Macro

Χάρη βλέπω τό νήμα εχθές επειδή μού αρέσει καί έκανα μία σκέψη πού είσαι καί δέν ανεβάζεις καί ώ τού θαύματος σέ λίγο ή πολύ όμορφη φωτογραφία... λές νά αρχίσω νά πιστεύω τήν μέθοδο Σίλβα καί στήν τηλεπάθεια?,καλώς όρισες,βλέπω ότι είναι μέ τήν Sony 5n τήν παλιά σου μηχανή καί τραβηγμένη πρίν καιρό καί πολλοί νέοι φωτογράφοι καί όχι μόνο ψαχνόμαστε πολλές φορές γιά εξωτικούς φακούς καί μηχανές καί τό αποτέλεσμα πολύ φτωχό ανάλογο τού εξοπλισμού ακόμη καί από επαγγελματίες,βέβαια ό εξοπλισμός βοηθάει πολύ εάν ξέρουμε τί θέλουμε γιά τά διαφορετικά είδη φωτογραφίας αλλά πάνω από όλα τό "πάθος"ή γνώση καί ή ματιά χάρισμα πού ούτε αυτό φτάνει εάν δέν έχουμε τά πρώτα καί επαναπαυόμαστε στό ταλέντο απαιτείται σκληρή δουλειά καί πειραματισμόςκαί είσαι ένα καλό παράδειγμα στό είδος σου,ανάρτησε καί κάτι πέρα από τό μάκρο θά έχει ενδιαφέρον πιστεύω.Ntin Nton πολύ καλή όπως πάντα.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Το έχω πει αρκετές φορές και μέσα στο φόρουμ αλλά και σε γνωστούς που με ρωτάνε κατά καιρούς για το τι μηχανή ή τι φακό να παρουν ότι οι μηχανές και οι φακοί είναι το μέσο. Μπορείς να πάρεις πολύ όμορφες εικόνες από low entry μηχανήματα χωρίς να δαπανήσεις ένα σκασμό λεφτά.
Ο εξοπλισμός δεν κάνει τον φωτογράφο,σίγουρα ενας έμπειρος και γνώστης του είδους θα επωφεληθεί από τον εξοπλισμό του και θα πάρει ότι καλύτερο μπορεί από αυτόν. Αυτό που μετράει για μένα είναι η ματιά, ο πειραματισμός και η επιμονή και που θα δείξει ο καθένας. Τα αποτελέσματα έρχονται με τον καιρό. Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις τον εξοπλισμό σου, τις δυνατότητές του και να τον χειρίζεσαι σωστά. Βλέπω αρκετούς που πιστεύουν ότι παίρνοντας καλύτερη μηχανή ή φακό θα γίνουν αυτόματα και καλύτεροι φωτογράφοι.
Κατά καιρούς τραβάω και άλλα θέματα αλλά δεν υπάρχει πάντα ο χρόνος για να ασχοληθώ με το τοπίο ή το πορτραίτο πχ όπως θέλω. Δηλαδή να πάω να στηθώ σε κάποιο μέρος και να περιμένω την στιγμή, το φως κλπ. Θα το ήθελα πολύ αλλά από την άλλη η αγάπη που τρέφω για αυτό το είδος φωτογραφίας με ρουφάει! Το χειμώνα είναι μια καλή περίοδος αλλά δεν υπάρχει πάντα ο χρόνος .Ελπίζω καποια στιγμή να ασχοληθώ περισσότερο.

Γιώργο πολύ ωραίες οι λιβελούλες σου όπως πάντα !
Ιδιαίτερα η δεύτερη είναι πολύ ασυνήθιστη και το φόντο πολύ καλό επίσης.
Στην πρώτη κατά την γνώμη μου θα ήθελε λίγο περισσότερο contrast ,clarity και κάτω τα highlights .Κατά τα άλλα άψογη!

απόκοσμη όντως αυτή η κάμπια. δεν εχω ξαναδεί τέτοια. θα ψάξω και εγώ.
αν και δεν πειράζω συνήθως τις λήψεις μου, στη δική σου θα έβαζα ένα κομμάτι χρωματιστό ύφασμα η χαρτόνι από πίσω να απομόνωσω τη κάμπια. γιατί το χέρι και η γλάστρα από πίσω τραβάει την προσοχή κάπως

Και γω πρωτη φορα στη ζωη μου ειδα κατι τετοιο! Αν γνωριζουν οι ειδικοι κατι παραπανω ας μας πουνε.

Εχεις απολυτο δικιο για το background, το προσεξα και γω. Απλα μαρεσε η σταση της και το "ξεπερασα". Δε ξερω και αυτο αν βγαινει ή θολωνει με επεξεργασια (εγω δε ξερω να το κανω).

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Εξαιρετική Δημήτρη. 5 ζευγάρια πόδια αρα λεπιδόπτερο, και αν δεν κάνω λάθος είναι Daphnis nerii πάνω σε πικροδάφνη το μόνο είδος που αντέχει την τοξικότητα των φύλων της και τρέφεται από αυτά. Αν μπορεί να την ξαναβρείς και θελεις δοκίμασε να την βάλεις σε δοχείο με κάποιο τούλι από πάνω μαζί με φύλλα για να τρέφεται. Είναι από τα είδη που μεταμορφώνονται γρήγορα

Ναι είναι αυτό που λέει ο Γιώργος. Η συγκεκριμένη μεταμορφώνεται σε καταπληκτική πεταλούδα!

Δημήτρη η φωτό σου είναι πολύ καλή αλλά την αδικεί το φόντο που διάλεξες. Με τέτοια είδη μπορούμε να "παίξουμε" λίγο παραπάνω μιας και κινούνται πολύ αργά.
Θοδωρή θα προτιμούσα μια άλλη γωνία λήψης και μικρότερη μεγέθυνση( το κάδρο είναι πολύ "σφιχτό") ώστε να είναι σε μεγαλύτερο κομμάτι εστιασμένη και να σβήνει ποιο ομαλά .
Φίλε Δημήτρη (dstil) νομίζω ότι είναι λίγο μπερδεμένη, δεν ξεχωρίζεις καλά καλά τι είναι και το κάδρο ήθελε λιγο περισσότερο αέρα. Επίσης δοκίμασε μικρότερο διάφραγμα προκειμένου να πετύχεις καλύτερο βάθος.
Πάντα φιλικά και με εκτίμηση!

Θοδωρή θα προτιμούσα μια άλλη γωνία λήψης και μικρότερη μεγέθυνση( το κάδρο είναι πολύ "σφιχτό") ώστε να είναι σε μεγαλύτερο κομμάτι εστιασμένη και να σβήνει ποιο ομαλά. Πάντα φιλικά και με εκτίμηση!

Ευχαριστω πολυ Χαρη για τις προτασεις! -bye-

Re: Απάντηση: Re: macro

Εξαιρετική Δημήτρη. 5 ζευγάρια πόδια αρα λεπιδόπτερο, και αν δεν κάνω λάθος είναι Daphnis nerii πάνω σε πικροδάφνη το μόνο είδος που αντέχει την τοξικότητα των φύλων της και τρέφεται από αυτά. Αν μπορεί να την ξαναβρείς και θελεις δοκίμασε να την βάλεις σε δοχείο με κάποιο τούλι από πάνω μαζί με φύλλα για να τρέφεται. Είναι από τα είδη που μεταμορφώνονται γρήγορα

Ευχαριστω Γιωργο! Εσενα και τον Χαρη περιμενα για τις πληροφοριες! :)

Ναι είναι αυτό που λέει ο Γιώργος. Η συγκεκριμένη μεταμορφώνεται σε καταπληκτική πεταλούδα!

Δημήτρη η φωτό σου είναι πολύ καλή αλλά την αδικεί το φόντο που διάλεξες. Με τέτοια είδη μπορούμε να "παίξουμε" λίγο παραπάνω μιας και κινούνται πολύ αργά.

Πάντα φιλικά και με εκτίμηση!

Ευχαριστω πολύ Χάρη! Σκεφτηκα να την πάρω αλλα δε μουκανε η καρδια να την φερω απο την επαρχια στην Αθηνα... :p Τωρα που ειδα ομως σε τι μεταμορφωνεται ίσως και να το μετανιωσα!

Ηταν καποιες γρηγορες ληψεις, οι περισσοτερες λανθασμενες απλα την εβαλα για εξτρα πληροφοριες και το συγκεκριμενο εντυπωσιακο/αποκοσμο είδος!

POLU KALH !!!!!!!!!!!

Σε ευχαριστω φίλε μου!

Αλλη μια:

alien_caterpillar
by Pas Mal, on Flickr