Macro

Απαπαπαπαπαπαπα!

Υπάρχει σχέση μίσους και πάθους με την συγκεκριμένη!:flipout:

Σε ευχαριστώ Ηλία!:2thumb22sup:

Και με καλό βάθος πεδίου λόγω μικρού αισθητήρα, είπαμε: τα υπέρ και τα κατά! :SFGSFGSF:

Έχω το FL36 το απλό + ζευγάρι ραδιοσυχνότητες, αλλά πως μπορώ να βάλω δυο βραχίονες (έναν για το φλας κι έναν για το σκιάδιο)? Υπάρχει κάτι τέτοιο?
Δημητρη μπορείς να χρησιμοποιήσεις διπλά μπράτσα σαν αυτό πχ http://www.ebay.com/itm/Flexible-Ma...221?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19fe7f3e0d αλλά δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο το reflector να το στηρίξεις πάνω στο μπράτσο.
Παρε ένα μικρότερο reflector από αυτό που έχω βάλει σε παραπάνω πόστ(περίπου 25εκ είναι μια χαρά για την δουλειά που θες να κάνεις) ανοιξέ του μια τρύπα και στερέωσε το πάνω στο φακο ,είναι πολύ ελαφρύ. Επίσης ένα πολύ καλό υλικό και παρα πολύ φτηνό είναι η διάφανη πολυστερίνη(ελπίζω να το λέω καλά) που είναι αφρώδης και πολύ εύκαμπτη. Κάνει καταπληκτική διάχυση του φωτός και σε αυτό βοηθούν οι φουσκάλες που έχει μέσα!

Φίλε Atari4 η δεύτερή σου είναι ωραία! αν έλειπε το φύλλο αριστερά και πάνω δεξιά θα αναδείκνυε καλύτερα το θέμα αλλα και τον φόντο.
Η πρώτη ένα crop θα την βοηθουσε αλλά το φως είναι πολύ έντονο στο φύλλο.

Φίλε Atari4 η δεύτερή σου είναι ωραία! αν έλειπε το φύλλο αριστερά και πάνω δεξιά θα αναδείκνυε καλύτερα το θέμα αλλα και τον φόντο.
Η πρώτη ένα crop θα την βοηθουσε αλλά το φως είναι πολύ έντονο στο φύλλο.

Σε ευχαριστω πολύ φιλε gianou για τις συμβουλες σου! Στη πρωτη όσο χαρηκα που πετυχα την green bottle fly (ακουγεται καλυτερα ετσι :p) στο πρασινο φύλλο, τοσο ξενέρωσα με τον ήλιο. Και 2η ευκαιρία ώστε να κρύψω με καποιο τροπο τον ηλιο, οπως καταλαβαινεις δεν είχα...

...Επίσης ένα πολύ καλό υλικό και παρα πολύ φτηνό είναι η διάφανη πολυστερίνη(ελπίζω να το λέω καλά) που είναι αφρώδης και πολύ εύκαμπτη. Κάνει καταπληκτική διάχυση του φωτός και σε αυτό βοηθούν οι φουσκάλες που έχει μέσα!

Ευχαριστώ! Που το βρίσκουμε αυτό? Μήπως εννοείς το aeroplast? Έχεις φωτογραφία? (πολλές ερωτήσεις... :flipout:)

Ευχαριστώ! Που το βρίσκουμε αυτό? Μήπως εννοείς το aeroplast? Έχεις φωτογραφία? (πολλές ερωτήσεις... :flipout:)
Το υλικο είναι αφρώδες ημιδιάφανο. Το χρησιμοποιούν για συσκευασίες και αυτό, βγαίνει σε διάφορα σχήματα,μεγέθη και καλούπια.
Ειναι κάπως ετσι αλλά ποιο χοντρό
24129%20-%2031%25%20light%20transmission%20white.jpg

Είχα δει στο ebay αλλά και εδώ στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω τα λινκ με τίποτα :(

ομορφο το πασχαλοειδες αλλα μου κανει εντυπωση πως η olympus αλλες φορες εχει εστιασει με μεγαλυτερο βαθος πεδιου, ενω εδω αφηνει οπως λες κεφαλι ανεστιαστο..Απο οτι ειδα ιδιο f εχει... μηπως επειδη εδω το θεμα ειναι παρα πολυ μικρο;; Παντως τελευταια εχεις παρει φορα κ εχεις βγαλει πολυ ωραιες macro :)
Οπως κ ολες οι φωτο των παιδιων ειναι πολυ καλες κ μαθαινουμε απο αυτες :)

Δημήτρη από Κινα
http://www.aliexpress.com/item/300m...heets-Transluscent-White-2pcs/1717572776.html

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

@atari είναι ημιπτερο (όπως η κλασσική βρωμούσα) και όχι κολεοπτερο (πασχαλίτσα) η ανεστίαστη στο κεφάλι Calocoris Nemoralis. Είναι η εποχή τους και μία ακόμη

εξαιρετικός !!

Super....!!!

Ναστε καλά παίδες! :)

@atari είναι ημιπτερο (όπως η κλασσική βρωμούσα) και όχι κολεοπτερο (πασχαλίτσα) η ανεστίαστη στο κεφάλι Calocoris Nemoralis. Είναι η εποχή τους

Ευχαριστώ Ντίνο για τις πληροφορίες, όπου μπορείς δώσε καμια extra πληροφορία σαν πιο έμπειρος!

ομορφο το πασχαλοειδες αλλα μου κανει εντυπωση πως η olympus αλλες φορες εχει εστιασει με μεγαλυτερο βαθος πεδιου, ενω εδω αφηνει οπως λες κεφαλι ανεστιαστο..Απο οτι ειδα ιδιο f εχει... μηπως επειδη εδω το θεμα ειναι παρα πολυ μικρο;; Παντως τελευταια εχεις παρει φορα κ εχεις βγαλει πολυ ωραιες macro :)
Οπως κ ολες οι φωτο των παιδιων ειναι πολυ καλες κ μαθαινουμε απο αυτες :)

Κοίτα όντως οι τελευταίες είναι όλες από πολύ μικρά έντομα. Πχ το ημίπτερο ήταν μόνο μία φωτο, αν είχα χρόνο θα εστίαζα σωστα πιστευω. Γενικότερα τραβάω super macro στο αυτόματο πάντως, αρα παιρνει σιγουρα βελτίωση. Α και όλες πάντα jpeg! :p

Σε ευχαριστω πολύ, είναι η εποχή μάλλον που ειμαι στη φάση macro. Περνάω διάφορες φασεις πάντως τραβώντας γενικότερα τα πάντα, γιαυτο δεν είμαι και σε κάτι πολυ καλός μάλλον. :p

Ας συνεχίσουμε λοιπόν αφού αρέσουν! :)

butterfly
by dinikolaoy, on Flickr