paulmarinis
Supreme Member
- 7 September 2007
- 4,657
Ακριβώς! το συνειδητοποίησα και εγώ μετά!
To DOF πρέπει να είναι τρομερά μικρό! Noob βλέπεις!
Αλλά μαθαίνω γρήγορα!![]()
Τάσο: ωραίος φακός πάντως!
Επίσης πραγματικό μάκρο δεν γίνεται χωρίς φωτισμό εκτός εάν μιλάμε για πολύ καλό φως (που κι εκεί πρέπει να σου κάτσει όπως θέλεις)
Όταν λές φωτισμό εννοείς φλας?
Επίσης πραγματικό μάκρο δεν γίνεται χωρίς φωτισμό εκτός εάν μιλάμε για πολύ καλό φως (που κι εκεί πρέπει να σου κάτσει όπως θέλεις)
Όταν λές φωτισμό εννοείς φλας?
Πες μου σε παρακαλώ επιγραμματικά τί είναι το bellows factor?Εννοείται. Μην ξεχνάμε ότι στο πραγματικό μάκρο υπεισέρχεται και ο bellows factor, που μειώνει το πραγματικό μας διάφραγμα απελπιστικά
5:1 τέρμα ο φακός, στο χέρι και σε στάση πρηνηδόν! Ποιο τρίποδο εκεί που ήταν χωμένο.
Στέλιο πολύ καλές και οι τρεις, μπράβο!
Δεν νομίζω μετά το 1:1 να έχει ιδιαίτερο νόημα η σταθεροποίηση. Το βασικό πρόβλημα δεν είναι η κάθετη ή οριζόντια ταλάντωση, αλλά το μπρος-πίσω που χάνεις το επίπεδο εστίασης, το οποίο είναι της τάξης δεκάτων του χιλιοστού. Για τα συνήθη close-ups, ό,τι έχεις χρήσιμο είναι, αν και δεν θα δικαιολογούσα τη διπλάσια τιμή του 100 L από τον κοινό 100 macro.
@nick2001, στις πιο μεγάλες μεγεθύνσεις δείχνει να σου έχουν κουνηθεί αρκετά. Στο χέρι είναι τραβηγμένες; Μήπως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσεις φλας; Δοκίμασε να βάλεις ένα κοινό, μη-μάκρο εξειδικευμένο φλας, δίπλωσε στα δύο μια Α4 και στερέωσέ την με ένα λαστιχάκι στην κεφαλή του φλας εν είδη ανακλαστήρα, και σήκωσε την κεφαλή στις 45 μοίρες. Γύρνα τη μηχανή σε πρόγραμμα M (φουλ μάνιουαλ), ρύθμισε το διάφραγμα σε μια επιθυμητή, ανάλογα το βάθος πεδίου που θέλεις, τιμή, και από εκεί παίξε με την ταχύτητα και το iso μέχρι να σου κάτσει η έκθεση όπως τη θέλεις. Μετά τις ρυθμίσεις αυτές μπορείς να τις χρησιμοποιείς γενικώς.
Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στο χέρι,φλάς δεν έχω και η επόμενη ερώτηση που θα έκανα είναι αν θα βελτίωνε την κατάσταση για αρχή να πάρω αυτό?http://www.avclub.gr/forum/showthrea...post1056302813. Γενικά είχε αέρα και πιστέυω πως άν είχε άπνοια τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.Ακολούθησα την συμβουλή σας και στις τελευταίες ανέβασα το φ απο 10 εώς 16,και έβαλα το πρόγραμμα στο av ώστε να ρυθμίζει μόνο του την ταχύτητα.Λες καλύτερα στο χειροκίνητο?
@racer, Γιώργο, ευχαριστώ, η πρώτη και η τρίτη έχουν ελάχιστο crop, η μεσαία έχει αρκετό μιας και η λιβελούλα ήταν μικροσκοπική, αν βλέπατε που χώθηκα για να την τραβήξω θα έπεφτε πολύ γέλιο...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.