο παραπάνω βάση στο στήσιμο.
Στο φωτισμό καλό είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιον reflector(από αριστερα ήθελε λίγο παραπάνω φως για ποιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα).
Για να στηρίξεις το έντομο χρησιμοποίησε καρφιτσα.
Είναι καλό να δουλεύεις με νεκρά έντομα γιατί είναι ακίνητα και μπορείς να πειραματιστείς αρκετά μαζί τους.Με ζωντανά τα πράγματα είναι ποιο δύσκολα και θέλει λίγο εξοικείωση.

Μου αρέσει ιδιαίτερα!
Αν φαινόταν και το κεφάλι θα ήταν άψογη.

Σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου, αυτά θα με κάνουν καλύτερο

Θοδωρή (Teobot), πολύ ωραίο φως στη δευτερη αράχνη σου!
Κώστα (Kostasra), καταπληκτική απ' όλες τις απόψεις η δεύτερη από τα λουλούδια σου. Στην πρώτη η μέλισσα "χάνεται" κάπως μέσα στο λουλούδι.

Struggler μια χαρά για πρώτη προσπάθεια!!

Θοδωρή (Teobot), πολύ ωραίο φως στη δευτερη αράχνη σου!
Κώστα (Kostasra), καταπληκτική απ' όλες τις απόψεις η δεύτερη από τα λουλούδια σου. Στην πρώτη η μέλισσα "χάνεται" κάπως μέσα στο λουλούδι.

Struggler μια χαρά για πρώτη προσπάθεια!!

Ευχαριστω!! Πραγματικα το λουλουδι του Κωστα μου αρεσε κ εμενα παρα πολυ!!