Macro

Pteromalidae

29771801601_0a56b731e2_c.jpg

https://www.flickr.com/photos/harisprin/29771801601/in/dateposted/

141 λήψεις
Μεγέθυνση : 14χ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μετά από μακρά αποχή από τα δρώμενα είπα να επανέλθω σιγά σιγά.
Αν και απείχα, ήταν μια αρκετά δημιουργική περίοδος και έβγαλα πολλές φωτό.
Τώρα το στοίχημα είναι να καταφέρω να επεξεργαστώ όλο αυτό τον όγκο.
Ακόμα είμαι στις αρχές τις σεζόν του '15 αλλα που θα πάει.......

Λάσκαρε από πουθενά??
Είναι μια μικροσκοπική "μεταλλική" παρασιτική σφήκα.

Re: Απάντηση: macro

κανα σχολιο σε μενα ;;;................... μπαααααα

καμμενη γη η πρωτη
ακαλλιεργητη η δευτερη

Λάσκαρε από πουθενά??
Είναι μια μικροσκοπική "μεταλλική" παρασιτική σφήκα.

η δικια μου σιγουρα....:worshippy:

Φαντάζομαι αυτά τα έντομα που βγαίνουν τόσο εξαιρετικά σε μάκρο, πρέπει να είναι νεκρά, έτσι; Γιατί διαφορετικά λίγο δύσκολο βλέπω να μένουν ακίνητα όσο διάστημα χρειάζεται για τέτοιες απίθανες φωτό...

Re: Απάντηση: macro

κανα σχολιο σε μενα ;;;................... μπαααααα
Πρόσεξε καταρχήν το φωτισμό είναι δυσκολο αλλά σημαντικότερο ακόμα και από το θέμα στο μάκρο τις περισσότερες φορές. Ειδικά τα καμμένα της 1ης είναι πολύ έντονα και αδικούν την προσπαθεία

Χαρη welcome back εξαιρετική και όπως πάντα καλοχτενισμένη. Εγώ προσπαθώ να αναγνωρίσω και να κατολογοποιήσω τις φωτο μου είμαι στο 2010 ακόμα

Μπραβο και παλι μπραβο Χαρη! Εντυπωσιακη και πάλι!

Και καπου εδω αποχωρω για κανα 2μηνο απο το topic μεχρι να ξεχαστει η φωτο σου...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ευχαριστώ!
Γιώργο και εγώ για αναγνώριση έχω πολύ υλικό.
Θέλω να βγάλω ένα ογκο από stacks της σεζον του '15 για να πάω στο '16, οχι όλες αλλά αρκετές. Έχω αρκετές από παλαιότερα έτη αλλά θέλω να επικεντρωθώ στα 2 τελευταία χρόνια για να βγάλω λιγο άκρη(καταλαβαίνεις τη γίνεται ;) ).
Εσένα πως σου πήγε η "σεζον"? αν και ακόμα έχει έντομα έξω. Τώρα αρχίζουν και κάποια είδη σκαθαριών μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη.

Το καλοκαίρι εχω ένα εξαιρετικό 3ημερο στην Οιτη με πάνω από 800 φωτο στα 1000+ υψόμετρο οι περισσότερες με φυσικό φωτισμό μέσα σε δάσος (οπότε τραβαγα ακόμα και καταμεσήμερο άνετα) και βέβαια 3 εβδομάδες τον Αυγουστο στην Ευβοια με κλασσικά 100αδες λιβελούλες και ημίπτερα αλλά δυστυχώς με αέρα που δεν βοήθησε (είχα και τα παιδιά μόνος μου γιατί είχε δουλειές η γυναίκα μου ένα διαστημα οπότε δεν μπορούσα να τα αφήνω μόνα τους να κοιμούνται το πρωί). Αθήνα 2 βολτες μόνο το καλοκαίρι λιγο καλύτερα την άνοιξη. Τωρα έκανα μια βόλτα στο βουνό (10δες λιβελουλες η μια δίπλα στην άλλη) πριν 2 εβδομάδες και τώρα αρχισαν οι αγώνες και το τρέξιμο των ΣΚ οπότε η σεζον τελείωσε για μένα. Εχω ξεκινήσει από το χειμώνα προσπάθεια να αναγνωρίσω όλες μου τις φώτο όχι μόνο τις "καλές" και μετά να ξεχωρίσω τις καλύτερες για κάθε είδος αλλά ο όγκος είναι τεράστιος θα τελειώσω όταν βγω στην σύνταξη (20000+ φώτο). Είμαι στο 2010 (με ερωτηματικά που ακόμα τα ψάχνω) και προχωράω με βοήθεια είτε βιβλία είτε διαφορα site.

Ας βάλω μια λιβελουλα για καλό φθινόπωρο

Χάρη βλέπω τό νήμα εχθές επειδή μού αρέσει καί έκανα μία σκέψη πού είσαι καί δέν ανεβάζεις καί ώ τού θαύματος σέ λίγο ή πολύ όμορφη φωτογραφία... λές νά αρχίσω νά πιστεύω τήν μέθοδο Σίλβα καί στήν τηλεπάθεια?,καλώς όρισες,βλέπω ότι είναι μέ τήν Sony 5n τήν παλιά σου μηχανή καί τραβηγμένη πρίν καιρό καί πολλοί νέοι φωτογράφοι καί όχι μόνο ψαχνόμαστε πολλές φορές γιά εξωτικούς φακούς καί μηχανές καί τό αποτέλεσμα πολύ φτωχό ανάλογο τού εξοπλισμού ακόμη καί από επαγγελματίες,βέβαια ό εξοπλισμός βοηθάει πολύ εάν ξέρουμε τί θέλουμε γιά τά διαφορετικά είδη φωτογραφίας αλλά πάνω από όλα τό "πάθος"ή γνώση καί ή ματιά χάρισμα πού ούτε αυτό φτάνει εάν δέν έχουμε τά πρώτα καί επαναπαυόμαστε στό ταλέντο απαιτείται σκληρή δουλειά καί πειραματισμόςκαί είσαι ένα καλό παράδειγμα στό είδος σου,ανάρτησε καί κάτι πέρα από τό μάκρο θά έχει ενδιαφέρον πιστεύω.Ntin Nton πολύ καλή όπως πάντα.

Last edited:
Γιώργο πολύ καλη η λιβελουλα με ωραίο φόντο. Χερατη είναι η χρησιμοποιείς στηριξη; Εγώ οταν δεν εχω τριποδο, έχω διαπιστώσει ότι το λουράκι της μηχανής στο λαιμό κ τεντωμένη μπροστά με έχει βοηθήσει

Τώρα είδα ότι η Pentax έχει Ibis κ εγώ μιλάω για λουράκια χαχαχα 👍

Ναι εχει σταθεροποίηση και βοηθάει σπάνια χρησιμοποιώ τρίποδο πια καθώς η βόλτα μου είναι αρκετά χλμ. Το φόντο είναι απολύτως φυσικό απλά έχω πια την τεχνική ώστε να τραβάω με πιο ανοιχτα διαφράγματα οπότε σε συνδιασμό με την μικρή απόσταση από το θέμα δημιουργεί το όμορφο φυσικό φοντο. Η συγκεκριμένη είναι με f9 ας βάλω και μια με ακόμα πιο ανοιχτο διαφραγμα και σαφώς πιο εντυπωσιακό φόντο και διαφορετική γωνία

Πολυ ωραιες Γιωργο! Που πας και πετυχαινες τοσες λιβελουλες;
thanks αν ρωτάς για Αθήνα η συνηθισμένη μου βόλτα είναι στο Ποικίλο Ορος αλλά αυτήν την εποχή είναι παντού οσο είναι ζεστή η ημέρα