Macro

Αρκετά καλή λεπτομέρεια, αλλά γιατί κροπάρεις? Αυτά τα led για macro πολύ βολικά για κοντά, έχω κι εγώ - κάνουν δουλειά!

Ναι πραγματι Δημητρη ειναι εξαιρετικα βολικα αυτα τα led. Σκεφτομαι να παρω αλλο ενα, λιγο μεγαλυτερο, περα απο αυτο που εχω των 25λεντ. Βεβαια αν χρειαζεται, χρησιμοποιω τωρα το ring flash της polaroid (οχι πανω στη μηχανη) αλλα δεν ειναι τοσο βολικο λογω σχηματος.

Κροπαρω διοτι αναγκαζομαι να τραβηχτω πιο πισω για να εχω μεγαλυτερο βαθος πεδιου. Αλλιως μονο το συρματακι θα εβγαινε εστιασμενο.

Σαν ανεστιαστη μου δειχνει... και ισως ηθελε και καλυτερο φωτισμο...

Δεν εχεις αδικο, η δευτερη φαινεται γενικα ανεστιαστη καπως.
Ειναι εστιασμενη στο συρματακι, αν και εδω δεν φαινεται καλα. Για 1:1 δεν θα μπορουσα να κανω κατι καλυτερο με τις γνωσεις που διαθετω αυτη τη στιγμη.
Το μηκος του συρματος της λαμπας ειναι 3-3.5 χιλιοστα!! Και δυσκολα μπορει κανεις να εστιασει καλα χωρις καλη γλυσιερα η πολυ τυχη:))
Εχω ανοιξει θεμα στα τριποδα για αυτον ακριβως τον λογο. Για το προβλημα της εστιασης σε 1:1 μακροκαταστασεις.

Ευχαριστω Ναθ και Ηλια!
Μετα απο 12 σπιρτακια, διαφορα διαφραγματα, με φλας, χωρις φλας κατεληξα σε αυτην την τελευταια.
Ειδα οτι καμμια φωτογραφια (αναμα και καπνος) δεν ειναι ιδια η παρομοια με την αλλη! Μπολικο πεδιο για πειραματισμο!

Ευχαριστω Ευαγγελε, απο τυχη ειναι..:))
Παντως εμενα με καταευχαριστει και αυτη καθ'εαυτη η διαδικασια (στησιμο και πειραματισμος) ισως και περισσοτερο απο την ιδια τη φωτογραφια. Παραξενο, ε?
Γι'αυτο και παντα φωτογραφιζω με αλλη μηχανη το ολο στησιμο, το setup με το θεμα:)

Oι φωτογραφιες ειναι με φλας (χωρις φλας ειναι σκετη απογοητευση) με iso100, φ16 και ταχυτητα ο,τι βγαλει η μηχανη (Α mode). Manual focus και VR off. Μαυρο πανι σα φοντο. Η μονη επεξεργασια ειναι οτι αυξανω λιγο το sharpness, χαμηλωνω το brightness level τοσο οσο το background να γινει εντελως μαυρο και κροπαρω. Jpeg φυσικα..
Μονο η πρωτη, με το φλογοβολο, εχει φ29 η οποια και μου αρεσει περισσοτερο.

Last edited:
Χιώτη , πολύ ωραίες και δημιουργικές.
Έχε το νου σου για highlights πάνω στο θέμα..

Πολυ ομορφη!! Οι μικρομηχανισμοι παντα με σαγηνευαν και δη ρολογιων!
Ωραια ιδεα για θεμα, θα ψαξω να βρω και γω κατι σχετικο.

Και σημειωτεον οτι η ευκρινεια χανει τουλαχιστον ενα 10-15% οταν τις φορτωνεις απ'ευθειας εδω απο το PC. Αυτο εχω διαπιστωσει τουλαχιστον εγω.
Και στις μακρο φωτογραφιες ειναι πολυ πιο χτυπητο απο τις αλλες. Οποτε μπορεις να φανταστεις πως θα ειναι η πρωτοτυπη φωτο του Δημητρη.

Oι φωτογραφιες ειναι με φλας (χωρις φλας ειναι σκετη απογοητευση) με iso100, φ16 και ταχυτητα ο,τι βγαλει η μηχανη (Α mode). Manual focus και VR off. Μαυρο πανι σα φοντο. Η μονη επεξεργασια ειναι οτι αυξανω λιγο το sharpness, χαμηλωνω το brightness level τοσο οσο το background να γινει εντελως μαυρο και κροπαρω. Jpeg φυσικα..
Μονο η πρωτη, με το φλογοβολο, εχει φ29 η οποια και μου αρεσει περισσοτερο.

Ποιο πρόγραμμα επεξεργασίας χρησιμοποιείς;