Macro

...Ας βάλω κι εγώ μια μεγάλη...:ADFADF1:

Στέλιο πολύ καλή η πρώτη πεταλούδα!

Οσο για τα Ζουζουνίσματα.... :music-smiley-005:

Ευχαριστώ Ηλία... Άλλη μια με μια μελισσούλα εν πτήση...

IMGP4064%20forum.jpg

Νομίζω αυτό είναι hoverfly (δεν ξέρω πώς λέγεται στα ελληνικά, τραγικό, έτσι?) και όχι μέλισσα.
Σαν κι αυτήν εδώ: (ανεβασμένη πολύ-πολύ παλιά σε αυτό δα το νήμα νομίζω)

attachment.php

Last edited:
Send, το close up φιλτρο hoya +3 ναι μεν πλησιαζει το θεμα περισσοτερο αλλα ειναι το αποτελεσμα ειναι μαλλον θαμπο. Δεν δοκιμασα με τριποδο βεβαια.

Νομιζεις οτι το +2 θα ειναι καλυτερο? Η ποια αλλη μαρκα θα συνιστουσες?

Καλα, το χοβερφλαι δεν παιζεται. Μπραβο φιλε!

Δεν ξέρω, τα close-up που έχω είναι ένα Sigma για 72ρι καρέ, ένα B+W και ένα Asahi Pentax. Αλλά νομίζω είναι +1 ή +2.
Το Sigma μου έχει καθίσει καλά σε μερικούς φακούς (πχ η παραπάνω hoverfly είναι με τον Canon 28-135is με αυτό το closeup) και όχι τόσο καλά σε άλλους, αλλά ίσως είναι ότι δεν τα πάνε καλά στο πιο κοντινό οι συγκεκριμένοι γενικώς.

Τα καλύτερα ομολογουμένως close-ups είναι τα Canon 250D και 500D, αλλά είναι πανάκριβα. Πρόκειται για φακούς δύο στοιχείων, στην ουσία. Με τον μάκρο σου μπορείς να δοκιμάσεις και μία προέκταση, αλλά θέλει μεγαλούτσικη για να δεις διαφορά.

Δεν ξέρω, τα close-up που έχω είναι ένα Sigma για 72ρι καρέ, ένα B+W και ένα Asahi Pentax. Αλλά νομίζω είναι +1 ή +2.
Το Sigma μου έχει καθίσει καλά σε μερικούς φακούς (πχ η παραπάνω hoverfly είναι με τον Canon 28-135is με αυτό το closeup) και όχι τόσο καλά σε άλλους, αλλά ίσως είναι ότι δεν τα πάνε καλά στο πιο κοντινό οι συγκεκριμένοι γενικώς.

Τα καλύτερα ομολογουμένως close-ups είναι τα Canon 250D και 500D, αλλά είναι πανάκριβα. Πρόκειται για φακούς δύο στοιχείων, στην ουσία. Με τον μάκρο σου μπορείς να δοκιμάσεις και μία προέκταση, αλλά θέλει μεγαλούτσικη για να δεις διαφορά.

Οκ, θα το κρατησω για δοκιμη σε αλλους υπαρχοντες η μελλοντικους φακους. Θα παρω ενα αλλο χογια +2, φτηνα ειναι γυρω στα 20ευρω, μπορει να κατσει καλυτερα.

Οσο για προεκτασεις, παει πολυ νομιζω για μενα, για την ωρα τουλαχιστον.

MacroG1-Nikkor85.JPGO adapter Nikon G to m4/3 δουλευει μια χαρα στη Πανασονικ G1 και φυσικα ο πρωτος Νικκορ που δοκιμασα ειναι ο 85Micro :)

Send, ειναι ιδεα μου, η τραβαει περισσοτερο απο 1:1? Κατι μου ελεγες για 4/3 φακους σε m4/3.

Attachments

• G1+Adapter+85mm.jpg
    G1+Adapter+85mm.jpg
    37.9 KB · Views: 34
Εκπληκτικο!!! Η Panasonic G1, με το φακο Nikkor 85μμ μπορει να σωζει τις φωτογραφιες σε 16:9 format!!!

Τωρα μπορω να βαζω τις λαχταριστες μου μακροφωτογραφιες με τα αγαπημενα μου ζωυφια στις 16:9 ψηφιακες κορνιζες και κυριως τηλεορασεις!!!

Παραθετω δειγμα 4:3 και 16:9.

Attachments

• 3.4.JPG
    3.4.JPG
    129.6 KB · Views: 31
  • 16.9.JPG
    16.9.JPG
    167.6 KB · Views: 35
Last edited:
μηπως κοβει αναλυση με το να κανει το καδρο 16:9 ?

Φανταζομαι οτι ολες οι μηχανες που τραβανε σε 16.9 κανουν κροπ απο 4.3
Παντως ειναι μεγαλη διαφορα να καδραρεις απ'ευθειας σε 16.9 παρα να κανεις κροπ ειδικα σε μακρο.

Μα κροπ είναι. Τι βλέπεις στο viewfinder καδρο 16/9 ??. Εγω θα προτιμούσα να μου δείχνει ολοκληρο το κάδρο που βλέπει ο αισθητήρας και να έχει σχηματισμένο ενα παραλληλόγραμμο για να φαίνονται τα όρια του 16/9.

Απο τις μηχανές με εναλλασόμενους φακούς μόνο οι GH1/GH2 έχουν αληθινά ειδικό καδράρισμα 16/9

Last edited:
Ναι crop πραγματι ειναι. Το αρχειο ενος 16.9 ειναι μικροτερο ενος 4.3 στην G1 που εχω και στο εικονοσκοπιο της βλεπω καδρο 16.9, το ιδιο και στην LX3.

Πολύ καλή Δημήτρη. Άντε ρε παιδί μου, να σε βλέπουμε και πιο συχνά εκτός micro stock :a0210:

Ευχαριστώ Nassos, τα κέφια μου είναι λίγο στα κάτω τους αυτό τον καιρό, συν το ότι έχω πήξει στη δουλειά...