Macro

Νομίζω πως θέλει λιγάκι επεξεργασία φίλε μου, είτε από έτοιμο φίλτρο είτε με παίξιμο στα κατ' ιδίαν χρωματικά κανάλια, για να αναδειχθεί το κόντραστ μεταξύ των χρωμάτων και έτσι οι δομές του άνθους.

Και ακόμη δύο, θερινές (τώρα με πιάνει η προκοπή να μετατρέψω τα raw)

Κάποιο ημίπτερο είναι, τώρα το είδος δεν έχω κάτσει να το ψάξω ακόμη.
Ούτε και εάν στη δεύτερη πόζα αφοδεύει ή παίζει τπτ άλλο! Μπορεί να είδε τη μηχανή με τον φακό και να αύτωσε μέντες. Κυριολεκτικά όμως.

Last edited:
Re: Απάντηση: macro

Κάποιο ημίπτερο είναι, τώρα το είδος δεν έχω κάτσει να το ψάξω ακόμη..

Κατι παρόμοια, επιστημονικα τα λεμε "βρωμουσες" παντως... Αν τελικα αφοδευει, μαλλον δεν εχουμε και αδικο να τα λεμε ετσι...!!!!

Οι βρωμούσες είναι άλλο ημίπτερο, πράσινες και διαφορετικές (βέβαια έτσι δεν χαρακτηρίζουμε μόνο ένα είδος, νομίζω). Υπάρχουν άπειρα είδη ημίπτερων (shield bugs). Την ημέρα που βγήκαν οι παραπάνω, φωτογράφισα 4 διαφορετικά είδη μέσα σε λίγα μέτρα.

Re: Απάντηση: macro

Το "κλανοπαπαδια" εγω σας το'χα πει μια φορα και γελουσατε? :flipout:

Αυτό το υγρό που βγάζουν είναι σαν κόλα. Το καλοκαίρι που τα ακολουθούσα όλο με αυτό κολλημένα τα έβλεπα (πχ στην 3η του παλιοτερου ποστ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/10796-macro?p=1056198774&viewfull=1#post1056198774)

Πολύ ωραίες send ειδικά η λιβελουλα ασχετα αν δεν είναι τόσο μάκρο όσο άλλες

Last edited:
Send πολύ καλές... όσο για την προκοπή, κι εγώ ακόμα πρέπει να έχω κάποιες εκατoντάδες καλοκαιρινές που τις ψάχνω όποτε προλαβαίνω :-)

Send πολύ καλές... όσο για την προκοπή, κι εγώ ακόμα πρέπει να έχω κάποιες εκατoντάδες καλοκαιρινές που τις ψάχνω όποτε προλαβαίνω :-)

Ειδες τι γινεται αμα φωτογραφιζεις συνεχεια raw? Δεν τις χαιρεσαι ουτε μοιραζεσαι τη χαρα αμεσα. Ασε που τις ξεχνας ενιοτε :))

Ειδες τι γινεται αμα φωτογραφιζεις συνεχεια raw? Δεν τις χαιρεσαι ουτε μοιραζεσαι τη χαρα αμεσα. Ασε που τις ξεχνας ενιοτε :))

Τράβαω πάντα raw+jpeg, οπότε ανάλογα με την χρήση της φωτογραφίας επιλέγω. Χαλάω χώρο στην κάρτα μνήμης, αλλά πολλές φορές το jpeg της Oly είναι άπαιχτο. Με την S95 τα πράγματα αλλάζουν, τα jpeg είναι εντυπωσιακά σε πρώτη ανάγνωση, αλλά σε ενδελεχή έλεγχο χμμμ... Και φίλε μου, ο καθένας μας έχει διαφορετική προσέγγιση, εμένα η επικαιρότητα φωτογραφικά δεν με συγκινεί - μου αρέσει να σκαλίζω το σεντούκι :))

Τράβαω πάντα raw+jpeg, οπότε ανάλογα με την χρήση της φωτογραφίας επιλέγω. Χαλάω χώρο στην κάρτα μνήμης, αλλά πολλές φορές το jpeg της Oly είναι άπαιχτο. Με την S95 τα πράγματα αλλάζουν, τα jpeg είναι εντυπωσιακά σε πρώτη ανάγνωση, αλλά σε ενδελεχή έλεγχο χμμμ... Και φίλε μου, ο καθένας μας έχει διαφορετική προσέγγιση, εμένα η επικαιρότητα φωτογραφικά δεν με συγκινεί - μου αρέσει να σκαλίζω το σεντούκι :))

Ξερεις οτι αστειευομαι. Ποιος μπορει να αμφιβαλλει για την αξια του raw.
Απλα σαν φιλοσοφια προτιμω την απλοτητα και την εικονα οπως βγαινει απο την καμερα χωρις την γλυκεια 'βασανο' της επεξεργασιας σε raw.
Η αληθεια ειναι παντως οτι εχω επεξεργαστει jpeg, οταν χρειαστηκε η και για πειραματισμο, και το αποτελεσμα, σε ερασιτεχνικο παντα επιπεδο, ειναι εντυπωσιακο.
Μπορω να πω οτι το captureNX, και προφανως ολα τα παρομοια λογισμικα, κανουν θαυματα και σε επιπεδο jpeg οποτε μειωνουν δραστικα την αναγκη ληψης raw, κατα την δικη μου αποψη παντα. Και οπως σωστα ειπες, ολα ειναι θεμα προσεγγισης. Γνωριζω καλα πλεον τα πλεονεκτηματα του raw αλλα μεχρι και σημερα προτιμω την ανεμελια του jpeg. Φαινεται αλλωστε απο τις φωτογραφιες μου:))

Εγώ τραβάω σε Raw+jpeg small. Έχω έτσι αμέσως πρόχειρο ένα αρχείο 4mp, που δίνουν ανετότατα ακόμη και καλούτσικη εκτύπωση.

Τραβηγμενες αποψε με το καινουριο (macro) ring flash της polaroid! Οτι ακριβως ηθελα!! Μακαρι να αναβε και το μισο, γιατι καμμια φορα το πληρες φως ειναι υπεραρκετο. Και ευτυχως που δεν ειναι φλας..αλλα λεντακια που μενουν αναμμενα.

sali.jpgsal.jpg

στη δευτερη ηθελες πολυ πιο κλειστο διαφραγμα μαλλον....

P1044913aa-2.jpg

Φοβερο και ..δροσερο το καπακι Paul!!

Στο θολο σαλιγκαρι προσπαθουσα να γραψω μονο το ματι.
Αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν μπορουσα ευκολα να σκεφτω και πολυ καθως σερνομουν σα φιδι μεσα στο σκοτος για να το φωτογραφισω στο υψος του:))
Καθως δοκιμαζα το νεο φωτιστικο/φλας, το ειχα στο P για ευκολια. Σιγα σιγα θα δω τις ρυθμισεις που χρειαζονται για να βγαζω ακριβως αυτο που θελω και οχι απο τυχη.

Παντως χαιρομαι παρα πολυ που δεν ξοδεψα παραπανω διοτι αυτο το ring flash ειναι οτι πρεπει για τις ερασιτεχνικες αναγκες μου.

Αρκετά καλή λεπτομέρεια, αλλά γιατί κροπάρεις? Αυτά τα led για macro πολύ βολικά για κοντά, έχω κι εγώ - κάνουν δουλειά!