Macro

Δυστυχως δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε ring flash σαν και αυτο που αναφερεις. Παντως φαινεται ποιοτικο.

Το ring flash που εχω εγω (και νομιζω και ο Δημητρης), που κατ'ευφημισμο το λεμε 'φλας', ειναι συνεχης φωτισμος με led.
Προσωπικα το εχω βολευτει αφανταστα. Ο συνεχης φωτισμος με βοηθαει και να εστιασω σε σκοτεινες συνθηκες αλλα και για ρυθμισεις εκ των προτερων. Μακαρι να ειχε 2 σκαλες φωτισμου η καποιο ροοστατη διοτι ενιοτε ειναι ισχυρο για καποια θεματα.

http://www.avclub.gr/forum/showthre...h-MF18?p=1056322345&viewfull=1#post1056322345

Κι αυτό με συνεχή φωτισμό δουλεύει και μάλιστα με αυξομείωση έντασης φωτισμού όπως και εναλλαγή ημικυκλίου...

Κι αυτό με συνεχή φωτισμό δουλεύει και μάλιστα με αυξομείωση έντασης φωτισμού όπως και εναλλαγή ημικυκλίου...

Ε τοτε δεν το συζηταμε..μια χαρα θα ειναι!
Αν εχει και μικροτερο αδερφακι μαλλον θα το βαλω και στα υπ'οψιν για μετα την κριση..

Απ' ότι είδα σε κάποιο review τελικά δεν ανάβει συνέχεια, έχει light asist δηλ. ανάβει για 2-3 sec για φωτομέτρηση και φλασάρει μετά... Δεν ξέρω όμως πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι...:chinscratch:

Εισαι σιγουρος οτι θελεις πραγματικο μακρο flash?
Το λεω διοτι εγω δοκιμασα ring led (συνεχης φωτισμος), που ηταν πολυ πιο οικονομικο, για να δω τι λεει και αν μου κανει, και ειμαι πολυ ευχαριστημενος για την απλη δουλεια μακρο που το θελω.

steliost , αν εχεις εξωτερικο φλας μπορεις να φτιαξεις ενα μονος σου....πρεπει να υπαρχουν πολλοι οδιγοι στο ιντερνετ για αυτο, το εχω φτιαξει εγω, και δουλευει μια χαρα

Βρήκα αυτό το άρθρο και θέλω να μετατρέψω τους τρείς φακούς που έχω.
http://www.dpchallenge.com/tutorial.php?TUTORIAL_ID=40
Οι φακοί που έχω είναι οι εξής,
Canon EFS 18-55 φ58
Canon EFS 17-85 IS USM φ67
Canon EF 70-300 IS USM φ58
Αυτό που θέλω να μου πείτε είναι τί συνδυασμους να κάνω, και επειδή είμαι άσχετος τι ακριβώς να παραγγείλω απο reverse ring και step up ring για να μην κάνω καμία βλακεία.

Σε ευχαριστω!
Δυστυχως μολις εβαλα την μπαταρια να φορτισει. Αυριο λοιπον.

Εν τω μεταξυ ειχα ποσταρει μια αλλη φωτογραφια παλαιοτερα στο φορουμ, αυτην εδω, και την εχω ευκαιρη.

Time.JPG

Δεν φοριεται, ειναι ρολοι το οποιο ειχαν τα παλαια βαπορια τυπου liberty. Εχει διαμετρο γυρω στα 8εκ., παχος 5εκ. και ζυγιζει πανω απο 1 κιλο!
Ηταν τοποθετημενο σε ενα ειδικο ντουλαπι, στη γεφυρα του βαποριου, και ηταν βιδωμενο σε δυο αξονες ετσι ωστε παρολο το κουνημα του καραβιου να μενει σε οριζοντια θεση.
Καθε δυο μερες διορθωνοταν με το χερι, μετα απο μετρηση του ηλιου με τον εξαντα.

Last edited:
Ωραια τα ρολογια και οι πυξιδες... τα προτιμω απο τις μυγες...

Beavis, μακρο HDR ειναι το τσαι...? :2thumb22sup:

Εργαλειο καταδυσης.
Η φαλαινα στη λαμα ειναι προφανως για να τρομαζουν τα χταποδια του νησιου και να παραδινονται αμαχητι :)
knife.jpg

Θα προτιμούσα την εστίαση στη φάλαινα.. και να είχες καθαρίσει τη δαχτυλιά (?) μπροστά από το 4

Στην φαλαινα ειχα εστιασει αρχικα αλλα δεν μου αρεσε το υπολοιπο αποτελεσμα..
Ναι δακτυλιες ειναι:) Aλλα αν τις ειχα καθαρισει επρεπε να καθαρισω ολο το σετ μαζι με την θηκη.
Αποθανατισα το εργαλειο οπως ειναι, αυτος ηταν και ο σκοπος. Δεν καθαριζω τις δακτυλιες οταν βουταω μαζι του :))

Παρεμπιπτοντως εχω ποσταρει μια πενα πιο πισω. Μια με το μελανι να φαινεται (μετα απο χρηση) και μια καθαρισμενη. Η πρωτη ηταν σαφως πιο ομορφη και πιο φυσικη απο την δευτερη.

Απο το πισω μερος ενος (δι)δολλαριου..
Για την Ιστορια, ο καθημενος ειναι ο Τζεφερσον και οι αρχικες πολιτειες της Αμερικης τη στιγμη της υπογραφης της ανεξαρτησιας της, μονο 13.

d3.jpg

Last edited: